Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-07-2006, 12:41
Üye Değil

Standart müslüman arkadaşlara DUYURU

MAALESEF BU SİTEDE MÜMİN KARDEŞLERİM BİRBİRİNİ TANIMAMAKTA BU YÜZDEN TÜM
MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMLE TANIŞMAK VE BERABER *SORU LARIMIZI YANITLAMAK İSTİYORUM.
HAYDİ ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI BU ÇAĞRIYA KULAK VERİN.İLAHİ İSTİYENLER.SOHBET İSTİYENLER EĞER KİM İSTİYORSA *CEVAP VERSİN. ÇAĞRIMA.VESSELAM
Alt 28-07-2006, 13:01
aldostu aldostu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: müslüman arkadaşlara DUYURU

Burada varolan ,

ve akıl çerçevesinde bir iddiayı müdafaa ederek burada kalıcı olan
her insan , her dostumuz birbirini tanır ve sever.
Fikri seviyesi olan herkes de birbirini tanır.

Sadece gelgeç tipler burada tanınmaz.

Bu konuda bir telaşınız olmasın.
Ayrıca burası , sorgulamadan uzak veya
saldırgan İslami inancı olanların teşkilatlanma gayretlerine müsaade edecek bir yapıya da sahip değil.

Siz ne olduğunuzu bilin , başkaları sizi o kadar ilgilendirmesin.

Söyleyecek doğru dürüst bir şeyi olan ve
bunu belli bir saygı çerçevesinde
başkalarını rahatsız etmeden anlatabilen herkesin
burada yeri var.

Rahatsız edenler , bir müddet sonra rahatsız olmayacak bir yere yollanıyorlar.

Bulunduğunuz yerde İslami fikirleri ilk defa
ve biricik olarak müdafaa eden siz değilsiniz.

Bu zehaptan ve dolayısı ile bu dayanılmaz tebliğ yükünden kurtulursanız,
bu sitede kalıcı olabilirsiniz.

Aldostu.

Not: Lütfen yazılarınızı afiş yazıları gibi tamamı büyük harf yazmayın.
Alt 28-07-2006, 13:42
Üye Değil

ne yani hani senin demokratikliğn nerede *laikliğn nerede *niçin bu kadar korkunuz var.sen nasıl ateistle chat yapı yosan bende chat yapıcam. ama çekiniyosan ve seni korku tuyosa bilemem
Alt 28-07-2006, 13:55
Üye Değil

cevherim,

sanırım bilgisayardaki tecrübesizliğinden kaynaklanan bir sorun bu. Tabii ki müslüman arkadaşların ile sohbet etme, ilahi paylaşma hakkın var senin de. Bunu gerçekleştirmek için google'da şunu aratıyorsun: İslam forum sohbet

sonra karşına çıkan sitelerden, beğendiklerine üye olup bu isteklerini doya doya karşılayabilirsin. Daha fazla teknik yardım istiyorsan, çekinmeden sorabilirsin.

sevgiler

neutrino
Alt 28-07-2006, 14:07
Üye Değil

bilgin için sağol bana burdakiler lazım.
Alt 28-07-2006, 16:53
hazretimuhabbet hazretimuhabbet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sevgili cevherim;

öncelikle sırtlandığın bu kutsal savaşımda sana gönülden başarılar dilerim!

Bu sitede bulunan, gerçeği görebilmiş ve devekuşundan farkım olsun diyerek kendi inançlarına gönül koymuş insanları bu yollarından ederek; islamın kalıplaşmış ve tabulaşmış, işlevini yitirerek günümüz gereksinimlerini karşılayamaz duruma düşmüş sorgusuz tapınma sistemine hapsetmek çaban, inan ki takdire değer!

Tüm samimiyetimle söylüyorum; islamı, mantıksal sebepleri yaşamsal tecrübeleriyle harmanlayıp reddeden ve bu yoldan ayrılarak kendi inancını yaşayan ya da hiç bir inancı benimsemeyen 1 (bir) arkadaşımızı bile ikna edebilirsen, inandırıcılık ve ikna yeteneğinden ötürü seni kutlayacağım..

Bir insan gerçeği gördüğünde, karanlıktan sıyrıldığında, gerçek Allah sevgisini kalbinde çıkarsız ve reklamsız yaşadığında, şekilsiz tapınmanın samimiliğini; şekilci inanç sisteminin iğrençliğini keşfettiğinde onu yolundan döndürmek yürek ister..

Bu çabalarını sana daha önce betimlenen sitelerde sürdürsen belki sonuca daha çok yaklaşırsın, zira şu anda teist mahallesinde tespih satıyorsun..

Bak, gördün mü, sen ne kadar sevgi dini islamın bir üyesi olarak, senin gibi düşünmeyenlere kin kussan da, *beğenmediğin teist, deist ya da ateist site dostların sana hoşgörüyle yaklaşabiliyor..

Gözünü sevdiğim hoşgörü dini islam...
Alt 28-07-2006, 17:05
Üye Değil

dinimizde tartışma yoktur.ve mümin eğer müminse kesinlikle tartışmaya girmemeli.çünkü tehlikelidir.insanı yanlış fikirve sözler *küfre götürebilir
Zuhruf Sûresinin 58 . Ayetinde *
“Bizim tanrılarımız mı hayırlı, yoksa İsa mı?” dediler. Bunu sadece seninle tartışmak için ortaya attılar. Şüphesiz onlar kavgacı bir toplumdur. *

En’âm *Sûresinin 25 . Ayetinde *
İçlerinden, (Kur’an okurken) seni dinleyenler de var. Onu anlamamaları için kalpleri üzerine perdeler (gereriz), kulaklarına ağırlık koyarız. *Her türlü mucizeyi görseler de onlara inanmazlar. Hatta tartışmak üzere sana geldiklerinde inkâr edenler, “Bu (Kur’an) evvelkilerin masallarından başka bir şey değil” derler

Kureyş müşrikleri, Hz. Peygamber (sav)`le kader mevzuunda tartışmak için geldiler. Bunun üzerine şu ayet nazil oldu (mealen): "O gün onlar yüzleri üstünde sürüklenirler. (Onlara) "tadın cehennemin dokunuşunu" (denilir). Şüphesiz ki biz, herşeyi bir takdir ile yarattık" (Kamer, 48-49).

islamda tartışmak yoktur akıl *vardır.dinimizi öğrenelim.ateistler sıkışınca *hemen *diyorlarki * göster ozaman ALLAHI peki ozaman onlar neden akla inanıyo
Alt 28-07-2006, 17:12
Üye Değil

Cevheri Arkadaşım,
İlk yazınızı okuyunca sizin için umutlanmıştım. Ve bir şeyler yazmıştım. Ama üzülerek görüyorum ki yanılmışım. Bu site islamı tebliğ sitesi değil. Eğer öyle bir niyetiniz varsa o siteler çok. Gider tebliğinizi yaparsınız. Bu tarzınızla burda barınmanız zor. Gördüm ki bir başlığın arkadaşımız tarafından silinmiş. Bir şeyi anlamanızda yarar görüyorum. Özgürlüğün de bir sınırı vardır. O sınırı aştığınız zaman rahatsızlık verirsiniz. Özgürlük demek istediğiniz şekilde hareket etmeniz değildir. Sitenin kuralları çerçevesinde özgürsünüz. Bunu anlayınız. Hatta bir başlığınızı da ben kilitledim. Niçin kilitlediğimi de belirttim. Eğer bu sitede kalıcı olmak istiyorsanız bizi anlamaya çalışınız. Kurallara uyduğunuz zaman göreceksiniz ki en ufak bir sorun olmayacaktır.Sevgiyle kalın...
Alt 28-07-2006, 17:27
sodomo-- sodomo-- isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bak Cevherim kardeş, böyle "Ey müslümanlar !" türü çağrılarda bulunup ortalığı tozutma. İnsanları da Müslüman, Hıristiyan, ateist, kafir, putperest ayırımına tabii tutma bırak bu ayırımcı, bölücü yaklaşımları.

Bak ne demiş bir eren : "Müslüman kim, kafir kim ? Getirin bana kafiri secde edeyim ona"

İşte böyle yüce gönüllü olmak çok mu zor ?

------------------------

Aldostu dikkat ettim hep virgülden önce boşluk bırakmışsın yazılarında:

Rahatsız edenler , bir müddet sonra rahatsız olmayacak bir yere yollanıyorlar (yanlış)
Rahatsız edenler, bir müddet sonra rahatsız olmayacak bir yere yollanıyorlar (doğru)

Kızma sakın ha
Alt 29-07-2006, 11:28
Üye Değil

isteyen ateist ol sun puta tapsın faRK ETMEZ. AMA GÖRÜYORUMKİ KİŞİLER KENDİinançlarını, [tabiki boş olduğu için yaşayamadıkları için]
islama sataşıyorlar.sebebi de gayet açık.çünkü islam herşeyi ile bütün ve mükenmel olan tek din. zaten kendi inançlarıda mantıklı olsaydı *islama sataş malarına gerek kalmayacaktı. bu siteye mantıklı olarak evrimle ilgili açıklamalarla * ateist düşüncelerle *yani yaşamakla ilgili prensiplerinin oluş tururlardı.ama yok sebepte bu *başka bi açıklamaya *gerek yok.
ama şunuda bilin ALLAH nurunu tamamlayacaktır. vesselam

Önerilen Siteler