Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-06-2011, 11:19
the supernova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
the supernova the supernova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart İnandığı halde ibadet etmemek

Çevremdeki müslümanlara bakıyorum mesele dinlerini savunmaya gelince öfkeli bir şekilde coşuyorlar
ama iş ibadete gelince 5 vakit namaz kılan pek çıkmıyor.

Kimisi sadece cuma namazlarına gidiyor , kimisi onuda yapmıyor.

Yani bir ateist olarak söylüyorum , sonsuz cennet-cehennem vs.

Böyle birşeye sorgusuz sualsiz inanan bir insan nasıl olurda ibadetini tam yapmaz ?

Ateistlere "yanacaksınız" diyenlerin kendileri ibadetlerini tam yapmıyor.

Ben hayatımda hiç alkol almadım yani biranın bile tadına bakmadım ama bütün müslüman arkadaşlarım içer..

İnançlarını bu kadar savunan insanlar neden iş uygalamaya gelince tam yapmıyorlar ?
Alt 24-06-2011, 11:24
mahirzz mahirzz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ben mesela sade cumaya gidiom az sonra gidicem,,

allaha bir mesaj iletcek var mı ?

napim yogun bi insanım nefsime yenik düşüorum,, anlamak ama yapabilememek benimkisi,,

keşke yapabilsek, ama kolay gelmiyor bana, yada biraz şartlandırma ile ilgili,

kendini şartlandıran insan herşeyi yapabilir, tıpkı kitap okumak gibi,
hepimiz bilioruz ki kiatp okumak iyidir, ama bildiği halde yapamayan da çokdur,

hadi hayırlı cumalar...

İlim ilim bilmektir / İlim kendin bilmektir / Sen kendini bilmezsin / Ya nice okumaktır
Alt 24-06-2011, 11:29
the supernova - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
the supernova the supernova isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kitap okumamanın sonucu sonsuz cehennem olmadığına göre pek kıyaslanacak şeyler değil mahirzz..
Alt 24-06-2011, 11:37
Üye

insan doğası bu napalım, nefis ağır geliyor, belki sen daha azimlisindir, bi müslüman olda görelim

İlim ilim bilmektir / İlim kendin bilmektir / Sen kendini bilmezsin / Ya nice okumaktır
Alt 24-06-2011, 11:37
TUBA TUBA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

kendi adıma şunları yazabilirim ;ben müslümanken de (hanefi) namaz kılmaz oruç tutmazdım ,durumum iyi ise kurbanı keser ve dağıtırdım vs

diğer taraftan dinimizin hoşgörü dini ve insan haklarını tamamiyle destekleyici bir din olduğunu düşünürdüm ,çünkü TV lere çıkıp boy boy poz veren İslam prof. ları ve etrafımızda laf abazanlığı yapanlar yüzünden böyle olduğuna inandırıldığımız için ,ama işin gerçek yüzü içine girince anlaşıldı ,kuranı birkaç defa okumak ve sonrasında da arayıştan dolayı diğer kitapları da okumak yetti ve nihayetinde dinlerden özgürüm yuppiiii

çünkü ben insanım ,insan gibi yaşamak yakışır bizlere

sevgili the supernova ,yukarıdaki yazında "yanacaksınız" kelimesi için cevabım ,şayet cehennem var ise ,bir insanın dinlere inanmamasını bırak bir tarafa tanrıya dahi inanmaması önemli değildir kanımca ,insan oldukları halde insan gibi yaşamayanlar girecekler diye düşünüyorum (cehennemin var olduğuna inanmıyorum bu ayrı bir konu)
Alt 24-06-2011, 12:17
Özgürcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Özgürcan Özgürcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Eskiden 5 vakit düzenli kılardım yaz dönemlerimde, teravilere giderdim cuma namazlarını kaçırmazdım.
Okul dönemi de akşam ile yatsıyı kılardım ve bu bana huzur vermezdi, çünkü cennete girme isteği sürekli beni ağlatırdı. Camiye hemen hemen her girişimde ağlardım. İmam bile artık beni tanımıştı... Sonra şunu düşündüm; gerçekten iyi bir tanrı, mümininin ağlamasını, kendini zorlamasını neden istiyor?
Alt 24-06-2011, 16:56
Natürelist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Natürelist Natürelist isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

mahirzz´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ben mesela sade cumaya gidiom az sonra gidicem,,

allaha bir mesaj iletcek var mı ?

napim yogun bi insanım nefsime yenik düşüorum,, anlamak ama yapabilememek benimkisi,,

keşke yapabilsek, ama kolay gelmiyor bana, yada biraz şartlandırma ile ilgili,

Sayin Mahirzz,

Siz yiyip icip muhammede dua edin, yoksa su an bütün gününüzü hep namaz kilmakla gecirecektiniz, ve siz'ler calismaya, kitap okumaya, arkadaslariniz'la bulusmaya, futbol oynamaya, sinemaya gitmeye, yani acikcasi hic bir seye vakit bulamayacak ve ac kalacaktiniz! benim bildigim gök'te muz yagmiyor?

Ama görülüyor ki siz'de bunun farkindasiniz, günde 5 kere namaz kilmak insanlari ne kadar bosu bosuna oyaliyor! günde 5 kere size cok geliyorsa? ya 50 kere olsa ne yapacaktiniz!

Kütübü Sitte de saglam kabul edilen su hadisi okuyalim: http://www.kuranikerim.com/kutubi-sitte/5540.html cünkü namaz'in 5 kere kilinmasi bununla hükümlüdür! kuran'da hic bir yerde göremezsiniz?

Dikkat edilirse musa'da ümmetine;

Vallahi ben, senden once insanlari tecrube ettim. Beni Israil'e muamelelerin en siddetlisini uyguladim (muvaffak olamadim). Sen cabuk Rabbine don, bunda ummetine hafifletme talep et!"

diyor ve Tanri'nin bundan da sanki hic haberi yokmus gibi? ve sonrada muhamed'le pazarlik yapip 50 den (5) bes'e indirir,

Ne tuhaf degilmi? burada 50 kere namaz'in cok gelecegini Tanri degilde musa biliyor?

Birde muhammed Tanri'yla pazarlik yapa yapa bes'ten sonra artik yüzü tutmuyor ve utanmasa, tekrar Tanri'nin huzuruna cikip biraz daha indirim yapmasini, istiyor olmasi?

Nasil'ki Tanri herseyi bilir ve hatta muhammed'in icindekini'de! nedense tanri burada bihaber!!

Su ayete bir bakalim hep beraber

AHZÂB - 37
An o zamanı ki Allah'ın, kendisine nîmet verdiği ve senin de nîmetler verdiğin kişiye eşini bırakma ve çekin Allah'tan diyordun ve Allah'ın açığa vuracağı şeyi, içinde gizliyordun ve insanlardan korkuyordun ve Allah'tan korkman daha doğruydu ve o, daha lâyıktı buna. Derken Zeyd, eşinden ilişiğini kesince biz o kadını sana eş ettik, bu da, oğul edinilen kişiler, eşlerinden ayrıldıkları zaman onların bıraktıkları kadınları inananların almalarında bir beis olmadığını bildirmek içindi ve Allah'ın emri yerine gelmiş oldu.

Görüldügü gibi Tanri muhammed'in icindekini'de biliyormus!. O zaman Tanri muhammed'in utandigindan dolayi tekrar huzuruna cikmayip indirim talebinde bulunmamasini, nasil olurda bilemez!!

Bir de muhammed Tanri -Musa arasinda olan kat'lari inip cikiyor, ve muhammed musan'in kat'inda musa'yla konusuyor ve Tanri burada da bihaber? ki, muhammed katlari mekik dokuyarak inip cikmistir?

Burada Tanri'nin sunu demesi gerek; Ey! muhammed benden musaya selam söyle ve o isime karismasin! yoksa onuda katimdan asagi atarim! Sana ve ümmetine gelince, ben bunlari musa'nin ümmetinde tecrübe edinerek, senin ümmetine elli degilde bes'kere ve hatta icindekini'de bildigim icin bunu tümden kaldiriyorum bu ümmetin icin daha hayirlidir! cünkü onlar hayatini gecindirmesini saglamak icin calismalari lazim, Ey! muhammed sende bilirsin'ki ben dünya'ya "muz" yagdirmiyorum?

Saygilar

İnsanlık onuru her şeyden üstündür
Alt 24-06-2011, 18:10
xcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
xcan xcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Eskiden teraviye giderdim Sakalı şerifi öperdim .
Bırakın kundaklanmış kılını öpmeyi Muhammedin b..k unu bile öpebilirdim.
.Tabi onun kadın düşkünü EDİT ,cahil cühela bir yalancı olduğunu anlıyana kadar .Kuranı bir kere okumak kurtulmama yetti.
Yobazların kuranın türkçe okunmasını istemeyişleri sırf bu yüzden .İnsanlar birkez okusa din min kalmıcak gözleri açılacak .Din yüzünden Avantadan yaşıyan .dünya nimetlerini cebe indiren ,haremler kuran çapulcuların krallığı yıkılacak

Konu prozac tarafından (25-06-2011 Saat 08:58 ) değiştirilmiştir.
Alt 24-06-2011, 18:43
murted - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
murted murted isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Moderator

Adamlar namazda ne okuduklarını bilseler kendileri şaşarlar. Namazda okunan surelerden biri olan Tebbet'e bakalım:

Tebbet yedâaa ebiylehebivve tebbe
Mâa agnâa anhü mâalü-hüü ve mâa keseb
Se yaslâa nâaran zâate leheb
Vemraetühüü hammâaletel hatab
Fii ciydihâa hablüm mim mesed
Kafiyeli falan, güzel birşey gibi.

Ebû Leheb'in iki eli kurusun.
Kendisi de kurudu (helâk oldu ya).
Ona ne mali, ne kazandigi fayda verdi.
Alevli bir atese girecek o.
Karisi da (hem) odun hammali olarak.
(Karisinin) boynunda bükülmüs bir ip oldugu halde
Allaam, bi yürü git yaa. Başka işin yok mu senin?

No Religion No Cry

Ateizmi Anlamak için tıkla!
Alt 27-06-2011, 14:54
Üye

(cehennemin var olduğuna inanmıyorum bu ayrı bir konu)
evet şu an yok sayın sayın TUBA, demiştimya bu dünya gezegeni ilerde cehennem olacak, yani haklısınız var değil, var edilecek..

göksel felaket dünya da olduktan sonra dünya nın:

yörüngesi değişecek,
manyetik kutup kayması oluşacak,
eksen eğikliği değişecek,

akabinde dünya üzerindeki çevresel koşullar "cehennem" diye tabir edilen ortamı oluşturacak,

bunlardan birisi atmosfer de aşırı kükürt gazı birikmesi,
bir diğeri sıcaklık da belirgin bir artış..

diğer şeyler de bunun gibi işde

Önerilen Siteler