Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dinlerden Özgürlük > Özgür Düşünce Platformu > Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum?

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-03-2011, 19:46
Neverminder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neverminder Neverminder isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Dinden nasıl Kurtuldum

Dinlerden nasıl kurtuldum:

Bir şeyden kurtulmak için önce onun içinde olmak gerekir, o yüzden benimki bir kurtulma sayılmaz.
4-5 yaşımda falandım, aileme sordum: "dünyayı insanları her şeyi allah yarattıysa allahı kim yarattı?"
"hiç kimse" dediler, "allah hep vardı"
Bu yanıt beni hiç tatmin etmedi. O andan itibaren şüpheyle yaklaştım. Sürekli sorular sordum, hiçbirine doğru düzgün bir cevap verilemedi. 20-25 yıldır allahsızım. Kimilerinin onlarca tanrısı varken benim bir tane bile tanrım olmadı. :P
Alt 07-03-2011, 16:22
EciRna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
EciRna EciRna isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Neverminder´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
4-5 yaşımda falandım, aileme sordum: "dünyayı insanları her şeyi allah yarattıysa allahı kim yarattı?"
"hiç kimse" dediler, "allah hep vardı"
Bu yanıt beni hiç tatmin etmedi. O andan itibaren şüpheyle yaklaştım. Sürekli sorular sordum, hiçbirine doğru düzgün bir cevap verilemedi. 20-25 yıldır allahsızım. Kimilerinin onlarca tanrısı varken benim bir tane bile tanrım olmadı. :P
Sayin Nevermind,

Hangi din olursa olsun Tanri veya Allah inanci ile büyütülmüs her cocuk mutlaka ayni soruyu sorar "herseyi Allah yaratti ise, Allahi kim yaratti?"

Sizin aileniz aslinda dogru cevabi vermis vermesinede, sonrasinda size bunu nederece yakindan aciklamaya calismislar bunu bilemiyoruz. Sonucta hepimiz ayni sorulari sorarak büyüdük, ama siz ateist olmussunuz bense inancliyim.
Acik konusmak gerekirse 4-5 yaslarinda bir cocugun bu soruyu sormasi normal olmasina normalde, kendi zihninde bunu dogru tartarak degerlendirmesi ve dogru bir sonuca varmasi zihinsel gelisim yasi itibari ile cok erken bir yas. O anda sorunun cevabi ile tatmin olmamissiniz, ve ilerleyen yillarda da kimse size dogru dürüst aciklamalarda bulunmamissa, suc ilk etapta bulundugunuz aile ve cevre ile alakali olup ikinci derecede de sizindir, cünkü kulakdan dolma bilgilerle Allahin var olmadigina dair kendinizce bir kaniya varmissiniz.

-"Allah herseyi yaratti, Allahi kim yaratti"?

-"Allahi kimse yaratmadi, Allah hep vardi"
-......

-"Anne benim babam varmi..?" (Cocuk babasi tarafindan terk edilmis Annenin babaya garizi var.)

-"Oglum senin baban öldü" (!)
-.......

Cocuk yillarca babasinin öldügünü sanir, peki hic mi sormaz, "ulan bu adam ölmüsse bunun mutlaka bi mezari vardir, veya bi ölüm belgesi gösterin bana...sonra adam yillar sonra ortaya cikar ve...

-"oglum ben senin babanim"

-"........"?

-"benim babam öldü, sen benim babam olamassin"

-"........."?

....sayin nevermind sizde bu mantik yürütmesi ile yola cikdiysaniz eger, ozaman gercekten Sizin adiniza üzüldüm.

Gercek suki, cogu ateistler hep ayni bahaneyi öne sürerler, belki kendilerince hakli sebebleri vardir, belki dogru dürüst bir dini egitim görmemisler veya dinden sogutulmuslardir. Ama birinin kalkipta "ben 4-5 yasinda sordum Allahi kim yaratti ama cevabi ile tatmin olmadim o yüzden ateist oldum" demesi cok sacma ve komik bir durum kanimca, sorular soracaginiza adamakilli kendi capinizda arastirmalar yapsaydiniz madem, bakin bende orada burada birseyler okuyorum, yok kuranda celiskiler var, kivir zivir, ve kendime diyorumki hep "ya ben kurani okudum ama bir celiski bulamadim" , ve tekrar haydi bastan kuranin ayetlerini teker teker karsilastiriyorum, genelde ateistlerin bizim gözümüze gözümüze soktugu sözde celiskili ayetleri didik didik ediyorum, cesitli tefsir ve aciklamalara basvuruyorum, böyle yapa yapa herbiri nerdeyse 800 sayfadan olusan 5 koca cilt bitirdim ve hala bir celiski bulamadim, bu nasil oluyor ya, birseyi kabul etmekmi daha kolay yoksa inkar etmekmi..? Bence siz kendi tarziniza ve hayat felsefenize uygun kolay olan yolu secmissiniz...gerisi bahane.

saygilar

''BİLİMSİZ DİN TOPAL,DİNSİZ BİLİM KÖRDÜR ,, ( A. EINSTEIN)
Alt 07-03-2011, 17:16
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Kardesim, kalbin dusunce organi oldugunu, bilgiisizligin sonucu, ve sadece kuranda yaziyor diye kabul edersen, nasil celiski gorebilirsin ki? Beynini sartlandirmissin bu kuranda celiski yok, herseyi izah edebilirim diye, bu inancin adina butun dunyanin bidigi, yararlandigi bilimi bile INKAR ettikten sonra, saglikli dusunebildigini hala iddia ediyorsan gulerler ustune.Komedi yonunden reno'ya yaklastiginin, hatta gecebileceginin farkinda bile degilsin.
Dunyada $u anda yuzlerce aktif, farkli dinlar var; Bunlarin mudavimleri de senin gibi kendinden, okudugundan emin. Hepsi de en dogrusu kendi inandiklari oldugunu dusunurken, sen onlarin kafir olduklarina eminsin. Bu emin olmanin kaynagi nedir diye biraz dusunsen, arastirsan, bizim dediklerimizi biraz olsun anlayabileceksin.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 07-03-2011, 17:30
EciRna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
EciRna EciRna isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

vartor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kardesim, kalbin dusunce organi oldugunu, bilgiisizligin sonucu, ve sadece kuranda yaziyor diye kabul edersen, nasil celiski gorebilirsin ki? Beynini sartlandirmissin bu kuranda celiski yok, herseyi izah edebilirim diye, bu inancin adina butun dunyanin bidigi, yararlandigi bilimi bile INKAR ettikten sonra, saglikli dusunebildigini hala iddia ediyorsan gulerler ustune.Komedi yonunden reno'ya yaklastiginin, hatta gecebileceginin farkinda bile degilsin.
Dunyada $u anda yuzlerce aktif, farkli dinlar var; Bunlarin mudavimleri de senin gibi kendinden, okudugundan emin. Hepsi de en dogrusu kendi inandiklari oldugunu dusunurken, sen onlarin kafir olduklarina eminsin. Bu emin olmanin kaynagi nedir diye biraz dusunsen, arastirsan, bizim dediklerimizi biraz olsun anlayabileceksin.
Sayin Vartor,

kendinizce hakli olabilirsiniz,malum sizde ayni psikoloji icerisinde yaklasmiyormusunuz olaylara, yani Kurana..?..ben burada celiski asla yok diyerek en bastan zaten yaklasmamistim. Biri bana "Ecir al su kitabi oku veya su filmi bi izle" dese ben ona herhangi bir pesinhükümlü tarzda yaklasmam, ilk önce okurum veya izlerim, ondan sonra yorumumu yaparim.

Kalp olayini degisik yerlerde hep anlatmaya calistim, anlamiyosunuz cünkü yine önyargi ile yaklasiyosunuz, yani ben kendimi sartlandirmissam "fransa pis bir ülkedir" diye, fransa ne kadar temiz dahi olsa illa gözüme bi pislik batar, olay budur.
Ayirca ben bilime karsi degilim, ben dine bile bilimsel yönü ile bakan bir insanim.
Bakin Sayin vartor, anladigim kadari ile yas itibari ile benden büyüksünüz belki ben sizin cocugunuz yasindayim, hayat tecrübeniz benden cok fazla olabilir, lakin beni tanimiyosunuz, benide diger bildiginiz insanlarla ayni kefeye koymayin. Ben kimseyi bilmeden etmeden "kafir" etiketi yapistirmam, bu herseyden önce benim inancima ters düser.
Birde sunu aciklik getireyim, ben Islamin tek dogru din oldugunu iddia etmiyorum, ama bir müslüman olarak dinimin arkasinda duruyorum bu ikisi cok farkli seyler. Ben islamiyeti kendime din olarak secmeden öncede bir Allah inancim vardi, en azindan su evreni mutlaka yaratmis olan bir üstün gücün var olduguna dair kanaatim vardi.
Yani ha islamiyet ha baska bir din. Ben sadece müslümanim diye Allaha iman etmis degilim. Bugün Allaha veya bir tanrinin varligina inanipta herhangi bir dine mensup olmayan yiginla insan var.
Allah inanci baska dini tercih baska'dir.

saygilar.

''BİLİMSİZ DİN TOPAL,DİNSİZ BİLİM KÖRDÜR ,, ( A. EINSTEIN)
Alt 07-03-2011, 17:57
Subat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Subat Subat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

EciRna´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayin Nevermind,

-......

-"Anne benim babam varmi..?" (Cocuk babasi tarafindan terk edilmis Annenin babaya garizi var.)

-.......

Cocuk yillarca babasinin öldügünü sanir, peki hic mi sormaz, "ulan bu adam ölmüsse bunun mutlaka bi mezari vardir, veya bi ölüm belgesi gösterin bana...sonra adam yillar sonra ortaya cikar ve...

-"........"?

-"........."?

....sayin nevermind sizde bu mantik yürütmesi ile yola cikdiysaniz eger, ozaman gercekten Sizin adiniza üzüldüm.

saygilar
Özür dileyerek söylüyorum ki
hiç bu kadar saçma bir "mantık yürütmesi" okumamıştım.
Bir yerde yaratıcının yaratılması işlenirken, diğer yerde bir yalan'ın açığa çıkması işleniyor..

Vartor abi'nin dediği gibi, kalpten değil, beyinden düşünmek gerekiyor sanırım..

Bu tür şeyler yazılarak kendi inanışınıza en büyük darbeyi vurduğunuzun farkında mısınız bilmiyorum..
Alt 07-03-2011, 19:47
Üyeliğini Sonlandırmış

EciRna´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sayin Nevermind,

Acik konusmak gerekirse 4-5 yaslarinda bir cocugun bu soruyu sormasi normal olmasina normalde, kendi zihninde bunu dogru tartarak degerlendirmesi ve dogru bir sonuca varmasi zihinsel gelisim yasi itibari ile cok erken bir yas. O anda sorunun cevabi ile tatmin olmamissiniz, ve ilerleyen yillarda da kimse size dogru dürüst aciklamalarda bulunmamissa, suc ilk etapta bulundugunuz aile ve cevre ile alakali olup ikinci derecede de sizindir, cünkü kulakdan dolma bilgilerle Allahin var olmadigina dair kendinizce bir kaniya varmissiniz.

-......

-.......

-"........"?

-"........."?

Gercek suki, cogu ateistler hep ayni bahaneyi öne sürerler, belki kendilerince hakli sebebleri vardir, belki dogru dürüst bir dini egitim görmemisler veya dinden sogutulmuslardir. Ama birinin kalkipta "ben 4-5 yasinda sordum Allahi kim yaratti ama cevabi ile tatmin olmadim o yüzden ateist oldum" demesi cok sacma ve komik bir durum kanimca, sorular soracaginiza adamakilli kendi capinizda arastirmalar yapsaydiniz madem, bakin bende orada burada birseyler okuyorum, yok kuranda celiskiler var, kivir zivir, ve kendime diyorumki hep "ya ben kurani okudum ama bir celiski bulamadim" , ve tekrar haydi bastan kuranin ayetlerini teker teker karsilastiriyorum, genelde ateistlerin bizim gözümüze gözümüze soktugu sözde celiskili ayetleri didik didik ediyorum, cesitli tefsir ve aciklamalara basvuruyorum, böyle yapa yapa herbiri nerdeyse 800 sayfadan olusan 5 koca cilt bitirdim ve hala bir celiski bulamadim, bu nasil oluyor ya, birseyi kabul etmekmi daha kolay yoksa inkar etmekmi..? Bence siz kendi tarziniza ve hayat felsefenize uygun kolay olan yolu secmissiniz...gerisi bahane.

saygilar

O yıllarda tanrı yoktur sonucuna varmadım, ama işkillendim. Sonraları Kuran okuyunca dedim "bu apaçık bir insan işidir".

Suçlama değil, teşekkür borcum ilk etapta aileme, sonra yakın çevreme. Dayatmadılar inançlarını. Bir iki söylediler inancın olsun diye ama "kalbi mühürlenmiş" işte naaparsınız.

Kendimi zeki sanan ukala gereksiz bir insanım ancak örneğinizdeki mantık yürütmenizin benimkiyle benzerliğini çözemedim. Yani "mantıklı" bir benzerliğini.:P Ben de üzüldüm şimdi kendime.
*
O zamandan beri "cevab verilemeyen" sorularımdan bazıları:

Bu tanrı denilen varlık çok karmaşık olağanüstü bir şey, değil mi?
Peki nasıl oluyor da cansız bir ilk maddenin hep var olması, onun patlamasıyla zamanın/evrenin vs basitten karmaşığa oluşması mantıksız oluyor da; evreni yaratan, her şeyi yapabilen bir güç kendi kendine ezelden beri var olabiliyor?
*
İkincisi tanrı neden insan gibi övülme bekler? bu bencillik nedir? (Birçok insan aşmıştır bu bencilliği.)
Övülme beklemeyle kalsa hadi bi nebze. Kendi ürününe, yarattığına, kendisinin kölesi olmazsa sonsuz azap çektirmesi nasıl bir şeydir? çocuğunuz size karşı gelse siz çocuğunuza böyle bir şey yapar mısınız? gerçi biz tanrını çocukları değiliz kölesiyiz. son soru iptal.

Her şey karşılıklı ya, ben de sizin düşüncelerinizi çok saçma ve komik buldum. Saygılar lol.

∞ = ø
Alt 07-03-2011, 20:57
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger neverminder;

Aslinda, bir tane yeterli. Cok tanricilik bilinc duzeyi, tarihin cok gerilerinde kaldi.

Oyuzden onemli olan tanri, yaratilis degil; tanrilastirmamak, bu da insanogluna ait bir yaratis.

Umarim, bilimin epistemolojik siniri sana yeterli gelir ve aklinin inanacagi bir dogruyu, tanrilastirmazsin. Asil onemli olan bu.

Bu da, "bir tane bile tanrinin olmamasinin" ne kadar, bilincli ve farkinda olarak alinan bir karar olmasina bagli.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
Alt 07-03-2011, 21:15
ahmetsln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ahmetsln ahmetsln isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Her yerde laf salatası yaptıkları gibi burada da yapıyorlar..

Kurtulmuşsun hayırlı olsun

allahı kim yarattı diye soruldugunda o yaratılmaması doğmamas vs denir.

kanıt dersin kutsal kitap derler. her kitapta yazan doğru olsaydı spider man aramızdaydı veya batman

Bu şahısta önündeki eski öss yeni ygs/lys sınavına girmek için çalışıyor. Çok çalışması gerektiği için pek nette olabilir.
Herkese saygılar sevgiler, mutlu vakitler.
Alt 07-03-2011, 22:33
Üyeliğini Sonlandırmış

@evrensel insan: Gayet memnunum allahsız olmaktan. espiri olsun diye şeyettim "bir tane bile tanrım olmadı" kısmını.
Bilim - akıl - mantık sınırları içinde dolaşıyorum, herkese tavsiye ederim güzel muhit.

@ahmetsln: Hayırlamak için biraz geç ama olsun teşekkürler.
Ne yani şimdi marvel karakterleri yok mu? Bunu mu ima ediyorsunuz!!

∞ = ø
Alt 07-03-2011, 22:47
ahmetsln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ahmetsln ahmetsln isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Neverminder´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
@evrensel insan: Gayet memnunum allahsız olmaktan. espiri olsun diye şeyettim "bir tane bile tanrım olmadı" kısmını.
Bilim - akıl - mantık sınırları içinde dolaşıyorum, herkese tavsiye ederim güzel muhit.

@ahmetsln: Hayırlamak için biraz geç ama olsun teşekkürler.
Ne yani şimdi marvel karakterleri yok mu? Bunu mu ima ediyorsunuz!!
epey geç kaldım özür dilerim

yani ben geçenlerde süpermen dedim biri taktı da sen süper güç bir güçlü yaratıcı tarzı bir şey arıyorsun diye

artık çok güçlü karakterlerin ismini anmıyorum daha basitleri.

Bu şahısta önündeki eski öss yeni ygs/lys sınavına girmek için çalışıyor. Çok çalışması gerektiği için pek nette olabilir.
Herkese saygılar sevgiler, mutlu vakitler.

Önerilen Siteler