22-09-2006, 18:36
|
|
Üye
|
|
|
|
GAYRI MÜSLÜMLERDEN 140 KERE ÜSTÜNÜZ
Din, insanı kendisine esir alır. Tapınaklar yaptırır ve taptırır. Doğa olaylarını ve sorunlarını bilimsel yollarla değil, yalvarışlarla çözmeye çalışıp, zamanlarını üretim dışı harcarlar. Müslümanlar neden bilimde hep geride kalmışlardır? Nedeni çok basittir: Gavurlar haftada bir gün, o da pazar günü, o da yarım gün, kendi dilleriyle ibadet ederler. Müslümanlar ise; günde beş abdest, beş de namaz olmak üzere haftada 70 kez kendi dilleriyle değil, yabancı bir dille ibadet ederler. Bizim yetmiş, gavurların yarım… 70’i, yarıma bölersek 140 çıkar. Demek ki biz, gavurlardan 140 kat daha fazla tapınıyoruz. Tanrı’nın ibadete, özellikle de Müslümanların ibadetine çok mu gereksinmesi var? Neyine yarıyorsa... İş zamanımızı ibadete harcatıyor. Elbette ki gavurların boş zamanı bizden 140 kez daha fazla olacak ve bunlar bu boş zamanlarında; eti nasıl soğutabilirim, uzaya nasıl çıkabilirim, bahçemde daha iyi bir ürün nasıl yetiştirebilirim, çocuklarımla daha fazla nasıl ilgilenebilirim gibi örnekleri çoğaltabiliriz. İşte bu boş zamanlarını elbette ki bunun gibi işlerde değerlendirdiler ve bilgisayar, radyo, kalbimizdeki pillerden tutun da gözümüzdeki gözlüklere karar birçok şeyi onlar yaptılar. Bize tapınmaktan fazla bir zaman kalmadı ki, biz de yapalım. Matbaa dahil, bir çok şeyi gavur icadı diye uzun bir zaman kabullenemedik. Bu gün bile birçok kişi kutsal bildikleri günlerde televizyonunu kullanmıyor. Neden evinde bulundurur anlayamadım.
Araplar’a ve Arap iklimine günde beş zaman namaz olabilir. Bırakalım bunu onlar yapsınlar. Biz, bu zamanı üretime harcayalım. Aynı şartlar, Karadeniz bölgemiz için geçerli olabilir mi? Karadeniz halk oyunları ile İçanadolu bölgemizin halk oyunlarını karşılaştırınız. Birisi çok hareketlidir. Bunun, iklim koşulları ile nasıl bir ilgisi olduğunu okuyucularıma bırakıyorum.
Dünyadaki bütün insanlar dinlerini kendi dilleriyle yaparlar. Almanların Almanca, Rusların Rusça, Ermenilerin Ermenice, Çinlilerin Çince, Arapların Arapça, Japonların Japonca, v.b… Türklerin… Evet, Türklerin dini Türklere yabancıdır. Türkler’in Türkçe değildir. Bir Alman, yedi yaşındaki bir torununu tapınağa giderse, papazın söylediklerini kendi diliyle dinler. Bunları evdekilere veya başkalarına anlatabilir. Aynı dede Türkiye’de torununu camiye götürürse; torun, imamın söylediklerini evdekilere veya başkalarına anlatamaz. Türk torun aptal mı? Yoksa onu, bu aptalca durumu düşürenler mi aptal? Yok efendim, bu torun Arapça öğrenebilirmiş, neden Arapça öğrensin ki, İngilizce daha çok kullanılıyor ve birçok yerde de kullanılıyor. Üstelik alfabesi bize daha uygun…
Bunlar çözüm yolları değil, çözüm yolu; bizim, ibadetimizi Türkçe yapmamızdır. Böylece diğer milletler karşısında bu aptalca durumumuzdan da kurtulmuş oluruz.
Herhangi bir dünya vatandaşı bize dese ki; ‘yahu siz, Arapça bilmiyorsunuz, Arapça yazamıyorsunuz ama nasıl Arapça ibadet edebiliyorsunuz?’ diye bir soru sorsa, biz bu soruya, nasıl doyurucu bir yanıt verebiliriz?
Sayın Hazretikömürcü,
Başlığınızdaki ilk kelimeyi değiştirdim.
Lütfen başlık açarken daha makul kelimeler kullanalım.
K.C.
SİLAHIMIZ ELİMİZDE DEĞİL, BEYNİMİZDEDİR
|

23-09-2006, 18:23
|
|
|
Re: GAYRI MÜSLÜMLERDEN 140 KERE ÜSTÜNÜZ
yinede insanlar kötüyse bunun islamın kötü olduğu anlamına gelmez. Namaz kılmayıp bunu üretimle değerlendirmeniz çok belli oluyor.İnsanların yaptıkları her kötü şey din bak kötüdür şeklinde yorumlamanızdan.Ayrıca Din de tek dil evrenselliği belirtir. Yani tüm dünyada yaşayan mümin kardeştir. Bunu görememizin sebebi din değil bencil insanlıktır. Tanrı yoktur veya bak din böyledir şeklinde konuşanlar kesinlikle bunu görmezden gelirler.Neden peki?
|

24-09-2006, 09:29
|
|
Üye
|
|
|
|
Sayın Finrod_Ancalime,
Din kardeşliği tarih boyunca olmamıştır ve olamaz.
İslamiyet kardeşlık kuramaz. Yoruma çok açık olduğu ve açık verdiğinden mezheplere bölünerek küçülmüştür.
Mezhepler arasında (kardeş) kavgalarında çok kan akmıştır ama bu başlangıçta her ne kadar dinler veya mezhepler arasındaki savaş görülse de altında ekonomik nedenler yatmaktadır. Doğal olarak, liderlik kavgalarını saymıyoruz.
Bu konuda NASIL MÜSLÜMAN OLDUK? Erdogan AYDIN, ayrıntı bulabilirsiniz.
Ayrıca, tümceler düşük olduğundan sorunuz tam anlaşılamadı.
Saygılar
hazretikömürcü
|

24-09-2006, 10:02
|
|
Üye
|
|
|
|
yinede insanlar kötüyse bunun islamın kötü olduğu anlamına gelmez. dediniz
insanlar aldiklari egitim ve ogretiler sonucu deger yargilari sekillenir..din ogretilerininde olusan kisilikte buyuk payi vardir..muslumanlarin kotu olmasi islami kotu gostermez ama "hirsizin hic sucu yokmudur" sorulur..
Ayrıca Din de tek dil evrenselliği belirtir dediniz
dahada evrensel olalim, arapca konusalim..turk dilini yasaklayalim..
cok iyi hatirlamiyorum ama bir ayet "biz sizi farkli dillerden yarattik, tanisip anlasasiniz diye" soyler
mantiksizlik dini islamin bir inciside budur..insanlar farkli dillerde olursa mi tanisip anlasabilirler, yoksa birbirlerini anlayabildikleri tek dil olsaydi daha rahat tanisip anlasabilirlerdi..bir arap ile bir kizilderili bir yerde karsilastiklarinda hangi dille tanisip anlasabilirler? tek dilde tek kitap indiren allah neden 6000 dil indirmistir?
tek dille evrensellik olmaz..din, kultur, ahlak, tarihi ve insanlik degerleri nereye koyacaksiniz?.onlarida mi teke indirip evrensellestireceksiniz..yani tek ummete giden arap dayatmaciligina evetmi diyecegiz..
Yani tüm dünyada yaşayan mümin kardeştir. diyorsunuz
siz ortadoguda hergun yuzlerce muminin mumini katlettigi gercegini gormezden geliyorsunuz..her gun bombalarla parcalanarak olenler ile oldurenler ayni dinin mensuplari degilmidir?
siiler ile sunniler binlerce yildir neden birbirlerinin bogazini sikar, kanlarini icerler..nerede sizin din kardesliginiz..
8 yil bir birleri ile savasan iran ve irak din kardesi degillermiydi..
turkiyede binlerce kisi cinayetten cezaevinde yatmaktadirlar..olende oldurende muslumandir..nerede bu meshur din kardesligi..
pkk'li teroristlerde muslumanlardir.. kendi dininden olan cocuklarin bile karinlarina mermi bosaltmalarini alikoymaz din kardesligi..
Bunu görememizin sebebi din değil bencil insanlıktır. derken
peki sizin bunlari gormeme gerekceniz nedir..?
bana sorarsan bencillik degil, beyinleri uyusturan DIN gercegidir...
beylik laflari soylerken biraz dusunun lutfen..
yalancılar,maymunlar,domuzlar,eşekler,pislikler!aş ağılıklar!canı çıkacasılar,Köpekler,Alçaklar,yabani eşekler,merkepler,susamış develer,geberesiciler,reziller,sapik Kişiler,beyinsizler,kofkütükler,zorbalar,soysuzlar ,Kahrolasılar,yalancılar,
HZ.ALLAH
|

24-09-2006, 10:35
|
|
Üye
|
|
|
|
Sayıın istavrit;
Kurbanlık koyun olsaydım, "kurban olam kalem tutan ellere" derdim.
Öyle olmadığımdan, eline sağlık diyeceğim.
Saygılar
hazreti
|

24-09-2006, 19:08
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Bu muslumanlara laf anlatmak nasil mumkun olacak bilemiyorum. Kalemle hucum etmeye benziyor beton bir duvarla, cevrili karanlik bir odaya.
*Bir kucuk delik acabilsek, biliyoruz isigin iceri suzulebilecegini.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|