imansiz´isimli üyeden Alıntı
Kurani kerimdede sunnet ettirmekle ilgili bir emir yok.ee neden sunnet ediliyor bu insanlar?Muhammed bile sunnetsizdi .
|
Din denilen saçmalığın, insan hayatına en büyük müdahalelerinden biri sünnet.
Kökeni Sümerlere kadar dayanıyor. Ana Tanrıça'ya kendini adayan rahiplerin, sevgilerini ve bağlılıklarını göstermek için kendilerini hadım etmelerine kadar...
İslam'ın ve Kuran'ın Tevrat'tan etkilendiği çok yönü olduğunu biliyoruz. SÜnnet konusu Tevrat'ta Yaradılış Bap 17'de geçer.
Buna göre,
Rab Abram'a (İbrahim'e) 99 yaşında iken görünerek "Seni bir çok milletlerin babası yapacağım. Artık adın Abram değil, Abraham (İbranice'de anlamı yüce baba, cemaatin babası anlamına geliyor) olacak" diyor. Ve Rab ekliyor: "Senin soyundan bir çok krallar çıkacak. Sana ve senden sonra gelenlere Kenan diyarını ebedi bir mülk olarak vereceğim. Buna karşılık sen de, zürriyetine ve senden sonra gelenlere beni Rab olarak tanıtacaksın. Bunu böyle yapacağına dair vereceğin sözü, her erkek sünnet olarak kanıtlayacak. Bu, sizinle benim aramda yaptığımız ahdin alameti olacaktır. Her erkek çocuk 8 günlükken sünnet olacak" diyor.
Ve bu masaldan dolayıdır ki, itiraz etme gücümüzün olmadığı bir yaşta ve hatta "İşte şimdi gerçek bir erkek olacaksın" yalanları ile zorla sünnet ediliyoruz. Fizyolojik ve psikolojik zararları da cabası.
Saçmalık!