deli_cevat, o kaynağı bir başka arkadaş önermişti, benim kaynağım değil. "dört dörtlük" olduğu da yine o arkadaşın yorumudur. Zaten ben o kaynağı eleştirdim yazımda...
Sodomo, tavsiyen için teşekkür ederim. Derdim bilime meydan okumak değil sadece big bang teorisini tartışmak istiyorum sizlerle. Tartışma sonucu her türlü olabilir, kabulümdür. Neticede bana birşeyler katabilecek bir tartışma olacağını umuyorum. Karizma konusunda bişey söylemek istemiyorum. Tabi dostça ikazın için teşekkür ederim...
Arkadaşlar
ortada hiç bir şey yokken bi patlama oluyo ve evreni oluşturan maddelerin tümü o patlamayla yoktan var olup etrafa yayılıyor... Yahu ben böyle bişeyi hiç tartışmadan nasıl kabul edebilirim? İsterse Albert Einstein dirilip bana "big bang oldu" desin yine de tartışmadan kabul edemem..
Ayrıca deli_cevat, bu teorinin neden katolik kilisesinin, harun yahya nın ve diğer tüm yaratılışçıların en sevdiği bilimsel teori olduğunu anlamadığına şaşıyorum. Teori "evren bir anda, yoktan var oldu" diyor. Bunun akabinde "durup dururken neden böyle bişey olsun ki?" sorusu gelecek. "nasıl bir güç buna sebep olmuş olabilir? Öyle büyük bir güç nereden çıkmış bu hiçliğin ortasında?"..
Tabi bu patlamanın ne kadar "mükemmel" bir patlama olduğu daha şimdiden söylenmeye başladı bile "azcık şöyle olsaydı olmazdı, azcık böyle olsaydı olmazdı, çok ince ayarlanmış bir patlama, tek kelimeyle kusursuz" deniliyor.
Daha ne desinler işte? Bazı bilim adamları "Tanrı Parçacığı" adını verdikleri gizemli bişeyi aramaya başladı bile... Bu parçacığın ismi bile sana bişeyler ifade etmiyor mu? Tanrı kavramı, henüz adıyla da olsa, bilime girmeye başladı...
Bütün bu şaklabanlığı ağzımdan salyalar akıtarak izleyip alkış tutacak değilim ya... varsın karizma sürünsün... "Büyük Patlama şaklabanlıktır" diyorum. Aslında bilmiyorum öyle mi ama dedim bikere. En kötü gelir bana patlar.