Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-10-2013, 19:47
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Teror Toplumu Olma Tehlikesi

Aslinda bir kavramin ne anlam ve icerik icerdigini, degistirmek; bir yerde toplumu yonlendirmek ve yapilandirmak ile mumkundur.

En kisa tarihimize bakalim.

Terorist olarak bilinen ve bu temelde bir cezaya carptirilan A.Ocalan, bu vasfini taki Ergenekon politik duzmecesi aciklanana kadar korudu.

Sonra ne oldu? TSK'nin basi olan eski GenelKurmay Baskani yani teror ile mucadele eden en yetkili mevki ve sahibi, terorist suclamasi ile, Ocalan ile ayni kefeye kondu.

Boylece neye teror dendigi, terorizmin ne oldugu, kimin terorist oldugu aslinda anlam ve icerik degistirmese de, buyuk bir algi kaosu yaratti.

Diktatorun son zamanlarda uyguladigi politikayi da biliyoruz, kisaca kendinden taraf olmayan ve de kendine karsi soylem ya da eylem yapan bir kisi grup v.s. rahatlikla "terorist/teror orgutu" olarak dillendiriliyor ve suclaniyor.

Diktator zaten her turlu soylemi ve uygulamalari ve devletinin ve hukumetinin her turlu uygulamasi zaten teror estiriyor.

Devlet yetkililerin soylemleri polis ve her turlu diktator emrindekiler teror estiriyor, bir de diktator, kendine karsi gelen her bir soylem ve eyleme terorist/teror damgasi vuruyor.

Bu isin konu ve kavramin Turkiye ici yonu. Gelelim disina, Suriye'de otokratik Esad'i devoirme adina basta emperyalizm olmak uzere, diktator dahil; bir suru ic yani O.D.kokenli ve dis yani dunyanin baska bolgelerinden para ile tutulmus teroristler, her turlu yarsim ve yataklik temelinde hem kendi aralarinda hem de Esad'a karsi teror estiriyorlar.

Kendini ve kendine karsi herkesi terorist yapan diktator'de bu envayi cesit teror orgutlerinew yardim ve yataklik yapiyor.

Ulkede egitiyor, tedavi ediyor ve tekrar Esad'a karsi terore yolluyor.

Bunun disinda, Suriye ile Turkiye arasinda bir sinir yok gibi, kah orgutlu teroristlerin her bir cesidi, her turlu olanak temelinde Turkiye'nin dort bir yaninda rahatca geziyor ve teror estiriyor. Suriye'den gelen multeciler, bulunduklari bolgelerde halka yonelik her turlu teror estiriyor.

Daha dun uyusturuculara karsi cikan halkin uzerine silahli teroristler saldirdi, sinir kapisindaki bolgelerde yasayan halkin terorden bir guvencesi yok. Her gun seken bir mermi fuze v.s. birini olduruyor ya da yaraliyor. Reyhanli katliami hala guncel.

Ulkenin cesitliu bolgelerinde patlamalar oluyor, eli sallamali guruh sokaklarda teror estiriyor.

Kisaca Suriye'deki dini mezhepsel ya da etnik kokensel teror orgutleri ve teroristler, Turkiye'yi yol yapmis durumda.

Kisaca diktator ve karsitinin teror damgasi verdiklerini siralayalim.

PKK, DHKP-C, PYD, OSO, El-Nusra, gezi eylemcileri, Diktatore karsi olan her soylem ve eylem, sivil polisler, eli sallamalilar, Taraftar gruplari, Uyusturucu ceteleri, v.s. belkide su an cesitlilik ve cokluk temelinde Turkiye cografyasi terorun ve terorizmin/teroristin yatagi.

Iste butun bu kaos ve karmasa da, ULKE TOPLUMU TEROR TOPLUMU OLMA ILE YUZYUZE.

Bu da kimin kime korku saldiginin tartismasi bir yana, KORKU SALAN TOPLUM VE ULKE konumuna bizleri getiriyor.

Turkiye KORKUYE olma yolunda ilerliyor. Yani KORKUYE TERORISTAN'i ya da TERORIYE KORKUISTAN'i

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

Konu evrensel-insan tarafından (01-10-2013 Saat 19:59 ) değiştirilmiştir.
Alt 01-10-2013, 20:20
Erdem Alaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Erdem Alaca Erdem Alaca isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Her zaman kendi kendime derim, bedavadan yaşıyoruz bu memlekette diye.
Layığımız bu günleri görmek değildi, olmamalıydı - insanca yaşamayı her medeni memleket gibi bizler de hakediyoruz.

Gel gör ki kahpe emperyalizm - senin ve uşaklarının ta a...

1930'lar: Uçak ihraç ediyoruz, 2010'lar: Saman ithal ediyoruz...
Alt 01-10-2013, 20:24
Baskoylu Baskoylu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Saygideger evrensel-insan Dost.

Genel olarak yorum ve yazilariniza katiliyorum, dogru ve guzel yorumlarinizla foruma farkli bir ortam sagliyorsunuz, bundan dalayi sizi yerekten kutluyorum...

RTE ve onun iktidarinin neye ve kime hizmet ettigini cok iyi biliyoruz... Hileleri, Yalanlari, Sahtekarligi, Kisiliksizligi, Terbiyesizligi vs vs bir cok tavir ve davranislarini cok iyi net olarak goruyoruz. bunlari zaman zaman kaleme aliyoruz...

Pekki hic dusunebildikmi/ veya hic geriye dogru bakabildikmi? Bunun Diktatorlugu, Gericiligi ve Fasist Kimligi ile, Bu Devletin Kurucu ve Sozde Onderi Olan Ataturk`un Turkiye Halklari Uzerinde Estirdigi Fasist Teroru gorebilme cesaretine sahip olabildikmi?

MHP Fasist Irkci, Milliyetci ve Gerici pir yapilanmadir diyoruz!!! Bu yapilanmanin arkasindaki gercek kimligi goremiyoruz!!! neden acaba, kendi tabularimizi yikmaktanmi korkuyoruz, yoksa Ataturk alehinde soylenen ufak bir kelimeden dolayi hapislerde, zindanlarda, Iskencelerde gecebilecegimizi dusunerek, Korku denen olguyu yasamimiza adepte temekle gorevimizi yapmismi oluyoruz?

Kendi Katilimizi, Irkcimizi, Milliyetcimizi, Gericimizi bin bir dereden su getirerek, O donem oyle idi, Oyle Yapmasi Gerekirdi, Katliamci, Soykirimci, Cinayetci, Irkci, Milliyetci ve Gerici Olmasi gerekirdi!! ne olursa olsun Benim Onderimdir, Ulu Bozkurtum`dur, Ulu Basbugum`dur vs vs diyerek kendimize ait olan guzel degerleri, boylesi olumsuzluklarla golgelemeye gerek varmidir?

Sonuc olarak bunlarin hepisi bir yapilanmanin kuklalari ve kullaridir. Asil bunlarin lider ve onderlerini arasitirmis olursak, gercekleri gorumus olsacagiz. Bunlari elestirip, bunlari yerin dibine koymak ve hak ettikleri yere gondermek yerine, asil bunlarin Bozkurtu olan Kemalizmi mahkum etmek dogru olandir.

Bunlar yillardan beri kiliktan kiliga girenlerdir, bunlar Turkiye Halklarin Kanini Emen, Turkiye Halklarin Dusmani olan birer yarasadirlar....
Idamlar, Iskenceler, Toplu Katliamlar, Yargisiz Infazlar, Cinayetler, Yalanlar, Hileler, Sahtekarliklar, Fasist Yasa ve Fasist Kanunlar vs vs nice insanlik dusmanligin temel tasi ve yaraticisi, Adolf Hitlerin, Mussolini gibilerin ustasi olan Ataturk degilmidir....

Gercek ve dogru dusman tespiti yapmadigimiz surece, bazen verdigimiz mucadele onemsizde olabiliyor...

Pir Sultan Abdal`in dedigi gibi, "Benim Isim KUL KAPISI ILE DEGIL, OL KAPISI ILEDIR... "
Dolayisiyla Turkes, Bahceli, Ecevit, Demirel, Recep Tayyip Erdogan ve onun gibiler Kul Kapisidir. Bunlarin biri gider, diger temsilcisi gelir, bunlar fasizmin kullaridir.
Ol Kapisi fasist Kemalizmin kendisidir. Duzen fasist Kemalist Duzendir... Ulu Basbug ve Bozkurt Ataturk`un gercek kimligini aciga cikarmadikca... Kul kapilari ile ne kadar ugrasirsak ugrasalim... Bu Fasist Mantigin Kullari Tukenmiyecektir........

Saygi ve Insani Sevgilerimle.

MILLIYETCILIK COCUKLUK HASTALIGIDIR. INSANLIGIN DA KIZAMIGIDIR. EINSTEIN.
ADOLF HITLER VE MUSSOLINI GIBI IRKCILARIN USTASI, ATATURK`TUR
Alt 01-10-2013, 20:39
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Baskoylu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Saygideger evrensel-insan Dost.

Genel olarak yorum ve yazilariniza katiliyorum, dogru ve guzel yorumlarinizla foruma farkli bir ortam sagliyorsunuz, bundan dalayi sizi yerekten kutluyorum...

RTE ve onun iktidarinin neye ve kime hizmet ettigini cok iyi biliyoruz... Hileleri, Yalanlari, Sahtekarligi, Kisiliksizligi, Terbiyesizligi vs vs bir cok tavir ve davranislarini cok iyi net olarak goruyoruz. bunlari zaman zaman kaleme aliyoruz...

Pekki hic dusunebildikmi/ veya hic geriye dogru bakabildikmi? Bunun Diktatorlugu, Gericiligi ve Fasist Kimligi ile, Bu Devletin Kurucu ve Sozde Onderi Olan Ataturk`un Turkiye Halklari Uzerinde Estirdigi Fasist Teroru gorebilme cesaretine sahip olabildikmi?

MHP Fasist Irkci, Milliyetci ve Gerici pir yapilanmadir diyoruz!!! Bu yapilanmanin arkasindaki gercek kimligi goremiyoruz!!! neden acaba, kendi tabularimizi yikmaktanmi korkuyoruz, yoksa Ataturk alehinde soylenen ufak bir kelimeden dolayi hapislerde, zindanlarda, Iskencelerde gecebilecegimizi dusunerek, Korku denen olguyu yasamimiza adepte temekle gorevimizi yapmismi oluyoruz?

Kendi Katilimizi, Irkcimizi, Milliyetcimizi, Gericimizi bin bir dereden su getirerek, O donem oyle idi, Oyle Yapmasi Gerekirdi, Katliamci, Soykirimci, Cinayetci, Irkci, Milliyetci ve Gerici Olmasi gerekirdi!! ne olursa olsun Benim Onderimdir, Ulu Bozkurtum`dur, Ulu Basbugum`dur vs vs diyerek kendimize ait olan guzel degerleri, boylesi olumsuzluklarla golgelemeye gerek varmidir?

Sonuc olarak bunlarin hepisi bir yapilanmanin kuklalari ve kullaridir. Asil bunlarin lider ve onderlerini arasitirmis olursak, gercekleri gorumus olsacagiz. Bunlari elestirip, bunlari yerin dibine koymak ve hak ettikleri yere gondermek yerine, asil bunlarin Bozkurtu olan Kemalizmi mahkum etmek dogru olandir.

Bunlar yillardan beri kiliktan kiliga girenlerdir, bunlar Turkiye Halklarin Kanini Emen, Turkiye Halklarin Dusmani olan birer yarasadirlar....
Idamlar, Iskenceler, Toplu Katliamlar, Yargisiz Infazlar, Cinayetler, Yalanlar, Hileler, Sahtekarliklar, Fasist Yasa ve Fasist Kanunlar vs vs nice insanlik dusmanligin temel tasi ve yaraticisi, Adolf Hitlerin, Mussolini gibilerin ustasi olan Ataturk degilmidir....

Gercek ve dogru dusman tespiti yapmadigimiz surece, bazen verdigimiz mucadele onemsizde olabiliyor...

Pir Sultan Abdal`in dedigi gibi, Benim Isim KUL KAPISI ILE DEGIL, OL KAPISI ILEDIR...
Dolayisiyla Turkes, Bahceli, Ecevit, Demirel, Recep Tayyip Erdogan ve onun gibiler Kul Kapisidir. Ol Kapisi ise Kemalizmin kendisidir. Duzen Kemalist Duzendir... Ulu Basbug ve Bozkurt Ataturk`un gercek kimligini aciga cikarmadikca... Kul kapilari ile ne kadar ugrasirsak ugrasalim... Bu Fasist Mantigin Kullari Tukenmiyecektir........

Saygi ve Insani Sevgilerimle.
Benim Ataturk, milliyetcilik ya da T.C.Kurulus degerleri ile ilgili kac yazimi okudun, bilmiyorum.

O yuzden ben burada bugunu degerlendiriyorum, o gunlerde de o gunu degerlendirmistim. Sitede de 1980 oncesi ulke ve toplumunun MILLI VESAYET ALTINDA oldugu donemi de gerektiginde ve cesitli baslik ve konularda dile getirdim.

Sonucta ben zihinsel/davranissal insanlik icin dusunen ve bilgi ureten bir bireyim. Bu da evrensel hukuk insan haklari ve hak ve ozgurlukleri icerir.

Bu temelde kim ve nasil bunlari ihlal ediyor ve insanlik sucu isliyorsa, onun kim ya da ne oldugunun hic bir onemi yoktur.

Ya da hak ve ozgurlukler adina ben toplumuve farkli halklarini desteklerken, kimin politik cikar olarak tarafinda ya da karsisinda oldugumun da onemi yoktur.

Cunku her bir ideolojik inancsal izm temelinde halkin yaninda gorunenler bunu sadece kendi cikarlari temellerinde yaparlar. Ben ise her zaman toplumun ve farkli halklarinin yanindayimdir.

Buna en guzel ornek, benim Misir'daki askeri terore karsi cikmam ile, Diktatorun ki cakisabilir. Ama ben Onun savundugu Mursi diktasinda da halkin yanindayimdir.

Yani BENIM TOPLUMUN VE HALKIN YANINDA OLMAM DEGISMEZ, SADECE O AN KENDI CIKARI ICIN KENDINE BIAT EDEN HALKIN YANINDA OLANLAR ISE, BIAT VE CIKAR DEGISTIKCE; DEGISIR.

O yuzden gecmis yazilarima bir goz atman yeterlidir.

Evet cografyamizda tarihimizde ve toplumumuzda bir insanlikdisi dusunce ve davranis hakimdir, bu da tarihidir. Yani sayilan her turlu insanlikdisi yasam hak sucu ve ihlali; ulke ve toplumumuz olarak sadece bugunun eseri degildir.

Bu da bizlerin birey olamamis toplumsal kisiligimizden ve biatci toplum olmamizdan kaynaklanir.

Gerci bu gelenek tarihimizxde ilk defa, ustelik bilincli olarak gezi direnisi ile degisime yonelmistir.

Yani sosyo-etik farklarinin farkindaliginin icsellestirilebilmesinin ve herhesin herkesin farkini kabulunde birlikte ve berabewr yasanabileceginin ve ortak eylem konabilineceginin gozlemini vermistir.

Bu tarihimizdeki ilk bilincli ve nitelikli cok sesli bir ortak eylemdir.

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

Önerilen Siteler