23-10-2007, 21:46
|
|
Üye
|
|
|
|
Tanrının Dini...
Hangine baksan -benimki- diyor...
Acaba hangisi ? * *
Bırakın kitaplı-peygemberli dinleri, daha sonra çıkan bir sürü geri -esas peygemberin kendisi- olduğunu ve tanrının dinini kendilerinin yaydığını söylüyor..
|

24-10-2007, 00:41
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Re: Tanrının Dini...
sevgili harunkahya,
bizde kabul edilen hak dinler ki,malumunuzdur,hepsi aynı mananın zaman ve zemin ve insanların genel anlayış düzeylerinin farklılaşmalarıyla ufak defek farklılıkları olan ama ana tema itibariyle,Allah,peygamber,ahiret,adalet ana konularını işleyen tek bir öğretidir.
hep aynı şeylerden bahsederler,fiiliyatta ise ufak defek farklılıkları olabilmiştir.hak din silsilesinin fertleridirler.Kuran hepsindeki hakikatları kendinde toplamıştır ve her hepsine gerektiği kadarını geri yansıtmıştır.aynı kural tüm peygamberler için de geçerlidir.
|

24-10-2007, 02:16
|
|
|
Sevgili Soro,
Pek güzel, cici cici yazmışsın. Ama Harun KAHYA'nın iletisini ciddi buluyorum. Ben Yahudi veya Hıristiiyan olsaydım, Müslümanlar'ın her şeyi Tevrat ve İncil'den (ç)aldığı halde hepsini toplayıp evrensel olmak aldatmacasında olduğunu söylerdim.
Bakın, bir sürü yalancı (?) peygambere gitmeye gerek yok. Bahailik'de de aynı şey var. Yani Yahudi, Hıristiyan ve Müslüman inançlarını toplamış, ben hak dinim, hepsini yansıtıyorum, evrenselim diyor. Ne olacak o zaman? *Sizin mantığınızla, demek ki Bahai olmak gerekiyor.
|

24-10-2007, 04:13
|
|
|
Buralp
hayir Bahai olmak gerekmiyor ! Bahailer bugün insanlari mümin *olmalari icin cagri yapiyorlar ! yeni bir din degil , allahin var olan tevhidine cagri yapiyorlar, bundan bir imanli birisi olarak rahatsizlik duyulcak durum yok benim icin.
|

24-10-2007, 04:16
|
|
Üye
|
|
|
|
çook derin meseleler bunlar çoook. bu kadar basit değil. böyle üfürükçülükle olmaz bu iş. cırt diye çamur atılmaz. buna bizim dilde yobazlık derler. herkese yobaz yobaz diyen çığırtkanlar, şimdi bakıyorumda yobaz olduklarını yeni yeni fark etmeye başladılar... bu kadar basit değildir bence be.
|

26-10-2007, 03:53
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Sevgili HarunKAHYA,
sadece dinler olsa "benimki" diyen, ona da raziyiz. Bunu soyleyen, uluslar var, bunu soyleyen irklar var, bunu tekrarlayan memleketler var, ayni ulkedeki sehirler var, ayni sehirdeki kazalar var, ayni kazadaki koyler var, ayni koydeki evler var, ayni evdeki bireyler var, var oglu var.
Iman, ask gibidir,gozleri koreltir,beyni muhurler.
|

06-12-2007, 17:37
|
|
|
İNVİTATİO arkadaş bahailik bir dindir peygamberi vardır kitapları vardır şeriati vardır zaten kendileride ayrı bir din olduğunu söylüyorlar daha fazla bilgi için DÜNYA DİNLERİ adlı siteye bakabilirsin.İslam dışında diğer dinleri kendi kaynaklarından araştırdığımız zaman hepsinin son din olduğunu en hakiki gerçeğin kendi dinleride bulunduğunu diğerlerinin yalancı ve sahtekar olduklarını anlatıp dururlar dinleri kendi kaynaklarından objektif bir şekilde araştırmayan insanda en hakiki dinin kendi dini olduğuna inanır öylece yaşar gider ama araştıran her insanın kafası karışır milyonlarca inanırı olan diğer dinlerdeki insanların niye hala kendi dinlerinde israr ettiklerinin sorularını diğer dinleri araştırırken görür ve insanların niçin doğdukları toplumların dinlerine sadık kaldıklarını dinlerini değiştirmediklerini(istisnalar hariç)anlar bu da o insanda yeni bir sorgulama dönemi başlatır.
|

06-12-2007, 19:14
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Tanrının dini olmaz ,tanrı ateisttir
kulların dini olur ,kullar severek isteyerek kulluk eder ,inanmanın vermiş
olduğu mutlulukla yaşarlar hepsi aynı tanrının kuludur söylemleri ve ifadeleri
ibadet şekilleri farklıdır
Tanrı onları pek umursamaz onlar bir çeşit mastürbasyonla tatmin olmakta
|

06-12-2007, 19:58
|
|
|
Kurtkan forumdasim,
bahailer var olan tevhidi teblig ederler, yaratan ve tek olan bir tanriya iman ederler, davetleri ise "yeni bir dine degli" allahin dinine davet ederler.
dini "cember sakallinin kin dolu agzindan" alip insanlarin yüregine yerlestirmek istemek , ayri bir din degil *olmasi gerekene geri dönüs olarak kabul ediyorum.
|

06-12-2007, 20:19
|
|
|
Mutfaktaki yemeğin enfes kokusuna doğru yol alırsanız bu Tanrı'nın dinidir.
Acıkıp mutfaktan birşeyler atıştırmak için yol alırsanız bu dinin Tanrısıdır.
Mesele ne kadar aç olduğunuz ile o kadar alakalıdır.,
Tevhid mutfağından gelen koku hep aynıdır. Aşçıyı anlamak için kokuyu bilmek kafidir.
Haa sonra ilk lokmayı ağzınıza atınca,
Arkadaş bu yemekteki malzemeler serada yetişmiş diyebilirsiniz eğer bir guruysanız.
İşte Tanrının dinini bulmak için o kokuyu bilmeli, tattıktan sonra karar vermelidir insan.
Çünkü bazen öyle olur ki, esas aşçının yaptığı yemek mahsustan tencerede kokuyu vermek için kaynatılırken, servise acemi yamakların yaptıkları koyulur.
Elhasıl, nasıl ki her tadın bir gurusu vardır. Dinin gurusu herkes olmalıdır.
Zira mideden geçtikten sonra bir de onu çıkartması gerekir.
Sevgili İnvitatio nun ve Kurtkan'ın yazdıklarını böyle okudum.
Selamlar...
|