|
Evrenin ve canlıların ortaya çıkışının bir Yaratıcı olmadan mükemmel açıklamaları vardır
|
Hayır tek bir tane bile "mükemmel" olan açıklama yoktur....
Bugüne kadar yapılan açıklamalar birçok "varsayım" (assumption) içermektedir..Hiçbiri mükemmel olmaya yakın bile değildir...
Sadece birtakım hipotezlerle tahmin yürütmeden öteye gidememiştir...
Hipotez tabi ki olacaktır ve olmalıdır..
Ama hiçbir zaman yaratıcı/akıllı tasarım olmadan mükemmel bir açıklama getirilemez...Bu ne demektir? Tabi ki "mükemmel açıklama" derken fizik yasalarından quantum fiziğine kadar girip açıklamayı bahsetmiyorum mantıki olarak bir açıklamadan bahsediyorum
İngilizce evrim/ateist sitelerinde de yapılan sizin yaptığınız gibi birtakım hipotezlerle tahmin yürütmek ve işin sonunu "bilim bunu elbette ilerde çok daha detaylı açıklayacaktır"a getirmektir...ya da en basitinden "e başlangıçta fizik yasaları vardı ya" ya getirmektir..Bu mümkün olmamakla beraber mümkün olduğu varsayılsa bile yani başlangıçta kendi kendine fizik yasaları olduğu varsayılsa bile işin Milyonda birini bile açıklayamaz..
Bu görüşleri bir din sahibi olsun ya da olmasın, birçok bilim adamı dile getirmiştir..
Bu hipotezler içinde teori olabilmiş evrim teorisi tamamen kabul edilse bile yine de herşeyi tabi ki açıklamaktan çok çok uzaktır...
Ki evrim teorisi hakkında çeşitli bilim adamlarının olumsuz ve eleştirel düşünceleri vardır...