kurtulusislamda´isimli üyeden Alıntı
peki şu sorumu cevap verirmisin o halde.
iddianıza göre kuran-ı kerimi Hz MUHAMMED yazdı ve kendi yaptıklarını makul göstermek adına istediği ayetleri yazdı çizdi
Peki peygamberimizin vefatından sonra kuran-ı kerimi derleyenler niçin bu ayeti ve bunun benzerlerini kitaptan cıkartmadılar?
Eğer cıkartmış olsalardı,şu anda tartışmıyor olacaktık,ve belkide aynı safta yer alacaktık?
bu soruma cevap istiyorum
Demek ki kuran-ı kerim baştan sona ALLAH CELLA CELALUHUNUN sözleri ki kimse bir harfini bile değiştirmeden nakletmek zorunda kalmışlardır.
Ve bu ayetler sayesinde inananla ,sadık kalanlarla,amenna ve saddakna diyenlerle
İnanyordum fakat bu ayetleri gördükten sonra inancım kalmadı diyerekten şeksiz ve şüphesiz ALLAHU TEALAYA teslim olamıyarak inancı sarsılanlar ayırt edilmiyormu?
|
sorum gayet net ve anlaşılır,işkembeden sallamadan,mantıklı cevaplar arıyorum
demirefe´isimli üyeden Alıntı
Kuranı muhammed filan yazmadı. Onda bir şey yazacak kapasite yoktu. Mekke'de iktidarı ele geçirmek isteyen ve bu iş için Muhammedi vahiy makinası olarak kullanan ekip "Muhammed! Ayet lazım! Ebu Süfyan'ın kervanı Bedir'den geçiyor. Yağmalamamız gerek. Bu fırsat kaçmaz. Bu gün akşama kadar ayeti getir!" diyorlardı. Muhammed'in de bir süre sonra nöbeti tutuyor, titriyor, terliyor, çıngırak sesi filan duyuyor (ne alakaysa?) ve siparişi hazır ediyordu. Sonra da "tamam ayet geldi, yurraaa!"
İşler böyle yürüyordu. Kuranı hep birlikte yazdıkları ve bir sürü ezberleyen olduğu için (namazda okunuyor çünkü) bir de Ashabı Suffa filan var, bunlar hiç bir iş yapmaz, hazır yer içerler ve ezberle uğraşırlardı. Öyle baştan yazacak halleri yoktu.
Gerek de yoktu, bir ayetten rahatsız olan varsa da sesini çıkaramıyordu. Çünkü münafık damgası yiyenlerin başına kötü şeyler geliyordu. Kervan düzülmüş giderken at değiştirmeyi kim düşünür ki?
|
bu arkadaşın bu soruya bu sallama cevap vermesi gibi cevaplar beklemiyorum,mantıklı ve akla yatkın!
neden ve niçin?