1980 yilinda yugoslav devlet baskani maresal tito nun seref misafiri olarak belgrad ta bulunuyorduk.. (ömrünün 50 yilini komünist ideoloji yolunda harcayan salih gökkaya daha sonra islam la müserref olarak vefat etmistir. ´türkiye kominist talebe teskilati baskani sifatiyla yugoslavya devlet baskani maresal tito nun seref misafiri olarak belgrad a gitmis ömrünün son günlerini geirmekte olan tito yu ziyaret etmeistir (halit ertugrul kendini arayn adam s. 105 ) 83 yillik ömrünün 70 yilini yugoslav komünizmi ugruna fedakarane harcamis olan komünist liderin hasta yataginda pervaneler gibi hizmetciler dönüyordu....
milyonlara hitap eden o dil ve cene düsmüs, eller ve bacaklar tam bir degnek halini almisti. gözleri yasla dolmus dudaklari titriyordu.yüzünde öylesine aci ifadeler sekilleniyordu ki... bu durumu hissedince teselli vermek icin dedim. Efendim ölüm sizi korkutmasin. belki maddeten aralarindan ayrilacaksiniz ama yaptiginiz inanilmaz hizmetinizle kalp lerde ebediyyen yasayacaksiniz....Ölüm kelimesini duyunca sanki depreme tutulmus gibi titredigini gördükaglamakli ifadelerle söyledigi su cümleler kulaklarimda cinliyor...
Evet dedi. Ben ölüyorum artik. Ölümün ne derece korkunc bir sey oldugunu size anlatamam. Anlatsam bile sihhatli olan sizler, bu yasta anlayamazsiniz. Dostlardan sevdiklerinizden ünvandan makamdan ayrilmak dünya güzelliklerini kaybetmek cildirtiyor..Yoldaslarim size acik kalple birsey itiraf edeyim. Ben öldükten sonra toprak olacaksam dirilis,ceza, mükafat yoksa, benim yaptigim mücadelenin degeri nedir? söyleyin bana? ben ebedi azap görecek olduktan sonra yoldaslarimin kalbine gömülecekmisim, alkislanacakmisim neye yarar? ben mahvolduktan sonra, beni alkislayanlarin takdir sesleri, kabirde vücudumu parcalayan böcekleri, yilan ve ciyanlari insafa getirirmi? Söyleyin bu gidis nereye? Bunun izahini marx, engels, lenin yapamiyor. itiraf etmek zxorundayim. Ben ALLAH a peygambere ve ahirete inaniyorum. Artik dinsizlik bir care degil. Düsünün, su kainatin bir yaraticisi, su muhtesem sistemin bir kanun koyucusu lazimdir. Bence ölüm bir son olmamali. Mazlum ölenlerle, zalimane gidenlerin bir hesaplasma yeri olmali. Hakki olan hakkini ve cezasini görmeden gidiyor, böyle kesmekes olmaz..............................
Kaynak:
http://www.turkdunya.de/forum/read.p...=82680&t=82680