Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > Hristiyanlık

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 26-08-2010, 01:26
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Kuran'ı Yargılayan Hristiyanlar

Bazı hristiyan forumlarında görüyorum ; Kuran'da bahsedilen "savaş ayetleri"ni alip "böyle tanrı olur mu " sorusunu sorduktan sonra İncil'deki "sevgi" ayetlerini yazıyorlar. Ve ben buna çok gülüyorum Belki Kuranı bilen arkadaşlarımız bahsedilen ayetleri buraya asabilir. Fakat benim düşündüğüm nokta şu ki , Hristiyanlar kendi kitaplarında yer alan sayısız "öldür "emrine ve soykırımlara neden kafasını yormuyor ???Kuran'ı sorguladığı ve eleştirdiği gibi kitab-ı Mukaddesi yargılamıyor ?Bir de gördüğüm kadarıyla Kuran'a ilişkin sayısız çelişki verilmekte. İyide zaten Kitab-ı mukkaddeste de benzer hatta aynı çelşiler var !Kuran'daki ve Kitabı mukkaddesteki akıl dışılıkları ve çelişlileri değerlendirmek yerine kitapların doğruluğu konusunda rekabete giren hristiyan ve müslüman arkadaşların düşünmesi dileğiylesaygılarımlantn
Alt 26-08-2010, 02:37
insan_olmak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
insan_olmak insan_olmak isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sevgili natan

öncelikle tekrar merhaba diyorum

söylediğin durumla hep karşılaşıyoruz;
isa sevgidir kuran vahşettir(ki bunu söyleyenlerin çoğuda tevratı okumamış)

bence hristiyanlar tevrattaki vahşeti görse de bir masal kahramanı olan isa'nın yumuşak sözleri görmezlikten gelmelerini sağlıyor

saygılarımla
Alt 26-08-2010, 02:51
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Merhaba,

Aslinda bu, benim mesih'im sizi dover benzeri bir olay.. Biraz da muslumanlarin, tahrifattan dolayi kitaba sirt cevirmis olmalarina verilen tepkidir diye dusunuyorum.

Ama tanri, nedense, uyusturucudan vs. gelen kara parayi kilisede aklayabilecek bir varlik onlar icin.. Boylesi bir sevgi de takdire sayan tabi ki(!)..
Alt 26-08-2010, 04:21
aliyarasfal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aliyarasfal aliyarasfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın Natan;

Kutsal sanılan tüm inançlar tekellerine aldıkları tanrı kavramı ile diğerleryle kıyasıya bir savaştadır belirttiğiniz gibi.Aslında durumları şuna benziyor affınıza sığınarak yazıyorum" benim anam senin ananı ....... görmüş. Senin ananın işi ne imiş orda" derler ya, işte durum aynen bu. Terzi kendi söküğünü dikemezmiş.Kendilerine toz konduramıyorlar ancak dinler tarihine bakınca "yok birbirimizden farkımız ama biz daha güzel korku verir daha çıtır huriler sunarız."
Tevratın tamamlayıcısıyız diyip islamı beğenmeyenler çok komik durumlara düşüyor bence.
Konu için teşekkürler.

Şimdilik saygımla gittim...

Sorular sormuyorsan ya ölüsün ya da köle...
Alt 27-08-2010, 02:43
Yılmaz34 Yılmaz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İncille Kuranı kıyaslarsak Kuran daha mantıklı ve akılcıdır.
Alt 27-08-2010, 02:49
Nova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nova Nova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Yılmaz34´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İncille Kuranı kıyaslarsak Kuran daha mantıklı ve akılcıdır.

Natan da 1. mesajında bu fikirden dem veriyor.

İddia ediyorum ki ikimiz de "Tanrıtanımaz" larız. Sadece benim inandığım tanrı sayısı seninkinden bir eksik. Diğer olası tanrıları neden reddettiğini anladığın zaman, benim de seninkini neden reddetiğimi anlayacaksın.

Zihin paraşüt gibidir, sadece "açıkken" çalışır.

Benim manevi mirasın akıl ve bilimdir. Atatürk.
Alt 27-08-2010, 19:09
Üyeliğini Sonlandırmış

Bir şeyin daha akılcı olduğunu söyleyebilmek için bilimsel olup olmadığına bakmak lazım. Mantıklı da diyemeyiz." Kime ? ,neye göre ? " sorularını cevaplandırmalıyız.

Şahısların mantıklarına göre hareket edersek ,bana göre mantıklı olan ,sana göre mantıksız olabilir,dimi

Kuran'ı da İncil'i de mantık ve bilim cercevesinde değerlendiremeyiz.
Hem konuya katkısı olması hem de söylemek istediğimi daha net ortaya koymak için biraz daha ayrıntıya gireyim.

Çelişki Konusu :

Hristiyanlar, rakip gördüğü bir dinin kitabından sayısız çelişki çıkarırlar . Çelişkili ayetlerin ortaya koyumu ile bunun "tanrı sözü olamayacağı" sonucunu çıkarırlar. Doğrudur, Kuran'da pek çok çelişki vardır. Fakat bunların çelişki olduğunu farkeden hristiyanlar nasıl oluyor da kendi kitaplarındaki çelişkiler konusunda bu kadar duyarsız olabiliyorlar ?
(Aynı şey müslümanlar için de gecerlidir )

Örneğin bir hristiyan diyor ki ;

Aşağıdaki Sure'lerde islamın hoşgörü dini olduğundan ,tebliğden bahseder.
Kafirun:6
Al İmran: 20
Gaşiya 21:22
Bakara:256

Diğer Taraftan Aşağıda yazdığım Sure'lerde.. ise müslüman olmayan insanların, öldürülmesinden bahsediyor.onların cehennemlik olduğundan bahseder.
Tevbe:5.29.73
Kuran'dan ortaya koyulan çelişkinin aynısını Kutsal Kitap'ta görebiliriz. Bir yandan "sevgi" olduğu söylenen varlık ,bir diğer tarafta ;

"soykırımcı", "bebek katili" , "kan dökücü", " veremle, irinli hastalıklarla, yamyamlıkla vs." tehtit eden bir varlığa dönüşüyor.

Oğula iman etmeyenlerin yargılanacağını (cehennemde ) söyleyip, insanlara seçim şansı bırakmayarak tehtitlerle insanlığı yılgınlığa ve itaate ZORLUYOR.(bknz)

Kurandaki çelişkinin aynısı Kutsal Kitapta da var.

Benim dileğim ise, kuranda çelişkili ayetleri farkeden hristiyanların dönüp kendi kitaplarındaki tutarsızlıkları da değerlendirmesi. Aynı şeyin kutsal kitaptada yer aldığını görmesi.

Kutsal Kitap'tan bir Çelişki :

Dünya yok mu olacak ????

( II.Petrus 3:10,13 ; Vah.21:1 ; Mat.24:35 vs. )

Yoksa sonsuza dek varlığını sürdürecek mi ????

(Vz.1:4 ; Mez.104:5 vs.)

Kuran'dan çelişkili ayetleri ise hepimiz biliyoruz. Bunun forumlarda çokça örneği var .Araştırmak yeterli.

Şimdilik bu kadarı yeterli sanırım .

saygılarımla

ntn
Alt 27-08-2010, 20:17
Üyeliğini Sonlandırmış

Sonuçta iki kitap da tutarsız ..
Alt 28-08-2010, 23:53
hur-kus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hur-kus hur-kus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Smile

Natan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sonuçta iki kitap da tutarsız ..
Sayın Natan,

Şimdiye girip çıkmış olduğunuz bir çok inançta kalamayışınızın nedeni sanırım hep üstün körü bilgiyle yetiniyor olmanızdır.

İnanıyorum ki şu an savunduğunuz ateizmi de üstün körü biliyorsunuz ve ileride yine bocalayacaksınız.

Kutsal yazıları gerçekten derinlemesine anlayarak okumuş olsaydınız, İsrailoğullarının asıl krallarının Tanrıları Yehova olduğunu, görünüşte hüküm süren kralların O'nun tahtında oturduğunu,
o krallara verilen ve diğer milletlerle ilgili hükümleri uygulayan asıl kişinin Yehova Tanrı olduğunu anlamış olmanız gerekirdi...

İsrail oğulları hiç savaşmadan veya çok az kişiyle büyük orduları yenmiş olmaları asıl savaşan veya hükmeden kişinin Yehova olduğunu gösteriyordu.

Evrenin ve insanın hakiminin insanlara hükmetmesi ve yargılaması konusu her halde tartışılacak bir konu değildir.....Onun buna hakkı vardır.

Dolayısıyle, savaşmak veya yok etmek konusunda emirlerin insanlara verilmesi sadece ona olan imanlarını ve güvenlerini göstermek açısından bir fırsattı....

Yoksa Tanrı'nın, kötü olanlara hükmünü icra etmesi için insanlara ihtiyacı yoktur.

Ya bütün bu gerçekleri bilerek bilmeyenlerin zihnini karıştırmaya çalışıyorsunuz, ya da hakikatten üstün körü bilgiye sahipsiniz.

Ne olduğunuza siz karar verin isterseniz.

Saygılarımla

"İnsanların size nasıl davranmasını istiyorsanız, siz de onlara öyle davranın."
Jesus Christ

Matta 7:12

www.jw.org
Alt 29-08-2010, 10:37
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Cevap - I -

Toplumların koruyucu tanrıları hep var olmuştur. Bunlardan biri de İsrail milletinin ulusal tanrısı Yehova'dır.

Yehova'nın karakterini kutsal kitapta açıkça gördüğümüz halde onun avukatlığına soyunan "inançlı" insanların ,kendileri gibi düşünmeyenleri yargılamaya kalktığını,Armagedonla,cehennemle,yok oluşlarla korkutmaya çalıştığını görüyoruz.

İsrail milletinin ULUSAL TANRISI Yehova ,kutsal denilen kitaplarında pek çok KATLİAMA, SOYKIRIMA,cinayetlere vs karışmış, yinede kendisinin Adaletli olduğunu saf kalpli inanırlara kabul ettirmiştir. Aslında Yehova adını kullanan açık gözler , kendi tanrılarını kullanarak İNSANLARI ,İNSANLARA KIRDIRMIŞ, BOĞAZLATMIŞTIR .

Bu katliamların sorumlusu da YEHOVA olarak gösterilip, insanlık suçunun tüm yükü ona atfedilmiştir.

Kutsal kitapta okuduğumuza göre "Sevgi dolu tanrı" Yehova ;

BEBEKLERİ,

ÇOCUKLARI,

KADINLARI,

YAŞLILARI,

ERKEKLERİ,

HAYVANLARI

DOĞAYI

ve en nihayetinde SOLUK ALAN HER TÜR CANLIYI YOK ETMİŞTİR.
  • Tek. 20:16 "Ancak Tanrınız RAB'bin miras olarak size vereceği bu halkların kentlerinde soluk alan hiçbir canlıyı yaşatmayacaksınız.
  • Yesu.11:11 İsrailliler kentteki bütün canlıları kılıçtan geçirip yok ettiler. Soluk alan bir tek kişiyi esirgemediler.
Bunun üzerine bir misyoner kalkıp, bize tüm bu VAHŞETİ uygulayan kişinin Yehova Tanrı olduğunu hatırlatıyor. Bunu da bizim "bilmediğimizi" idda ediyor.

hur-kus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayın Natan,
hur-kus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Kutsal yazıları gerçekten derinlemesine anlayarak okumuş olsaydınız, İsrailoğullarının asıl krallarının Tanrıları Yehova olduğunu, görünüşte hüküm süren kralların O'nun tahtında oturduğunu,
o krallara verilen ve diğer milletlerle ilgili hükümleri uygulayan asıl kişinin Yehova Tanrı olduğunu anlamış olmanız gerekirdi...

Savunmasız insanları ,rakip gördüğü insanlarla birlikte TÜMÜYLE, acımasızca yok eden tanrı bu davranışlarında da son derece ADALETLİ, SEVGİ doludur.

İnsanları kendi tanrılarına inandırmayı hayati görev edinmiş hristiyan arkadaşlarımız tüm zamanını, enerjisini ,varını yoğunu bu uğurda harcamaktadırlar.

Kutsal denilen kitaplarında Tanrı ,toprak için insan kanı dökmekten geri durmadığını açıkça gösteriyor.

Canlıları ,erkek, kadın,genç ,yaşlı, çocuk, bebek farketmeksizin ÖLDÜREN, KILIÇTAN GEÇİRTEN tanrı olmasına rağmen , bunu dile getiren kişiler haksız duruma düşüyor.

YERYÜZÜNÜ KANA BULAYAN TANRI suçsuzdur. Sevgi doludur.

saygılarımla

Önerilen Siteler