Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-08-2007, 16:58
Üye Değil

Standart bir anne'nin feryadı

Satanist olduklarını söylediği iki kızını kurtarmak için çırpınan Zifet Yapıcı feryat ediyor: Ne olur yardım edin, kızlarımı kurtaralım.

Zifet Yapıcı, 3 yıl önce kızlarının odasında satanizmle ilgili kitaplar, Nuray'ın imzasını taşıyan karakalemle çizilmiş şeytan ve satanistlerin simgesi olan pentagram yıldızı çizimleri ile onlarca mum bulmuş. Zifet Hanım, siyah elbiseler giyip koyu tonlarda makyaj yapan kızlarını kurtarmaya çalışıyor.

Tekirdağ'da yaşayan Zifet Yapıcı, iki kızının da ‘‘satanist’’ olduğunu iddia ediyor. İnançlarından vazgeçirmek istediği kızları tarafından dövüldüğünü, göz damlasına çamaşır suyu bile koyulduğunu anlatan Zifet Yapıcı, ‘‘Kızlarımı kaybedeceğim, yardım edin’’ diye haykırıyor. Zifet Yapıcı, acı dolu yaşamlarını gözyaşları içinde anlatıyor:

Evdeki ilk işaretler

‘‘Kızlarıma yeterince ilgi gösteremedim. Akciğer kanseri olan eşim Necmettin Yapıcı 1986 yılında ölünce, biri 10 yaşında diğeri 9 aylık iki kızımla Tekirdağ'daki yakınlarımızın yanına yerleştik. Eşimden kalan bir miktar para kısa sürede bitti. 5 yıl önce hastabakıcılık yapmaya başladım. Hafta içinde bakımını yaptığım 84 yaşındaki kalp hastası Halis Bey'in evinde kalmaya başladım. Hafta sonları da kendi evimde, kızlarımla birlikte oluyorduk.

3 yıl önce kızlarımın odasında satanizmle ilgili kitaplar buldum. 19 yaşındaki Nuray'ın imzasını taşıyan karakalemle çizilmiş şeytan ve satanistlerin simgesi olan pentagram yıldızı çizimlerini görünce çılgına döndüm. Odada onlarca mum vardı. İşte ancak o zaman, sürekli siyah elbiseler giyip koyu tonlarda makyaj yapan kızlarındaki değişime anlam verebildim. Korkunç bir gerçekle karşı karşıya idim. Neler olup bittiğini anlayınca Müjgan (28) ve Nuray (19) çılgına döndü. Birlik olup beni dövdüler.

Satanist barda korktum

Hemen her gece evden çıkıp bir yere gidiyorlardı. Bir gece onları izledim. Mağara gibi bir yere girdiler. Bar diyorlardı adına. İçeride uzun saçlı, simsiyah giyinmiş bir sürü genç vardı. Çok gürültülü bir müzik çalıyordu. Korktum, içeri giremedim. Kapıdaki görevliye kızlarımı çağırttım. Dışarıya çıkıp, 'Burada ne işin' var diyerek beni tartakladılar. Sonraki günlerde de aynı tartışmadan dolayı beni defalarca dövdüler. Bir kavgamızda komşuların şikáyetiyle karakolluk olduk. Ama şikáyetçi olmadım. Bir de odalarında göz damlama çamaşır suyu koyduklarını gördüm. Ancak belli etmedim. Onlar odadan çıkınca hemen şişeyi attım.

Göz göre göre gidiyorlar

Ruh sağlıkları yerinde olmadığı için böyle davranıyorlardı. Kızlarımı tedavi ettirebilmek için Tekirdağ Valiliği'nden ve belediyeden yardım istedim. Ancak yetkililer hiçbir şey yapamayacaklarını söylediler. Öz kızlarım, inançları uğruna beni öldürmeye kalkışıyordu. Onların bu davranışları içimi acıtıyor. Ama onlar için bir şey yapamıyorum. Bu da beni kahrediyor. Artık ana yüreğim dayanmıyor. Göz göre göre onları kaybediyorum. Ne olur yardım edin. Yavrularımı kurtaralım.’’

Satanist grup bize farklı geldi

Anne Zifet Yapıcı'nın suçladığı iki kızından 28 yaşındaki Müjgan Yapıcı, satanizmle 1999'da tanıştığını söyledi. Annesini, kendilerine yeterli şefkati göstermemekle suçlayan Yapıcı, ‘‘Ben babama çok düşkündüm, onun ölümünden sonra büyük bir boşluk yaşadım. Bu dönemde annemden beklediğim şefkati göremeyince, kız kardeşimle farklı arayışlara girdik’’ dedi ve şöyle devam etti: Kurtulmaya çalışıyorum

‘‘Nuray'la birlikteyken tanıştığımız satanist grup, bize çok farklı geldi. Manevi boşluğumuzu doldurmak için de onların inancına yöneldik. Ben bu inançtan kurtulmaya çalışıyorum. Zaten çıkamayacağımı bildiğim için grubun içine çok fazla girmedim. Yoksa ya ölmem ya da ömür boyu gruba takılmaya devam etmem gerekirdi. Nuray halen o grubun ayinlerine katılıyor.’’

http://www.habervitrini.com/haber.asp?id=117691
Alt 04-08-2007, 11:33
HarunKAHYA HarunKAHYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Re: bir anne'nin feryadı

ne kadar üzücü bir durum.Hem anenein durumu hem çocuklarınki.. çok sevilen babanın kaybı.. Annenin kendi üzüntü girdabı içerisinde evlatlara gerekli ilgiyi gösterememesi ve çocukların kendi kafaları içerisinde adım adım uçuruma yaklaşmaları..Bu boşluk hissi *ve tatmin olamama..
İşte insanı saptırmaya başlayan duygular.. Açmazlara giden yolun başı...
:cry:

Sadece kendini akıllı sanan salaklara bayılıyorum..
Onlar olmasaydı hayatımız ne kadar renksiz olurdu..
A.Einstein (Yaw benim böle bi lafım yokk..kim uydurdu bunu.. )http://image.donanimhaber.com/image....miley/hiho.gif
Alt 04-08-2007, 15:27
Üye Değil

Anne,baba kaybı veya ebeveyn ayrılıkları; toplumda kabul görememe ve bir arkadaş grubuna girmeye çalışma ; hayata küsme ve bu dünyada daha fazla kalmanın gereksiz olduğunu düşünme gibi sebeplerle gençlerin bu tür düşüncelere kapıldığını biliyoruz.
Çok üzücü bir durum gerçekten,bu durumda anne ve babaya çok görev düşüyor.Onlara daha fazla vakit ayırmaya çalışmalı,babalık veya annelik haftalık harçlığını vermekle sınırlı kalmamalıdır.Gerektiğinde onlarla bir arkadaş gibi sırlarını dertlerini paylaşmalıdır.Çocuk yetiştiriken ailelerin düştüğü bir hata vardır.Bu da gençlerin ya çok serbest bırakıldığı yada çok baskıcı tutumlar.

Aşırı baskıcı tutumda ebeveyneler çocuklarına her konuda hakim olduklarını düşünürler.Genelde çocuklarına onları şımartmamak adına sevgi ve şefkat göstermezler.Ceza sık sık kendini gösterir.Bunun üzerine çocukta zaten dayak yiyeceğim istediğimi yapıcam gibi bir düşünce gelişmeye başlar.

Aşırı hoş görülü tutumde ise çocukların her istediği yapılmaya çalışmaktadır disiplin neredeyse yoktur.Çocuktan az şey beklenir bu da çocuğun ileride sorumsuz olmasına sebep olabilir.

Daha farklı olumsuz aile tutumları olmakla birlikte genel olarak bu iki grupta toplayabiliriz.
olması gereken ise demokratik anne baba tutumu dediğimiz ebeveyn tutumudur.Bu tutumda sevgi ve saygı vardır,herkes üstüne düşen görevi bilir ve yerine getirir buna çocuk da dahil ve aile içi paylaşım vardır.
Satanizmle ilgili olan nokta ise bence paylaşım kısmı.Çocuklarına yüreklerini açabilmeyi becermiş ve çocuklarında kendilerini açtığı paylaşımların olduğu ailelerde daha seyrek görüldüğünü düşünüyorum.
Alt 06-08-2007, 21:14
Üye Değil

dinsizliğin bir sonucu değil midir bu durum?

dini olmayan insan hiç bir şeyden korkmaz ve her istediğini yapabilir çünkü onu korkutacak bağlayıcı hiç bir şeyi olmaz bu durumda.
Alt 06-08-2007, 22:07
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

sayın gokhan007

* *siz hiç hayatınızda gerçek anlamda korkuyu yaşadınız mı bilemiyorum. Ama gerçek anlamda bir hayati tehlike ile karşılaşsaydınız Allah korkusu denien şeyin sadece bir masal oldugunu bilebilirdiniz.

* Örnegin hiç yaşam ile ölüm arasında gidip geldiniz mi, ya da enterne edilmiş ve pasifize edilmiş bir şekilde ölebileceginizi hissettiniz mi. İşkence altında kalıp da yaşam ile ölüm arasında tercih yapabilme durumuna geldiniz mi.

* *Korku çok farklı bir olaydır, sorumluluk ve insan olmak, insanlık degerlerini yükseltmek çok farklı bir şeydir. Her şeyi korku ile açıklamaya çalışırsanız işin içinden çıkamazsınız.

* *Korku ve şiddet ya da ceza belki hayvanları terbiye etme yöntemi olarak ele alınabilir ama insanlık ve insan erdemi ve hedefleri çok daha farklı ve üstün meziyetlerdir.

* * saygılarımla
Alt 06-08-2007, 22:34
Üye Değil

evet bir keresinde ölüyordum yani hayattan umudumu kesmiştim.acilde zor ayağa kaldırmışlardı beni ve o zaman hayatta her şeyin boş ve anlamsız olduğunu anladım.gerçektende öyle değil mi?

hele bir de ateist düşünceyle düşünelim bu durumu.öleceksiniz yok olacaksınız.ben yokluğu kabul etmiyorum.öldükten sonrada yaşayacağım ben.
Alt 06-08-2007, 23:36
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

gokhan007";p=&quot´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dinsizliğin bir sonucu değil midir bu durum?
Dini olmayan insan hiç bir şeyden korkmaz ve her istediğini yapabilir çünkü onu korkutacak bağlayıcı hiç bir şeyi olmaz bu durumda.
İyi de sevgili Gökhan kardeşim,

Yukarıda, enkidu'nun duyurduğu haberde adı geçen yaramaz kızların dinleri var zaten! Senin Allah'ının yaratıp insanların üzerine saldığı Şeytan'a tapıyorlar.

Yoksa merhametli ve herşeyi bilen tanrın, insanların gün gelip de onun yarattığı bu asi melek, bu dumansız ve zehirli ateşe tapacağını görememiş miydi? O zaman 'kader'i kim yazmış?

Sana ölüm sonrası da hayırlı hidayetler dilerim kardeşim...

Sevgiler...
Alt 07-08-2007, 00:36
Üye Değil

haklısın tunderpoint onlar Allah'ın yaratmış olduğu şeytana tapıyorlar.Fakat benim dediğim şeyde doğru olan bir şeydir.

"Yoksa merhametli ve herşeyi bilen tanrın, insanların gün gelip de onun yarattığı bu asi melek, bu dumansız ve zehirli ateşe tapacağını görememiş miydi? O zaman 'kader'i kim yazmış?"

tabi ki biliyordur.ve onlar için cehennem var zaten.

temmennin için çok sağolasın.inşallah sizlerde ölümden sonra mutlu olursunuz.
Alt 07-08-2007, 01:17
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

sayın gökhan

* *önemli olan ölümden sonra mutlu olmak degil, önemli olan şimdi mutlı olabilmek ve tüm insanların mutlulugu için çalışabilmek. Bırakoın isteyen ölümden sonra mutlulugu seçsin, isterse mutsuzlugu. Bu herkesin sorunu olsun, her koyun kendi bacagından asılsın.

* *Ancak yaşayan insanların mutlulugu için neler yapabiliriz. Çocuklarımızın daha iyi bir yaşam içinde olabilmeleri için neler yapabiliriz. İnsanlık için neler yapabiliriz. Önemli olan bu. Öldükten sonra yaşam var ya da yok. Buna siz bile emin degilsiniz, çünkü gözlemleyemiyorsunuz. Bir umuttur, bir inançtır gidiyor. Ama bu dünya elimizde gelin bunu insanların mutlu olabilecegi bir şekilde nasıl degerlendirebiliriz onun yollarını arayalım.

* *Dikkat ediyor musunuz hep argümanlarınız ya da tüm dini argümanlar ölüm üzerine. Ölümle korkutma üzerine. Ölümden sonrası üzerine. Biraz da dirilerden bahsedin. Diriler için ne yapabiliriz ondan bahsedin. Sokakta kalmış kimsesiz çocuklar için neler yapabiliriz ondan bahsedin. Hac için sarfedilen paralarla kimsesiz çocuklar için yurtlar yapılamaz mı. Diyanete harcanan paralar yerine kaç tane okul, hastahane açılabilir.

* * *saygılarımla
Alt 07-08-2007, 01:40
Üye Değil

dilaver,

ölümden sonra yaşam var buna adım gibi eminim.

neden tüm argümanlar ölüm üzerine farkında mısınız? çünkü şu an ki yaşadığımız hayat bir gün son bulacak. ve öldükten sonra ebedi bir hayat başlayacak.ve dünya ebedi hayatımız için bize sunulan bir fırsattır.hiç dünyaya gelmeyebilirdik şanslıyız ki dünyaya geldik ve binbir türlü nimetten yararlanabiliyoruz bir de öldükten sonra huzur içinde yaşayabilme imkanı bizlere sunulmuş.

size soruyorum öldükten sonra yok olmayı kabul etmek yerine öldükten sonra yaşamayı kabul etmek mantıklı bir şey değil mi? hem ne zaman öleceğimiz bile belli değil bel ki 1 kaç saat içinde öleceğiz kim bilebilir ki!

Önerilen Siteler