marcos´isimli üyeden Alıntı
Ne yapalım taşı yontup balta yaptılar diye kapitalizmi yontma taş devrindenmi başlatalım.
|
Taş Devri'nde insanların yaşam mücadelesi kendi ellerindeydi, böylece kendilerini gerçekleştirebiliyorlardı diyorum.
Oysa kapitalizm, birilerinin gelip risk almadan ve hiçbir iş yapmadan size hükmetmesi anlamına gelir. Buna dünya tarihindeki tüm krallıklar da dahildir. Hiçbir üretim aracına ihtiyaç yoktur, malların, paranın ve emeğinizin değeri gasp için yeterlidir.
Kapitalizmin 18. yüzyılın ortalarından sonlarına doğru ortaya çıktığı ve fark edilmeden geliştiği şeklindeki efsane, sadece faydalanıcılarının bize yutturmak istediği bir formülasyonudur.Krallar kadar riskten kaçınan ve üzerimizde hiçbir hakkı olmayan finans burjuvazisi, bir efsaneyle bizi üretim araçlarının sahibi olan bir burjuvaziye inandırarak kapitalizmin gerçek babaları oldukları gerçeğini gizlemiştir.
Sonuç olarak, güç uğruna kendimizi gerçekleştirmekte , ilkel olduğunu düşündüğümüz taş devri kadar bile değiliz. Eğer bizi görebilselerdi, bizi aptal olarak görür ve bize gülerlerdi. İşin en kötü yanı da haklı olmaları.