Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-06-2006, 21:03
mannheimateist mannheimateist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart insanlarin vucut veya aklen sakat olmalari!

Benim bilmek istedigim,allah her seyi mükemmel yaratirmis?Benim iki cocugum var.Bunlardan biri, kücük olan kizim sakat.Madem ki allah her seyi ve herkesi en mükemmel bir iscilikle yaratmis??Peki neden benim kizimi diger normal cocuklar gibi yaratmamis.allahin insanlari mükemmel bir sekilde yarattigini söyleyerek ögünen muhammet neden bu konu hakkinda bir sey yazmamis.sevgi, saygi ve aklimizin her zaman bizimle olmasi dilegi ile.
Alt 29-06-2006, 21:13
Cemal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cemal Cemal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bulunduğu yer: şirrinmişirrin egemino canlıuzurlu bi sayilgassabasının şirim bi beldesimden tefrişediyom sitteye.
Standart Re: insanlarin vucut veya aklen sakat olmalari!

maNHAyımlı abi,
sitemize hoşgeldin..

ALLAHım senin sakat yavruna bi iyilik yaparkene,
benim gasap borçlarınada bi ödeyiversin.

Bide kıyak yapmışkene bu garibe ,
şöleceme 10 numara bi de mERCEdeS göndersin.. * 8O

ALLAh demi bu abim.
Neyden aciz kalmışkine CEmal'ine bundan sakınsın.....

Abim şaka tenkidin dışında,
ALLAHım yavrumuza şifa vesin,
sanada sabır versin.güç versin.
Hastaya sakata bakmak çok zor.Bide bu canı cieri evladı olursa çok zor.
Sen ALLAHın ,insanna tek tek uraşmadıını,madde kanunları içinde yaratma yaptıını biliyon heralde.
Yoksama ALLAh Alinin oolu,Velinin karısı,Hiramın binası,
Cemalin borcu ile ilgilenmez.

Abi hayırlı akşamlar olsun.

CeMaL
Alt 29-06-2006, 22:11
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

manhaym'
islam itikadinda Allah varliklarin varolmasi ve varliklarinin devami icin her an onlari Kayyumiyet denilen sifatiyla idare eder.Kayyum ismi her an bizlerle beraber,bizi yeniden yeniye yaratirmiscasina her anki mevcudiyetimizi saglar.dolayisiyla Allah bizi maddenin soguk ellerine birakmaz.Evet Allahin adetullah dedigimiz kanunlarina tabiyiz ama,bu kanunlarin hakiki veya gorulebilen vucutlari yok,bunlar hep ayni davranislar sergilenmesinden kanun adini almistir.fakat istisnalar denen bu kanunlarin disina cikmak da mumkundur.
insani acidan sizin kizinizin durumuna da uzuldum.

fakat Allahin yarattiklari olan bizlerin Allahtan kendi olduklarindan daha fazlasini talep etme hakkimiz yok.nasil olsun ki,biz yoktan varedileniz.neyi hakkimizdir isteriz diyebiliriz ki.
kizinizin durumu belki 60-70 senelik bu dunya hayatini kendisine zorlastiracak bir ozurdur.Ama eger Allaha inaniyorsak,Allahin bize verdigi omrun sadece su anki dunyaya munhasir olmadigini da biliyoruzdur.Allaha inanmiyorsak da bunlari dusunmenin geregi yok.
ozurlu olan insanlarin haklari zayi olmaz.siz kizinizda sizin sevginizi hakmetmeyecek bir eksiklik tasavvur etmeyip diger cocugunuz gibi seviyorsaniz Allah da onu diger yarattiklarindan daha eksik gormez.o sabir imtihanina tutulmus belli bir sure bu imtihani yasayacak.bu dunya da sultan suleymana da kalmadigina gore ebedi hayatta bu sabrinin mukafatini kat kat gorecektir.
sabir sahipleriyle ilgili fazlaca ayetler vardir.
hem insan sadece dis vucuttan meydana gelmez.insana mukemmelligi veren sey onun rabbine muhatap olabilecek bir kabiliyette yaratilmasi ve bu kabiliyetinin de kendisince tamamen kullanilmasindadir.insan rabbini taniyip muhatap oldugu olcude mukemmeldir.zira mukemmeliyet demek yapilis gayesine tam mutabik davranmak demektir.insanin varolus gayelerinin basinda da yaraticisini tanimak ve muhatap olmak vardir.ve bir insan bu gayeye uygun davraniyorsa arzu edilen mukemmellik saglanmis demektir.kisa dunya hayatinda elsiz kolsuz kalip,segilisiz asksiz essiz kalmak ise rabbinin seni yuceltmek icin sana sabredesin diye verdigi bir nevi nimettir belki de.bu durum bir cok gunaha keffaret olabilecek ve Allahin kainatta vazettigi kanunlarin istisnasi bir durumda yaratildigindan sanki bir nevi secilmislerden olmasini da hatirlatiyor.zira her hastaligin her ani ibadet sayilmaktadir.
Alt 29-06-2006, 23:01
Üye Değil

mannheimateist";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim bilmek istedigim,allah her seyi mükemmel yaratirmis?Benim iki cocugum var.Bunlardan biri, kücük olan kizim sakat.Madem ki allah her seyi ve herkesi en mükemmel bir iscilikle yaratmis??Peki neden benim kizimi diger normal cocuklar gibi yaratmamis.allahin insanlari mükemmel bir sekilde yarattigini söyleyerek ögünen muhammet neden bu konu hakkinda bir sey yazmamis.sevgi, saygi ve aklimizin her zaman bizimle olmasi dilegi ile.
Sevgili Mannheimateist,
İnsanların sağlıklı ve özürlü oluşunun allahla ilgisi yoktur.Bu durumlar
insanların genetik yapısıyla ilgili bir durumdur.Dünyada milyonlarca özürlü
insan var.Yapmanız gereken bunun bir doğa kanunu olduğunu kabullenip ona göre
hareket etmeniz.Şimdi diyorlar ki allah böyle şeylerle uğraşmaz.Doğru
söylüyorlar.Onların allahı cehennemi nasıl dolduracağım telaşındadır.İnsanla-
rın huzuru mutluluğu mu o allahın ilgi alanı değildir.Peki ben şimdi soruyo-
rum.Benim zor bir durumumda bana yardımcı olmayan benim sorunlarıma çare
olmayan bir allahı ben ne yapayım.Kulları ona sığınır.Onun umurunda değil.
Bir şey değişmeyeceğine göre ben ona niye inanayım ki.Bundan dolayıdır ki
bir insan olarak kendime inanırım.Kendi sorunlarımı kendim çözerim.Bunun içinde
kendimize güvenmemiz gerekir.Kişilik olarak güçlü olmak gerekir.Ona sığınmak
psikolojik bir avuntudan başka bir şey değildir.Sorunlar karşısındaki çaresiz-
lik allahı doğurmuştur.Bir ateist olarak allaha hiç bir zaman ihtiyaç duymadım.
Kendi güçlü kişiliğime ve aklıma güveniyorum.Böyle düşündüğünüz zaman göreceksiniz ki daha huzurlu olacaksınız.Daha mutlu olacaksınız.İrade olarak
zayıf insanlar her zaman bir sığınak aramışlardır.Bu onların çaresizliğidir.
Ama kendine güvenen ve kendi gücüne inanan insanların hiç bir zaman sığınağa
gereksinimi olmamıştır.Sevgilerimle...
Alt 29-06-2006, 23:13
ESLEMTU ESLEMTU isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

doğa kanunu

ezkamo :=)) kusra bakamyında şu sizin kalıplaşmış laflarınıza gülmeden edemiyorum..bak bir doğa diyorsun..yani şu bitki,börtü,böcek,toprak vs.sonra kanun diyorsun..kanun belli bir amaca yönelik bir kuraldır da,bu kural'ı senin şu cansız varlkların koyduğuna inanmanı akıl sahibi!..bir insan olarak sana yakıştıramıyorum..Hiç şu cansız varlıkların,bir kanun oluşturmaya güçleri yeter mi?el insaf..neyse kolay gelsin..rastgele..:=))
Alt 30-06-2006, 00:03
Üye Değil

Sevgili Eslemtu,
Örneklerinde nedense en önemli canlı olan insan *yok.Bir de bitkiyle
böcek ne zamandan beri cansız varlıklar oldu. Sevgilerimle...
Alt 30-06-2006, 00:04
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sevgili Mannheimateist , Ölüm Anı Deneyimler'nden (NDA) bu sakat doğan çocukların "öğretici ruhlar" olduklarını okumuştum. Neyi öğretiyorlar ? İşte burası üzerinde düşünülmesi gereken bir konu. Sonuçta bunlar için genetik bozukluk vb. bilimsel açıklama getirilir ama bir şeyin sebebini öne çıkartmak o şeyi açıklamak değildir. En azında NEDEN sorusuna verilecek cevap bir bilgi kırıntısı niteliğinde olursa hiçte insanı rahatlatan bir yönü bulunmaz ve dahası NEDEN sorusuna da cevap değildir yalnızca sebepler zincirinin bir halkasına parmak basar ama bu NEDEN sorusu kendi içinde bir AMAÇ ve ANLAM taşıyan cevaba ihtiyacı var.

Kısacası zeka ve bedensel özürler hem kişinin daha hızlı bir ruhani olgunlaşmadan geçmesini sağlıyor hemde böyle bir bedensel veya zihinsel özür ile dünyaya gelmiş olmak o kişinin daha fazla olgunlaşmış bir ruha sahip olduğunu gösteriyor ve tabii asıl önemli olan tarafı da diğer insanlar üzerindeki "öğretici" yönü. Ben bu "öğretici ruh" düşüncesine fazlasıyla iştirak ediyorum tabii kabul edip etmemek olağandır çünkü ne bilimsel ne de dinsel bir temel üzerinden gitmiyoruz bunu söylerken.
Alt 01-12-2009, 13:39
huzurcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
huzurcan huzurcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Formu açan kişinin duygularını çok iyi anlıyorum ,fikrine de katılıyorum. Dünyaya herkesin eşit gelmeye hakkı vardır. Özürlü doğan çocuklara Tanrının olsun doğanın olsun, toplumun olsun bir özür borcu vardır.
Hepimiz onlara sahip çıkmalı ve yüklerini hafifletmeliyiz.
Alt 01-12-2009, 20:57
eylemsel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
eylemsel eylemsel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Dinsel inanışlar bakımından zihinsel yada bedensel engelli olmak farklı anlamlar yüklenerek açıklanıyor.Örnegin Budizme göre kişi önceki hayatında yaptıgı olumsuzlukların bedelini,tekrar bedenleştiginde engelli olarak ödüyor. Sonuçta;adaletsiz yaratıcıyı kabul etmek mümkün olmadıgı için,inanışlar kendilerine göre nedenler ortaya koyarak,durumu kabullenir hale getirmeye çalışmaktan öteye geçemiyor.

Mükemmel yaratıcı nasıl oluyordu kusurlu kullar yaratabiliyor? Tıp ve genetik bilimindeki ilerlemelerle birlikte bu tür engelli doğumlar ortadan kaldırabiliyor. İnsan aklını kullanarak başamıştır.

İnsan kendini yalnızca insanda tanır. GOETHE

Önerilen Siteler