Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-03-2007, 00:45
antimuhammed antimuhammed isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Tanrı-Topraktan Yaratılma ve 300milyon Sperm

İnsanı topraktan yarattığını söyleyen bir Tanrı ne diye bir erkek spermine 300 milyon sperm koymuştur?

Hayatta rekabet, seçim, doğumdan önce başlamaktadır. Örneğin bir insanın olması için 300 milyon erkek tohumu sekiz saat süren bir yarışa girişirler. Kadın yumurtası karanlık bir köşede gizlenmiştir. 300 milyon yarışçı arasından hangisi amaca daha önce varır, yumurtayı gizlendiği köşede bulabilirse, doğacak çocuğu o meydana getirecektir. Kazanan, en güçlüdür. Çünkü, en iyi koşucu, en iyi bulucu ve en iyi delici olarak üç sınavda da başarıya ulaşmıştır. En güçlü, en iyi, en uygun böylelikle seçilir ve yenilen 299.999.999 (imkan), doğal süpürgenin acımak bilmeyen süpürüşü önünde ölüp giderler. Cinsi yaşatan, sürdüren en güçlülerdir.

Bunları öğrenince az evvel ki dediğim büyük çelişki ortadan kalkıyor, bu sefer şu soruyla karşılaşıyoruz daha doğmadan, bilinç kazanmadan rekabete başlayıp 299.999.999 hayatı sonlandırıyorsak ve bilinçli olduğumuzda dahi ellerimizi birbirlerimizin kanı ile kirletiyorsak hala neden bu kadar acımasız ve kanlı bir düzeni yaratana hayranlık duyuyoruz?

* * *Tanrı neden 1-2-5 değilde 300 milyon sperm koyup 2.999.999 tanesini yok eder? Doğa bunun cevabını veriyor.. Ya Tanrı?
Alt 03-03-2007, 01:18
mep
Üye Değil

Standart Re: Tanrı-Topraktan Yaratılma ve 300milyon Sperm

Anti abim.
950 diyebilmek için bile ''Binden elli eksik'' diyen bi tanrıdan.300 Milyon
Spermin 299.999.999 tanesini neden yok ettiğinimi soruyosun.Yapma be
abim!Ömrünü yiyecen tanrının!.
Alt 03-03-2007, 10:11
Üye Değil

Sevgili antimuhammed,

İşin esasını değiştirmese de sayı biraz abartılı olmuş. Meni'de günümüzde normal kabul edilen sperm sayısı 20 milyon/ml'dir. Normal meni hacmini 4-5 ml kabul edersek rekabete giren sperm sayısı 80-100 milyondur ama bu rekabette sadece sayı değil sperm kalitesi de önemlidir. Örneğin baş anomalisi olmayan, yani genetik materyali sağlıklı olan bir sperm, kuyruk anomalisi varsa biryerlere gidemeyeceği için savaşı baştan kaybetmiş olur. Kuyruğu sağlam olup da baş anomalisi olan sperm ise yumurtaya ulaşsa bile zarını delip geçemez, yani o da kaybedenler arasında yerini almaya mahkumdur.

Günümüzün çevre koşulları, beslenme alışkanlıkları, yiyeceklerdeki katkı maddeleri ve hormonlar v.s. nedeni ile erkeklerdeki sağlıklı sperm sayıları sürekli azalmakta, normal yollardan meydana gelen gebelik oranları düşmekte ve açılan tüp bebek merkezlerinin sayısı artmaktadır, yani erkekler giderek kısırlaşırken üreme işlevi kontrollü sentetik bir üretime dönüşmektedir. Konu ile alakası olmasa da insanlığın karşı karşıya olduğu ve bilinçli olarak bir yerlerde planlanarak uygulamaya konulduğuna inandığım bu büyük tehlikeyi hatırlatayım dedim.

Saygılar
Alt 03-03-2007, 12:23
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Bir zamanlar Haluk Nurbaki'yi çok severek okurdum.
Bende sayısız kitabı var hala. Onlardan birinde bir şey dikkatimi çekmişti.
Diyordu ki; Kadın yumurtasında doğacak bebeğin bazı özellikleri, erkek sperminde de diğer özellikleri var. Mesela kadın yumurtasında kulak oluşumunu sağlayan şey yoksa, yumurtayı aşılayacak olan spermde bu özellik vardır. Yani birinin eksik organı diğer tarafta bulunur.
Ve yine diyordu ki; böyle bir yumurtanın kendisini tamamlayacak olan uygun spermi bulması bilmem kaç milyon ihtimalde bir ihtimaldir. O halde bu kesinlikte tesadüf olamaz. Aksi halde bir sürü organları tamamlanmamış, eksik insanlar doğacaktır.

Daha sonra tüp bebek merkezlerinin haberleri ve yumurtayı aşılama süreçlerini seyrettim. Ve dehşete kapıldım. Bir kapta bir tek yumurta var. Bir başka kapta birkaç sperm var. Ve işin uzmanı spermlerden birini alıp yumurtayı delip aşılıyordu.
Ben ise Haluk Nurbaki'nin o tezine öylesine kapılmış ve inanmışım ki "ya yumurtada mevcut olmayan organ, uzmanın seçtiği spermde de yoksa, o halde eksik organlı bir çocuğun doğumuna sebep olacak Tıp" diyordum. Veya "ya yumurtada mevcut organ spermde de varsa o halde gereksiz bir organla (mesela çift kalpli, veya çift kafalı, veya dört gözlü) olarak doğacak çocuk" diyordum.
Ama hiç de öyle olmadığı çıkıyordu ortaya.

Biri bana yumurta ve spermlerde ne var, bunlar birbirini tamamlıyor mu yoksa her ikisinden de gerekli olanları alarak mı bölünmeye ve büyümeye başlıyor, ya da ne oluyor, anlatabilir mi lütfen.

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/
Alt 03-03-2007, 14:33
Üye Değil

Sevgili K.C.

İşi basitçe özetlemek gerekirse, insan hücrelerinde 23 ÇİFT kromozom bulunur, erkek spermi ve kadın yumurtası ise 23 TEK kromozom taşırlar. Sperm'deki kromozom yapısı 22+X veya Y, kadın yumurtasındaki ise 22+X'dir, yani erkek ve kadından gelen 22 tek otosomal kromozom + 1 seks kromozomu birleşerek zigot'un kromozomal yapısını oluştururlar ki bu gelişecek bebeğin 22 Çift otosomal + XX (dişi) ya da XY (erkek) kromozomal yapısını taşıyan ilk hücresidir.

Bunun anlamı, Dr.Haluk Nurbaki'nin tamamen saçmalamış olduğudur.

Spermi yumurtaya enjekte etme yöntemi İntrasitoplazmik sperm enjeksiyonu (ICSI) olarak adlandırılır ve Tüp bebek merkezi denen yerlerde uygulanan yöntemdir, sizin de gözlemlediğiniz gibi, bu işlem için tek bir sperm ve tek bir yumurta kullanılır. Tüp bebek merkezlerine ismini veren yöntem ise aslında çoktan tarihe karışmıştır.
Alt 03-03-2007, 15:33
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. K.C.,

"Kadın *yumurtasında *doğacak *bebeğin *bazı *özellikleri, *erkek *sperminde *de *diğer *özellikleri *var. *Mesela *kadın *yumurtasında *kulak *oluşumunu *sağlayan *şey *yoksa, *yumurtayı *aşılayacak *olan *spermde *bu *özellik *vardır. *Yani *birinin *eksik *organı *diğer *tarafta *bulunur."!!! demişsiniz.
Kaynak olarak da; Dr. Haluk NURBAKİ'yi vermişsiniz.

Yazılana göre bir değerlendirme yaparsak "SAÇMALIK" oldukça üst kademeden taltif olur.
Yazana göre bir değerlendirme yaparsak "CAHİL" kelimesi bile yetişmekte zorlanır.

Dr. NURBAKİ; 1924 yılında doğmuş ve İstanbul Tıp fakültesinde okumuş. Ve tahminen o tarihlerde Gen Teknolojisinde bilinenler;
1950 nükleotid-baz ilişkisinin bulunması.(Chargraff)
1952 Genlerin DNA molekülünün üzerinde olduğunun belirlenmesi.(Hershey ve Chase)
Plasmidlerin keşfi.(Lederberg)
Fajlar ile transdüksiyonun keşfi.(Zınder ve Lederberg)
1952 İnsanda ilk enzim kusurunun belirlenmesi.(glikoz 6-fosfat *dehidrogenaz eksikliği)(Cori ve Cori)
İnsanda ilk bağlantı grubunun keşfi.(Mohr)
İnsanda kromozom analizi için Kolşisin ve Hipotonik eriğin kullanılması.(Hsu ve Pomerat)
Doğuştan anormalliklerin sebebi olan dış faktörlerin belirlenmesi.(Warkary)
Kaynak ( http://www.genbilim.com/content/view/27/32/ )

Yani, Dr. NURBAKİ'nin tıp eğitimi aldığı yıllarda Moleküler Genetik devri dahi, henüz başlamamıştı.
Oysaki; İnsan genom projesinin başlama tarihi bile ancak 1988 yılında olmuştur.

Az biraz doktorları tanıyan biri olarak gözlemlerim şu ki;
Eğitiminin üzerinden 10 yılı geçmiş hiçbir doktora tıbben güvenmiyorum. Üniversitelerde araştırma yapanlar hariç (Dikkat edin; kalanlar, doçentler, profesörler demiyorum)

Tüm bu bilgileri toparlar isem şöyle bir sonuca varıyorum.
Siz, çok eski bir kitap okumuşsunuz.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
Alt 03-03-2007, 16:29
antimuhammed antimuhammed isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Gerçektende çok eski bir kitap. Hem dediği gibi olduğunu farz etsekte Tanrısal yaratılışta her şey önceden tasarlanmış, belirlenmiş... Kimin doğacağı, kız mı erkek mi olacağını Tanrı tasarlamıştır. *Dr. *NURBAKİ; nin savına göre puzzle ın eksik parçalarından uyan oraya denk gelir demek. Ama ortada korkunç bir rekabet, bir yarış var....Yumurtanın ilk varanı reddetme gibi bir olasılığı yok. (İlk varıp yumurtayı delemeyen spermler olmasına rağmen. Bu spermden kaynaklanır) Hepsi bir tarafa bu bize Tanrının neden geri kalanını feda ettiğinin cevabınıda vermez..

* İnternette çeşitli kaynaklar var ben genelde bilgileri Vikipedia dan alıyorum. 300 milyon sayısı orada yazıyordu.. *Her halukarda sayı 300 milyon *değil 100 milyon olsun. Bunların kimi aktif, kimi pasif derken 20 milyona düşsün. Sizinde dediğiniz gibi sonuçta değişen bir şey yok.

* Madem Tanrı *kimin ne zaman, hangi anneden babadan, doğacağı vermişse bu amansız yarışa, rekabete, milyonlarca sperme(her biri olası *bir insandır) ne gerek var. Soru hala aynı soru...
Alt 03-03-2007, 17:04
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sn. antimuhammed,

"milyonlarca *sperme(her *biri *olası * bir *insandır)" demişsiniz.
Bu tezinizi oldukça babaerkil gördüm.

Bahsettiğiniz sperm bir insan değil bir hücredir. Hücre ise;
Bütün canlıların, yaşayan en küçük canlı birimidir. Ama insan değildir. Yumurta da aynı şartlara haiz bir hücredir ve o da bir insan değildir.
Bir meyvenin çekirdeği, o ağacın tohumu, nüvesi ve kaynağı olabilir ama o, ağaç olarak değerlendirilmez.

Sperma sayısı konusuna takılmışsınız. Güzel düşünüyorsunuz. Ama tıbben düşünmüyorsunuz.
Sperma sayısının çok olmasının pek çok nedeni vardır. İşte birkaçı;

Çiftlerin %40-45'sinde infertilite nedeni erkeğe aittir.
sperme ait bozukluklar :
a. spermde sayı ve hareket azlığı, şekil bozukluğu ( sayı 20 milyonun, ileri hareket % 50'nin, normal yapıda spermı % 14'ün üzerinde ise sperm normal kabul edilebilir)
b. Erkek üreme sisteminde erkek tohum hücrelerinin *geçişini etkileyen bir tıkanıklık
c. Varikosel, hidrosel, torbalara inmiş fıtık, inmemiş test.is.
d. Diğer nedenler: Enfeksiyonlar, travmalar, hastalıklar, psikolojik ve cinsel problemler .
Kaynak ( http://www.biyolojidunyasi.com/Genetik.asp )
Kaynak ( http://saglik.ansiklopedisi.net/category/kisirlik/ )

Tüm bunları toparlar isek şöyle bir sonuç çıkartabiliriz.
Üreme problemlerinin yarıya yakını erkekten kaynaklanır. Bu problemlerin hemen hemen tamamı sperm hücresi ile ilgilidir. Ve onun problemleri de yukarıdadır.

Gereklilik konusundan öte mecburilik konusu var zannımca.
Konunun uzmanı; Sn. yfln nin affına sığınarak onun konusunda bilgi sundum.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.
Alt 03-03-2007, 18:20
Üye Değil

bu 20 milyon sperm meselesi yaratma hikayesini en iyi çürüten, *iyi delillerden birisidir.
eğer bir tanrı tarafından yaratılıyor olsa idik o mükemmel tanrı sadece bir yumurta kullanırdı.
yok eğer tanrı bir insan yaratmak için 20 milyon hücre kullanıyorsa ya bu işi bilmiyor
yada çok beceriksiz, çünkü bu kadar savurganlık, o tarifteki *mükemmel tanrı ile uyuşmuyor.
Alt 03-03-2007, 19:03
K.C. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
K.C. K.C. isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Sn. mhmmd, doğrudur, kitaplar eski. Basım yılı 1986 *yazıyordu birinde.

Sevgili yfln, sorumun cevabını sizin yazınızda göremedim.
Kromozomlarla ilgili yaptığınız açıklamayı Haluk Nurbaki de biliyordur. Benim sorum bu kromozomlar birbirini tamamlar nitelikte özellikler mi ihtiva ediyor. Yoksa her iki cinsin kromozomlarında da aynı organı yapabilecek özellik var mı?

YILDIZLAR ATEŞ BÖCEĞİ SANILMAKTAN KORKMAZLAR

http://kadinislamadalet.blogcu.com/

Önerilen Siteler