06-09-2007, 12:05
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sitelerimizin Tanıtımı Bilim ve Gelecek Dergisi'nde
Bilim ve Gelecek Dergisi son sayısında (eylül 2007) sitemizin geniş bir tanıtımına yer verdi:

By frodocan
İnsani olan her şey kabûlüm.
|

06-09-2007, 13:28
|
|
|
Re: Sitelerimizin Tanıtımı Bilim ve Gelecek Dergisi'nde
Sen benden evvel davranmışsın frodo. Ben de sabah scanner ile taramıştım sayfayı ve tam koyacaktım ki baktım sen koymuşsun.
Umarım daha fazla dergi ve gazetede tanıtımımızı yapabiliriz.
|

06-09-2007, 13:42
|
|
|
Sevgili Yönetim Kurulu Üyeleri,
öncelikle bu gibi bir calismaniz'dan dolayi sizi tebrik eder, sizin toplum icinde'de zaman icinde
kurumsallasmabilmenizi dilerim, sizlerin Kurumsallasmasi demek, (islam)din'in hurafelerden arindigi gün olacaktir, din'in bir toplumsal histeri icinde *degil , birey'lerin tercih haklari olarak algilanip, bu bireylerin toplumsal hayata ne kazandirdiklari ile algilandigi gün olacaktir.
Bu yukardaki yazi'yi okudukten sonra, "keske bir satir'da site "ateistlerin" ve ateistelre hitap eden site olmasina ragmen, müslüman üyelere'de acik oldugu gibi, site icinde "faal" oldugu tekrar anilsaydi" demeden gecemiyorum.
|

06-09-2007, 15:35
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili Invı,
Yazı içinde geçen "üyelik için herhangi bir kriter aramıyoruz" sözü zaten herkesin gelebildiğini gösteriyor. Daha net olurdu dersen haklısın...
|

06-09-2007, 19:11
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Arkadaşlar Bilim ve Ütopya Dergisine haksızlık yapmayalım, aynı tanıtımı onlar da yapmışlar son sayılarında. Her iki dergiye de gösterdikleri duyarlılıktan ve dayanışmadan dolayı teşekkür ediyoruz.
* * *saygılarımla
|

07-09-2007, 14:38
|
|
Üye
|
|
|
|
Benimde hoşuma gitti açıkcası
bilim ve gelecek dergisine teşekür etmek gerekir
|

08-09-2007, 03:37
|
|
|
Sevgili *Yönetim *Kurulu *Üyeleri,
öncelikle *bu *gibi *bir *calismaniz'dan *dolayi *sizi *tebrik *eder, *sizin *toplum *icinde'de *zaman *icinde
kurumsallasmabilmenizi *dilerim, *sizlerin *Kurumsallasmasi *demek, *(islam)din'in *hurafelerden *arindigi *gün *olacaktir, *din'in *bir *toplumsal *histeri *icinde * degil *, *birey'lerin *tercih *haklari *olarak *algilanip, *bu *bireylerin *toplumsal *hayata *ne *kazandirdiklari *ile *algilandigi *gün *olacaktir.invitatio
Sayın İnvitatio,
Turan Dursun sitesini diyanet işleri başkanlığıyla karıştırıyorsun galiba,bu sitenin kurumsallaşmadaki öncelikli amacının dini hurafelerden arındırmak ve müslümanlara dinlerini öğretmek olduğunu mu düşünüyorsun?Gerisi yeşillik diyen bir müslüman olarak buradaki paylaşımlardan samimiyetle bunu çıkardıysan algında bir sorun var,sorun algıda değilse yağdanlık yapıyor gibisin.
|

08-09-2007, 07:06
|
|
|
Sevgili ikikereiki
amatörce tahminleriniz forumdan uzak tutarsaniz hem kendi adiniza hemde forumun icerigi adina
cok daha hayirli olacaktir diye düsünüyorum.
Beni anlamak istemeden , tanimadan,bilmeden, yagdanlik ile itham etmeniz, iyi bir forum üyesi oldugunuzun göstergesi olabilir ama akli basinda yorum yapabilecek bir durumda oldugunuz anlamina gelmez.
Benim algilarim hakkinda yorum yapabilecek kadar tanismadigmizi düsünüryorum ve bu küstahca yorumunuzu cehaletinze veriyorum.
Yagdanlik suclamasini yapmadan önce, her akli basinda insan gibi, *benim bu site ve *ateizimin türkiye toplumu icindeki konumu hakkinda bir yorum istemis olsaydiniz daha mantikli olurdu diye düsünüyorum.
Sizden mantikli davranmanizi bekledigim icin üzgünüm.
|

08-09-2007, 11:18
|
|
|
Sayın İnvitatio,
''Bilge'' nin bilim dini başlığına verdiğiniz yanıtları,okuduktan sonra,bir de yukarıdaki yanıtınızı okuduğumda başka bir şey yazamadım.Ateizmin Türk toplumu içindeki konumu hakkında sizden bir yorum istemiyorum çünkü Türk toplumu içinde yaşamıyorsunuz.Ancak içinde yaşadığınız toplumun ateizm hakkındaki görüşlerini beyan edebilirsiniz o da sizde kalsın.
Düşünce,söylem ve davranış birbirini tamamlamadığında ben rahatsız oluyorum.komünist,materyalist ve
Lebbeyk, *Allahümme *lebbeyk, *
lebbeyke *la *serike *leke *lebbeyk, *
innel’hamde *ve’n *ni’mete *leke *ve’l-mülk, *la *serike *lek.
---gerisi *yesillik--- diyecek kadar müslümansanız,ve nickiniz ''İnvitatio'' ise bir tutarsızlık var gibi görünüyor.Müslümanlık ve Komünizm iki ayrı kalıp ve merkezleri üstüste değil.Kalıplardan özgür kalarak düşünemiyorsanız,birinden vazgeçin.Ben yanıtlarınızı hangi kimliğinizle verdiğinizi bazen anlayamıyorum,invitation mı yapıyorsunuz,yoksa komünizm savunusu mu ya da ateist bir sitede müslümanlığın hurafelerinden arınıp Tanrıya mı yakınlaşmaya çalışıyorsunuz.Hangisi,hepsi bir arada mı?
Koyu yazı yazmak,cehalet,küstahlık,mantıksızlık gibi hakaretlerinize cevap vermiyorum.Ben size hakaret etmedim sadece gördüğümü aktardım.
|

08-09-2007, 15:23
|
|
|
Sevgili ikikereiki
amatörce tahminleriniz forumdan uzak tutarsaniz hem kendi adiniza hemde forumun icerigi adina
cok daha hayirli olacaktir diye düsünüyorum.@InVitatio Tarih: Cmt Eyl 08, 2007 6:06 am
daha ne diyeyim
Ben size hakaret etmedim sadece gördüğümü aktardım@ikikereiki
degerli Ikikereiki sizin gibi insanlar icin, yagdanlik ile itham edilmek bir övünc kaynagi olabilir, ama ufacik gurulu ve kisilikli insanlar icin olmadigini hatirlatmakta fayda var diye düsünyorum, bu benim gibi bir insanlara hakaret'dir !
Siz insanlara bakarken ve degerlendirirken ne ile bakip degerlendirdiginizi bilemiyorum ama (gönül) gözünüz bakmadigniz kesin.
Benim hangi konuda nasil yorum yapamaycagim hakkindaki görüslerinizi kayda deger bulsa idim, size cevaben bir yazi yazmazdim.
Acilmis basligi daha fazla deforme etmemek icin eger böyle amatörce yorumlariniz olacak ise buyurun özel mesaj yolu ile bildirin.
|