Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 20-04-2006, 03:13
kozmox kozmox isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Helâl olsun Muhammede

1406 sene önce devrine göre çok akıllı,uyanık ve zeki olan muhammet, pis, töre tanımaz ve anarşi içinde olan arap halkını (Araplar şimdi de böyledir ya neyse..) yola getirmek ve toplumda huzuru sağlamak için yeni bir din yaymayı kafasına koymuştur. Nur dağındaki malum mağaraya aylarca kapanarak oturup ayetleri yazmıştır.
Tabi bunları ben yazdım dese, kimsenin ona inanacağı yok. Onun için Allah tarafından vahiy geldi yutturmacasına başvurmuş ve arap halkına inandırmakta başarılı olmuştur. Tabi bu arada kendi menfeati olan bazı hususlarda da Allahı kullanmaktan geri kalmamıştır.
Örnek mi? sadece birini yazayım da okuyun efendim!..
Muhammet, birgün gündüz vakti evlâtlığı Zeyd'i görmek için onun evine gider. Zeyd'i bulamaz. Zeyd'in karısı Zeyneple karşılaşır. Birden tutulur Zeynep'e..ooof of ki of
Bir kadına Muhammed'in ilgi duyması o kadının başka erkeğe -o erkeğin kocası da olsa- uygun olmaktan çıkması ve dolayısıyla Muhammed'in olması gerektiği sonucunu doğurmaktadır. Bu nedenle Zeyd, durumu öğrenir öğrenmez muhammet'e gidip konuşur.
- Karımdan ayrılmak istiyorum
- Neden Seni kuşkuya düşürecek bir şey mi yaptı?
-Vallahi Hayır.Beni kuşkuya düşürecek hiç bir şey yapmadı. Ondan iyiliktan başka bir şey görmedim.
-Öyleyse karını bırakma Tanrı'dan kork!.
Muhammet"karını bırakma derken gerçekte sevdiği Zeynep'in boşanmasını istiyordu ki Zeyd onu boşasın da kendisi alsın..
Ama bu isteğini ve sevgisini dışarı vuramıyor, toplumdan çekiniyor ve içinde saklıyordu.
Sayın Form üyeleri, değerli müslim ve dinsiz kardeşlerim!..
İşte bu sırada Azhap suresi 37. ayet birden iniverir Muhammetin culluk beynine!..(Bkz Taberi,Camiü'l-Beyân22/10-11)
Şimdi ayete bakalım aynen Diyanet'in çevirisidir..
"Ey muhammet! Allah'ın nimetlendirdiği kimseye "eşini bırakma, Allahtan sakın! diyor. Allahın açığa vuracağı şeyi içinde saklıyordur. İnsanlardan çekiniyordun, oysa Allahtan çekinmen daha uygundu(hi hi hi ...Dikkat!, Tanrı burda kendinden Allah diye bahsediyor)Sonunda Zeyd, eşiyle ilgisini kestiğinde onu seninle evlendirdik ki, evlatlıkları eşleriyle ilgilerini kestiklerinde onlarla evlenmek konusunda mü'minlere bir sorumluluk olmadığı bilinsin. Allahın buyruğu yerine gelecektir" (Azhap suresi 37.)

Şimdi bakın değerli form üyeleri!Kendi bitmez tükenmez ---XXX--- *isteği ve aşkı için nasıl da Allahı kullanarak ayet indi kabul edeceğiz artık masalını uydurmuş!..
Bütün müslümanlar da bu masalı yemiş!..
Dolayısıyla da dünyada başka kadın kalmamış gibi, Sadece muhammedin --XXXX-- keyfi için evlatlığın karısı kayınpederlere 1406 yıldır helâl kılınmıştır he he he Din ve muhammet yalakaları bana yine kızıp köpürecekler

---Kelimeleri dikkatli seçerek de anlatmak istediğini anlatabilirsin, değil mi?-- MuTeZiLe
Alt 20-04-2006, 08:47
Üye Değil

Standart Re: Helâl olsun Muhammede

Demekki neymiş....Seviye tesbit uygulaması gerekiyormuş...
mütezilenin *dikkatine .. Saygılar
Alt 20-04-2006, 13:19
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Helâl olsun Muhammede

İnançlar karşı tarafı "bu seviyeyi hak ediyor" şeklinde düşündürtse de, inançlara saygı gereği
ifadelerin titizlikle seçilmesi ve kullanılması gerekir.
Aynı konuyu ben de yazılarımda gündeme almış, mümkün olduğu kadar rencide etmemeye özen göstererek ve gerçek olayın dışına abartıyla çıkmadan, karşı tarafa bir cevap verme ortamını açık bırakacak şekilde ortaya koymuştum.
Hz.Muhammed Zeynep'i ilk defa görmüyordu ki o an vurulsun, tutulsun..
Zeynep onun ilk aşklarından sayılırdı.
Evlerine de zaman zaman uğrardı.
O gün Zeynep ani yakalanmış ve görünümü karşısında Muhammed'in duyduğu his ve tepki dışa vurmuştu.
Zeynep'in bunu kocasına aktarmasıyla da bildiğimiz gelişme ortaya çıkmıştı.
Bunu bir peygambere yakışmayacak derecede ölçüsüz bulabilirsiniz.
Kendi egosu için, hoş olmayan bir yasa çıkardığını da düşünebilirsiniz.
Bunları ortaya koyarken bir cevap hakkı bırakacak seviyeyi korumadığınızda, karşı taraf bu davranışı küfür olarak algılayacaktır.
Düzgün seviyede konuşulanların da küfür olarak algılandığının örneklerini çok görmemize rağmen, bu bir sebep olmamalı, tartışma adabı açısından seviye korunmalıdır.

Önerilen Siteler