Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 19-11-2010, 09:53
hackercesur hackercesur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Kurban Bayramı ve Çocukluk Anım

Öncelikle müslüman arkadaşların Kurban Bayramı Mübarek olsun diyerek başlayalım.
Kurban bayramı birçok kişi için farklı anlamlar taşıyadursun benim için bu bayramın yeri çok daha farklıdır. Kimi için inanç, kimi için et, kimisi için fakirlere yardım ve kimisi içinse vahşet...
Bu bayramda hayattan soyutlandım. Ve bu olaylar taa çocukluğuma dayanıyor. Ama ben o hayvanların hayali bir inanç uğruna katledilmesine dayanamıyorum.
Lafı uzattım biliyorum o yüzden ben anıma Geçeyim:

Henüz çocuktum. Bayramdan birkaç gün önceydi koyun alındı ve garaja kondu. Garajda su ve yem verip sevmiştim o koyunu. Gözleri melül melül bakıyordu bana. Arkadaş gibi olmuştuk. Sonra bayram geldi ve o koyunu gözlerimin önünde kestiler. Hayvanın parpazlamasına ve kanların akmasına dayanamadım ve eve çıktım koşarak, ağlayarak... O gün bu gündür acırdım ve anlam veremezdim. "Allah neden böyle bir vahşet ister insanlardan" diye. Şuan 24 yaşındayım ve herşeyin farkındayım. Koyunların insan için yaratıldığını düşünen zihniyet tarih boyunca bir arpa boyu yol ilerleyememiştir. Halbuki bu dünyada insanların ne kadar yaşama hakkı varsa o hayvanlarında o kadar yaşama hakkı vardır. Ne bu dünya insanlar içindir. Ne de bu dünyadaki diger canlılar... Kurban Bayramı müslümanların bir insanlık suçudur. Birazcık olsun islam tarihini araştırmayan ve körü körüne dogmalara inanan insanların cahilligidir bu vahşet.

İşte bu yüzdendir benim kurban bayramının ilk gününde ortadan kaybolmam...
Alt 19-11-2010, 12:24
troyya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
troyya troyya isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

aslında bu bayram bu dusuncene bende hak vermeye basladım desem yalan olmaz...bırak hayvanların kesilmesini..hayvanlara nasıl davranacagımızı daha ogrenememiş biz...her yıl televizyonlarda goruyoruz, bogaların kaçması ve işkence..yazık gunah yaa...bu birinci maddem...

asıl ikinci maddem şu : Allah bizden boyle bir şeyi niye istiyor...madem protein olarak ete ihtiyacımız var...madem sende sonsuz nimet sahibi Allah sın..bunun baska bir yolunu bulsaydın da..o hayvancıklara da yasama hakkı verseydin yaa...niye boyle bir vahset...

hem diyor ki ayetinde : kestiğiniz kurbanların ne kanı ne eti katımıza ulaşır..bize ulaşan sizin takvanızdır...eee hayvan ne kazandı bu durumda...

bir de 3.maddem var :

Ya koskoca ibrahim peygambersin sen..hiç yakısıyor mu..kalkıp cocugumu Allah icin kesicem..mantığa aykırı birde....tam bıcagı dayıyor...koç iniyor havadan....masal gibi yaaa..boyle bir şeyi mantıgıma sıgdıramıyorum...ha olmustur belki diye iman ediyoruz işte...
Alt 19-11-2010, 13:21
withoutreligion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
withoutreligion withoutreligion isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

troyya´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ha olmustur belki diye iman ediyoruz işte...
Sevgili troyya bu cümlen hariç tüm söylediklerine katılıyorum.

Ben insanların inanç uğruna hayvanlara yaptıkları işkenceler dolayısıyla insanlığımdan utanıyorum.

Bizim insanımız önce hayvanlarla barışık yaşamayı öğrenmeli.
Tabii bu aileden başlar.aslında inançları ayrı tutarsak insanımız ineğine sarıkız adını verip onunla bir duygusal iletişimde bulunurken inanç devreye girdiğinde nasıl vahşileşebileceğini heryıl görüyoruz.

"Din kitaplarını okuyup anlayana ateist,okuyup anlamayana dindar denir" Nikola Tesla
Alt 19-11-2010, 14:29
Üyeliğini Sonlandırmış

sevgili withoutreligion,

Aslında oyle olmustur belki iman ediyoruz derken,genelimiz zaten oyle zannediyor...Yani Muslumanlara sorsan kurbanın tarihçesini, 100 de 99.9 unun aklında,bu masal vardır...Hz.ibrahim bıçağı hz.ismailin boğazına dayar,sözde ismailin teslimiyetini ölçüyor...hatta bir takım rivayetlerle,denir ki: bıçak ismailin boğazını kesmedi,halbusu kayayı parçalar felan...bir sürü masal...he masal dediğim şeyi belki kuranda söylüyor,tmm da...benim tepkim, SEN KOCA ALLAH...!! NEDEN BÖYLE BİR DENEMEYE BAŞVURUYORSUN...!!!!

kaldı ki, bıçağın ismailin boğazını kesmeyeceğinide biliyorsun...hani sen ezel ve ebedi olan herşeyi biliyordun yaa...bunu da biliyorsun...kendi kendine senaryo yazıp oynuyor..sonrada suçlu biz oluyoruz...

Kendime şaşıyorum biliyor musun ? daha 2 sene oncesine kadar ateist felsefeyi küçümserdim..Şimdi geldiğim hale bak...Beynim sorgulamaya başladı sanırım...
Alt 19-11-2010, 16:39
advertiser53 advertiser53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

etleri löpür löpür götüren insanlara bi sormak lazım kardeşler o afiyetle götürdüğünüz etler ağaçta yetişmiyor..
Alt 19-11-2010, 16:50
Üyeliğini Sonlandırmış

advertiser53´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
etleri löpür löpür götüren insanlara bi sormak lazım kardeşler o afiyetle götürdüğünüz etler ağaçta yetişmiyor..

----- ilk mesajımdan alıntı:

asıl ikinci maddem şu : Allah bizden boyle bir şeyi niye istiyor...madem protein olarak ete ihtiyacımız var...madem sende sonsuz nimet sahibi Allah sın..bunun baska bir yolunu bulsaydın da..o hayvancıklara da yasama hakkı verseydin yaa...niye boyle bir vahset...
Alt 19-11-2010, 17:40
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

yahu troyya, bu site sonunda senide ateist yapacak. imanına sahip çık.ilk kuşku dan sonrası, çorap söküğü gibi gelir.

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 19-11-2010, 18:30
hakan34 hakan34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ne yapalım açmı duralım? Yaşamak için öldürmek zorundasın.
Alt 21-11-2010, 15:03
EL_AkSa_ŞeHidLeRi EL_AkSa_ŞeHidLeRi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

hackercesur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Öncelikle müslüman arkadaşların Kurban Bayramı Mübarek olsun diyerek başlayalım.
sağol hackercesur

sana değil genel olarak düşüncem şu, anlamadığım nokta kimilerinin hayvan sevgisinin kurban bayramından kurban bayramına hortlamasıdır, diğer zamanlar Erol Taş misali hayvan eti yemekten çekinmeyen, diğer zamanlarda yediği eti aynı yöntemle kesilmiş bir hayvana ait değilmiş gibi gören, Danimarka daki 'erkekliğe adım atmak için' katledilen yunusları, yada Kanada daki 2 tane diş için katledilen fok balıkları için tek satır da olsa bahsetmeyenlerin bu düşüncelerinde samimi olduklarına inanmıyorum ben açıkcası..
Alt 21-11-2010, 15:46
Yergin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yergin Yergin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

hackercesur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kurban bayramı birçok kişi için farklı anlamlar taşıyadursun benim için bu bayramın yeri çok daha farklıdır. Kimi için inanç, kimi için et, kimisi için fakirlere yardım ve kimisi içinse vahşet...
Bu bayramda hayattan soyutlandım. Ve bu olaylar taa çocukluğuma dayanıyor. Ama ben o hayvanların hayali bir inanç uğruna katledilmesine dayanamıyorum.
Lafı uzattım biliyorum o yüzden ben anıma Geçeyim:

Henüz çocuktum. Bayramdan birkaç gün önceydi koyun alındı ve garaja kondu. Garajda su ve yem verip sevmiştim o koyunu. Gözleri melül melül bakıyordu bana. Arkadaş gibi olmuştuk. Sonra bayram geldi ve o koyunu gözlerimin önünde kestiler. Hayvanın parpazlamasına ve kanların akmasına dayanamadım ve eve çıktım koşarak, ağlayarak... O gün bu gündür acırdım ve anlam veremezdim. "Allah neden böyle bir vahşet ister insanlardan" diye. Şuan 24 yaşındayım ve herşeyin farkındayım. Koyunların insan için yaratıldığını düşünen zihniyet tarih boyunca bir arpa boyu yol ilerleyememiştir. Halbuki bu dünyada insanların ne kadar yaşama hakkı varsa o hayvanlarında o kadar yaşama hakkı vardır. Ne bu dünya insanlar içindir. Ne de bu dünyadaki diger canlılar... Kurban Bayramı müslümanların bir insanlık suçudur. Birazcık olsun islam tarihini araştırmayan ve körü körüne dogmalara inanan insanların cahilligidir bu vahşet.

İşte bu yüzdendir benim kurban bayramının ilk gününde ortadan kaybolmam...
Hackercesur kardeşim,

Huylu huyundan vazgeçmezmiş diye bir laf vardır bilir misin? Mesajın tam uymuş buna. Bir insan, cahil diye nitelediği insanların, yaptıklarının vahşet olduğunu düşünüyorsa neden vahşet olarak nitelendirdiği bayram için mübarek olsun der ki? Bu sitede genel olarak ateistlerde en çok kızdığım nokta işte burası. Vahşet olarak nitelendiriyorsanız eğer, bu bayram için hiç bir müslümana bayramınız mübarek olsun diyemezsiniz. Bu sizin kendi açınızdan bir yanlıştır.

Haktan bahsediyorsanız bence bu hakkın ne olduğu konusunu iyi irdelemeniz lazım. Mesela bir çiftçi, aylarca tarlalarda reçberlik yaparak para biriktirse ve bunun sonrasında bir tane inek alsa, bir süre o ineğin sütünden faydalansa sonrasında o ineği vakti geldiğinde kesmeye hakkı var mıdır? Yok mudur?

Bu dünyada insanların yaşama hakkı olduğu gibi o hayvanlarında yaşama hakkı vardır diyen size hitaben çiftçiler, tamam o zaman hayvanlarımızı satmıyoruz, kesmiyoruz, vakti geldiğinde ölür giderler deseler, ne cevap verirdiniz? Yok canım o kadar da demedik mi?

Rabbim; Ben hiçim, Azametin karşısında acziyetimin bilincindeyim. Sen ne yazarsan güzel. Sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat. İstediğin gibi öldür.

Önerilen Siteler