Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 09-04-2007, 17:36
tewderi tewderi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart titonun ölürken tesbit ettikleri...

1980 yilinda yugoslav devlet baskani maresal tito nun seref misafiri olarak belgrad ta bulunuyorduk.. (ömrünün 50 yilini komünist ideoloji yolunda harcayan salih gökkaya daha sonra islam la müserref olarak vefat etmistir. ´türkiye kominist talebe teskilati baskani sifatiyla yugoslavya devlet baskani maresal tito nun seref misafiri olarak belgrad a gitmis ömrünün son günlerini geirmekte olan tito yu ziyaret etmeistir (halit ertugrul kendini arayn adam s. 105 ) 83 yillik ömrünün 70 yilini yugoslav komünizmi ugruna fedakarane harcamis olan komünist liderin hasta yataginda pervaneler gibi hizmetciler dönüyordu....

milyonlara hitap eden o dil ve cene düsmüs, eller ve bacaklar tam bir degnek halini almisti. gözleri yasla dolmus dudaklari titriyordu.yüzünde öylesine aci ifadeler sekilleniyordu ki... bu durumu hissedince teselli vermek icin dedim. Efendim ölüm sizi korkutmasin. belki maddeten aralarindan ayrilacaksiniz ama yaptiginiz inanilmaz hizmetinizle kalp lerde ebediyyen yasayacaksiniz....Ölüm kelimesini duyunca sanki depreme tutulmus gibi titredigini gördükaglamakli ifadelerle söyledigi su cümleler kulaklarimda cinliyor...

Evet dedi. Ben ölüyorum artik. Ölümün ne derece korkunc bir sey oldugunu size anlatamam. Anlatsam bile sihhatli olan sizler, bu yasta anlayamazsiniz. Dostlardan sevdiklerinizden ünvandan makamdan ayrilmak dünya güzelliklerini kaybetmek cildirtiyor..Yoldaslarim size acik kalple birsey itiraf edeyim. Ben öldükten sonra toprak olacaksam dirilis,ceza, mükafat yoksa, benim yaptigim mücadelenin degeri nedir? söyleyin bana? ben ebedi azap görecek olduktan sonra yoldaslarimin kalbine gömülecekmisim, alkislanacakmisim neye yarar? ben mahvolduktan sonra, beni alkislayanlarin takdir sesleri, kabirde vücudumu parcalayan böcekleri, yilan ve ciyanlari insafa getirirmi? Söyleyin bu gidis nereye? Bunun izahini marx, engels, lenin yapamiyor. itiraf etmek zxorundayim. Ben ALLAH a peygambere ve ahirete inaniyorum. Artik dinsizlik bir care degil. Düsünün, su kainatin bir yaraticisi, su muhtesem sistemin bir kanun koyucusu lazimdir. Bence ölüm bir son olmamali. Mazlum ölenlerle, zalimane gidenlerin bir hesaplasma yeri olmali. Hakki olan hakkini ve cezasini görmeden gidiyor, böyle kesmekes olmaz..............................

Kaynak:http://www.turkdunya.de/forum/read.p...=82680&t=82680

"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
Alt 09-04-2007, 17:43
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart Re: titonun ölürken tesbit ettikleri...

tewderi bunun yalan oldugunu düşünüyorum. Velev ki dogru hiç bir anlam da ifade etmez.

* * Bunun karşısına illaki bir şeyler koymak istiyorsanız Deniz Gezmiş in idam sehpasına yürürken söyledikleri sözleri koyun. Bakın bakalım orada din, Allah ya da ölüm korkusu var mı.

* * Ya da İlyada yı açın Akhiellius'un ya da Hektor'un, Portoklos'un ölüme karşı tavırlarını alın.

* * saygılarımla
Alt 09-04-2007, 17:53
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Demek Tito da hidayete ererek gitmiş. Allah kabul etsin. *

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 09-04-2007, 17:56
commandante commandante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

commandante - MSN üzeri Mesaj gönder

gereksiz buldum

dinlerin olmadığı beyinlerin zehirlenmediği bir dünya için....

http://commandantembaran.blogcu.com
Alt 09-04-2007, 18:30
Üye Değil

Bana da uydurma gibi görünüyor. Alıntının nereden yapıldığının verilmesi gerekirdi. Gerçi bu sözlerin gerçek olması da pek bir şey değiştirmez. Dinlerin beslenme damarının ölüm korkusunu olduğunu çok iyi biliyoruz. Korkudan ve bilinmezlikten beslenmek yerine akıldan, bilimden, sanattan, dostluklardan beslenmeyi tavsiye ediyoruz.
Alt 09-04-2007, 19:01
vartor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
vartor vartor isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Ataturk'u bile dinci yapan zihniyetin bir baska uydurmasi bana kalirsa.
* Danimarkali karikaturistin yanginda olmesi haberi gibi bir sey.

Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
Alt 09-04-2007, 20:14
gameover gameover isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ölümün ne derece korkunc bir sey oldugunu size anlatamam. Anlatsam bile sihhatli olan sizler, bu yasta anlayamazsiniz.

kişisel bir görüş. öznel bir yorum.

Dostlardan sevdiklerinizden ünvandan makamdan ayrilmak dünya güzelliklerini kaybetmek cildirtiyor..

kendini tanıyamamış birisi ancak böyle düşünür. ister dinsiz, isterse bi dine mensup olsun farketmez. hırsın dini yoktur.

Yoldaslarim size acik kalple birsey itiraf edeyim. Ben öldükten sonra toprak olacaksam dirilis,ceza, mükafat yoksa, benim yaptigim mücadelenin degeri nedir?

kişisel bir istek. zihnin içinde dolanmaya devam.

Düsünün, su kainatin bir yaraticisi, su muhtesem sistemin bir kanun koyucusu lazimdir. Bence ölüm bir son olmamali. Mazlum ölenlerle, zalimane gidenlerin bir hesaplasma yeri olmali. Hakki olan hakkini ve cezasini görmeden gidiyor, böyle kesmekes olmaz..............................

kişisel kişisel kişisel. hayatın bizim şahsi isteklerimize uyma zorunluluğu yok.

biraz sert mi oldu yav

kimyasal tepkimelerinin farkında ol. bir üste zıpla. duygu, düşüncelerinin esirliğinden kurtul. maceraya atıl, gerçek kendinle tanış.

imza var mutluluk var. hoyda bre
Alt 09-04-2007, 20:41
pante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pante pante isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kaynağı olmayan uydurma bir hikaye. "Kendini arayan Adam" kitabı içinde yer alan sözde eski bir sosyalist ve ateistin anıları arasında geçiyor. Bir otobüs yolculuğu sırasında yanındaki adamla olan sohbetinden etkilenip dine tekrar dönüşünü anlatan bir kitaptı sanırım. Ölüm döşeğinde bile Tito'nun yanına girebildiğine göre çok önemli kariyeri olan bir sosyalistmiş herhalde.
Gerçek olsaydı eğer, Amstrong, Cousto uydurmalarından daha çok dillerde sakız olurdu..
Alt 09-04-2007, 20:53
Üye Değil

müslümanların büyük adam komleksi, neden, çünkü müslümanlardan çıkmış tek bir
büyük adam yok, bunlarda işi gücü bırakıp tarihteki tüm büyük adamları hidayete
erdiriyor. *bari dine zırnık kadar değer vermeyenleri rahat bıraksalar
Alt 09-04-2007, 21:08
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Bu yazıda zaten yapılacak yorumlar yapılmış, ama şuradaki Tebliği kaçırmak olmazdı

Söyleyin bu gidis nereye? Bunun izahini marx, engels, lenin yapamiyor. itiraf etmek zxorundayim. Ben ALLAH a peygambere ve ahirete inaniyorum.

Önerilen Siteler