Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-12-2006, 11:16
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Forumda yazarken ne kadar rahatsınız?

Değerli Forum katılımcıları,
Bu konuyla nabız tutmayı amaçlıyorum.
Mümkün olabilseydi anket şeklinde düzenlemeyi düşünmüştüm. Ancak sorularım ankete müsait değil.

Forumda yazarken ne kadar rahatsınız?

Kendinizi içinizden geldiği gibi ifade edebildiğinize inanıyor musunuz?

Bazı kelimeleri kullanırken uyarı alırım endişesiyle o kelimelerden vazgeçtiğiniz, üslubunuzu değiştirme gereği duyduğunuz oluyor mu?

Yoksa 'zaten yasaklı kelime kullanmak benim mizacıma aykırı bu yüzden dilediğimce yazabiliyorum' mu diyorsunuz?

Kişisel tartışmaların yaşanıyor olması sizi rahatsız ediyor mu?

Y.K.'nu fazla mı sansürcü buluyorsunuz?

Yoksa aşırı taviz verildiğini mi düşünüyorsunuz?

Eğer kendinizi ve fikirlerinizi yeterince ifade edemediğinizi düşünüyorsanız sizce bunda Y.K.'nun payı mı var? Yoksa site çizgisi ile ilgili olduğu düşüncesinde misiniz?

Bu sitede fikirlerinizi ortaya koyamamanın üsttekiler dışında sebebi nedir?

Bu siteye girdiğinizde kendinizi her açıdan rahat hissetmek için eksikliğini duyduğunuz şey nedir?

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 05-12-2006, 12:21
Üye Değil

Standart Re: Forumda yazarken ne kadar rahatsınız?

Şahsen şu ana kadar var olan 270 ve sildiğim 640 adet yazım dahil toplamda 910 adet yazımda aklıma nasıl yazayım diye *hiçbir şey gelmedi.Düşüncelerimi,bakışımı ve duruşumu yansıttım yazılarımda. Hiç kimsede beni uyarmadı.

Ama aşağıdaki olay artık beni düşündürecek.

"ben bu sitede İslama karşı ortaya atılan iddiaları kendi çağımda yanıtlamaya çalışan birisiyim.Dolayısıyla ben tahrik etmekten ziyade tahrik olunan kişi oluyorum."

Sevgili Hiramusta'ya "Hiramusta sen bu sitede şu kadar zamandır varsın.
Site çizgisini biliyorsun ve hiç bir gün yazılarınla verdiğin cevaplar dışında bu tür bir tepki vermemiştin şimdi ne olduda bu tür bir tepki verdin diye sorulmadan

"Yukarıdaki cümleniz bu sitenin kendisini tahrik olarak gördüğünüzü bana ispatlamış oldu. Lütfen bundan sonraki yazılarınıza ve sözlerinize dikkat edin. Çünkü ben edeceğim."

Denilince bunun nasıl bir yargı olduğunu düşünmeye başladım açıkçası.
Hiramusta'ya sorulmadı ama ben ÖNYARGI oluşturmamak adına soruyorum " sözlerinize dikkat edin. Çünkü ben edeceğim." neden böyle söylendi amacı ne bunun ?
Ne anlamalıyız bu sözden ?
Alt 05-12-2006, 12:36
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

"Yukarıdaki cümleniz bu sitenin kendisini tahrik olarak gördüğünüzü bana ispatlamış oldu. Lütfen bundan sonraki yazılarınıza ve sözlerinize dikkat edin. Çünkü ben edeceğim."

diyen arkadaşın neden bu cümleyi kurduğunu belki ben de anlamadım tam amma,
hiramustanın,
"ben bu sitede İslama karşı ortaya atılan iddiaları kendi çağımda yanıtlamaya çalışan birisiyim.Dolayısıyla ben tahrik etmekten ziyade tahrik olunan kişi oluyorum."

demesinin mantığını,kc nin sorusu çerçevesinde anlayabiliyorum.

demek istediği,biz burada soran değil,sorulan ve tüm bir 1500 yıllık incik cincik ne varsa her hepsinin hesabını vermek zorunda kalanız.ilk yazı bizden gelmiyor,ama bizim kutsallarımıza soru sorma adabının dışına taşan tarzda ,bizce hakaret ediliyor,yani biliyorsunuz ki bu bizce kutsal,ama sence değil peki kutsala saygı göstermeyebilirsin, ama o kutsala kutsallık izafe eden bana veya bizlere biraz saygılı olsanız,yani inancımızı küçümsemeden,sabit fikirler gütmeden edebi birçercevede sorularınızı ve eleştirilerinizi sorsanız ne olur.bunu yapmayınca da bizi böyle aşağılamadan yazsanız olmuyor mu?biz de insan değil miyiz.diye sorasımız geliyor içimiz den.e siz bunu kabul etmeyince de haliyle insan tahrik aoluyor.ama tabii ki herkesten değil.herkesin uslubu kötü değil.çoğunluk itibariyle bu böyle.istisnalar hariç.
Alt 05-12-2006, 12:49
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. K.C.

Bir foruma yazı yazan kişi kadar rahatım.

Tüm düşüncelerimi ifade edebiliyor muyum?
Dinsel olarak evet.

Kişisel tartışmalar, herkesi rahatsız ettiği gibi beni de rahatsız ediyor.

YK nun tarzı konusunda birkaç şey söylemek isterim.
Özellikle yönetimde olanlar davranış, yazı ve hitaplara çok çok dikkat etmek durumundadırlar.
Hatta; yönetimde olanlar keşke forumlara girmese ve hiçkimseye cevap vermeseler diyeceğim ama o olmayacak gibi.
Her şeye rağmen bu kadar teşviki mesai yaptığım sitede daha rahat olamayacağımı da düşünüyorum.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.
Hatalarımızı cehaletimize bağışlayın
Alt 05-12-2006, 13:07
Üye Değil

Sayın Psikokemoterpi ve Soro,

Alıntıladığınız cümlemin anlamı çok basit. Bu sitenin kendisini bir tahrik olarak gördüğünü söyleyen arkadaşımızı baştan uyarıyorum ki, bu tahriğe kapılmasın ve yanlış davranışlarda bulunmasın. Çünkü, bu sitenin kendisi tahrik, arkadaşımız için. Siteyi değiştiremeyeceğimize göre bu arkadaşımızın daha dikkatli olması ve bu tahriğe kapılmaması için bir uyarıdır yapmış olduğum. Sitenin kendisini tahrik olarak gören birine karşı daha dikkatli olacak olmam kaçınılmazdır.

Benzer olayların olmaması için özel hassasiyet göstereceğimi belirtmiş oluyorum.

Siz ne anladınız onu bilmiyorum..

Sevgiler..
Alt 05-12-2006, 13:13
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder

sevgili merwe,
"diyen arkadaşın neden bu cümleyi kurduğunu belki ben de anlamadım tam "
diyerek,
ben anlamadığımı belirtmiştim.yoksa menfi müsbet bir anlam yüklemedim kelamınıza.ama şimdiki açıklamanızdan anlamış oldum kendi namıma.
peki siz benim yazımdan o arkadaşın yazdıklarını anladınız mı?
Alt 05-12-2006, 13:17
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Arkadaşlar,
Mümkünse -ki olmalı- kişisele dönüştürmeden fikirlerimizi beyan edersek sevinirim.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 05-12-2006, 14:17
Üye Değil

Mümkün olduğu kadar kişiselleştirmekten kaçınmakla birlikte.
şu ana *gelmeye sebeb olan olaylar Kişisel olaylar değil mi ?

Mutlaka ki anlayışlar ve fikirler aynı olmayacaktır ve bundan daha doğal bir şey de olamaz. Ama ben şahsen önyargı yapmadan anlamaya çalışırım birimize basit gelen ötekimize zordur ötekine zor gelen bize basit gelebilir.

Alıntıladığım iki kelime vardı benim,birisi "ben bu sitede İslama karşı ortaya atılan iddiaları kendi çağımda yanıtlamaya çalışan birisiyim.Dolayısıyla ben tahrik etmekten ziyade tahrik olunan kişi oluyorum." buydu ve buradan
"Yukarıdaki cümleniz bu sitenin kendisini tahrik olarak gördüğünüzü bana ispatlamış oldu. " demiş sayın yöneticimiz ama şahsen ben arkadaşımızın tahrik oluşunu siteden mi yoksa sitedeki diğer arkadaşlarımızın yazılarındaki bazı kelimelerden mi olduğunu bizzat kendisine sormadan ortaya bir yargı konulmuş anlamında çok açık şekilde sordum.

ki bu cümleden şahsen sitenin;arkadaşımızı tahrik ettiği olgusunu ben çıkaramadım.Ama sormadan soruşturmadan ispatlanmış olma yargısından sonra gelen " sözlerinize dikkat edin. Çünkü ben edeceğim." i hala anlayabilmiş değilim basit olmasına rağmen.

Çünkü bilim bana der ki "Etkisiz tepki olmaz"

Bu kelimeden yine soruyorum tahlilleri sevenler gibi ve herhangi bir önyargı ve zehaba kapılmamak için.

1-)Bundan önce dikkat etmiyordum ama artık dikkat edeceğim mi ?
2-)Bundan sonra dikkat et gözüm üzerinde mi ?

Basit ama anlama zorluğu çekmeyelim.Bildiğiniz gibi "Şeytan ayrıntıda gizlidir"
Alt 05-12-2006, 14:43
Üye Değil

Aslında elimden geldiğince bu olayları yazmamak istiyordum. Ama Cem ile Ezkamo arasındaki mesajlarda yönetim kurulundaki bazı olaylar tüm sitenin önüne serildiğinde hangi yöneticimizin hangi konumda olduklarını gördükten sonra,görünümde Hiram'a ceza verilmesinde taraf konumunda olan yöneticimiz *yine Hiram'a " sözlerinize dikkat edin. Çünkü ben edeceğim." diyerek bu yazıyı yazınca bende yazmak zorunluluğu hissettim.

Forumda yazma konusunu ise ilk yazımda açıkça belirttim.
Alt 05-12-2006, 15:03
hiramusta hiramusta isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Arkadaşlar demek istediğim birkaç cümleyle izah edecek olursam,şuydu;

Bu site dinleri,inançları ve dindarları sorgulayan bir site.Bizler ise inançlarımızı bu sorgular karşısında savunmaya gayret eden kişileriz.Dolayısıyla bizler tepki veren,ateist arkadaşlarımız ise etki eden oluyorlar.Bu yüzden bizim veya benim ilk tahrik eden olmamız mümkün değildir.Yani ben,bazı arkadaşlarımızın ,inançlarım konusunda ortaya koydukları iddialarını hoş olmayan bir biçimde lanse etmeleriyle tahrik oldum ve bu tahrikin etkisinde kalarak,bir arkadaşımıza hoş olmayan cümleler sarfettim.Şüphesiz bu yaptığım doğru birşey değildi.Bu yüzden yaptığımın arkasında da durmadım ve bana kesilen cezaya da razı oldum...İnşallah, Merve hanıma kendimi ifade edebilmişimdir.

Önerilen Siteler