Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum?

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-08-2010, 17:47
faydasızım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
faydasızım faydasızım isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart işte böle bişey

hayatım boyunca hep dinlemeyi sevdim hatta bazen konuşmaya çalıştım zorladım kendimi ama hep dinlemek kazandı etliye sütlüye dokunmadan kargaşanın arasında dogruyu bulmak temel bakışım oldu dinlere...
allahla ilk tanışmam dedm sayesinde oldu...8 yaşındayken filan ..
garip hareketler yaparak egilip kalkıyor ve bunu günde bi kaç kez tekrarluıyor ..bunu yapanı allah ın sevcegini söylüyordu .bide dediklerinin dogrulugunu kanıtlamak maksadıyla kalınca bir kitaptan peygamberin hadislerini gösteriyordu....
namaz kılmayanı allah sinirle karşılayacak ....gibi hadisler...
çok etkilenmiştim çünki beni koruyan kolluyan biri vardı hem de bi karşılık beklemiyodu yani maddi bi karşılık olmadan her zamn yanında olan dua denilen garip bir iletişim yoluyla anlaşabilecegin biri var...
ilginç ve etkileyici..geldi..
12 yaşıma geldigimde tanrı yla cuma günleri ve bayram namazında buluşur olmuştum dua yı azaltmış hatta kesmiştim..ettigim dualar kabul olmuyordu halbuki bu dedem ben ve tanrı arasında söz de yaptıgımız felsefeye anlaşmaya tersti..
dua edinki kabul edeyim ayetler hadisler sözler hepsine tersti..bunun sebebini sordum bana herkes farklı cevaplar verdi...
- aslında kabul edecek ama ne zamn edecegini biz bilmeyiz sen bunu sorgulayarak tanrı yı kızdırırsın ona sual etmek biz kullarına yaraşmaz..
- dünya da kabul etmeyebilir ahirette kabul eder o zamn ..
bu saçma cevaplar beni daha da kızdırdı...ne yani allah bana ahirette mi bisiklet verecek yada ne biliyim ahirette mi şifa verecek ...
ama anlayamadıgım şeyler olsa da çevreminde zoruyla bi de kardeşimin şeker hastalıgının geçmesi için dua etmeye cami ye giderdim cumaları..
kısa bi süre sonra abiler denen bi kaç kendini müslüman diye adleden ders vercez çalıştırcaz diye söyleyen garip insanlarla tanıştım sevdim ortamı
bedeva yemek kalcak yer hem arkadaşlar da var ..keyifliydi..
ama bi süre sonra şaka kakaya dönmeye başladı ..nama zkılmam gerektigini sölediler kılmıcam dedim ..
ve bir sürü ayet ve hadis o kudular ..oda yetmedi kırmızı bi kitap açtılar risale adını verdikleri..
eski osmanlıca vari bir şeydi..anlamadım fettullah gülenden kitap getirdiler..oda tatmin etmedi..kılmazsan senin zararına olur ebedi hayatın gider falan
ben hep düz mantıktım çocuklugum da da gençligimdede
yani giden var mı dedim ahirete
gidip de gelen bunları anlatan var mı dedim ...mal gibi baktılar halbuki ben yalnızca merakımdan basit bi soru diye sormuştum...
sıkıldım ayrıldım geri...
ama fakir bir ailem vardı dersane ye gönderecek parası da yoktu..
ders ögrenirim belki diye gittim tekrar ders anlattılar ardı sıra da din..
daha dogrusu adamlar ilginçti türkçe kuran okumuyolar ...
arapça okuyolar ..gerisinde risale ve fetuullah gülen serisi ni derfalarca bitirim imanlıyık ayagına yatıyolar dı...
lisenin sonuna gelmiştim yaklaşık6 yıldır cemaatin içindeydim ve hala türkçe kuran okumadım çevirisini ..
ama okumadıgım risale fetulalh gülen kitabı dini kitap ve tefsir yoktu
merak ettim ve kuran tercümesini aldım ...
galiba hayatımda ki en büyük şoka o zaman ugradım adam dalga geçmiş bayagı bi...yaglı kazık kadını döv ..sırat ..şeytan tanrı konuşmaları...
hepsdi komik geldi ve bi çok çelişki buldum bide cabası olarak bi çok hakaret ...halbuki ben islam inancım artsın diye okumayı hedeflemeiştim
islamdaki emri bil maruf nehyi anul münker felsefesini yaymak için okumuştum yani islam da her kula farz kılınana iyiligi emret kötülükten men et felsefisi ni yaymak için...ama böyle bi durumla karşılacagımı hele 18 19
yaşlarında lise son gibi sınav stresiyle boguştugum psikolojik olarak ailevi meselelerle ugraştıgım dönemlerdetanrıdan aldıgım bu darbe agır geldi biraz..
kendimi kandırdım yani uzun bi süre bu böle degildir çeviri yanlıştır gibi
ifadelerle kandırdım bi gün dayanamadım hepsini sordum herkes din adamlarına cemaate dedeme kitaplarda cevabını aradım ama kendimi tatmin eden bi cevap bulamadım ..
herkes aslında senin anladıgın gibi degil durum gibi bi çok hali kurtarma yalanlarıyla dikildi karşıma..
ama o yazılar o ayetler hadisler hakaretler deli etmişti beni çünki benim deger verdigim tanrı beyinsiz pislik yaban eşşegi ve bilmem neler diyebiliyodu ayrıca adaletsizlik her sayfada yüzüme çarpar nitelikteydi..
ve kapalı kutuya kendi ni hapsetmiş itaat et felsefesiyle yakan yıkan ve cehennemde sevdigi kullarına yaglı kazıklar hazırlayan ama aslında iiniyetli olan yani sevgili tanrıy la artık düşman olmuştuk ve
bilmem kaç sene geçti aradan artık ne ben eski ben ne de tanrı eski tanrı herkes de bir eglence bir mutluluk ytanrının yaglık azıkları görmezden geliniyor ama rahmet olarak sunulan ramazan var..
eskiden bu böle degil yahu deme gücü vardı şimdi oda kalmadı ..
herkes gibi sahteden hayırlı ramazanlar diyor top atılmaya yakın fırına gidip ekmek alıyorum ...
top atılıyor bende yalnızlıgımla bir oruç daha açıyorum...

saygılarımla
serhat...
Alt 21-08-2010, 18:06
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger sagopa40serhat;

herkes gibi sahteden hayırlı ramazanlar diyor top atılmaya yakın fırına gidip ekmek alıyorum ...
top atılıyor bende yalnızlıgımla bir oruç daha açıyorum.-sagopa40serhat-

Acikca dile getirdigin oykun icin tesekkurler. Yalniz, yukaridaki cumlelerini aciklar misin?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 21-08-2010, 18:17
Üye

bence inananlar bile inanmıyor yani aslında aşikar bir oyun her gün dönüyor dünya sahnesinde..açıklayaman şeyleri geri plana atarak bu sorulardan kurtulmaya çalışıyoruz
yani ben kendi açımdan öle düşünüyorum inançluı insanlar bile oruca daha samimi bakıyor namaz ve diger ibadetlerden daha fazla hoş ve samimi bakıyor..
bunun sebebi ise namazın verdigi huzur ve rahatlık bireysel orrucun verdigi huzur toplumsal gibi görünüyor ..
yani allah kabul etsin namazını demekten çok hayırlı iftarlar demek ve iç içe olmanın verdigi huzur sebebiyle bu ibadet ibadetten öte bir kaynaşma bir olma dost olma vakti gibi geliyor. ..
hayırlı ramazanları insanlar sahte bir biçimde yani allah kabu letsin ibadetinizi deil de bu mutlu birliktelik yüzgöz olma vaziyueti sürsün dilegiyle söylüyor
oruca bir ibadet gibi deil bir ritüel gibi bakılıyor..
bu da onu sahteleştiriyor
yalnızlıgımla oruç açıyorum sa
orucun birlikteligi saglayan bir ibadet olmasına karşın ben gene tek başıma
kendi evimde yalnız başıma bu herkeste ki yalandan hayırlı ramazanlar tutkusunu eglencesini uzaktan izliyorum
.............
saygılarımla
serhat............
Alt 21-08-2010, 18:37
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger sagopa40serhat;

"Toplum, namazdan ziyade, oruca daha bir toplumsal bakiyor" mu demek istiyorsun? "Bu yuzden de kimse oruc tutmadigi halde, oruclu gibi davraniyor" mu demek istiyorsun.

Peki sence, kisi kendini mi, toplumu mu, Allah'ini mi, "kandiriyor?"

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 22-08-2010, 14:09
Üye

bence kimse bunu kandırma olarak görmüyor..artık ritüel halini almış durumlara olagan ve son derece ilginç bir yaklaşımşla bakılıyor ..yani benim diyen dindar insanlar bile inanmayanların verdigi din kaos karmaşa debdebe yaratır toplumları birliktelikden öte ayrılıga ve savaşa götürürü felsefesini çürütme aşkıyla içten içe bir cevap veriyor ..
yazmadan konuşmadan yalnızca davranışlarıyla siz yanlış anlamışsınız bu din barış dinidir ayrılık gayrılık yoktur diyererk içinde ki bence herkesin içinde olan bu tanrı ne yapıyor ne yapmaya çalışıyor yoksa bu tanrı bu uydurmaca mı kuşkularına bir iç cevap ve tüm müslümanların bence en büyük içsel bir tatmin aracıdır...oruç....

kim kimi kandırıyor meselesine gelince bir sistem halini almış artık inanışlar yani
artık belli sorular ve belli cevaplar üçgeninde yaşanan bir oyun gibi..
bu neden böyle deyince tanrının avukatlıgını tyapan kendini dindar adleden bir guruh çıkıyor ve verilmesi gereken cevabı veriyor genelde bilgilendirme den öte iddaalrı çürütme yöntemi veyahut yalanlama .. çünki din bir devlet dinidir ve sistemlidir kuruluşu böledir..
bilirsiniz ki en küçük meseleler oldugunda bile muhammede gökten uydurma bir i aracıgıyla garip yasalar indirilmiştir..
bir ekonomik model gibi süregelen bir olgunun devamıdır günümüzde yaşananlar belli sorular verilen belli cevaplar ...
ve ne olursa olsun allah birdir muhammed onun elçisidir .. sözüyle biten bir sistem ...
sistemler belli yönden açık verir ve verilen açıklar her sistemde oldugu gibi bir tür yollarla telafi etmeye çalışılır ..
burda insanlar kendilerinin sahte huzuru için hem kendilerini hem toplumu hemde sözde tanrılarını kandırırlar

saygılarımla..
serhat....
Alt 02-11-2010, 22:09
SwearToGod SwearToGod isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Güzeldi ...

Önerilen Siteler