Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-10-2006, 07:48
Ruhselman Ruhselman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart islamın ilk şartı zenginlik mi?

Kelime-i şehadeti saymazsak ki saymamak gerek, Uygulamada ki dört ibadetin ikisinin parayla yapıldığını ve zenginlik gerektirdiğini görüyoruz. Aslında buna orucuda eklemek gerek. Zira fakir fukara olanın aç kalmasıyla zenginin ki birmidir? *İftarda ve *savurda ziyafetler çekilir sadece bir öğün aç ve susuz kalarak büyük sevaba girilir. Oruç tutamayacak haldeysende parayla tutturursun olur biter.

Geriye bir tek namaz kalıyor. Onun içinmi *namaz dinin direği demişler acaba?
Alt 29-10-2006, 08:06
Üye Değil

Standart Re: islamın ilk şartı zenginlik mi?

Merhaba.

Zekat ve Hacc ibadetlerini "uyduruk dinden" anladığınız için eleştirinizin temeli var. Oysa gerçek İslamda ve Kur'an'da "Zekat" sadece mal dağıtma değildir. "Güzellik ve yardım için Kendinden birşey katma" fiilinin tüm ayrıntılarını içerir. Bu zamanı ayırmak ta olabilir.. Bir yetim için burs organizasyonu yapmak ta.. tabiiki içine zenginliği Alah adına paylaşmak ta girer.

Namazı kılın, zekatı verin. Özbenlikleriniz için önden gönderdiğiniz her hayrı, Allah katında bulacaksınız.Hiç kuşkusuz, Allah, yapmakta olduklarınızı iyice görmektedir. Bakara-110/KURAN

Yüzlerinizi doğu ve batı yönüne çevirmeniz zafer ve mutluluğa ermek değildir.Zafer ve mutluluğa ermek o kişinin hakkıdır ki, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, kitaplara, peygamberlere inanır; akrabaya, yetimlere, çaresizlere, yolda kalmışa, yoksullara, özgürlüğüne kavuşmak gayretinde olanlara malı seve seve verir, namazı kılar, zekatı öder. Böyleleri söz verdiklerinde ahitlerine vefalıdırlar; bolluk ve bereket zamanı kadar, zorluk, sıkıntı ve şiddet zamanında da sabırlıdırlar.İşte bunlardır özüyle sözü bir olanlar.Ve işte bunlardır korunan takva sahipleri. Bakara-177/KURAN

Hacc ise uyduruk dinde uygulanışındaki şekliyle tam bir curcuna.. Bu konu sayfalar alır.. Normal zenginde gidemez halde..

Oruç konusunda haksız eleştiriler yapmışsınız. Ama şatafatlı iftarlar ve bu iftarlarda yoksul ve yetimlerin değil bir "balo" psikolojisinde kodamanların tıkınması da kayda değer bir analiz. Oysa Kur'ana göre oruç tutan biri iftar yapmadan önce en az 1 saat içi sıkılır, daralır.. yemeği hazır olmayanları, aylarca mecburi oruç tutanları ve emparyalizmin Afrikada dünyanın birçok bölgesinde hatta Anadoluda yoksul aç bıraktığı insanları düşünmekten belki bir lokma alır belki de lokmalarını paylaşmaya çıkar..

Size önerim, İslam Dinini Kur'anın "İBADET" mantığını anlamaya çalışarak değerlendirmenizdir.

Saygılar.
Alt 29-10-2006, 08:24
Ruhselman Ruhselman isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Yaklaşımınız için teşekkürler.

Saygılar.
Alt 29-10-2006, 10:30
dolfen dolfen isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Şu bi gerçekki islam 2 kısımdır. zengin islam ve fakir islam kimse bunu inkar edemez ederse çerpılır. Çünkü kuranda nasıl zengin fakir ayrımı yapıldıgı kabak gibi sırıtmaktadır.

http//dolfen.blogcu.com/

Son söylediğim her zaman doğrudur, bir sonraki onu yalanlasa da...!
Alt 29-10-2006, 13:48
tmehmet_kk tmehmet_kk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

dolfen";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şu bi gerçekki islam 2 kısımdır. zengin islam ve fakir islam kimse bunu inkar edemez ederse çerpılır. Çünkü kuranda nasıl zengin fakir ayrımı yapıldıgı kabak gibi sırıtmaktadır.
Alt 16-10-2011, 03:34
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Islam en basta elit kesim tarafindan olusturuldugundan olsa gerek, maddiyat onemli bir yere sahiptir.
Alt 16-10-2011, 03:43
zulkar zulkar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

selamun aleykum

islamın ilk şartı selam denen girizgah (başlangıç) noktasıdır.

sen onlara selam ver belki aranızda düşmanlık olacakken ALLAHURRAHMAN teala bakmışsın ki sizi dostlara çevirmiş.

bu açıdan selam vermek denen şeyin, her şeyde ikili ilişkilerin bir başlangıçı olması umulur.

esasen dini literatürde her hayrın başı besmeledir.
selamun aleykum bir ayet olarak başında besmeleyi iktiza(gerektirir) ettirir.

bismillahirrahmanirrahıym
selamun aleykum

ve bitiş olarak azim olanlar sözlerinde sadıktır ve doğruyu söylerler denir.

buradaki anlatış ve hikaye edişte tam manasıyla bir söz veriş ve alış vardır. ben sizin rabbiniz teala değil miyim denen ahval(HAL, DURUM,ZAMAN) an ve an yaşatılır ve ilahi bir dergaha ben buradayım beni unutma mesajı verilir.

aslında izlediğim bir filmi de hatırladım.

bir zamanlar vadim o kadar yeşildi ki diye klasik bir film var. zaman ve şartlar bir aileyi darmadağın edince bir babanın çektiği yalnızlığa çare olmak isteyen küçük çocuk sofrada diğer abilerinin yokluğuna üzülen babasını görünce elindeki çatalla masaya vurur hiç bir söz söylemez. ben buradayım der...

insan bu kadar acz ve fakrı(ihityaçaları) olan ve merhamet isteyen bir canlı olarak öncelikle bir söz verip almak ister.
Alt 16-10-2011, 10:49
Araform - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Araform Araform isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Peki islamin ilk sarti besmeledir, öyle kabul edelim. Diger sartlarinin parayla böylesine ic ice olmasini nasil yorumlamak gerekir diye sorayim...

Düşünüyorum, o halde varım...
Alt 21-10-2011, 20:46
barristor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
barristor barristor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Islamin 5 SARTI ?

Sart ne demek once ona bakmak lazim.Merak edenler Turk dil kurumunun sozlugune bakar.

Sart demek ,OLMAZSA ,OLMAZ demektir.

Yani siz gercek musluman oldugunuzu dusunuyorsaniz,yaniliyorsunuz.Cunku idda ediyorum,Turkiyede bu 5 sartida eksiksiz yerine getiren ,bir elin parmaklarini gecmez.Bunlardan birini bile eksik yaparsaniz,cehennemdeki locada benim yanimdasiniz.

Bakin tekrar ediyorum ISLAMIN 5 SARTI...Islamin 5 tavsiyesi DEGIL !!
Alt 21-10-2011, 21:28
undersun undersun isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ruhselman´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kelime-i şehadeti saymazsak ki saymamak gerek, Uygulamada ki dört ibadetin ikisinin parayla yapıldığını ve zenginlik gerektirdiğini görüyoruz. Aslında buna orucuda eklemek gerek. Zira fakir fukara olanın aç kalmasıyla zenginin ki birmidir? *İftarda ve *savurda ziyafetler çekilir sadece bir öğün aç ve susuz kalarak büyük sevaba girilir. Oruç tutamayacak haldeysende parayla tutturursun olur biter.

Geriye bir tek namaz kalıyor. Onun içinmi *namaz dinin direği demişler acaba?

İslam hakkında hiçbirşey bilmiyosun..

İslamın ilk şartı kelime-i şehadet
sonra namazdır..Sen istediğin kadar fakirlere yardım et, Hacca git namazdan gafil olursan namazı tam kılmayıp Allahı zikretmessen olmaz dostum, zeten namaz kılan insan Hacca da gider, parası olmazsada gitmez vicdanı rahattır,kurbanda kesemezse içi rahatdır, namaz gerçekden en zor ibadetlerden biridir..Namaz kılmadan işimiz Allaha kalmışdır..Para ile namazın alakası yok tam anlamıyla namaz kılan bir kişinin ben dünyada fakir kalıcağını tahmin etmiyorum..Allah istemezse o başka..

Bir de sabır ve namazla yardım isteyin. gerçi bu ağır gelir; ancak saygılı kimselere değil. bakara 45

Hiçbir ayetde kurban ibadeti zor oruç ibadeti zor hac ibadeti zor yada ağır gelir dememiştir. Ama namazla zekat vermek çok önemli ibadetlerdendir..Namazın para ile alakası yok zekatında var ama para yoksa sadaka vermelisin..

Önerilen Siteler