Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-10-2014, 09:51
RainFall RainFall isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Standart ibadet kelimesi ve ifade ettigi

Ben kabenin kible secilmesinin soyle bir onemi oldugunu dusunuyorum.Mantikli geleni insanlari bir merkezde birlestirmek,Allaha itaat eden tek bir ummeti vahide ortaya koymak hakki yilmazin diger bir deyiside vardi, onuda alayim Rabbinizden alcala alcala dua istekte bulunun Allahi on plana cikarin anlamindadir.Bu namaz sonunda ise eller acilarak istekte bulunulabilir namazi kilmadan once abdest almaya gerek yoktur cunku abdest farsca arapca vudu kelimesinin karsiligi olarak alinmis.Halbuki bu sekilde degildir.Gercekte vudu kelimesi; "temizlemek" anlamindadir,oradan gelir.Kuranin arap kavmine indirilidigini kabul ediyorsak farsca kelime olan abdest kelimesini atmamiz gerekir.Kabe ve altin oran iddiasina bir goz atiniz.Kabenin bulundugu konumun degeri 1.618 olarak soyleniyor.Ben ateistim fakat namaz ibadetinin yani itaatinin ana hedefi ortaya koymak istedigi insan Allaha itaat eden insan figuru ortaya koymaktir.Bu nasil olur?Su sekilde,eren erdemin namazi anlatma ile alakali bir videosu vardi ne oldugunu aciklamasi.Oradan bu bilgilere bakabilirsiniz.Diger ibadetler icinse bana sorabilirsiniz.Orucun ana hedefledigi insan tipide kendini terbiye eden insan tipidir.Hac ibadetinin ana hedefi ise buyuk ve kucuk kiyamete hazirlikli olmayi ifade eder.Su acidan bir nevi provadir mustafa islamoglundan aktariyorum.
Dua ibadet midir bakalim.
Sozlukte abid itaat etmek bir otoriteye emir koyma yetkisine anlamindadir.
Dua/dilek istektir.Bu anlamdadir benim acimdan.Saglam bir rivayete gore kunut duasinda elleri yuzune surmemistir muhammed.

Konu RainFall tarafından (06-10-2014 Saat 09:59 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-10-2014, 17:16
Alim52 Alim52 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hoca ne diyon sen yaw??? Ibadet???? İster edersin, ister etmezsin...Etmiyon diye Kur'an seni ayiplamaz...Seni ayiplayan biz kullariz)))

Önerilen Siteler