Ruhselman´isimli üyeden Alıntı
Kelime-i şehadeti saymazsak ki saymamak gerek, Uygulamada ki dört ibadetin ikisinin parayla yapıldığını ve zenginlik gerektirdiğini görüyoruz. Aslında buna orucuda eklemek gerek. Zira fakir fukara olanın aç kalmasıyla zenginin ki birmidir? *İftarda ve *savurda ziyafetler çekilir sadece bir öğün aç ve susuz kalarak büyük sevaba girilir. Oruç tutamayacak haldeysende parayla tutturursun olur biter.
Geriye bir tek namaz kalıyor. Onun içinmi *namaz dinin direği demişler acaba?
|
İslam hakkında hiçbirşey bilmiyosun..
İslamın ilk şartı kelime-i şehadet
sonra namazdır..Sen istediğin kadar fakirlere yardım et, Hacca git namazdan gafil olursan namazı tam kılmayıp Allahı zikretmessen olmaz dostum, zeten namaz kılan insan Hacca da gider, parası olmazsada gitmez vicdanı rahattır,kurbanda kesemezse içi rahatdır, namaz gerçekden en zor ibadetlerden biridir..Namaz kılmadan işimiz Allaha kalmışdır..Para ile namazın alakası yok tam anlamıyla namaz kılan bir kişinin ben dünyada fakir kalıcağını tahmin etmiyorum..Allah istemezse o başka..
Bir de sabır ve namazla yardım isteyin. gerçi bu ağır gelir; ancak saygılı kimselere değil. bakara 45
Hiçbir ayetde kurban ibadeti zor oruç ibadeti zor hac ibadeti zor yada ağır gelir dememiştir. Ama namazla zekat vermek çok önemli ibadetlerdendir..Namazın para ile alakası yok zekatında var ama para yoksa sadaka vermelisin..