Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-07-2006, 14:12
jayjay jayjay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Eskimo'dan Allah'a mektup !

Sevgili Allah,

Mesih’i dünya’ya gönderip herkesi Müslüman yapmanızın üzerinden epey bir süre geçti.

Ancak dertler bitmedi.

Bizler Müslüman olduktan sonra sürekli günah işliyoruz. Ancak bunu mecburen yapıyoruz. Mesela burada 6 ay güneş hiç batmıyor. Dolayısıyla mübarek ramazan ayında bazı yıllarda güneşin doğuşunu ve batışını hiç göremiyoruz. Bazılarımız açlıktan öldü bazılarımızda orucunu bozmak zorunda kaldı. Böylece çok büyük günah işlediler ve cezasını da çekiyorlar. Ancak işin daha da kötüsü cezalı tutmak zorunda kaldıkları oruç süresi normal oruç süresinden kat kat fazla. Yani hayatımız boyu oruç tutmak zorunda kalıyoruz.

Bu ibadeti emrederken neden bizi hiç düşünmediniz? Bizim Müslüman olacağımızı hiç hesaba katmadınız mı? Yoksa biz de kalpleri, gözleri, kulakları mühürlü olanlardan mıyız? Daha önce mühürlüysek üzerimizdeki mührü kim açtırdı?

Lütfen buna bir çözüm bulun.

Ya dünyayı düzleştirin ya da ibadeti değiştirin !!!

Teşekkür ederiz...
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Eskimo Jayjay[hr:77a231c7aa]"Benim naciz vücudum elbet birgün toprak olacaktır, ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." *K.Atatürk
Alt 28-07-2006, 14:23
Üye Değil

Standart Re: Eskimo'dan Allah'a mektup !

SEN KÖRSEN GÜNEŞ NE YAPSIN .ALLAH NE YAPSIN.AKILVAR FİKİR VAR *.AMASENDE YOKSA İÇİNE BEN KOYAMAM * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Bu mevzuu etraflıca inceleyen "Kaynaklarıyla İslâm Hukuku"nda ise nihaî hüküm şöyle verilmektedir:
— Altı ay gece, altı ay gündüzün devam ettiği ülkelerde normal vakitleri (yâni gece ile gündüzü) bulunan en yakın -45 enlemdeki- ülkelerin saatleri uygulanarak namaz ve oruç ibadeti yerine getirilir."
Alt 28-07-2006, 14:52
jayjay jayjay isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Arkadaşım peki bu peygamber efendinizin buyruklarından mı?
Yoksa Kuranı kerimden mi?
ikisinden de değilse bu islami kaynaklar nerden bu sonuca varmışlar?

Yani allahın adına konuşma -HAŞA- hakkını onlara kim vermiş?
Alt 28-07-2006, 15:22
Russell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Russell Russell isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

cevherim";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
SEN KÖRSEN GÜNEŞ NE YAPSIN .ALLAH NE YAPSIN.AKILVAR FİKİR VAR *.AMASENDE YOKSA İÇİNE BEN KOYAMAM * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Bu mevzuu etraflıca inceleyen "Kaynaklarıyla İslâm Hukuku"nda ise nihaî hüküm şöyle verilmektedir:
— Altı ay gece, altı ay gündüzün devam ettiği ülkelerde normal vakitleri (yâni gece ile gündüzü) bulunan en yakın -45 enlemdeki- ülkelerin saatleri uygulanarak namaz ve oruç ibadeti yerine getirilir."
bahsedilen coğrafi kavramlar(enlem-boylam) ve hesaplamaların tarihi en fazla 100-150 yıl öncesine dayanıyor. 4.yy'dan bu hesaplamalar ve kavramların bulunuşuna kadar geçen zamanda eskimolar nasıl ibadet yapacaktı?

Kuran'ı okuyup anlayana gayrimüslim, anlamayana müslüman denir.
Alt 28-07-2006, 15:38
hazretimuhabbet hazretimuhabbet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ehee
nası yapılacak, gün gelir şartlar değişir, islamın eksikleri bilimle ya da kişisel ve dehasal türlü icatlarla yamanır gene!tabii bu yamalar bazen de bazı kişi, kurum ya da toplulukların çıkarına da olabilir..ki olmuşluğu günümüzde ,en basitinden, devlet protokolünde dahi şiddetle hissedilmektedir sanki;yoksa bana mı öyle gelmektedir?? ..

yamalara devam;islam uludur!
Alt 28-07-2006, 15:42
Üye Değil

Cevherim, büyük harfle mesaj yazma arkadaşım. Üstelik bu yazdığın mesaj da pek hoş olmamış. Seni tekrar uyarmak istemiyorum. Banlamak da istemiyorum. Lütfen saygılı ol.
neutrino
Alt 28-07-2006, 15:51
Üye

Allah inancı sayısal değerlerle ölçülebilecek bir nicelik değil;hele sevgisi hiç..Ama ölçülebilseydi, eminim ki şu anda, dini inancımız olmadığı için bizlere çemkiren bazı arkadaşlardan çok daha fazla çıkardı.. Çünkü ben bu güne kadar kimseyi inancından ötürü en ufak bir küçük görme girişiminde bulunmadım..İnancımı ya da başka manevi değerlerimi demogoji konusu yapmadım.. Bir yoksula yardım ederken mahalleye duyurmadım; ya da beş yıldızlı otellerde , yoksulları anlamak adına yapıldığı savunulan, oruç ibadetimi sonlandırmadım..

Eğer bunları yapmadığım ve Allah sevgimi içimde yaşayıp şekilciliğe dökmediğim için beni kınayacaksanız; buyrun hiç çekinmeyin.. Vicdan en büyük yol göstericidir.. Özellikle Allah yolunda..
Alt 28-07-2006, 15:52
Üye Değil

kaç sefer yazdılar size sayın cevherim
ve Türkçe yazdılar
yazılarınızı küçük harflerle yazınız diye
daha bunu kavrayamıyorsunuz
birde çıkıp Allah tan bahsediyorsunuz yaa
be ne tezatlıktır yaa

İSLAM TARTIŞILMAZ YAŞANIR

ayrıca yaşan islam değildir
yaşanacak birşey varsa o da Allah tır
Alt 28-07-2006, 16:22
Üye

sayın cevherim Arapça'ya daha yatkın sanırım. Uyarıları değişik dillerde yayımlamakta yarar görüyorum. Böylece biz de uluslararası bir platforma hitap etmekle birlikte Türkçe'yi anlama ya da kavrama güçlüğü çeken forum sakinlerine yardım etmiş oluruz

teşekkür ederim..
Alt 28-07-2006, 20:11
M.onur M.onur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Cevherim enlem ve boylam yazacağına Allah dünyayı neden düz yaratmamış onu düşünsün. Durmadan milleti cahillik ve bilgisizlikle suçlayan bu arkadaş o kadar bilimsel bir kişilikki evrimcileri cahil olarak nitelendiriyor.

Vallahi bunlarla uğraşmak çok zor. Bunlar adamın canını bezdirir. Harun Yahyadan 2 satır okur, sonra gelir burada sizlere acıyorum, sizlere gülüyorum, cahilsiniz, bilimsel değilsiniz gibi laflar eder.

Eskimoların dini ibadetlerini yerine getirebilmesi konusunda ise bence en yetkili kişi Sadettin Teksoy' dur. Kendisinin daha önce Grönlandda namaz kılmışlığı vardır. Bu açıdan bakıldığında dini konularda bizi oldukça aydınlatabileceğini düşünüyorum. Sadettin Teksoy ve cevherim nickli arkadaşı bu konuya yaptıkları katkıdan dolayı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Önerilen Siteler