13-04-2007, 13:22
|
|
|
Büyükanıt'ın Konuşmasını Nasıl Buldunuz?
Büyükanıt dün milyonlarca kişiyi TV'lere bağladı. Ültimatomvari bir konuşma bekliyordum. Gene postmodern bir darbe mi olacaktı acaba? Konuşma tahminimden daha ılımlı olduysa bile demokrasi açısından kabul edilemez.
Herşeyden evvel K. Irak'a müdahale yapılıp-yapılmaması meselesinin ele alınacağı yer bu tür basın açıklamaları değildir. Paşanın bu yönde talebi varsa AKP ve CHP'nin yetkilileriyle görüşmeliydi. Ayrıca bu tür operasyonların sadece askeri nedenleri-sonuçları değil siyasi etkileri de hesaplanmalıdır. Bu da en başta siyasi partilerin ve meclisin işidir. Denebilir ki paşa sadece görüşünü bildirmiştir. Ancak salt bir görüş bildirmenin ötesinde kurumlar arasında görüş çatışmasının *vurgulandığı bir görüş bildirimi olduğu da ortadadır. Zaten ilgili kurumlara değil de basına açıklama yapılmasının nedeni de bu çelişkiyi kamuoyuna aksettirmektir ki hatalıdır.
Düşünün ki örneğin dış işleri bakanlığı bir basın toplantısı düzenliyor ve diyor ki "Bu yıl Kıbrıs'a 500 milyon $ yardım yapmamız gerekiyor, siyasi irade bu konuda uzlaşmalı." Demezler mi bunu ifade etmenin yeri basın toplantı mıdır diye?
Hala gerçek demokrasiden çok uzak görünüyoruz. TSK'nın siyasetin içine bu kadar bulaşması, hele *Cumhuriyetin 90. yılına yaklaşırken utanç verici. 16 yıllık Macaristan ve Çekoslovakya demokrasileri bizim 84 yıllık demokrasimizi geçmiş durumdalar. Ne acı.
|

13-04-2007, 13:25
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: Büyükanıt'ın Konuşmasını Nasıl Buldunuz?
Bence olumlu idi fakat ırkçılığ vatanseverlik gibi görmesi biraz üzücü idi ama genelini beğendim ...
"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
|

13-04-2007, 13:53
|
|
|
Büyükanıtın konuşması çok güzeldi. Son sıralarda politikacılarda ender görülen devlet adamı nitiliği vardı.
Ancak bu, tabi post-modern küreselci işbirlikçi misyonerlerin işine gelmedi. İşbirlikçi ve eski mütarekeci İstanbul basınının şimdiki tipleri bunu yadsıdılar. Hergün Amerikadakinden aldıkları talimatlarla Türkiye'de bölünmezliğin, bağımsızlığın önde kurumlarından işbirlikçilerce nefret edilen TSK'yı zayıflatmak, darbe dedikoduları ile yıpratmak için elden geleni yaptılar. Buna karşı olanların sözlerini, basıntoplantılarını açıklamaları da yazmadılar. Büyükanıt'ın basın açıklaması ortaya çıkınca suspus durumda olan Hilmi Özkök'ü ortaya çıkarıp bulanıklığı sürdürmek istediler.
Orgenearl Büyükanıtın açoklamaları çok iyi olmuştur. Dedikoduların, yakıştırmaların hepsine şamar olmuştur.
|

13-04-2007, 14:15
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
daha sert bir açıklama bekliyordum
|

13-04-2007, 14:53
|
|
Üye
|
|
|
|
Hala gerçek demokrasiden çok uzak görünüyoruz. TSK'nın siyasetin içine bu kadar bulaşması, hele *Cumhuriyetin 90. yılına yaklaşırken utanç verici. 16 yıllık Macaristan ve Çekoslovakya demokrasileri bizim 84 yıllık demokrasimizi geçmiş durumdalar. Ne acı. (Cem)
Neden utanç verici ve acı olsun? Adamlar almış başını gidiyor ve adım adım şeriat rejimi kurmaya doğru yol alıyor ve bizim tek dayanağımız da TSK'dan başkası değil şeriat tehdidi karşısında çünkü şeiratçıların nüfuz edemediği tek kurum. Siz bu şeriat tehlikesini ciddiye almıyorsanız TSK'nın bu konudaki bütün açıklamalarını "utanç verici" bulabilirisiniz ama şunu unutmayın ki, bu ülkede demokratik yollar ile iktidara gelenler "faşist" bir yönetimi
hakim kılmak isterlerken tam tersine darbe ile çağdaş bir anayasa yapmılmş ve demokrasinin geleceğini de teminat altına almışlardır. (61 anayasası)
Buradaki mesele sizin Türkiye gerçekliğini bilmemenizdir ve ha babam ordu-darbe-faşizm gibi batılı algılayışın şablon gibi buraya uyarlanmasıdır.
Ben de diyorum ki, eğer demorasiyi Tayyip Erdoğan ve şeriatçılardam öğreneckseniz devam edin ama Tayip Erdoğan ve bütün şeriatçı kadrolar "demokrasi istismarcıları"dır ve bunlar karşısında TSK oldukça ilerici bir konumdadır.
TSK'nın şeriat tehlikesine karşı alacağı bütün önlemlere benden okey..
Demokrasinin ne olduğunu Hikmetyar'ın dizinin dibinde oturan Tayyip Erdoğan ve onun şeriatçı kadrolarından öğrenecek değilim.
|

13-04-2007, 15:02
|
|
|
Sadece şeriat meselesi de değil mesele. K. Irak'a girmek için baskıyı artırıyor TSK. Girip-girilmemesi meselesi ayrı tartışılacak bir mesele. Sorun olan bu girişin esasen siyasi bir mesele olduğudur bana göre. Ayrıca bu ifadenin yerinin basın toplantısı olup olmadığı.
Nitekim Kıbrıs konusunda da KKTC başkanı Ankara'ya gelerek TSK'den izin istiyor. *Bu durumda da KKTC'nin kukla devlet olduğu fikri pekişiyor pek çok yerde. Mesele salt şeriati engelleme meselesi de değil yani.
Bir başka örnek Mehmet Ağar'ın dağdaki adamların kente inmesi, barışçı yoldan politika yapması yönündeki görüşüne TSK'nın verdiği yanıt. Ağar'ın görüşü doğrudur veya yanlıştır. Ben bunu ele almıyorum. Yanlış olan TSK'nın bir siyasi parti gibi Ağar'ın sözüne karşı durmasıdır. Açıkçası Türkiyede yönetimin sivillerin elinde olduğunu söylemek çok zor.
|

13-04-2007, 15:26
|
|
Üye
|
|
|
|
Neyse konu çok siyasileşiyor. Ben K. Irak operaysonlarına amacı pkk'yı yok etmek olduğu sürece bir şey demen ama amaç Kerkük petrollerine göz koymak ve Türkiye'yi bir emperyalist ülke yapmak ise karşı çıkarım çünkü böylesine bir niyet direkt Atatürk çizgisinden çıkıp Enver paşa çizgisine girmektir. Kaldı ki, pkk var olduğu müddetçe Türkiye'nin demokratik bir ülke olabileceğine de inanmıyorum.
Ayrıca, AB konusunda TSK oldukça ileri adımlar attı ve bir bakıma kendi üzerine düşeni yaptı, neden olumlu şeyleri görmüyoruz ki?
Türkiye'deki yönetimin sivillerin elinde olduğunu söylemek de olmadığını söylemek de zordur ve bence TSK bazı noktalarda müdahale etme hakkını saklı tutar ama bunun da sebebi (iç siyaset ile ilgili olarak) hala demorasiyi istismar edenlerin var olmasıdır ve hatta diyebiliriz ki, Türkiye'deki bir çok siyasi parti faşist olma özelliğine sahiptir ve bu haliyle Türk demorasisi çok faşist partili demokrasidir. Önce demokrasi kültürünün yerleşmesi lazım. Aksi taktirde bu partiler Â*Hitler'in NSDP'si gibi demokratik seçimle gelip faşizmi uygularlar.
Yahu "kanlı mı geleceğiz kansız mı" diyenlerin diyarı burası ve bu adamlar başbakan bile oluyor bu ülkede daha ne istenir ki?
Bence TSK her daim kıyıda köşede bir denge unusuru olarak durmalı çünkü kanlı kansız Â*şeriatçı-faşist rejimler iktidara gelir maazallah. Vallahi İran gibi sittim sene çıkartamayız böyle bir rejimi.
|

13-04-2007, 15:42
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
benim kanaatimce, derviş VAHDETİ kafasındakilerin bir tek korkusu var *T.S.K. . yoksa bunlar zaten politikanın içinde ve etkin olduklarını herkes biliyor.bunların derdi, dominant bir *yönetim kurup, eline kuran alıp ,
sen allahın kitabına karşımı geliyorsun yaveleriyle istediği gibi at oynatıp, ortaçağ papaları gibi HÜKÜMRAN
olup ,astığı astık kestiği kestik, bir hale gelirler.
* *işi siyaset olmayan bir paşada ki siyasi olgunluğu ,siyasetçilerde göremiyorum. *bir meclis başkanı var.
yeteneksiz *şarkıcı gib,i meclis personelinden *ALKIŞ *dileniyor. hemde üstü örtülü emirle.
|

13-04-2007, 15:47
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Neyse konu çok siyasileşiyor. Ben K. Irak operaysonlarına amacı pkk'yı yok etmek olduğu sürece bir şey demen ama amaç Kerkük petrollerine göz koymak ve Türkiye'yi bir emperyalist ülke yapmak ise karşı çıkarım çünkü böylesine bir niyet direkt Atatürk çizgisinden çıkıp Enver paşa çizgisine girmektir. Kaldı ki, pkk var olduğu müddetçe Türkiye'nin demokratik bir ülke olabileceğine de inanmıyorum.
Ben şunu merak ederim Sadam Hüseyin oradaki türkmenleri sınır dışı ederken hapishanlerinde idam ederken oraları araplaştırırken Türkiyenin sesi neden çıkmıyordu...
Bu gün bir tek türkün bile oradaki kürt yönetimi tarafında idam edildiğini duymadım ....
Pkk için girecekse eyvallah pkk en büyük zararı kürtlere oldu...
Pkk bugün olmasaydı kürtler daha iyi bir noktada olabilir di diyede düşünüyorm..
"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
|

13-04-2007, 15:52
|
|
|
1 - Bir kaç gün içinde bölücü teröristler 10 askerimizi öldürdüler. Bunlar Kuzey Irak'ta üslenip gelip basın yapıp gidiyorlar. Eskiden beri Kuzey Irak'a operasyon yapılırdı. Şimdi sünepe AB, ABD yanlısı iktidar buraya operrasyon yaptırtmaya korkuyor. Bunların devletin en tepesinde yani milli güvenlik kurulunda konuşulmadığını mı sanıyorsunuz? Bu Irak'a operasyon ayağa düştü. Asker ailelerinin yeter artık feryadı ayyuka çıktı. Sanılıyor ki TSK operasyon yapmak istemiyordu. Çok iyi oldu iki yüzlülüğkleri ortaya çıktı. Herkes TSK'ya saldıracak TSK'da susacak mı?
Her gün Bülent Arınç komplo, darbe teorileri üretiyor. Belgen var mı? yok. Nerden uydurdun? Bilmem kim şöyle yazmıştı, Komplo teorisi yazmak kadar kolay şey yok. Ama maksat farklı, kendilerini örtmek için söylenti çıkarmak, bulanık ortamdan yararlanmak. Ama işte şapka düştü kel göründü. Herkes konuşup çamur atsın, "Danıştay konuşursa, TSK konuşursa olur mu devlet memuru işini yapsın" densin. Oh ne ala memleket. Davul da tokmak da elde çal babam çal.
2 - KKTC Cumhurbaşkanı vurgun yemiş gibidir. TC hükümeti icazetlidir, TSK değil. TC hükümetinin ve AB'nin kuklasıdır. TC hükümeti ile beraber her şeyi Rumlara vererek Avrupa'ya girmeği denediler. Avrupa ve Güney Kıbrıs bunları aşağıladıkça aşağıladı. KKTC başkanı o kadar laf ettiği Denktaş'ın haklı olduğunu Rumu'un mutlaka ödünsüz Kıbrıs'ın tamamını alacağını görünce şapşalladı. İnsan hakları, karşılıklı saygı vs vs konuşunca, uzlaşmacı olunca her şey çözülecek sanıyordu çaylak. Â*
3 - Bütün güvenlik meselelelrinde TSK konuşabilir ve konuşmalıdır. Ağar'ın önerisinin lafı bile edilmez. Dağdan inen terörist ancak yargılanır. Benim ülkemi parçalamaya çalışacak, ben de ona ne iyi yaptın gel başıma et meclise gir, emekli maaşı al demek beni öldürmeyi sürdür demektir. Acz ifadesidir. Ağar'ın oy arttırmak için samimiyetsiz ve devleti zaafa düşüren açııklamasıdır. Elbette karşı çıkılacaktı. Devlet sivillerin elinde ve Cumhuriyet de beceriksizlerin, art niyetlilerin elinde yıkılmaya gidiyor. Bu gün her sektörde - tarım, enerji, finans, sanayi - rezillik oynanıyor. Eğer TSK iyi işliyorsa neden o kurumdaki çalışanların - farklı değil eskisi gibi - normal çalışmalarıdır. Ama diğer devlet kurumları Ali Dibo'ların oyuncağı olmuş, beceriksiz ve tembel ellerdedir. Sadece enerji sektörüne bakmak bile yeter. Kuyumcunun (ABD'de çocok okutan) doğalgazda en birinci ihale firması olduğu RTE'nin kayıtsız kuyutsuz Putin'le anlaşmalar yaptığı bir sektör. Bunları bazı medya dip notu şeklinde yazar, geçiştirilir. Adları sanları bilinmez. AKP kendi zenginlerini yaratmadı mı? Maliye bakanı kaç defa nisab ile aklandı. Bunların hepsi başka konulardır. (Sadece şeriat olmayan konular) Ama bunlar öyle konular ki, bir arada karşımıza rejim meselesi olarak çıkar.
|