Sn. K.C.,
"Kadın *yumurtasında *doğacak *bebeğin *bazı *özellikleri, *erkek *sperminde *de *diğer *özellikleri *var. *Mesela *kadın *yumurtasında *kulak *oluşumunu *sağlayan *şey *yoksa, *yumurtayı *aşılayacak *olan *spermde *bu *özellik *vardır. *Yani *birinin *eksik *organı *diğer *tarafta *bulunur."!!! demişsiniz.
Kaynak olarak da; Dr. Haluk NURBAKİ'yi vermişsiniz.
Yazılana göre bir değerlendirme yaparsak "SAÇMALIK" oldukça üst kademeden taltif olur.
Yazana göre bir değerlendirme yaparsak "CAHİL" kelimesi bile yetişmekte zorlanır.
Dr. NURBAKİ; 1924 yılında doğmuş ve İstanbul Tıp fakültesinde okumuş. Ve tahminen o tarihlerde Gen Teknolojisinde bilinenler;
1950 nükleotid-baz ilişkisinin bulunması.(Chargraff)
1952 Genlerin DNA molekülünün üzerinde olduğunun belirlenmesi.(Hershey ve Chase)
Plasmidlerin keşfi.(Lederberg)
Fajlar ile transdüksiyonun keşfi.(Zınder ve Lederberg)
1952 İnsanda ilk enzim kusurunun belirlenmesi.(glikoz 6-fosfat *dehidrogenaz eksikliği)(Cori ve Cori)
İnsanda ilk bağlantı grubunun keşfi.(Mohr)
İnsanda kromozom analizi için Kolşisin ve Hipotonik eriğin kullanılması.(Hsu ve Pomerat)
Doğuştan anormalliklerin sebebi olan dış faktörlerin belirlenmesi.(Warkary)
Kaynak (
http://www.genbilim.com/content/view/27/32/ )
Yani, Dr. NURBAKİ'nin tıp eğitimi aldığı yıllarda Moleküler Genetik devri dahi, henüz başlamamıştı.
Oysaki; İnsan genom projesinin başlama tarihi bile ancak 1988 yılında olmuştur.
Az biraz doktorları tanıyan biri olarak gözlemlerim şu ki;
Eğitiminin üzerinden 10 yılı geçmiş hiçbir doktora tıbben güvenmiyorum. Üniversitelerde araştırma yapanlar hariç (Dikkat edin; kalanlar, doçentler, profesörler demiyorum)
Tüm bu bilgileri toparlar isem şöyle bir sonuca varıyorum.
Siz, çok eski bir kitap okumuşsunuz.
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın