Saygideger arkadaslar;
Biraz onceye kadar "TRT Haber" kanalinda konu ile ilgili program vardi ve de tatbikatlar yapildi.
Ben o depremde Turkiyede idim. Yalova'dan ailemi Bursa'ya yollarken, oturupta cay ictigim, cayhanenin daha sonra sulara gomuldugune sahit oldum. Deprem de de Istanbul'da depremin Istanbul olarak en cok etkilendigi Florya'daydim (Sefakoy'de 5 katli bina oldugu gibi cokmustu). Deprem aninda 4. kattaydim, o zaman buyuk oglan ilk okul talebesi, kucuk oglan da bebekti (yuruyordu), ucumuz ayni odadaydik. Ben yerde, onlar sedir de yatiyordu. Deprem olur olmaz, ben hanim ile Burdan telefon bekliyorduk ve oturma odasinda oturuyorduk ben sallanti ile birlikte, duvarlara tutunarak ikisini de yataklarindan alip, siper oldugumu hatirliyorum. Hanim ise oturma odasinda kaldi ve gelemedi. Kiz ve kayinvalide de baska bir odadaydi. Sonucta sallanti durdu ve hepimiz merdivenlerden alt kata indik. Hatta bu ara, buyuk oglanin tualeti gelince, ben onu tekrar dorduncu kata cikarmistim.
Deprem tecrubesi cok farkli bir tecrube, bir kere de cok seneler once Ankara'da bir deprem yasamistim.
Ustelik ve bilhassa Istanbul, hala buyuk bir risk altinda ve bildigim kadariyla, pek toplumun can guvenligini dusunerek yapilan bir hatiri sayilir, calisma da yok.
Depremin ikinci gunu de Istanbul'dan havalandik. Izin o kadardi.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|