Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Turan Dursun Sitesi Topluluğu > Servis Şartları & Site Duyuruları > Yeni Üyeler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-10-2018, 21:50
Hava Kurdu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Hava Kurdu Hava Kurdu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Standart Merhaba

Sitenize yeni üye oldum. Benim de yazmak istediğim çok konu var. Hatta yazacaklarım o kadar gerçek ki, bu web sitesinin kapatılmasına bile sebep olabilir. Sizden önce Ateizm Derneğinin sitesinde, Forum bölümünde yazılar yazıyordum. Bir süre sonra Forum bölümü kapatıldı. Emin değilim ama benim yazdıklarım yüzünden kapatıldığını düşünüyorum.

Yazılarda anlatacağım şeyler, ABD yapımı korku filmlerine benziyor. Ama ne yazık ki tamamen gerçekler.

Hem medyada hem de bu tür sitelerde hep peygamberler ve kutsal kitapları tartışılıyor. Tanrı (aslında Tanrılar) pek fazla konuşulmuyor. Onun yerine Deizm, Ateizm tartışılıyor. Bunların tehlikesi türünden konuşmalar ve yazılar. Bense hep TANRILARI yazacağım. Diğer konular peygamberler, kitaplar, ateizm, deizm beni ilgilendirmiyor. Asıl tehlike kimsenin görmek istemediği Tanrılar.

Neden Tanrı değil Tanrılar ? Her devirde tek bir Tanrı veya Tanrıça tarafından yönetilmedik. Çoğunlukla Tanrılar ve az sayıda Tanrıçalar tarafından yönetildik. Sayılar hiçbir zaman 1 olmadı, 2 veya 2'den fazla oldu. Yine devir dediğim dönemler de öyle 38 yıl, 100 yıl, 200 yıl değil. 2.900 yıl, 3.600 yıl sürüyor.

Şimdiki 3.700 yıldır devam eden devri 3 erkek Tanrı yönetiyor. Marduk-Baal-Tammuz, Zeus-Poseidon-Hades. Son isimleri ise Yehova-Tanrı-Allah. Onlar da insan, bizim gibi doğdular. Kardeşler. Yemeye ve içmeye ihtiyaçları var, ama bizim yediklerimizi yemiyorlar, şifalı bitkilerle besleniyorlar. Tek sorun henüz ölmediler, ama ölecekler.

Eski Ahit'in ‘Yaratılış' bölümünde bahsedilen binlerce yıl yaşama meselesiyle 1990'da öldürülen düşünür Turan Dursun da ‘Nuh ve Tufan' yazısında dalga geçmişti. Ne yazık ki gerçek olan bu konuya inanmadı. Ciddiye almadı. Ama bu 3 Tanrı en az 3.660 yıldır hayattalar ve çok sağlıklılar.

"TARİH TANRILARLA BAŞLADI. TANRILARIN ÖLÜMÜYLE SONA ERECEK."
Alt 13-10-2018, 07:08
Aday Üye

Standart GÜNAYDIN

Ben de yeni üye oldum. Sitenizde yazmaktan keyif alacağım.
Alt 14-10-2018, 15:49
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Hoşgeldiniz.

Neden Tanrı değil Tanrılar ? Her devirde tek bir Tanrı veya Tanrıça tarafından yönetilmedik. Çoğunlukla Tanrılar ve az sayıda Tanrıçalar tarafından yönetildik. Sayılar hiçbir zaman 1 olmadı, 2 veya 2'den fazla oldu. Yine devir dediğim dönemler de öyle 38 yıl, 100 yıl, 200 yıl değil. 2.900 yıl, 3.600 yıl sürüyor.

Şimdiki 3.700 yıldır devam eden devri 3 erkek Tanrı yönetiyor. Marduk-Baal-Tammuz, Zeus-Poseidon-Hades. Son isimleri ise Yehova-Tanrı-Allah. Onlar da insan, bizim gibi doğdular. Kardeşler. Yemeye ve içmeye ihtiyaçları var, ama bizim yediklerimizi yemiyorlar, şifalı bitkilerle besleniyorlar. Tek sorun henüz ölmediler, ama ölecekler.

Eski Ahit'in ‘Yaratılış' bölümünde bahsedilen binlerce yıl yaşama meselesiyle 1990'da öldürülen düşünür Turan Dursun da ‘Nuh ve Tufan' yazısında dalga geçmişti. Ne yazık ki gerçek olan bu konuya inanmadı. Ciddiye almadı. Ama bu 3 Tanrı en az 3.660 yıldır hayattalar ve çok sağlıklılar.
Bu iddialarınızı kanıtlayan bilgiler (somut veriler) nelerdir?

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alt 14-10-2018, 16:32
"ictenlik" - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
"ictenlik" "ictenlik" isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hoşgeldiniz

Ben hangi kaynak ya da kaynaklara dayandığınızı varsa alternatif okuma ve araştırmalarınızı, düşüncelerinizin nereden beslendiğini sorabilir miyim?. Etkilendiğiniz bir akım var mı, görüşleriniz sizi mi temsil ediyor ve bu görüşleri sadece siz mi temsil ediyorsunuz?

Açık olayım mı? Biz de çok alternatif fikir ve okuma ile doluyuz. Belki bu site ya da başka yerlerde de sizin söylediklerinize benzer ya da aşan şeylerde tartışılmış olabilir... Kozmolojik olarak evrende ilerlemiş ve evrimleşmiş sonsuz ırk ve uygarlık olabileceği hatta bunların bazılarının bize göre nerdeyse Tanrısal olabileceği dünyanın zaman zaman ziyaret edilmiş olabileceği hatta daha ileri gidersek insan ırkının gelişmiş uygarlıklarca ve canlılarca genetik müdahalelere maruz kalmış ve sömürülüyor olabileceğine kadar bir çok alternatif sözetme ve kaynak vardır. Bunların en başında Sümer metinleri gelir ve Anunnaki etiketiyle bu konu tartışılır... Ya da Uzaylı Tanrılar ya da antik astronot etiketiyle bu konu yine tartışılır. Destekçileri ve sempatizanları vardır..

Sümer metinlerinden Bhavgat Gitaya, dini kitaplardan bir çok başka alternatif içeriğe kadar olan kitapların bu tip şeyleri içerdiğini yorumlayanlar vardır. Hatta okült uğraşla edinildiği söylenen pek çok başka içerikte de buna benzer şeylerden bahsedildiğini biliyoruz.

Ayrıca gnostik ve gizemcilerin demon vb. ileri varlık adlandırmaları da sanırım benzer varlıkları işaret eder..

Yani konu bir perspektiften yeni de değil. Belirtmiş olayım...

Yine Tanrılar dediğiniz ve bu oldukça politeist ve aslında da poligamik bir belirtme olduğu halde oldukça tektanrıcı ve tanrı-tekçi, eşsiz tanrılar tek başlarına varmış ve bunlar tek başlarına tanrıymış ve (bizi aşan ya da kapsamayan) göksel varlıklarmış gibi bir belirtme içerdiğinizi de belirtmeli ve hatırlatmalıyım
Örneğin Panteist bir kozmoloji de herkes ve herşey Tanrılardır ve Tanrıdır. Eğer büyük harfli bir baştanrı olmayacaksa da arada bir ikilem yoktur..
Ne felsefe ne de turandursun forum için bu kavramların yeni olacağını sanmıyorum...

Ayrıca facebook gruplarında da fikirlerinizi yazışabilir yeni şeylerde öğrenebilirsiniz sanıyorum..

Herkesin yanıldığı ya da herkesin kaybettiği gün neyin olduğunun önemi yok
Alt 14-10-2018, 16:34
ilahimasal ilahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hoş geldiniz .

Şu tanrılar dediğiniz varlıkları gidip görmüş , oturup muhabbet etmiş gibi yada gizli gizli onları izlemiş ve bunları bize anlatmaya çok iştahlı gibi duran birisi var.

Belkide , tanrı beni seçti , onlarla konuşuyorum , mekanlarına gittim onların haberlerini size getirdim diyen PEYGAMBER lerden birisiniz.

Eh bende soruyum. Somut verilerinizi merakla bekliyoruz.

Şu boyuttalar bu boyuttalar falan diye başlamada allaseen.

Tekrar hoş geldin.
Alt 14-10-2018, 19:47
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Yeni üyeler genelde ''merhaba'' deyip,bir daha da gözükmüyorlar sitede..Umarım siz de kaybolmazsınız..
Hoşgeldiniz..
Yazdıklarınız hakkında bir şey demiyeceğim..Aktif olursanız forumda,birşeyler yazarız..Çok yazdık ama sizin için tekrar ederiz..
Alt 14-10-2018, 22:10
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Hoşgeldin.

Her ne kadar masal, mitoloji olsa da, esamelerinin olmayışı yanında, becerikli oldukları da söylenemez(gerçi masalda dünyayı beceriksizce yönetmeleri dışında, ne iş yapar bu masal kahramanları)...

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 14-10-2018, 22:38
Turdur Turdur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hoşgeldiniz.
Bu yazdıklarınız ilkel dönemlerde ki medyum anlayışına benzemiş.
Bunlar hakkında geniş bilgiler yazacak mısınız ?
Merakla bekliyoruz.
Alt 17-10-2018, 22:57
Aday Üye

Ne yazık ki mesaj yazmama izin verilmiyor. O yüzden ilk yazımı buraya yazıyorum.

Tanrı nedir ya da Kimdir ?

Tanrı'nın nasıl bir varlık olduğu açıklanamazsa bu tartışmalar hiçbir zaman bitmeyecek. Tanrı'dan ebediyen (veya sadece bu devirde) kurtulmak istiyorsak, önce Tanrı ya da Tanrıların sırlarını ortaya çıkarmalıyız. Onu (daha doğrusu onları) inkâr ederek bugüne kadar hiçbir yere varılmadı ve de varılamayacak.

Öncelikli konu, Tanrıların nasıl bir yaratık oldukları ispat edilmeli. Tanrılar gerçekten var ve insandır. Bizim gibi doğdular, büyüdüler, yediler, içtiler. Ama tek farkları bizim gibi ölmediler. 3.000 yıldan fazla bir süredir sağlar, çok sağlıklılar ve fiziksel bakımdan çok güçlüler.

Tanrılar da insandır. İlk dinler olan Sümer, Yunan ve Mısır dinlerinde bunu belli ettiler. Sonra gelen 3 Yahudi dininde ise ‘üstün ve sonsuz bir yaratık'mış gibi anlatılmaya başlandı. Tanrılar eski dinlerde çoğuldu, son 3 dinde ise teke düştü. Diğer dinler tekti, Yahudi dinleri ise tam tersi. Tek tanrı ama 3 din oldu.

Sümer dini, Mısır dini, Yunan dini ve en son Yahudi dinlerinin tamamı aynı el, aynı kişiler tarafından yazıldı. Ama şimdilik bunu kanıtlamak imkânsız gibi gözüküyor. Ama şimdilik, gelecekte ne olacağı hiç belli olmaz.

‘Allah vardır' diyenlere kızamazsınız. Çünkü elinizde hiçbir kanıt yok. Ama onların elinde 7 kitap ve 3 din var.

Öncelikli iş, Tanrı ya da Tanrıların insan olduğunu kanıtlamak ve bunca yıl nasıl ölmeden sağ kalabildiklerini ortaya çıkarmak olmalıdır.
Alt 18-10-2018, 18:23
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili Hava Kurdu,

10 mesaj barajı sebebiyle yazdıklarınız hemen görünmüyor. Moderasyon onay verince görünür hale geliyor. 10 mesajı geçince diğer üyeler gibi yazabileceksiniz.

--/--

Tanrı hakkında yazdıklarınız bilgi (somut veri) değil. Elinizde 'bilgi' olarak nitelendirebileceğimiz bir şeyler var mı?

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)

Önerilen Siteler