"komünistler ulusların kaderlerini belirleme haklarını koşulsuz savunurlar"
İyi ne yapalım savunurlarsa?ben kominist değilim ama ulusların kaderlerini belirleme haklarını koşulsuz savunanlara da lafım yok ve kendisini ayrı bir ulus olarak görenlerin bu istekleri kendi bilecekleri iştir..neticede herkes kendi kaderini belirliyorsa onlar da belirlesinler ama sonra ortaya çıkıp ta KARA BAHTIM;KEM TALİHİM diye ağlamasınlar !
Pelikan'ın da belirttiği gibi egemenlik güç ile alınır ve bunu yapmaya çalışırsan sonuçlarına da katlanırsın ! o zaman da kaderini belirlemiş olursun zaten.hadi kaderini belirle ...
bir de fıkra vardı onu da bu konuya çok uygun gördüm yazayım bari
Birgün bir kargayla bir adam uçağa binerler ve seyahat esnasında karga, ikidebir düğmeye basarak hostesi çağırır,hostes gelir-gider her seferinde ne vardı diye sorunca karga
---hiiiç ib**lik olsun diye çağırdım der.
hostes çok sinirlenir ama ya sabır çekip gider.
karga adama ,
---kardeş sende yapsana aynı şeyi ,çok eğlenceli oluyor der.
adam tamam der ve aynı şeyi birkaç kez tekrar eder..
hostes artık dayanamaz ve durumu pilota anlatır
pilot hostesin anlattıklarını duyunca hemen ikisini de uçaktan aşağı atar.
karga uçmaya başlar ve hızla aşağı düşmeye başlayan adama yaklaşıp,
---kardeş uçma biliyor musun der?
adam tabi çaresizce
---hayır der...
karga hemen cevabı yapıştırır.
---o zaman niye ib**lik yapıyorsun .
Sakın ha birileri kendisini muhatap aldığımı zannetmesin benimle aynı görüşü paylaşanlarla muhabbet olsun diye yazdım
Daha evvel İran ve Irak içinde ayaklanma çıkaran ve emperyalist devletleri kendi arkalarına alan ya da öyle olduğunu zannedenlere "Kılavuzu karga olanın burnu b...ktan kurtulmazmış" sözünü de hatırlatmak uygun olur.