Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-11-2006, 22:09
Üye Değil

Standart Kurban...?

muslümanlarin bir diğer bayramı olan kurban yaklaşmakta, ee tabii bu konuya değinmemek olmaz.

saffat100. “Rabbim, bana salihlerden (olan bir çocuk) armağan et.”

saffat101. Biz de onu halim bir çocukla müjdeledik.

saffat102.Böylece (çocuk) onun yanında koşabilecek çağa erişince (İbrahim ona): “Oğlum” dedi. “Gerçekten ben seni rüyamda boğazlıyorken gördüm. Bir bak, sen ne düşünüyorsun.” (Oğlu İsmail) Dedi ki: “Babacığım, emrolunduğun şeyi yap. İnşaAllah, beni sabredenlerden bulacaksın.”

saffat103.Sonunda ikisi de (Allah’ın emrine ve takdirine) teslim olup (babası, İsmail’i kurban etmek için) onu alnı üzerine yatırdı.

saffat104.Biz ona: “Ey İbrahim” diye seslendik.

'''105. *“Gerçekten sen, rüyayı doğruladın. Şüphesiz Biz, ihsanda bulunanları böyle ödüllendiririz.”
'''106. Doğrusu bu, apaçık bir imtihandı.
'''107. Ve ona büyük bir kurbanı fidye olarak verdik.
''''108. Sonra gelenler arasında ona (hayırlı ve şerefli bir isim) bıraktık.
'''109. İbrahim’e selam olsun.
'''110.Biz, ihsanda bulunanları böyle ödüllendiririz.

kurban'a ilham veren hadise kuran'da böyle geçer, her ne kadar bu kurban, putperest geleneğinin bir devamı olsada biz yinede müslümanların inanış şekline göre sorgulayalım.

1-tanrı neden ibrahimden şüphe etmiş ve *onu imtihan etmiştir, tanrının amacı ödülmü vermek,
acımı çektirmek, yarattığı kulundan öz oğlunu öldürmesini isteyecek kadar ikilemde bırakan
nedir, tanrının bir rakibimi varki ibrahimi ona kaptırmamak için böyle bir imtihan yapsın.

2- tanrı neden önce ibrahimle ruya ile irtibat kurup, tam ibrahim keserken direkt melek ile
iletişime geçiyor, kesme emrinide bu melek ile veremezmiydi, koskoca tanrı neden önce emretmiş sonra emrini geri almıştır, bu kadar tutarsızlık tanrı'ya yakışırmı

3- ismail de tanrının bir kulu değilmidir, bir kulunu diğer bir kuluna kestirmek neden, ismail
ibrahimin herhangi bir malımıdırki *tanrıya kurban etsin

4-tanrı için neden sadakatın ölçüsü kan. neden tanrı bu kadar çok kan görmek istiyor,
yarattığı tüm canlıların zaten bir yaşam süresi yokmu, mutlaka ölmeyeceklermi, kendi
canlılar kendi emrinde değilmi, neden bunu insanlardan istiyor.

5-ilkel toplumlarda kurban edilen kadın ve çocuklara neden engel olmadı, o zamanlar henüz
tanrı değilmiydi, onlarında ruyasına giremezmiydi.

6-insanlara iyilikten hoşgörüden bahseden tanrı, neden ortalığı kan gölüne çeviren bir hadiseyi
bayram olarak görüyor, neden neden çok kestikçe sevaba giriliyor, tanrı psikopatmı

7-tüm bu canlıları tanrı yaratmamışmıdır, hepsi tanrı'ya ait değilmidir, neden hayvanlar arasında bile bir ayrımcılık yapmıştır, madem kan görmek amaç, kedininki, eşeğinki, kaplanınki kan değilmidir, neden onları kabul etmiyor, madem kesilen hayvanların sırtında sırat köprüsünden geçilecek bunun için en uygun hayvanlar at ve eşek değilmidir, 60 kiloluk zavallı koyun tanrının
manda gibi semirmiş 120 kiloluk imam kulunu nasıl taşısın.

8- o hayvanların kesilirken çıkan gırtlak seslerinden, kesilmemek için çaba sarfederken beyinsizı kulları tarafından kırılan kemiklerinin sesinden, tanrı çokmu haz alır.
Alt 22-11-2006, 23:23
Üye Değil

Standart Re: KURBAN ????

1-tanrı neden ibrahimden şüphe etmiş ve onu imtihan etmiştir, tanrının amacı ödülmü vermek,
acımı çektirmek, yarattığı kulundan öz oğlunu öldürmesini isteyecek kadar ikilemde bırakan
nedir, tanrının bir rakibimi varki ibrahimi ona kaptırmamak için böyle bir imtihan yapsın.

Hazreti İbrahimi niçin imtihan ediyor demek bu dinle ilgili cahilliğin en büyük göstergesidir

2- tanrı neden önce ibrahimle ruya ile irtibat kurup, tam ibrahim keserken direkt melek ile
iletişime geçiyor, kesme emrinide bu melek ile veremezmiydi, koskoca tanrı neden önce emretmiş sonra emrini geri almıştır, bu kadar tutarsızlık tanrı'ya yakışırmı

bir yaratıcıya ''neden'' demek kadar saçma birşey olamaz .''neden ''çünkü Allah dilediğini yapar

3- ismail de tanrının bir kulu değilmidir, bir kulunu diğer bir kuluna kestirmek neden, ismail
ibrahimin herhangi bir malımıdırki tanrıya kurban etsin
sen haticeye değil neticeye bak
4-tanrı için neden sadakatın ölçüsü kan. neden tanrı bu kadar çok kan görmek istiyor,
yarattığı tüm canlıların zaten bir yaşam süresi yokmu, mutlaka ölmeyeceklermi, kendi
canlılar kendi emrinde değilmi, neden bunu insanlardan istiyor.
tanrının görmek istediği kan değil ,ameldir Allah'a layık bir kul olmaktır.kendin söylüyorsun zaten mutlaka ölmeyecekler mi diye hazreti İsmail o zaman ölmüşmüdür HAYIR
5-ilkel toplumlarda kurban edilen kadın ve çocuklara neden engel olmadı, o zamanlar henüz
tanrı değilmiydi, onlarında ruyasına giremezmiydi.
olmadığını nereden biliyorsun böyle bir kaynağı rica edeyim iyiliğe izin veren yaratıcı sınavın bir parçası olarak kötülüğüde izin verecektir tabii,ayrıca burada bu ayeti hatırlatmak iştedim hiçbir kavim yokki başına bir bela gelmeden önce biz ona bir peygamber yollamayalım
6-insanlara iyilikten hoşgörüden bahseden tanrı, neden ortalığı kan gölüne çeviren bir hadiseyi
bayram olarak görüyor, neden neden çok kestikçe sevaba giriliyor, tanrı psikopatmı
o zaman bütün kasaplara mühür vurun,samimi olsaydın kan yerine kurban kelimesini eklerdin zaten ,unutma ki o etlerin büyük kısmı fakirlere yollanıyor ayrıca ben küçükken en fazla kurban bayramında et yediğimi hatırlarım
7-tüm bu canlıları tanrı yaratmamışmıdır, hepsi tanrı'ya ait değilmidir, neden hayvanlar arasında bile bir ayrımcılık yapmıştır, madem kan görmek amaç, kedininki, eşeğinki, kaplanınki kan değilmidir, neden onları kabul etmiyor, madem kesilen hayvanların sırtında sırat köprüsünden geçilecek bunun için en uygun hayvanlar at ve eşek değilmidir, 60 kiloluk zavallı koyun tanrının
manda gibi semirmiş 120 kiloluk imam kulunu nasıl taşısın.
yukarıdada dedim neden kelimesi saçmalıktır Yaratıcı için kullanılırsa,yine zavallı koyun demekle islam hakkında pek az bilgi yansıtıyor benim için sana,sadece koyun değil inek,öküz,keçi,manda,sığır,kuzu vs bunlarda kurban edilebilir öğrende gel
8- o hayvanların kesilirken çıkan gırtlak seslerinden, kesilmemek için çaba sarfederken beyinsizı kulları tarafından kırılan kemiklerinin sesinden, tanrı çokmu haz alır.
bir hadiste kurban ederken hayvanın can çekişmesini önleyin der ya kardeş sen vejeteryanmıısın madem ozaman bütün et kesim yerlerini kapattırın

sevgi sizinle olsun saygılar
Alt 23-11-2006, 00:01
Üye Değil

hızlı girdin be ilenay, tipik kör islamcı defansı, sanırsınızki gövdenin
üzerinde içi boş bir saksı var o yüzden düşünemiyor, biraz düşünün
sadece düşünün
sadece düşünün
sadece düşünün
sadece düşünün
sadece düşünün
sadece düşünün
sadece düşünün
sadece düşünün
sadece düşünün
sa de ce dü şü nün
sa *de ce *dü *şü *nün
sa * * de * * ce * dü * *şü * *nün

hepsi bu kadar, tüm doğru cevaplar sizin kafanızın içinde, ama düşünün
Alt 23-11-2006, 00:30
Üye Değil

********rdin be ilenay, tipik kör islamcı defansı, sanırsınızki gövdenin
üzerinde içi boş bir saksı var o yüzden düşünemiyor, biraz düşünün
sadece düşünün
sadece düşünün
sadece düşünün
sadece düşünün
sadece düşünün
sadece düşünün
sadece düşünün
sadece düşünün
sadece düşünün
sa de ce dü şü nün
sa de ce dü şü nün
sa de ce dü şü nün

hepsi bu kadar, tüm doğru cevaplar sizin kafanızın içinde, ama düşünün*****

selametle kardeşim selametle
Alt 23-11-2006, 06:39
benja benja isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

öncelikle aramiza hosgeldin sevgili ileney;
benim takildigim tek konu tanriya "neden" sorusunu soramamak yada bu sorunun sacma olmasi.
ama sunu bilmelisinki insanoglu bu soruyu sormasa;
1- bilimsel gelismeleri yapamaz,
2- baska fikirlere saygi gösteremez,
3- hic bir konu üzerinde derin düsünemez,
4- koyundan farki olmaz,
5- ateist olamaz.
demek istedigim sudurki, bizim yapacagimiz her elestiriye tanriya "neden" sorusunu sormak sacmaliktir dersen hic konusmayalim ondan daha iyi.
Alt 23-11-2006, 09:43
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. Gandalf,

Hipnoterapik telkininiz beni etkiledi, göz kapaklarımı kaldıramıyorum. Bir çare!!!
Kurbana çok var şimdiden pişirip de o zamana bayatlatmak ayıp olur.
Sabır.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
Alt 23-11-2006, 10:51
BrainSlapper BrainSlapper isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

ileney";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
1-tanrı neden ibrahimden şüphe etmiş ve onu imtihan etmiştir,
bir yaratıcıya ''neden'' demek kadar saçma birşey olamaz .''neden ''çünkü Allah dilediğini yapar
Peygamber olduğunu ileri süren herkeste patolojik bir durum var.

Biri kendi kendine konuşur, "kuşlarla, hayvanlarla konuşuyorum" der.
Biri "ben rüzgarlara hükmediyorum, wwwwuw, wuwww" der.
Biri tutar sokaktaki kendi halinde bir çocuğu öldürür, "bunu neden yaptığı" sorulunca, "bu çocuk, büyüyünce kötü birisi olacaktı" der.
Biri durup duruken çocuğunu kesmeye kalkar, "Allah kes dedi bana" der.
Biri babasını tanımadığı için, "ben Allah'ın oğluyum/mucizesiyim" der.
Biri evden yuvadan kaçar, dağlara vurur kendini, geri döndüğünde soranlara "Allah'la konuşmaya gitmiştim" der, kendi kendine konuşur, sorulunca, "Allah'la/Cebrail'le konuşuyorum" der.
Biri sosyalleşme sorunu çeker, toplumdan uzaklaşır, mağaralara kapatır kendini. Sara krizleri geçirir, "aman dikkaaat, vahiy geliyor, kaçılıııın" diye feryat eder.

Sonra aklı başında insanlar "Dellenme Davut/Süleyman//Hızır/İbrahim/İsa/Musa/Muhammed, kedinine gel, sakinleş, neden böyle yapıyorsun" deyince, "ben bunları kendim yapmıyorum, Allah yaptırıyor bunu bana, *inanmıyorsunuz di mi, kafirlerrrr" diye yaygarayı basar.

hep aynı hikaye...
hep aynı nakarat...

Saygılar.
Alt 23-11-2006, 13:15
Üye Değil

mhmmd terapim etkili olmuşşsa size birde gerçeği görmeniz için terapi yapayımda beyninizdeki islam kelepçesinden kurlutun, inanın bana kuş gibi
hafifleyeceksiniz. * * * *
Alt 23-11-2006, 13:24
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. Gandalf,

İnsan ağırlığında olup insanca düşünmeyi yeğlerim. Ama yine de teşekkürler. * *

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
Alt 23-11-2006, 17:15
exclusive exclusive isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hadi bir an için bu hayali karakterleri ve başlarından geçen hayali hikayeleri gerçek sayalım.

Ya ibrahim "hayır, dediğini yapmayacağım, istersen benim canımı al ama oğlumu öldürmem" deseydi?

İtaat ödüllendirildiğine göre böylesi bir itaatsizlik sanırım cehennemle cezalandırılacaktı...

Belki daha önce böyle diyenler de olmuştur, öz oğlunu bile elleriyle öldürecek kadar kör bir itaat sergilemedikleri için cehennemin dibini boylamışlardır...

Hani düşünüyorum bu her türlü kötülüğün sebebi olan, insanoğlundan nefret eden şeytan, tanrı taklidi yapacak olsa, "ben tanrıyım" diyip insanlara emirler yollayacak olsa, şeytanın yollayacağı dinin islamdan pek farkı olmaz...

m.kara

Önerilen Siteler