Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Dünya Dinleri, Mitoloji & Antik Uygarlıklar > Dünya Dinleri

Anket Sonucuna Bak: Sizce dünyada en tehlikeli din hangisi
İslam 66 76,74%
Hristiyanlık 4 4,65%
Musevilik 16 18,60%
Budizm 0 0%
Hinduizm 0 0%
Katılımcı sayısı: 86. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 24-03-2013, 14:05
angel333 angel333 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Sizce dünyada en tehlikeli din hangisi?

Sizce dünyada en tehlikeli din hangisi

Musevilik

İslam

Hristiyanlık

Budizm

Hinduizm

Ateizm
Alt 24-03-2013, 14:15
Firestorm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Firestorm Firestorm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Ateizim bi din değildir. Bu yüzden anketten çıkartıyorum.

Bilginize...

Dinlerin doğru tarafları da vardır; Mesela Hristiyanlık İslamiyetin, İslamiyet de Hristiyanlığın yanlış olduğunu iddia eder.
Alt 24-03-2013, 14:17
Kozmik Perspektif Kozmik Perspektif isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İslam ile Musevilik arasında kaldım ama sanırım İslam'ın tahrip gücü daha yüksek.

İslam'a dönmüş eski bir ateist
Alt 24-03-2013, 15:00
Selalim Selalim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Siz ne isim verirseniz;

Sevgiler.
Alt 24-03-2013, 16:15
Russell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Russell Russell isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Diğer seçeneği eklenmeli.

Kuran'ı okuyup anlayana gayrimüslim, anlamayana müslüman denir.
Alt 24-03-2013, 18:43
Yasaklandı

İnsanlar o kadar hayret verici varlıklar ki, insandan belli bir varlık olarak konuşmak bile akıl karı değil aslında. Sıradan bildiğiniz bir insanın (kendiniz/miz de dahil olmak üzere) birden bire neye dönüşebileceğini, zalimlik kapasitesinin sınırlarının nerelere yükselebileceğini bilmeyen bir kimse ancak insan üzerine bu kadar rahat konuşabilir.

Akıllı kimse insanı hiçbir zaman belirgin bir varlık olarak görmez ve onu dizginleyebilen büyük gücün önünde ancak diz çökebilir. Bu gücün ne kadar etkin olduğunu göremeyecek kadar kapasitesi olmayan insansa kendi kapasitesinin o güce inananlardan fazla olduğunu sanarak o gücü dalgaya alır. İşte dinlerin bahsettiği körlük budur.

Dinlerin insan ürünü olması mümkün değil çünkü insanı bu kadar iyi tanıyan ve dizginleyebilen başka hiçbir güç görmedim.

İnsanı bilen dinler önünde ancak eğilebilir ve tekrar tekrar teşekkür edebilir.

Tekrar ediyorum insan çok enteresan bir varlık, içinde dünyada varolan her zerreyi barındabilecek o ve zerrelerin potansiyeli etki altında kaldığı herhangi bir oluşumla yükselebilecek ya da indirgenebilecek...
(Bakınız; en etkili psikolojik deneyler)

O yüzden neyle oynadığınıza ve gerçekten neyi küçümsediğinize dikkat edin derim, bazen basit olandır anlaması zor olan. İnsan ne zaman kendinin bir hiç olduğunu ve bilgisinin de denizlerden bir denizde bir zerre olduğunu anlar ve idrak eder işte o zaman bir denge sağlama derecesine erişecek duruma gelir, neyin doğru neyin yanlış olduğunu idrak edebilir.

Dünyadaki en tehlikeli din insanın kendisi.

Bense dierin değil dünyaya kötü bir etkisi olduğunu düşünmek, insan denilen varlığın korkunçluk derecesi karşısında o dinlerin önünde yalnız diz çökebilirim.

Onlar yalnızca ilahi bir güçten gelebilir. İnsan uydurması olmasının derecesi ise yüzde sıfırdır.

Sevgiler.

Konu Selalim tarafından (24-03-2013 Saat 18:54 ) değiştirilmiştir.
Alt 24-03-2013, 19:19
angel333 angel333 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Selalim´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İnsanlar o kadar hayret verici varlıklar ki, insandan belli bir varlık olarak konuşmak bile akıl karı değil aslında. Sıradan bildiğiniz bir insanın (kendiniz/miz de dahil olmak üzere) birden bire neye dönüşebileceğini, zalimlik kapasitesinin sınırlarının nerelere yükselebileceğini bilmeyen bir kimse ancak insan üzerine bu kadar rahat konuşabilir.

Akıllı kimse insanı hiçbir zaman belirgin bir varlık olarak görmez ve onu dizginleyebilen büyük gücün önünde ancak diz çökebilir. Bu gücün ne kadar etkin olduğunu göremeyecek kadar kapasitesi olmayan insansa kendi kapasitesinin o güce inananlardan fazla olduğunu sanarak o gücü dalgaya alır. İşte dinlerin bahsettiği körlük budur.

Dinlerin insan ürünü olması mümkün değil çünkü insanı bu kadar iyi tanıyan ve dizginleyebilen başka hiçbir güç görmedim.

İnsanı bilen dinler önünde ancak eğilebilir ve tekrar tekrar teşekkür edebilir.

Tekrar ediyorum insan çok enteresan bir varlık, içinde dünyada varolan her zerreyi barındabilecek o ve zerrelerin potansiyeli etki altında kaldığı herhangi bir oluşumla yükselebilecek ya da indirgenebilecek...
(Bakınız; en etkili psikolojik deneyler)

O yüzden neyle oynadığınıza ve gerçekten neyi küçümsediğinize dikkat edin derim, bazen basit olandır anlaması zor olan. İnsan ne zaman kendinin bir hiç olduğunu ve bilgisinin de denizlerden bir denizde bir zerre olduğunu anlar ve idrak eder işte o zaman bir denge sağlama derecesine erişecek duruma gelir, neyin doğru neyin yanlış olduğunu idrak edebilir.

Dünyadaki en tehlikeli din insanın kendisi.

Bense dierin değil dünyaya kötü bir etkisi olduğunu düşünmek, insan denilen varlığın korkunçluk derecesi karşısında o dinlerin önünde yalnız diz çökebilirim.

Onlar yalnızca ilahi bir güçten gelebilir. İnsan uydurması olmasının derecesi ise yüzde sıfırdır.

Sevgiler.

Korkularımızı yenmenin zamanı geldi. Bence ne olacaksa olsun artık.

İnsanlık tarihinin geçmişi savaş ölüm ve tecavüzlerle dolu. Dinler bunların hiçbirine engel olmadı.

21.yy da ortadoğuyu ve kuzey afrikayı islam geri bıraktı. İnsanlar cennete gidecez diye dünyayı cehenneme çevirdi.

Geçenlerde ıraklı bir arkadaşımla konuşuyordum. Bana dediği dünyanın en iğrenç dini islam...

Ben din kavramına karşı değilim.Dünyayı geri bırakan din kavramına karşıyım.

Radikal islamcı bir ailede dünyaya geldim. İliklerime kadar islamı yaşadım.

Ateist yada başka bir dine inanan ailede dünyaya gelseydim din bu kadar umrumda olmazdı...

Eğer bir tanrı olsaydı dünya bu kadar iğrenç pislik bir yer olmazdı. Tanrının olma ihtimali yüzde sıfır.
Alt 24-03-2013, 20:02
Yasaklandı

angel333´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Korkularımızı yenmenin zamanı geldi. Bence ne olacaksa olsun artık.

İnsanlık tarihinin geçmişi savaş ölüm ve tecavüzlerle dolu. Dinler bunların hiçbirine engel olmadı.

21.yy da ortadoğuyu ve kuzey afrikayı islam geri bıraktı. İnsanlar cennete gidecez diye dünyayı cehenneme çevirdi.

Geçenlerde ıraklı bir arkadaşımla konuşuyordum. Bana dediği dünyanın en iğrenç dini islam...

Ben din kavramına karşı değilim.Dünyayı geri bırakan din kavramına karşıyım.

Radikal islamcı bir ailede dünyaya geldim. İliklerime kadar islamı yaşadım.

Ateist yada başka bir dine inanan ailede dünyaya gelseydim din bu kadar umrumda olmazdı...

Eğer bir tanrı olsaydı dünya bu kadar iğrenç pislik bir yer olmazdı. Tanrının olma ihtimali yüzde sıfır.
Bazı insanlar toplumdan ayrıdırlar. Onların daha hassas olduğunu düşünüyorum, daha ince ve daha hisli ama onların olduğu toplumdan farklı olması, daha ince ve daha hassas olması, sorması, sorgulaması onların bunun yalnız kendilerine özgü, kendilerine has bir özellik olduğunu anlamaları için yeterli olmuyor ve onlar bunu anlayana kadar yaşadıkları zaman diliminde büyük isyan ve bunalım yaşıyor.

Böyle insanların kendilerine zaman ayırması ve bütün bu bunalımlara sebep olan bu olgulardan uzaklaşması, yalnız kalması gerekiyor. Çünkü bu onlar için bir ihtiyaç, yemek içmek gibi.

Ama insan kendini, benlik denilen olguyu anlayıp kabul ettikten sonra, daha farklı bakıyor, bambaşka... Gerçekten öyle başka ki, anlatılamaz.

Siz kendi içinizde huzurlu değilsiniz, tamam diyelim tanrı yok ve dinler insan uydurması, siz dinlerden kurtuldunuz o halde neden hala mutlu olamıyorsunuz? Çünkü ne eminsiniz, ne de güçlü. Aradığınızı bulduğunuz da doğru değil.

Her derdin devası önce derdi kabul edip, derdin ne olduğunu bilmekle başlar.

Ve inanın bana büyük bir güç var, bunun için etrafa bakmak yeterli. Bu gücün ne olduğunu düşünmek bile mutluluk verici.

Dünyada gördüğünüz her şey insanın kendisi, dünyanın iğrenç bir yer olmasının sebebi de yine insanın kendisi. Henüz kendimizi anlamaya yetmeyen gücümüz ne dünyanın sistemini, ne varlığın, ne de var edenin amacını tam olarak anlamaya yetebilir.

Ama birgün anlayacağımızı umut ediyorum.

Hissediyorum.

Sevgiler.
Alt 24-03-2013, 20:52
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Siz kendi içinizde huzurlu değilsiniz, tamam diyelim tanrı yok ve dinler insan uydurması, siz dinlerden kurtuldunuz o halde neden hala mutlu olamıyorsunuz? Çünkü ne eminsiniz, ne de güçlü. Aradığınızı bulduğunuz da doğru değil.
Kimse ateizm mutluluktur iddiasinda degil ki? Ben ateist oldugum halde zittini dusunuyorum. Teist, herseyin arkasinda buyuk bir gucun parmagi olduguna inanarak, cevapsiz kalacak bir cok soruyu, mantik disi da olsa, cevaplar.

Ateist aradigini buldugunu mu soyler? Imanli icin, dini mesuliyetlerden kacma olarak gorulen ve "kolay" diye tanitilmasi buyuk bir yanilgidir. Dogmalardan kurtulma, dini ve toplumsal baskilara ragmen ozgurlugune kavusma, buyuk bir caba ve sancili bir donem sonrasi olabilir.
Bu konuya ileti yazmiyacaktim, ancak bazi uyelerin dini baskilarin insanlari yuzlerce sene geriye goturup, zihinsel gelismelerine mani oldugunu gormezden gelmeleri beni hangisinin en kotu etkiyi yarattigi hakkindaki gorusumu belirtmeme neden oldu. Muslumanlik, yapisi dolayisiyla, laiklige, hur dusunceye, ayrimciliga, insan ve kadin haklarina en kotu etki eden din oldugu gorusundeyim. Bundan diger dinlerin tercih edilir oldugu manasini cikarmamaniz gerektigini de ilave etmek isterim.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 24-03-2013, 20:58
qlause - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qlause qlause isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ateizm tek başına mutluluk demek değildir.

Mutluluk; özgürlük, sevgi, huzur ve güvendir.

Özgürlük istediğin her şeyi yapabilmek değildir, özgürlük istemediğin hiç bir şeyi yapmamaktır, ateizm bunu sana dini ve ahlaki açıdan garanti eder.

Sevgi en önemlisi bu tabi, ben her şeyi çok severim hepimiz yıldız tozuyuz, her şey harika, tüm bunların oluşması 15 milyar yıl sürmüş ve ben tam ortasındayım, bundan daha güzel ne olabilir ki.

Sürekli yoğun bir haz alırım yaşamaktan ve evet bu ateist olduktan sonra böyle oldu.

Dünyanın en tehlikeli dini islamiyettir, sürekli bununla karşı karşıya kalıyoruz zaten. O kadar saldırganlar ki.

Önerilen Siteler