Videoyu seyrettim. Burada merak ettiğim husus neden Harun Yahya'nın birden Hinduizm'e yönelik karşı propagandaya giriştiğidir. Hindu törelerinin ve isimlerinin İslamiyete geçtiğine dair bir çeviri yapmıştım (TANRIÇA). Bu arada çeşitli referanslara bakınca Hint'lilerin de İslamiyet'e karşı epey yazıları, hatta siteleri olduğunu gördüm. Bunlardan birinde, Hintlilerin yanıt verdiği İslamcılardan biri de Anti-ateist nickli üyenin pek beğendiği Ahmet Deedat idi. Bu zatın o anda bir özelliğini de o başlığa yazmıştım.
Acaba HY neden Hindu'lara saldırıya geçti? Nereden emir almış, bu kadar masraf yapmış? Kendisinin yaptığı benzetmelerin başka türlüsünün İslamiyette olduğunu görmez tabi.
Onların diğer dinlere yaptığı eleştirileri İslam'a yapsan resmen recm edilirsin. Eleştirilerini hakaret sayarlar. Çok sinir bozucu yahu. Alakasız olacak ama Cüneyt Arkın filmleri de öyle mesela. Müslüman ve Türk olmayanlara hakaretlerle dolu. *Sonra çıkıp aynı yıllarda çekilen Gece Yarısı Ekspresine demediklerini bırakmıyorlar.
Evet bir toplum cehalete suruklendikce, hosgoruyu ve diger insani degerleri unutuyor, empati yapmaktan aciz bir duruma dusuyor. Bende seyrettim bu filmi, hindularin geleneklerini anlatiyor tek farki nerede bir hindu tanrisi yada kutsal su, toren gibi kutsalli bir kelime *geciyorsa oraya bir sozde deyivermisler. Sozde tanri, sozde kutsal su, sozde su, yaptiklari propagandanin seviyesi bu iste. Yok Ganj nehri insani gunahlarindan nasil arindirirmis hindular buna mantikli bir aciklama getiremezlermis, seytan taslamaya hangi mantikli aciklamayi getiriceksin peki. Bu adam ve eserleri, toplum icin kulli zarar.
vardır adamın bir bildigi,,,harun yahyayı savunmuyorum tabi ki,,ama ben dallama hinduizmi tartışcak kadar o sallamasyon, sözde adı din olan kavramda bilgi olduğunu zannetmiyorum.ama islamiyete saldıran cevabını alır...
Diger insanlara musrik diyerek saldirmak sadece Islam'da var, bunun gunahini da birkac kiytirik hadis ve ayetle cikariyorlar. Ayni kadin haklari mevzusu gibi, ne zaman Islam'da kadin haklari konusu acilsa, cenet annelerin ayaklari altinda hadisi ile gecistirildigi gibi. Hicbirinizin akli aliyor mu, hinduistler Islam hakkinda boyle bir film yapsin, ne derdi olu hinduistlerin Islam'la. Islam butun insanliga, ac vahsi bir afrika kopegi gibi saldiriyor. Arkadaslar hicbir Islam ulkesinin, Islam'a bagli kaldigi surece ileri gidemedigini soylerler, gidememeli tabi cunku bu butun insanligin ve guzelliklerin sonu olurdu. Amerika bu gucu ile bir Islam ulkesi olsaydi nasil olurdu bir dusunun.
İslam ve demokrasi üzerine bir çok platformda dile getirilen düşüncelerin üzerine inşa edildikleri temelin ne kadar saçma olduğu bu haberle net şekilde ortaya çıkıyor.
Tartışılma kapıları baştan kapanmış dogmaları katalizör güç eyleyen ruhları veremlilerin imanlarını bilimsel doğrularmış gibi kabul ederek, özünde kendileri gibi imanlarını maddi gerçek gibi algılayanlara saldırması çok düşündürücü.
Demokratik tahammülleri bırakın dine yönelik olumsuz yaklaşımlara, kendileri gibi mistik bile olsa, farklıya, ötekine inanılmaz bir kinin ortaya çıktıgını görüyoruz.
Dogmaların hegomonyasına bırakılmış ruhların veremleşmesi işte böyle olmaktadır. bunun bir sonraki adımı kendi dininizdeki farklı yorum ve algılamalara savaş açmaktır. Özünde hep bir öteki korkusu olan bu tavır nihayetinde zafere ulaşsa bile durmayacak en basit, önemsiz konularda bile kendine öteki yaratmaya devam edecektir.
İslam ve demokrasi olmaz, olamaz. Çünkü demokrasi dogmaları dayatmamayı, islam ise dayatmayı emreder. Bakın islam savaşçısı olduğu iddiasındaki HY gibiler bunun en somut kanıtıdır...
eyesofpegasus "Özünde hep bir öteki korkusu olan bu tavır nihayetinde zafere ulaşsa bile durmayacak en basit, önemsiz konularda bile kendine öteki yaratmaya devam edecektir" demişsisiniz..zurnanın bam noktası bu; kendini var edebilmek için her zaman kendini "ötekine"göre tanımlama ihtiyacı ! başa çıkılması zor bir denklem..yol uzun,emek keskin..bilime inanan tüm güzel insanlara başarılar.salt burada değil yaşamın tüm alanlarında %47+17+ bilmem kaçlara inat ışık olmaya devam.