angel333´isimli üyeden Alıntı
Korkularımızı yenmenin zamanı geldi. Bence ne olacaksa olsun artık.
İnsanlık tarihinin geçmişi savaş ölüm ve tecavüzlerle dolu. Dinler bunların hiçbirine engel olmadı.
21.yy da ortadoğuyu ve kuzey afrikayı islam geri bıraktı. İnsanlar cennete gidecez diye dünyayı cehenneme çevirdi.
Geçenlerde ıraklı bir arkadaşımla konuşuyordum. Bana dediği dünyanın en iğrenç dini islam...
Ben din kavramına karşı değilim.Dünyayı geri bırakan din kavramına karşıyım.
Radikal islamcı bir ailede dünyaya geldim. İliklerime kadar islamı yaşadım.
Ateist yada başka bir dine inanan ailede dünyaya gelseydim din bu kadar umrumda olmazdı...
Eğer bir tanrı olsaydı dünya bu kadar iğrenç pislik bir yer olmazdı. Tanrının olma ihtimali yüzde sıfır.
|
Bazı insanlar toplumdan ayrıdırlar. Onların daha hassas olduğunu düşünüyorum, daha ince ve daha hisli ama onların olduğu toplumdan farklı olması, daha ince ve daha hassas olması, sorması, sorgulaması onların bunun yalnız kendilerine özgü, kendilerine has bir özellik olduğunu anlamaları için yeterli olmuyor ve onlar bunu anlayana kadar yaşadıkları zaman diliminde büyük isyan ve bunalım yaşıyor.
Böyle insanların kendilerine zaman ayırması ve bütün bu bunalımlara sebep olan bu olgulardan uzaklaşması, yalnız kalması gerekiyor. Çünkü bu onlar için bir ihtiyaç, yemek içmek gibi.
Ama insan kendini, benlik denilen olguyu anlayıp kabul ettikten sonra, daha farklı bakıyor, bambaşka... Gerçekten öyle başka ki, anlatılamaz.
Siz kendi içinizde huzurlu değilsiniz, tamam diyelim tanrı yok ve dinler insan uydurması, siz dinlerden kurtuldunuz o halde neden hala mutlu olamıyorsunuz? Çünkü ne eminsiniz, ne de güçlü. Aradığınızı bulduğunuz da doğru değil.
Her derdin devası önce derdi kabul edip, derdin ne olduğunu bilmekle başlar.
Ve inanın bana büyük bir güç var, bunun için etrafa bakmak yeterli. Bu gücün ne olduğunu düşünmek bile mutluluk verici.
Dünyada gördüğünüz her şey insanın kendisi, dünyanın iğrenç bir yer olmasının sebebi de yine insanın kendisi. Henüz kendimizi anlamaya yetmeyen gücümüz ne dünyanın sistemini, ne varlığın, ne de var edenin amacını tam olarak anlamaya yetebilir.
Ama birgün anlayacağımızı umut ediyorum.
Hissediyorum.
Sevgiler.