Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 23-04-2005, 17:01
mustafa mustafa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart LÜTFEN BU KONUYADA BİLİMSEL BİR CEVAP VERİN?

Siz her ne olursa olsun efendim şu bilime ters düşüyo şu bilimsel olarak yanlış şu hiç mantıklı değil diye her zaman konuşuyosunuz peki eğer siz herşeyin bilimsel bir açıklaması vardır insan aklının kavrayamadığı şey gerçek değildir diyosanız peki bu evren nasıl meydana geldi ilk canlı nasıl oluştu !!!Yoksa bilim bunu tesadüfler zinciri olarak mı açıklıyo?EMİNİM SİZİN BU SORUYA BİLİMSEL OLARAK VERCEĞİNİZ BİR YANIT VARDIR?
Alt 23-04-2005, 18:02
haci haci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu soruyu birçok kereler ince ayrıntılarına kadar açıkladım. Ama şimdiye dek sizin gibi Müslüman'ların yazdıklarımın tek kelimesine bile inanmadığını ve bilimi reddettiklerini gözlemledim. Evrenin ve canlıların ortaya çıkışının bir Yaratıcı olmadan mükemmel açıklamaları vardır. Açıklaması asıl güç olan Allah'ın nasıl yarattığıdır. Ol deyince olmakla bu iş olmuyor. Evren ol demekten bile çok daha kısa bir süre içinde ve bazı fizik yasalarına uyularak yoktan var edilmiştir. İstiyorsanız size quantum ilkelerine dayanan evrenin yaratılış öyküsü hakkında kaynak verebilirim. Okuyup aydınlanırsınız.

HACI
Alt 23-04-2005, 18:33
mustafa mustafa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ben zaten bu evren ol deyince oldu demiyorum ama bunların hepsi bir tesadüf olmadığını ve bunların kendiliğinden olmadığını söylüyorum
Alt 23-04-2005, 21:47
Üye

Peki sen evrenin nasıl ortaya çıktığı konusunda ne düşünüyorsun? Tesadüfen ortaya çıkmamıştır demen dişinda pozitif bir şey söylemiyorsun. Ne demek istediğin anlaşılmıyor. En azından ben anlamıyorum.

HACI
Alt 25-04-2005, 13:12
Üye Değil

Evrenin ve canlıların ortaya çıkışının bir Yaratıcı olmadan mükemmel açıklamaları vardır
Hayır tek bir tane bile "mükemmel" olan açıklama yoktur....
Bugüne kadar yapılan açıklamalar birçok "varsayım" (assumption) içermektedir..Hiçbiri mükemmel olmaya yakın bile değildir...

Sadece birtakım hipotezlerle tahmin yürütmeden öteye gidememiştir...

Hipotez tabi ki olacaktır ve olmalıdır..

Ama hiçbir zaman yaratıcı/akıllı tasarım olmadan mükemmel bir açıklama getirilemez...Bu ne demektir? Tabi ki "mükemmel açıklama" derken fizik yasalarından quantum fiziğine kadar girip açıklamayı bahsetmiyorum mantıki olarak bir açıklamadan bahsediyorum

İngilizce evrim/ateist sitelerinde de yapılan sizin yaptığınız gibi birtakım hipotezlerle tahmin yürütmek ve işin sonunu "bilim bunu elbette ilerde çok daha detaylı açıklayacaktır"a getirmektir...ya da en basitinden "e başlangıçta fizik yasaları vardı ya" ya getirmektir..Bu mümkün olmamakla beraber mümkün olduğu varsayılsa bile yani başlangıçta kendi kendine fizik yasaları olduğu varsayılsa bile işin Milyonda birini bile açıklayamaz..

Bu görüşleri bir din sahibi olsun ya da olmasın, birçok bilim adamı dile getirmiştir..

Bu hipotezler içinde teori olabilmiş evrim teorisi tamamen kabul edilse bile yine de herşeyi tabi ki açıklamaktan çok çok uzaktır...

Ki evrim teorisi hakkında çeşitli bilim adamlarının olumsuz ve eleştirel düşünceleri vardır...
Alt 25-04-2005, 15:39
Üye

Korkarım DEEP bilimsel mükemmelliğiın ne olduğunu yeterince değerlendirmiyor. Bilimin her açıklaması mükemmeldir. Doğru olmayabilir ve ilerde başka şekilde açıklanabilir. Ama açıklamanın yapıldığı zaman için daha mükemmeli yoktur.

Dindeki mükemmellikle bilimdeki mükemmellik arasındaki fark budur. Dindeki mükemmelik değişmez. Bu yüzden asla kelimenin tam anlamı ile mükemmel değildir. Çünkü açıklamalar ve inançlar zaman aşımına uğrar.

Bilimde açıklamalar zaman aşımına uğramazlar. Çünkü değişirler. Daha mükemmel açıklamalar bulunur ve eskileri rağbetten düşer. Bu durum için mükemmel değildir demek bilimi bilmemektir. Bilim açıklamaları mükemmel bulduğu için yaygın bir şekilde uygular.

Hastalıkların tedavileri içinde bulunulduğu zaman için daha mükemmeli olmayan uygulamalardır. Bir süre sonra onların yanlış veya kusurlu olduğu, hastaların ölmeye başlamasından anlaşılır. Yeni ve daha mükemmel bir tedavi yöntemi bulunur.

Bir uçak dizayn edilir. Uçurulur ve mükemmel olduğuna karar verilir. Bir zaman sonra dizayn defekti ortaya çıkar ve mükemmel olmadığı anlaşılır. Uçak yeniden dizayn edilir.

Bilim karşılaştığı hataları düzelterek ilerler. Amaç nihai mükemmeliğe ulaşmaktır. Bugünkü haliyle bile bilim mükemmeldir. Çünkü daha mükemmeli yoktur.

Evet. Ne diyorduk..

Yoktan var oluşu ve canlıların ortaya çıkışını bilimden başka hiç bir şey mükemmel bir şekilde açıklayamaz. En mükemmel açıklama bilimsel olandır.

Ama bu açıklama doğru mudur? Orası ayrı bir olay. Ama orasını anlayabilmek için önce bilimin doğasını bilmek gerekmektedir.

Bilimsel açıklamalardan daha mükemmel bir açıklama olamaz..

HACI
Alt 25-04-2005, 16:47
Üye Değil

Evet hiçbir teori kesin olarak evrenin nasıl meydana geldiğini kesin olarak açıklayamamıştır ama adı üstünde teori.Ancak bu tezler bilimsel gözlemlere ve arştırmalara dayalıdır.Yani doğru olduğu kanıtlanamasa bile mantıklı sebepleri vardır.Ancak kuranın hiç bir mantıki dayanağı yoktur.Bir ol demekle evrenin yaratıldığı çocuklara uyumaları için anlatılabilir ancak.
Evrenin nasıl meydana geldiğini soruyorsanız ondan önce allahın nasıl meydana geldiğini sormalısınız.
Alt 25-04-2005, 17:39
Ultimate Ultimate isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

ATAM NE GUZEL DEMiS.

[b:980c18f290]Zaman süratle ilerliyor.Milletlerin,toplumlar?n,ki?ilerin mutluluk ve mutsuzluk anlay??lar? bile de?i?iyor. Böyle bir dünyada,asla de?i?meyecek hükümler getirdi?ini iddia etmek,akl?n ve ilmin geli?mesini inkar etmek olur.
M.K Ataturk[/b:980
Alt 25-04-2005, 17:47
Üye Değil

BU DÜNYADA HER ŞEY İNSAN KAFASINDAN ÇIKAR

KEMAL ATATÜRK
Alt 26-04-2005, 00:32
ensareo ensareo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Bir ol demekle evrenin yaratıldığı çocuklara uyumaları için anlatılabilir ancak.
Evrenin nasıl meydana geldiğini soruyorsanız ondan önce allahın nasıl meydana geldiğini sormalısınız.

Senin ol anlayışınla Allah'ın ol anlayışı birmi...Uyuyan sensin de haberin yok..vaveylaaaa...

Bir uçak dizayn edilir. Uçurulur ve mükemmel olduğuna karar verilir. Bir zaman sonra dizayn defekti ortaya çıkar ve mükemmel olmadığı anlaşılır. Uçak yeniden dizayn edilir.

peki bilim bu örnekleri nereden almıştır.yeryüzündeki yaşayan canlılardan değil mi..Onlar daha mı bilgili bizden?Onlara hocammı demeliyiz yoksa!...Bence bir karınca bir hocam demeyi hakediyor...İstersen arıyada de..Çünkü kimse onun kadar iyi bal yapamıyor..Otur bir karşılarına en iyi yeryüzü fakültesine git binlerce 10000 lerce hocan olsun...hele şu örümcekte fena değil yoksa yarasamı neyse sen sayıver benim yerine..Öğrenirsin bir konuş bakayım onlarla ne diyorlar..

Önerilen Siteler