hackercesur´isimli üyeden Alıntı
Öncelikle müslüman arkadaşların Kurban Bayramı Mübarek olsun diyerek başlayalım.
Kurban bayramı birçok kişi için farklı anlamlar taşıyadursun benim için bu bayramın yeri çok daha farklıdır. Kimi için inanç, kimi için et, kimisi için fakirlere yardım ve kimisi içinse vahşet...
Bu bayramda hayattan soyutlandım. Ve bu olaylar taa çocukluğuma dayanıyor. Ama ben o hayvanların hayali bir inanç uğruna katledilmesine dayanamıyorum.
Lafı uzattım biliyorum o yüzden ben anıma Geçeyim:
Henüz çocuktum. Bayramdan birkaç gün önceydi koyun alındı ve garaja kondu. Garajda su ve yem verip sevmiştim o koyunu. Gözleri melül melül bakıyordu bana. Arkadaş gibi olmuştuk. Sonra bayram geldi ve o koyunu gözlerimin önünde kestiler. Hayvanın parpazlamasına ve kanların akmasına dayanamadım ve eve çıktım koşarak, ağlayarak... O gün bu gündür acırdım ve anlam veremezdim. "Allah neden böyle bir vahşet ister insanlardan" diye. Şuan 24 yaşındayım ve herşeyin farkındayım. Koyunların insan için yaratıldığını düşünen zihniyet tarih boyunca bir arpa boyu yol ilerleyememiştir. Halbuki bu dünyada insanların ne kadar yaşama hakkı varsa o hayvanlarında o kadar yaşama hakkı vardır. Ne bu dünya insanlar içindir. Ne de bu dünyadaki diger canlılar... Kurban Bayramı müslümanların bir insanlık suçudur. Birazcık olsun islam tarihini araştırmayan ve körü körüne dogmalara inanan insanların cahilligidir bu vahşet.
İşte bu yüzdendir benim kurban bayramının ilk gününde ortadan kaybolmam...
|
Hackercesur kardeşim,
Huylu huyundan vazgeçmezmiş diye bir laf vardır bilir misin? Mesajın tam uymuş buna. Bir insan, cahil diye nitelediği insanların, yaptıklarının vahşet olduğunu düşünüyorsa neden vahşet olarak nitelendirdiği bayram için mübarek olsun der ki? Bu sitede genel olarak ateistlerde en çok kızdığım nokta işte burası. Vahşet olarak nitelendiriyorsanız eğer, bu bayram için hiç bir müslümana bayramınız mübarek olsun diyemezsiniz. Bu sizin kendi açınızdan bir yanlıştır.
Haktan bahsediyorsanız bence bu hakkın ne olduğu konusunu iyi irdelemeniz lazım. Mesela bir çiftçi, aylarca tarlalarda reçberlik yaparak para biriktirse ve bunun sonrasında bir tane inek alsa, bir süre o ineğin sütünden faydalansa sonrasında o ineği vakti geldiğinde kesmeye hakkı var mıdır? Yok mudur?
Bu dünyada insanların yaşama hakkı olduğu gibi o hayvanlarında yaşama hakkı vardır diyen size hitaben çiftçiler, tamam o zaman hayvanlarımızı satmıyoruz, kesmiyoruz, vakti geldiğinde ölür giderler deseler, ne cevap verirdiniz? Yok canım o kadar da demedik mi?