Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Öneri, Düşünce & Eleştirileriniz

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 24-12-2017, 18:06
Leonardo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Leonardo Leonardo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart İnternet Ortamında İletişim

Bu foruma yazma alışkanlığı bende 15-16 yaşlarımdan kalma, internetin ilk çıktığı ve o zamanlar Raksnet gibi chat odalarının olduğu dönemlerden kalmadır. O zamanlar aşırı ilginç gelirdi, oturduğum yerden dünyanın diğer ucundaki insanlarla filan konuşabilmek sihir gibi bir şeydi.

Sonralar Sıfır Forum diye bir yer vardı. 3-4 sene katıldıktan sonra ayrıldım. Bir de bu sene diğer bir forumda bulundum. Çok ilginç şeyler oldu:

- Komik olacağını düşündüğüm başlıklar silindi.
- Siyasal açıdan yakın olacağımı varsaydığım kişiler tam tersi siyasal görüşlü insanlarmış.
- Kimsenin ne olduğunu tam olarak anlamadım.

Gerçek hayatta yüz ifadesi var, beden var, sosyal sınıfını biliyorsun, giyimini kuşamını, konuşma biçimini görüyorsun.
Son gittiğim yerde yaklaşık 1 sene uğraştıktan sonra, kiminle konuştuğumu bile tam öğrenemedim.

Bir de bu troll faaliyetlerinin kapsamını da tam öğrenemedim. Ama internette felsefe / siyaset konuşulan Türkçe ortam da bulamadım.

Bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama galiba hükümet sol odaklı fikir alışverişini istemiyor. O yüzden mevcut bloglar ya siyasal açıdan nötr olmak zorunda, ya da türlü saldırılara uğayıp (direk kapatılamadıklarında) veya içeri troller üşüşüyor ve siteyi kullanılmaz hale getiriyorlar. 10 sene önce Sıfır Forum vardı. O rada öyle olmuştu. Bu sene gittiğim "Ateist Forum" denen yerde gerçek ateistlerin ve sol görüşlülerin atılmasına ve AKP'li / MHP'li kişilerin sözünün geçmesine tanık oldum.

Yani zaten artık çok da bağımlı olduğum bir konu değil. Ama bu tür platformlarda halen iletişim kurma / fikir paylaşma / yeni insanlarla tanışma şansımız var mı? Ben o kadar da emin değilim.

Önerilen Siteler