Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 05-06-2007, 09:28
tewderi tewderi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Ruhlar ana rahminde beyin tarafından mı üretildi?

“RUH” kelimesi bize iki büyük özelliği ifade etmektedir. Bilimin de son olarak eriştiği ve foton adını verdiği, şimdiki verilere göre maddenin özü mahiyetinde olarak bildiğimiz, ışıklı enerji zerreciklerinin sahib olduğu enerjiyi meydana getiren bir “ÖZ”dür “ RUH”!… yani, evrensel kuantsal bütünlük!…

Bu açıklamadan da anlaşılacağı üzere, evrenin her zerresi “ RUH”la ve “RUH” tan meydana gelmiştir..“ RUH” olmadık hiçbir zerre mevcut değildir… zira, zerre, “ kuant” onunla mevcuttur!…

Her ışıklı zerrecik, hareketini sağlayan enerjiyi “ RUH” tan almaktadır…
Dolayısıyla evren, ilk varolduğu andan itibaren “ RUH” a sahip ve “ RUH” la kaim olmuştur; kainatın yok oluşuna kadar, yani kıyamete kadar da sahip olacaktır…

“Baş gözü ile görülen her şey bu alemden olup, alem-i şehadet denir, Kalbin yani RUH’un hakikatı bu alemden değildir. Bu aleme garip olarak gelmiştir.

Yolcu gibi gelmiştir. Görünen et parçası yürek, onun taşıyıcısı ve aletidir. Bedenin bütün uzuvları, onun askeridir. Bütün bedenin padişahı odur. Allah’ü Teala’yı tanımak O’nun cemalini müşahede etmek onun sıfatıdır.

Teklif ona olmaktadır. Hitab onadır. İtab ve ikab onadır. Asıl saadet ve şekavet onun içindir. Beden, bütün bunlarda ona uymaktadır. Onun hakikatını bilmek, sıfatlarını tanımak, Allah’ü Teala’yı tanımanın bilmenin anahtarıdır.

Onu bilmeye çok uğraş ki, o çok aziz bir cevherdir. Onun asıl madeni, Allah Teala hazretleridir. Oradan gelmiştir, tekrar oraya dönecektir. Buraya gurbete gelmiştir.” (Kimyayı Saadet İ.Gazali.s.18)

http://yahyabasturk.wordpress.com/20...hersey-ruhmus/

"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
Alt 05-06-2007, 18:05
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Re: Ruhlar ana rahminde beyin tarafından mı üretildi?

Onu bilmeye çok uğraş ki, o çok aziz birCEVHER'dir. Onun asıl madeni, Allah Teala hazretleridir. Oradan gelmiştir, tekrar oraya dönecektir. Buraya gurbete gelmiştir.” (Kimyayı Saadet İ.Gazali.s.1

* şimdi beni merak sardı .RUH denen meret otobüslemi gelmiştir yoksa trenle mi? *
Alt 05-06-2007, 18:14
habilis habilis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

NO GOD
NO RELIGION

"İnsanların varlığını belirleyen şey,
onların bilinçleri değildir; tam tersine,
onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır."

K. Marx
Alt 05-06-2007, 18:39
kuvvaci kuvvaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Hep merak etmişimdir. Tüm insanlar öldükten sonrasını düşünürken ben hep daha önce nerdeydik diye sormuş durmuşumdur kendi kendime.... Hala da soruyorum... Bu konu önemli bu konuya eğilelim dostlar

Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine
Alt 05-06-2007, 18:42
YIWALY YIWALY isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ruh kaçınılmaz bir gerçek. Yüksek teknoloji ürünü bir takım fotoğraf makinlerinin elektroşok ile öldürülen fareler üzerindeki anlık çekimlerde etrafa yayılan enteresan ışık dalgaları görüntülenmiş. Yaşayan canlı bedenindeyse bu dalgalara rastlanılmamış.
Bizzat yaşadığım bir trafik kazası olayı ve girdiğim derin koma bana ruhun gerçekten var olduğunu ispatladı. Beni bu gerçekten hiç bir pozitif bilimde döndüremez. Kalbim tam anlamıyla 1dakikalığına durmuş. Ben kalbim durmadan önce acıyı hissedebiliyordum. Ancak kalbimin durduğunu anladığım an bi anda üzerimden büyük bir yükün kalkmasıydı. TEk gördüğüm şeyse hoşnutlık veren bir ışık hüzmesiydi. *Bedenden çıktığımı hissettim. Sonra doktorlar kalbimi tekrar çalıştırmışlar. Bense o anda tekrar bedene grdiğimi hissettim. Sanki tekrar o yük bindi omuzlarıma. Bunlar sahtekarca bir yazım,yalan veya kurgu değil. Tamamen gerçekleri anlatıyorum ama inanıp inanmamak sizlere kalmış birşey. Ben dinle alakası olmayan bir insan o saatten sonra doğru olan şeyi görebildim. HAni materyalıstler sadece gördüklerine inanırya, bende o şeyi yaşadım ve gördüm. Ne kadar yalanlarsanız yalanlayın Tanrı ve ölüm sonrası yaşam tekrar var. *:twisted:
Alt 05-06-2007, 19:00
Üye Değil

[YİVALY Sonra doktorlar kalbimi tekrar çalıştırmışlar ]

hay ben o doktorun *
Alt 05-06-2007, 19:05
YIWALY YIWALY isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Geyik haline getirileceğini bile bile yazdım be hocam. Siz nasıl algılarsanız artık. VAr işte var ölüm sonrası yaşam var çatlada patla ben gördüm *
Alt 05-06-2007, 19:08
habilis habilis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

yıvwaly ,, anlatsana biraz nasıl biyer peki ,, huriler yemekler içecekler

NO GOD
NO RELIGION

"İnsanların varlığını belirleyen şey,
onların bilinçleri değildir; tam tersine,
onların bilincini belirleyen, toplumsal varlıklarıdır."

K. Marx
Alt 05-06-2007, 19:17
Üye Değil

yivaly- TEk gördüğüm şeyse hoşnutlık veren bir ışık hüzmesiydi. *Bedenden çıktığımı hissettim.

sen ne büyük bir eviyaymıisın azrail ruhunu geri iade etmiş, benim bildiğim ruh çıkınca geri gelmez.

senin içinde olduğun duruma tıp dilinde yusuf yusuf deniyor *
Alt 05-06-2007, 19:24
D.E D.E isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

'Beni *bu *gerçekten *hiç *bir *pozitif *bilimde *döndüremez'

Demişsiniz bir açıklaması olsada olmasada siz ona kapalısınız istersek size tekrar tekrar anlatalım inanmazsınız. değil mi?

O zaman ne gerek kaldı ki bize sormaya madem en ufak bir değişiklik içine girmeyeceksin.

Sen kanıtladım demişken, benzer bir kaza benimde başıma geldi ama ben öyle birşey hatırlamıyorum. Ben neden görmedim veya hatırlamıyorum? Bu benim suçum mu? yoksa gördüklerin sadece koma halindeyken beyninin ürettiği bir takım hayaller mi?

Bilinçaltını araştırmanı öneririm çoğu şey onun altında yatıyor. Hani derler ya, insan görmek istediğini görür. o sözü biraz değiştirirsek ; insan gördüğü şeyi görmek istediği gibi yorumlar.

Ben görmedim dostum yok öyle bi yer, hadi kanıtla bakalım..

Sen sofusun, hep dinden dem vurursun;
Banada sapık, dinsiz der durursun.
Peki, ben ne görünüyorsam oyum;
Ya sen? ne görünüyorsan o musun?

Önerilen Siteler