Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-09-2010, 04:34
Jdarc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Jdarc Jdarc isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Müslüman Arkadaşlara Bir Sorum Var

Müslüman arkadaşlara tek bir soru soracağım ve eğer tatminkâr bir cevap alırsam and olsun ki müslüman olacağım. ( Belki şuan bir dinim yok; ancak şerefim var.)

Dünya üzerinde sayısız din var ve hala yenileri icat edilmekte.

Budizm, Janizm, Taozim, Zerdüştlük, İslam, Sabiilik, Hinduizm, Şintoizm, Sihizm, Dürzilik, Yezidilik, Samirik, Musevilik, Vica, Raelian, Şamanizm, Voodoo, Satanizm, Katharizm, Druid...

Daha devam ediyor bu dinler...
Ve bir kısmı Tanrı'lık iddia etmediği gibi bir kısmı da bizi yarattığını iddia ediyor. (Evet, ne özel varlıklarız değil mi? Herkes bizim Tanrı'mız olmak istiyor)

Ve siz müslüman arkadaşlarım; bana öyle bir cevap verin ki ben de sizin saflarınızda yer alayım.

Bu sayılanlar ile daha sayılmayan yüzlerce din ve temsilcileri sayısız Tanrı arasında (Japonların yalnızca 8 milyon tanrısı vardır -Literatür/Cennette Kim Kimdir?- Giovanni Bandini)
size gerçek Tanrı'nın Allah olduğunu düşündüren neydi/nedir?

Alt 16-09-2010, 09:56
axzel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
axzel axzel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

düşünceler bana aittir:::

o yusden bu düşüncelere cevap vermeyeniz, yorumda yapmayınız,
-----------------

inanç insanın içinden gelir ve akıl ile tamamlanır. bi kere insanın kendisinden yüce olan bir varlığa ihtiyacı var. o na dua etmeye. bu bir psikoloji yani insanın yaratılışından gelen bir ihtiyaç. bunun olması demek ise allah ın olmadığı anlamına gelmior. bu psikolojiyide allah insana vermiş, belkide kendisini daha kolay görmemiz içindir, ki iyi yapmış. yani zor bir durumda bir sıkıntıda kalırsanız kendi içinizde dua etme ihtiyacı sığınma ihtiyacı duyarsınız. ve fakat bunun olması allah ın olmadığı demekde değil ikisi birden var.

yani allah var... öncelikle dediğim gibi bu bir inanç. sorasında ise akıl ile tamamlanır.

insan kalbinde allah sevgisi duymazsa bütün bilim adamları da gelse ahanda allah işde dese, insan allah a iman edemez, inkar bir çeşit bataklık gibi bir şey. saplanınca insanı içine çekior. inkar sadece allah a karşı değil başka şeylerede olabilir, örneğin vatan sevgisi yada annenize olan sevgi yada sevgiliniz, eşiniz gibi. onları sevmedikçe onlara inanmanız mümkün değildir.,,

bi kere allah olma işini en iyi kim bilir sorusunun cevabını düşünürsek "en iyi allah bilir" demeliyiz. keza dünya ve hayatımızda bazı eziklik eksiklik yanlışlık vesayreler düşünüp allah lık böylemi olur allah allah olsaydı böle yapması lazım deyip kendimizi allah yerine koymamalıyız..

kalbinizde allah a olan sevgi yoksa zaten gerisi hikaye gelir size..

birde düşündüğümde gerçekten allah en doğrusunu yapmış diyebiliorum, yani allah kendini ispatlamak için, varlığını ispatlamak için bize zoraki bir yöntem secmemiş yada öyle çok geniş tabiriyle kendini bi yerlerde göstertip kameraya aldırmamış, zaten mantıken düşünüldüğünde, ayırt etmek için kendisine olan sevgiyi bunu yapmalı yoksa böle zoraki yöntemler kalplerdeki gerçek imanı yani sevgiyi ortaya çıkaramazdı.

allah şimdilik sadece kalplere bakıyor, akıl ise onu görmeye yetior bence. ayrıca tabii yine o nu görmeyen akıl değil yani ateist arkadaşlarımızın allah yok savındaki düşünceleri aslında yine kalp ile ilgili, çünkü onların akıllarında değil esasen kalplerinde bir antipati var, ve akıllarını da bu yola sürüklüyorlar, böylece bataklık oluşuor, ve sevgi olmadıkça hiç bir şekilde bu bataklığın içinden çıkmak da mümkün olamıyor..

allah kimseye zorla bir şey kabul ettirmeyeceği gibi, kimseye de eziyet yapmak istemez, bütün o cehennem ve orada göreceğimiz cezalar haketmediğimiz bir şey olmayacak. haksızlık hiç bir zaman olmayacak..

ben kendim de o cehennemi tadacağım, günahlarım var, ama bir umut yaşıorum, namaz kılamıorum, sadece allah a karşı bir sevgim yani imanım var, belki uzun mu olur kısa mı olur bilemem ama allah cezalarımı verir yada bi kısmını eksiltir ama kesinlikle kızıp da hakettiğimden fazlasını bir gram vermez, sorasında belki cennetine kabul eder,

amacım cennetde bir köşk sahibi olmak değil, esasen allah ın sevgisini kazanmak ve o nu karşımda kızgın olarak bulmamak, zaten ben ona sevgi duyuyorsam ve de o da beni severse sevenlerin birbirine hediye vermesi ne kadar doğaldır ve vermemesi ne kadar hoş olmayan bir davranışdır değilmi.. allah ın vereceği hediyelerde o nun şanına ve büyüklüğüne uygun olur elbet.

allah kalbine sevgi versin..

saygılar, sevgiler..
Alt 16-09-2010, 10:16
Bilge Engin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilge Engin Bilge Engin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sayın Axzel

Lütfen yorum yapmayın yazınıza karşı geldiğimi düşünmeyin ama yukarıda yaptığınız açıklama bir tanrının varlığına inincınızı gösteriyor.

Sanıyorum Jdarc'ın sormak istediği islamın tanrısına yani islamın isimlendirmesiyle Allah'a niye inandığınız. Kuranı yollayan ve kuran'a göre tüm peygamberleri gönderen İslamın Tanrısına niye inanıyorsunuz.

Yukarıdai anlatımınız Budizm, Janizm, Taozim, Zerdüştlük, İslam, Sabiilik, Hinduizm, Şintoizm, Sihizm, Dürzilik, Yezidilik, Samirik, Musevilik, Vica, Raelian, Şamanizm, Voodoo, Satanizm, Katharizm, Druid... olarak sayılan nice dinlerin birisinin tanrılarından birisi de olabilir.

Niye spesifik olarak islamın tanrısı?

Saygılar...
Alt 16-09-2010, 13:18
Üye

İnancın temelinde esasen mantık yatar. Bir şeye inanıp onu içselleştirmeden ve tabulaştırmadan önce ya deneyim yoluyla ya gözlem yoluyla ya da yalnızca mantığımıza yatmasıyla bir şeylerin, bir şeye inanmaya başlarız. İnanç doğuştan, anne karnından gelmez.

Dini inanç bir bakıma futbol takımı taraftarı olmaya benziyor. İki takım düşünelim. A takımının B takımına karşı tarihte sayısız üstünlüğü olmuşsa da, bir kişi, bir sebeple, B takımının fanatiğidir. Peki bu sebep nedir? Bu sebep tabudur.

Yani inanmak eylemi içgüdülerimiz arasında söz konusu olsa da, inanç ne gökten zembille iner ne de anne karnındayken boş levhaya yazılır. Bu noktada eğer inancınızın bir tabu ve gelenek olduğunu reddediyorsanız, lütfen İslamiyetin Tanrı'sının neden size mantıklı geldiğini ve neden milyonlarca Tanrı arasından onun gerçek olduğunu düşündüğünüzü açıklayın.

Cevabınızı okudum ve paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Ancak hâlâ bana mantıklı, tatmin edici bir cevap gelmemiş.
Siz inanç psikolojisini Allah'ın yarattığına inanıyorsunuz da; Neden bu inanç psikolojisini Ahura Mazda'nın yahut Enlil yahut Aynurakkur'un yarattığına inanmıyorsunuz?

Alt 16-09-2010, 13:47
axzel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
axzel axzel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Çünkü ;;;

birincisi kader.. Allah beni bir islam devletinde ikamet imkanı verdi..
Dolayısıyla islam içinde doğduk, ancak etrafınıza bakdığınızda ülkemizde islam çok az bilinmekte ve yaşanmakta.

yaşanmamasının bir çok sebebi olabilir.. en başta şeytan efendinin çalışmaları tabii. sonra kendi nefsimiz.. bir çok herneyse...

burdaki bazı ark.lar gibi ateist de olabilirdim. ama olmadım çünkü kalbimde allah a karşı bir sevgi var. ve imanım zayıfda değil.. yada allah beni korumuşdur da olabilir. sonucda bu bende oldu..

ben ilk önce islam da doğduğum için islam ı araştırdım, sanmayınki diğerlerinide araştırmadım, araştırdım hritiyanlık ve musevilikde araştırdım.. diğer budizm felan gibi dinleri biliorsunuz onlar insan tarafından icat edilmiş,, ve içerikleri de gerçekten mantıksız..

islam bilime ve modern çağa uygun geldi bana. ki ben teknolojiyi yakından takip eden teknik bir insanım. ve islam ın allah ı yani benim allah ım en doğru seçim olduğuna inanmaktayım..

hem bir dünya görüşü sunması hemde şu dünyanın uzay zaman bazında tüm sorularımı cevapladı..

bir ateist için namaz kılmak saçma bir şeydir, bir ateist için oruç tutmak aç kalma eziyetinden başka bir şey değildir. çünkü ateist allah a inanmamakdan fazlasını yapıor.. ne yapıor? ayrıca allah tarafından gönderilen tüm emir, yasak, tavsiyelerede "nefret" ve "reddetme" ile bakıor.. çünkü aksi halde yanlış ve derin, içinden çıkılmaz bir kuyunun içinde olduğunu görecek, o yusden hepsine şiddetle karşı çıkıor..

ben allah a ve islama inanmış olmakla namaz kılmakda, oruç tutmakda faydalar görüorum, ve şu yaşamda kendimi bir şeylere adapte etmek, ve o şeylerin bedenimi ve ruhumu güselleştirmek adına oldugunu görmekteyim..

allah ın her istediği şeyde bir ateist sanki allah ın bunlara ihtiyacı var veya allah bize gıcıklığına yapmış yada bize eziyet edior çıkarımlarınada gider, ancak ben görüorumki allah ın bizden istediği herşey aslında bizim şu dünyada daha rahat etmemiz için..

ama bunları görebilmek için kalpte sevgi olması lazım, tıpkı babanıza duyduğunuz sevgiye benzeyen sevgidir de bu..

babanız küçükken size "bağırma, etrafı düzenli tut, hızlı koşma, dersini çalış" vs bir sürü öğütte bulunmuşdur.. çocuk aklımızla bizde bunlara kızmışızdır, neden saat 9.30 da yatmalıyım ki film vardı izleseydimya gibi serzenişler..

işde benzeri şimdide allah ımız için geçerli, ee şimdi akıllıyızya hemde allah tan akıllıyız, o zaman allah kim oluor dioruz..

kalbinizde nefret ve kin ve reddetme gibi duygular hakim oldukça siz nereye bakarsanız bakın allah ı göremezsiniz, isterseniz tutun taaaaa arş a çıkın yinede göremezsiniz,,

ama benim gibi kalplerinde allah sevgisi olanlar için ise heryerdedir allah,,

evet geçende bir elma yiyordum orda bile gördüm allah ı, zeytin yerken gördüm...

heryerde görebilirim nitekim,,

ama bir ateist bundan şunu anlar:: allah yerdeymiş o zaman hani bakınca ahmet i görüorum da allah neden görünmüo... dıt dıt dıt.. anladınız işde anafikri...

sevgiler saygılar
Alt 16-09-2010, 14:07
Üye

Ateistleri çok yanlış anlamışsın. Onlar basit bir ifadeyle "Allah yok heebekmdfk" demezler. Okurlar, araştırırlar, çıkarım yaparlar ve sonuca ulaşırlar.
Çünkü ateizm özeleştiricidir. Din ise dogma.

Sen yediğin elmada, zeytinde Allah'ı görüyorsun da, koyu hristiyanlar rüyalarında ya da normal yaşantılarında çevrelerine sızanlar arasında İsa'yı, kimisi Musa'yı kimisi Tanrıça Hecate'yi görmekte.
Bugün hala pagan dinlerinden wiccan'lar olduğunu, büyü yaptıklarını ve tanrılardan bir tanesi olan Hecate'ye taptıklarını biliyor muydun?
Yaptıkları büyüler gerçekleşiyor ki kendi inançlarından sapmıyorlar.

Budizm müthiş bir dindir, bir Tanrısı olmasa da. Buddha'nın öğretileri hakkında önceden bilgiye sahip misin?
Ahlak bütünlüğünü oluşturmak amacına tam manasıyla Budizm'de ulaşılmış. Derin bir felsefe ve sevgi aşılama var.
Kur'anda bunların hiçbiri yok, terör eylemlerini destekleyici, kadınları ikinci sınıfa koyan metinler dışında.

Allah'ın diğer hiçbir Tanrı'dan farklı bir şey sunmuyor olması bana, beni ona inandıracak değil.
Size de sunmuyor, kendi dininizi araştırmış olmanız; özeleştiri ya da sorgu yapmış, objektif yaklaşmış olduğunuz anlamına da gelmiyor.
Öyle ki kendi dininizi ve selef dinleri incelerseniz, İsa'nın yaşadığına dair tarihsel bir kanıtın bulunamadığını, dolasıyla kur'anın otomatik olarak eleneceğini görürsünüz.

Gelelim "bilimsel" gerçeklere.
Peki şuan benim kafamdaki bir birey bundan seneler evvel çıkıp yine aynı soruyu sormuş olsaydı (teknolojinin pek de gelişmediği bir dönemde) geriye kanıtlayıcı unsur olarak bilimsel gerçekleri mi sunacaktınız? Bunun yanı sıra kur'an döneminden çok zaman evvel de insanların sadece gökyüzündeki yıldızları izleyerek hava tahminlerinde yahut geleceğe dair olaylarla ilgili bir şey çözümleyebileceklerini düşünebilecek kadar zeki olduklarını, Mısırlıların hala dünyayı büyülemekte olan piramitleri müthiş bir matematiksel deha ile yaptıklarını biliyoruz. Bunların bir kitapta yazmıyor olması, Ra'yı neden benim ilahım yapmasın?
O da bilimsel gerçeği vermeyi geç, bilimi inşa etti deyim yerindeyse.

Bu hiç de adil değil.
Çok teşekkür ederim cevabınız için, Allah'ı diğer tanrılardan üstün ya da daha gerçekçi bir iddia/gerekçe bulamadım metininizde.

Sevgiler.

Alt 16-09-2010, 14:18
Üye

Kimsenin burada saçmalamayacağını biliyorum. Sayın Axsel ya mantıklı bir cevap verecektir ya da kendine dahi mantıklı bir açıklama yapmadan, neden Allah'a tapındığını bilmeden yaşamına devam edecektir.

Sevgiler.

Alt 16-09-2010, 14:35
percin percin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Bu dünya,dünya üzerindeki canlılar,evren bir şekilde bozulmadan duruyorsa bu düzeni sağlayan bir güç vardır.Ve de bu gücün herşey üzerinde tamamen hakim olması gerekir.Allah Azizdir,Hakimdir.
Sahibi 2 tane olan bir köle olsaydı köle hangisinin emrine uyacağını sapıtırdı.Evrenin de sahibi iki tane olsaydı düzen bozulurdu.
Yaradan 2 tane olsaydı mutlaka biri diğerine üstün gelmeye çalışırdı ve düzen bozulurdu.
Eğer Allah tan başka tanrılar olsaydı varlıklarına dair deliler de olurdu.
Allah insanlara varlığını göstermek için peygamberler ve kitaplar göndermiştir.Gönderilen kitapların amacı insanlara yol göstermektir.
Geçmiş kavimlerden birçoğu peygamberleri,kitabı,Allahı reddedip,ona ortak koşup Allahın gazabına maruz kalmışlardır.
Tevrat ve İncil gibi bazı kutsal kitaplar da içlerine insaların kendi soktuğu kelimelerle tahrif edilmiştir.Tahrif edilmiş bir kitap da yeterince doğru şekilde yol gösteremez.
Son kitap Kuranı kermin ise tahrif edilmemesi Allah tarafından garantiye alınmıştır.Çünkü Allah Aziz ve herşeye Hakim olandır.
Kitap bozulmamış bir kitap ve yol gösteren kitaptır.Hayatı nasıl yaşamamız gerektiği konusunda,yaşarken nerlerde hata yaptığımız konusunda,hayat felsefemizi nasıl kurmamız gerektiği konusunda bizlere yol gösterir.Ve de ruhsal problemlerimizi aşmamız konularında.
Malesef günümüzde hoca ya da din alimi ismini verdiğimiz kişiler,şeyhler,cemaatler dini olabildiğince saptırmakta.İnananlara yanlış yaptırmakta ve de inanmayanları dinden soğutmaktadır.Amaçları para kazanmaktan başaka birşey değil büyük çoğunluğunun.
Kuran okumak Allah'la konuşmaktır,yol bulmaktır.Anlamadan Arapça okunan bir kitap yol gösteremez.Ölüler için okunmaz bu kitap,kendimiz için yol bulmak için okuruz.Anlayarak okuruz.

Yol bulmak istiyorsan okuman gerekir.Okumadan önce boy abdestinin olması yeterli.Okumak için namaz abdesti alman şart değil.Sanki bir ders kitabı okur gibi okuyun.Aklınız kitapta olsun.Elinize kalem defter alıp dikkatinizi çeken noktaları not alın.
Kitabın nuzul(iniş) sırasına (Alak suresiyle başlayan sıra) göre mealini okuyun.Tefsirlerle ilgilenmeyin.En güzel ve yol gösteren hali meali.Yani içine insan yorumu girmemiş hali.Ve de akşamları hava karardıktan sonra okuyun.Anlatılan şeylerin içinde kendinizi arayın.Bazı hitaplar size söyleniyormuş gibi düşünün.Zaman içerisinde Allah ın kafanızdaki soruları cevapladığını göreceksiniz.Allah kitap yoluyla sizlerle konuşur.Bu sizi çok fazla korkutmasın,ya da özel bir insan olduğunuzu düşünmeyin.
Birileri müslümanlığı yanlış anlattığı için sizlerin hoşuna gitmeyebilir.Bu yüzden okumak istemeyebilirsiniz.Ama bu kitap o birilerine değil hepimize gönderilmiş.Bu yüzden sorumluyuz ve okumamız şart.
Söylediğimi yapın akşamları iniş sırasına göre düşünerek okuyun.Umarım Rabbim kalbinde iyilik olan kullarına yol gösterir.
Alt 16-09-2010, 14:55
Üye

Sakin mizacınız ve anlaşılır bir dil ile yanıtladığınız için teşekkür ederim. Sorularım olacak.

"Bu dünya,dünya üzerindeki canlılar,evren bir şekilde bozulmadan duruyorsa bu düzeni sağlayan bir güç vardır.Ve de bu gücün herşey üzerinde tamamen hakim olması gerekir."

Haklısınız ama takribi cümleler: "Allah azizdir, Hakimdir"

Ama sorun tam olarak şurada. Allah ilk Tanrı değil bizim üzerimizde hakimiyet sağlamak istemiş olan ya da bizim Tanrı'mız olduğunu söyleyen.

Bunun yanı sıra şayet iki Tanrı olsaydı düzen sağlanamazdı gibi bir ifade ne kadar akla yatkın?
Bunu neden soruyorum.
Tanrı insan kavramından münezzehtir, Tanrı bir insan değildir. Kur'anda da bahsi geçtiği gibi İki tanrının olması ve düzensizliğin bozulması ne anlama geliyor, çıkarım yapabilir miyiz?

Mevcut Tanrı kıskançtır, bencildir, egoisttir, insanları kendine köle edinmek ister. Eğer ikinci bir Tanrı da bu işin içine girerse işte tam da bu özellikler sebebiyle düzensizlik cereyen eder, yanılıyor muyum?
Ama Tanrı şeytana atfedilen özelliklere sahip değildi, kıskanç, bencil, egoist değildi. Ancak ikinci bir Tanrı'nın gelmesiyle işlerin değişeceğini söylüyor, en azından bu ifadenin bir alt anlamı da budur. Lütfen objektif yaklaşın.

Kur'anda bir Tanrı tarafından böyle bir ifadenin verilmesi Tanrı'nın doksan dokuz isim olarak belirttiği isimlerden daha farklı özelliklere sahip olduğunu gösterir. Çünkü Tanrı ve Tanrı'ya eşlik eden ikinci bir Tanrı, insan olmadıklarından düzensizliğin sözkonusu olabileceğini söyleyemeyiz.

Peygamber ve kit'ab Tanrı'nın olduğuna dair bir ispat değildir. Bir söz duymuştum; " Eğer kutsal kitaplar Tanrı'nın varlığına bir delilse, çizgi romanlar da Süpermen'in varlığına dair bir delildir"

Bu espriyi bir kenara koyalım. Bugün hala peygamber iddiası ile medyada geniş yer bulan insanlar var. Kimisi Allah tarafından yollandığını söylüyor, kimisi başka biri tarafından. Ve dine mensup insanlar tepki veriyor, tıpkı zamanında Muhammed'e verildiği gibi.
Ancak ben bunu bir haksızlık olarak niteliyor, onlara da bir şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Pekala, sorum şu.

Sahte bir peygamber ile gerçek bir peygamberi nasıl ayırt edebiliriz?

Alt 16-09-2010, 15:27
melih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
melih melih isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Jdarc´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Sahte bir peygamber ile gerçek bir peygamberi nasıl ayırt edebiliriz?
Peygamberler,çok çok eskiden Tanrı idi,eskiden peygamberdi.Şimdi ise peygamberler,şizofrendir.

Jdarc´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
["Eğer kutsal kitaplar Tanrı'nın varlığına bir delilse, çizgi romanlar da Süpermen'in varlığına dair bir delildir"
benim Tanrım kurabiye canavarıdır.Öyle kadın-erkek ayırımı yapmaz.

Esirgeyen bağışlayan kurabiye canavarı tanrısı adına,
Biz,Herkeze cennetde her çeşit kurabiyeler verir.Cehennemde ise herkezi kurabiyeden mahrum bırakır,irinli sular içiririz.

Kurabiyesi çok olan zenginler,kurabiyelerinizin bir kısmını fakirlerle paylaşın.Biliniz ki cennetde sizleri kurabiyelerden denizleri bekliyor.

Kim,kurabiyeni elinden alıyorsa,onunla öldürüşünceye kadar savaşın.Ta ki cizye olarak kurabiye verene kadar.

savaşta elde ettiğiniz ganimet olanların 2/5'i kurabiye canavarı tanrısınındır.Kalan kurabiyeleri adaletli olarak dağıtın.

vahiyler dünden itibaren kurabiye canavarı tanrısından bana iniyor.Şimdilik bu kadar,yarın yenileri yazacağım.

Kurabiye Canavarı Tanrısının Selameti Üzerine

Önerilen Siteler