Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 12-08-2006, 13:04
agnos. agnos. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart bilim inançsız olamaz

kesinlikle bu sitedeki bilim ciler bilim değil bilim sizlik üzerine yaşamaktadırlar.tek hedef kurana saldırı ama nafile.dünyanın en büyük bilim cilleri bu iş ALLAHSIZ *olmaz diyor.ama nedense bizimkiler.işlerini bırakıp * islama sataşıyor.işte bu *aydınlılk değil karanlıktır.
cahilliktir bu yüzden geriyiz. hayatta cahillerden korkmam sadece herşeyi bildiğini zanneden ama hiç bir şey bilmeyen cahillerden korkarım.
1400yıldır sönmeyen bir gerçek vardır.oda kurandır.kimse onunla başa çıkamamıştır.ve çıkamayacaktır.insanlar ona *haddini aşıp saldırmak istemektedirler.ama bunlara gücü hiç bir zaman yetmeyecektir.
İbrahim Sûresinin 18 . Ayetinde *
,Rablerini inkar edenlerin durumu şudur: Onların işleri, fırtınalı bir günde rüzgarın şiddetle savurduğu küle benzer. (Dünyada) kazandıkları hiçbir şeyin (ahirette) yararını görmezler. İşte bu derin sapıklıktır.
Çağımızın en önemli bilim adamı olan Albert Einstein aynı zamanda Allah'a olan inancı ile de tanınmaktadır. Bilimin dinsiz olamayacağını savunan Einstein'ın din ve bilimle ilgili bir sözü şöyledir:
Derin bir imana sahip olmayan gerçek bir bilim adamı düşünemiyorum. Bu durum şöyle ifade edilebilir: Dinsiz bir bilime inanmak imkansızdır.
80 Einstein, Science, Philosophy, And Religion: A Symposium, 1941, ch. 13

Schaefer, Georgia Üniversitesi'nde kimya profesörü ve Kuantum Kimya Merkezi'nin direktörüdür. Tam 5 kez Nobel ödülüne aday gösterilen Schaefer için dünyanın en nitelikli üçüncü kimyageri denmektedir. İnançlı bir bilim adamı olan Schaefer, bilimsel çalışmalarının amacının Allah'ı tanımak olduğunu şu sözleriyle ifade etmiştir:
Bilimin bir anlam kazandığı ve bana zevk verdiği anlar; kendi kendime 'İşte bu Allah'ın yaratması" dediğim anlardır.
88 Jeffrey L. Sheler and Joannie M. Schrof, The Creation, US News & World Report, Vol.111, No. 26, December 23, 1991 s.62
Prof. Old, Columbia Üniversitesi'nde doktorasını yapmış ve New York jeo-kimya laboratuvarlarında araştırma şefi olarak çalışmıştır. Prof. Old bilimsel araştırmaların kişinin Allah inancını güçlendirdiğini şu sözleriyle belirtmiştir:
Şurası muhakkak ki bilgi basamaklarında ilerlemek, eşyanın meydana gelişinin keyfiyetini ve sebeplerini araştırıp soruşturmak, insan zekasını diğer varlıklardan ayıran en büyük ve en önemli niteliklerden birisidir.
Kainatı bir kuvvetin yarattığını kabul eden ve ilmi incelemelerine bu imanla dalan bir ilim adamı, ilmi çalışmalarını devam ettirirken mutlaka Allah'a imanını artıracak delillerle karşılaşacaktır.

John Clover Monsma, The Evidence Of God In Expanding Universe (Genişleyen Evrende Allah'ın Varlığının Delilleri), s. 256
Alt 12-08-2006, 13:19
imported_ozer imported_ozer isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: bilim inançsız olamaz

Bilimciler *8O *8O
Bir dini savunmak için bilime sataşmak kadar abes olandır sanırım. Dine sataşmak. Herhangi bir din değil bütün dini doğmalar hedef değilse nazarı dikkate almayınız efendim. Ama dinlerin en sonunucusu ve tek geçerli olanı cüretkarlığı ise amacınız. karşınızda sadece dinsizler değil 5 milyar küsür insan vardır.

Sevgiyle bilgiyle hoşkalın hoşça kalın.
Alt 12-08-2006, 13:36
deli_cevat deli_cevat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

puahahahahahahahahahhaaa
artık gülerken kelimeler kifayetsiz kaldı kardeş harunyahya tarafından geliyon galiba muhahahahahaha artık ne diyim size gazı verip verip gönderiyolar hiç sönmeyen gerçekmiş miş miş tarık suresinin 7. ayetinden anlaşılıyo gerçek einstaini de müslüman yaptınız tamm oldu hacca felan nie gitmemiş nie hiç namaz kılmamış acaba hem einstain'in ne kadar büyük bir savaş karşıtı olduğunu bilmiyosun savaş karşıtları müslüman olamaz bence biraz forumu oku

Gelenek ve Gelecek 'Ne Yapmalı'cılarındır
Alt 12-08-2006, 13:51
Aday Üye

bunları ben uydurmuyorum einstain ada *müslüman demedimALLAHA *imannı var .bunuda ben değil harun yahyada da değil einstan diyor.
önce dikkatli oku ondan sonra cevap ver. ünlü bilim adamları nobel ödülünü alanlar diyor.ALLAH Var diyor.zaten sen kesat fikirli olmasan
bilim ci olsan , aydın insan olsan, *araştırmadan yorum yapmassın.
herşeyi bildiğini zanneden ama hiç birşey bilmeyen sensin.
oku öğren araştır cevap yaz.öğren bunu
Alt 12-08-2006, 13:59
ravendi ravendi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Einstein senin inandığın allah imanı yok panteistti.Einstein senin allahını tanımıyor .

Bak neler demiş:

"Hayatin gelismesi ve yuceltilmesine iliskin temel ahlaki ilkelerin oneminin bilince cikarilmasinda, kural koyucu inancina ozellikle de odullendiren ya da cezalandiran bir kural koyucuya gereksinim olmadigindan eminim."
M.Berkowitz'e mektup, 25 Ekim 1950

"Yarattiklarini cezalandiran ve odullendiren ya da bizim yasayacagimiz bir irade turune sahip bir tanri dusunemiyorum. Bedensel olumden sonra kisinin yasamini surdurdugune ne inanirim, ne de inanacagim..."
1930, Ideas and Opinions, s.80

"Algilanamaz bir varligin oldugunu varsaymak....algilanabilir dunyada buldugumuz duzenliligi anlamaya yardimci olmaz."
"Tanri nedir?" diye soran bir Iowa ogrencisine mektup, Temmuz 1953

Cevatın dediği gibi hy den gaz alıp buraya geliyorsunuz 8)

ellerin kabesi var
benim kabem insandir
kuranda kurtaranda
insanoglu insandir!!!
Alt 12-08-2006, 14:52
Aday Üye

ya muhşem siniz.çok komik olduğunuz farkına varın
Alt 12-08-2006, 15:10
painkiller painkiller isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

agnos harun yahya nın güzel bi video su geçti elime yollayım mı sana?çok bilimsel yaklaşımlar var?
Alt 12-08-2006, 15:31
mep
Üye Değil

agnos abim
*sende hafiften bi KORKU *abimin havasını sezdim varmı öyle bi durum.
siteden uzun zaman uzak kaldım nasılda özlemişim,yazılarını okudum gözlerim doldu,seviyorum ben bilimsel müslüman abilerimi,sen kimseye aldırma abi harun abimde iyidir,komik adam onuda seviyom ben.bakma bu sitedeki ateistlere filan, islamın bilim karşısındaki zaferini çekemiyolar
bilim dünyasının akın akın islama koşmasını,tövbe etmesini çekemiyolar,
kaptan kusto müslüman oldu diye bunlar travma geçirdiler abi.darvin de müslüman olmuş abi ben bunu yeni öğrendim,ben onu öldü zannediyodum
bize öyle söylemişti bu kafirler,meğersem adam yeni müslüman olmuş geçen bi mümin arkadaşım söyledi sohbet arasında,beynim sünger gibi oldu abi! nasıl gizliyolar gerçekleri bizden,nasıl korkuyolar islamın bilime galip gelmesinden,sen kimseye aldırma abi haruna devam bol bol harun oku abim,bi gün gelecek bu sitedeki ateistler bilem haruna biat edicek
allahın yardımcı olsun,allahın kolaylık versin, saygılar abi
-
Alt 12-08-2006, 15:37
deli_cevat deli_cevat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Allah kelimesini semavi dinlerden birine mensup olanlar kullanır öğrende konuş

Gelenek ve Gelecek 'Ne Yapmalı'cılarındır
Alt 12-08-2006, 17:07
servet servet isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

dinle bilimin ne alakası var, bilim ayrı din ayrı bişeydir. bilim adamları kutsal kitaplardan veya allah vardır diye yola çıkarak bilim yapmazlar, hiçbir bilim adamı biz adem ve havvadan geldik deyip kolaya kaçmaz veya ilkel insanların şimşek tanrı gazabıdır düşüncesini örnek alıp bilim yapmaz. hiç bir bilim adamı (varsa) inancını mesleğiyle karıştırmaz, hiç bir bilim adamı yağmuru,rüzgarı,yıldızları din gözüyle açıklamaya kalkmaz. din ile bilimi karıştırmayalım. bırakında inanç yürekte kalsın, inancı ne siyaset yapalım nede bilim yapalım.

HER İNSAN TANRIDIR!

Önerilen Siteler