Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 02-08-2010, 00:30
emperrordiablo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
emperrordiablo emperrordiablo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Muhammed'in diplomatik evlilik hayatı...

66- TAHRİM SURESI
Medine'de inmiştir. 12 ayet, 147 kelime, 1070 harftir.
Bismillahirrahmanirrahim
1- Ey Peygamber! Eslerinin rizasini arayarak Allah'in sana helâl kildigi seyi niçin sen kendine haram ediyorsun? Allah çok bagislayan çok esirgeyendir.
2- Allah size yeminlerinizi çözmeyi mesrû kilmistir. Allah sizin sahibinizdir. O bilendir, hikmetle yönetendir.

Ne diyor ben izah edeyim öyle izan sahibi uzman olmaya falan gerek yok çeviri elmalılı hamdi yazır çevirisidir.

Ey muhammed diyor eşlerinden rıza alarak allahın sana helal kıldığını sen neden haram ediyorsun kendine bak keyfine gözüm allah bağışlar ...

Rıza alma kadın o diyor Takıl işte o yüzden eşin ya diyor ...Yürü be muhammed ...

Cennettin kölesi olacağıma cehennemin efendisi olurum...
Alt 02-08-2010, 00:31
Üye

Daha örnek ayetler çoğaltılabilir.İsteyen arkadaş eklesin...

Alt 02-08-2010, 01:08
taylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
taylan taylan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Benim kafama takılan bir soru var. Dinciler Muhammed dönemindeki kızların yaşının regl görme döneminden itibaren hesaplandığını iddia ediyorlar. Yani ortalama regl yaşı da 13 olduğuna göre Aişe'nin gerdeğe girdiği bilinen 9 yaşına 13 yaş daha eklemek gerekiyor. Dolayısıyla Aişe'nin yaşını 22 yaparak bu durumdan sıyrılıyorlar. Böyle bir hesapları var.

Aynı hesabı Hatice ye de uygulamak gerekir. Dolayısıyla Hatice'nin de Muhammed'le evlendiği yaş 40'dır. Regl hesabına göre 40+13=53. Yani Hatice Muhammed'le evlendiğinde 53 yaşında olması gerekiyor. Öldüğünde ise 65 yaşındaydı. Buna da 13 ekleyelim. 78 eder.

Kadınların 40 yaştan sonra menopoza girip doğurganlıklarını kaybettikleri düşünülürse Hatice'nin bu 6 çocuğu nasıl doğurabildiğini düşündünüz mü? Bana pek mantıklı gelmiyor. Modern tıbbın olmadığı ilkel bir dünyada bu kadının menopozun orta yerinde 6 çocuğu nasıl doğurduğunu anlayamadım. Belki de yanılıyorumdur.

http://evrimteorisi.org
Hayat Değişimdir...
Alt 02-08-2010, 01:11
Üye

Bu kadar matematiğe gerek yok taylan kardeşim. Aişenin 1.derece sahih kabul eden kaynaklardan aktarılma sözleri var . Ben muhhamedin koynuna verildiğimde daha salıncaktan alınmıştım gibi.22 yaşında bir kız için salıncak ilginç değil mi?

Alt 02-08-2010, 01:14
taylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
taylan taylan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Biliyorum zaten ama dincilerin mantığı kendilerini ele verdi. Bunu göstermek istedim. Madem yaşı büyütüosun Haticeninki de büyümeli di mi O zaman da 6 tane çocuğu nasıl doğurduğunu açıklamak zorundalar Ayşe için yaptıkları hesap kendilerini ele verdi.

http://evrimteorisi.org
Hayat Değişimdir...
Alt 02-08-2010, 08:22
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Birde şöyle birşey var. Kız çocukları adet oldugunda gelip eyy ahali ben artık kanıyorum. Bundan sonra yaşımı saymaya başlayın gibi birşeymi diyordu

saçmalık...
Alt 02-08-2010, 09:05
kemalistcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kemalistcan kemalistcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

emperrordiablo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
66- TAHRİM SURESI
Medine'de inmiştir. 12 ayet, 147 kelime, 1070 harftir.
Bismillahirrahmanirrahim
1- Ey Peygamber! Eslerinin rizasini arayarak Allah'in sana helâl kildigi seyi niçin sen kendine haram ediyorsun? Allah çok bagislayan çok esirgeyendir.
2- Allah size yeminlerinizi çözmeyi mesrû kilmistir. Allah sizin sahibinizdir. O bilendir, hikmetle yönetendir.

Ne diyor ben izah edeyim öyle izan sahibi uzman olmaya falan gerek yok çeviri elmalılı hamdi yazır çevirisidir.

Ey muhammed diyor eşlerinden rıza alarak allahın sana helal kıldığını sen neden haram ediyorsun kendine bak keyfine gözüm allah bağışlar ...

Rıza alma kadın o diyor Takıl işte o yüzden eşin ya diyor ...Yürü be muhammed ...
Ayşe bu yüzden birgün "Allah senin şeyin için adet gönderiyor." diye isyan edecektir. Ama önce şu ayetleri irdeleyelim: Peygamber eşlerinin rızasını almak zorunda değil, verdiği yemine sadık kalmak zorunda değil, Allah'ın kendine verdiği yetkiye dayanarak istediğiyle evlenebilir(zaten mehir(başlık) de vermek zorunda değil bütün müslümanlar vermek zorundayken(o da bir ayetle belirtilecektir))

Muhammet iki nedenle çok evlilik yapıyor. Birincisi islam dünyasının bile kabul ettiği muazzam cinsel arzusu. Birçok cariyesi(savaş ganimeti kadın köle) ve eşi olmasına rağmen evlatlığını karısından ayırıp adamın karısıyla evlenecek denli hem de; bu da kuranda geçmektedir(kuranı buna da alet etmiştir). Evliliklerinin diğer nedeni ekonomik ve siyasidir. 40 yaşındaki Hatice ile evliliğini bir fedakarlık olarak göstermek isteyen islam camiasına rağmen haticenin zenginliği ve nufusu hemen dikkat çekmektedir. Arkasından 50 küsür yaşındaki Sevde ile evlenecektir; onunla boşanmak isteyecek ama onun kendi gününü(muhammetle yatma günü) Ayşe'ye verme fedakarlığıyla bu evlilik kurtulacaktır. Bütün arap aleminin hiçbir çekinceye mahal bırakmadan kabul ettiği ama bizim türklerin bir türlü kabul etmediği muhammetle çocuk yaşta evlenen ayşe ebubekirin kızıdır. Hafsa ömerin kızıdır.

Sonuç olarak peygamberin mütavazi bir hayat sürdüğü, yüce bir nefise sahip olduğu külliyen yalandır. Ayetler, hadisler ortada. Onun sırf evlenebilmesi için ayet geliyor; oysa hali hazırda bir sürü eşi ve cariyesi var. Bu kadar eş ve cariyenin külfeti mütevazi bir yaşamla nasıl karşılanır? Ama buna cevabı ayet veriyor: ganimetlerin beşte biri allahın ve peygamberinindir.
Alt 02-08-2010, 09:39
axial
Üye Değil

Allah muhammede verdiği bu bolluğu isa ve musaya da vermiş mi ki?
Alt 02-08-2010, 16:39
Üye

axial´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah muhammede verdiği bu bolluğu isa ve musaya da vermiş mi ki?
Yok musaya para ve pul halkına refah , İsaya bilim ve teknoloji , halkına refah,Muhammede de bunu vermiş ki ibadet şekillerinden anlayabiliyoruz zaten

Alt 19-08-2010, 18:09
Üye

Muhammedin sekiz eş konusuna paralel güncelleme...

Önerilen Siteler