Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-11-2007, 11:51
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Yapmayın beyler; etmeyin ağalar!

Konumuz; DTP başkanı ve asker kaçağı olması.
Kaynağımız;
http://internethaber.com/news_detail...erstitial=true
Yorumumuz;
Sn. Nurettin DEMİRTAŞ ile aynı okulda, aynı dönemlerde okuduk. Biz çarkların dişlilerine uyum sağlamanın lünpenliğinde mezun olurken, kendisi aynı çarklara uyum sağlayamamanın sonucu hapse atıldı. Hüzünlü bir durum. Ama o dönemlerde, bu arkadaşımız, hatıramızdan hemen silinmişti. Ta ki; DTP eşbaşkanı olduğunu öğrendiğim haberi okuyuncaya kadar.
Hatıralarımı yokladım.
Kendisini; efendi, terbiyeli, ağır başlı ve devamlı hüzünlü biri olarak hatırlıyorum. Çekingen gülümsemesi dahi tebessümü pek geçmeyen bir insan. Duygulu ve düşünceli bir insan.
Neyse, konu bu değil.

Merak ettiğim konu şudur;
Devletin okulundan, devletin hapisanesine 12,13 yıl geçirmiş bir insanın daha sonrasında almış olduğu askerlik raporunun sahteliği şimdiye kadar niçin ortaya çıkmamıştır?
Bunun sorumluluğu Sn. Nurettin DEMİRTAŞ'a mı aittir?
Niçin baştan sona doğru adım atmıyoruz da, işimize geldiği zaman sondan başa çıkarımlar yapıyoruz?
Sn. Nurettin DEMİRTAŞ DTP başkanı olmasaydı ve gerçekten de asker kaçağı olsaydı, ölene kadar bu kaçaklık sümen altı mı edilecekti?
Vergisini veren, kamu hizmetini yerine getiren vatandaşlar kendisini nasıl hissedecek?
.?
.?

Hatalarımı, cehaletime bağışlayın
Alt 14-11-2007, 12:06
gercekisim gercekisim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelikten Ayrılanlar

Standart Re: Yapmayın beyler, etmeyin ağalar

pkklılara sayın demek te moda oldu galiba...asker kaçağıysa ve bu şimdi ortaya çıktıysa,o halde şimdi gereği yapılır..bunca yıl ortaya çıkmamış diye bundan sonra da ortaya çıktığı halde askerlik yapmayacak mı sana göre? yok öyle dava...ayrıca şimdiye dek bunu gizleyene de hesap sorulmalıdır.SN. Ben iki ay evveline kadar islama inanıyordum,yeni farkettim yanlışlığı ve artık inanmıyorum yani şimdi şimdiye dek inandık diye şimdi de mi inanalım..
Bu terörist düşüncelileri savunmayı bırakın artık..
Alt 14-11-2007, 12:12
Üye Değil

Standart Re: Yapmayın beyler; etmeyin ağalar!

gercekisim, sen de bu vatanin bos mevzulara kafa takan bombos bir evladisin. Bosluk konusunda uzay gibisin, bravo. Sayin demeyerek bu teroristleri kahredicez ve teroru bitiricez.

Bunun gibi bir akli evvel de, esir dusen askerlere kacirilan asker densin diyor. Neymis PKK'yi yuceltiyormusuz bu sekilde. Yahu akli evvel, askerini orda muhimmatsiz, desteksiz, haberlesmesiz birak. Sonra esir demeyin, o zama esir dusurme, askerimize sahip cik.
Alt 14-11-2007, 12:18
gercekisim gercekisim isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelikten Ayrılanlar

Respendial senin anlamanda problem olduğuna artık kesin kanaat ettim. Siyasi tanıma denilen şeyden haberin var mı senin?(bence yok ama yine de sorayım belki uyanırsın) Bomboş olan senin gibi boş teneke misali gürültü çıkaranlardır. Ayrıca uzayın boşluk olmadığını da öğren,istersen harunyahyadan öğren ama yine de öğren. Bu ifadeleri kullanmadığın zaman terörü bitirirsin diyen mi var da kendi kendine saçma sapan şeyler düşünüyorsun..sen düşmaanına "kardeşim" diye hitap edebilecek köhne bir zihniyettesin..senden ne köy olur ne kasaba !

Bu konuya ayrıca bir mesaj daha yazmayacağım bundan sonra..birileri kendilerini adamdan sanmasınlar boşu boşuna.
Alt 14-11-2007, 12:28
Üye Değil

Beni bosver konu sen ve seni yaklasimin. Belki sen simdi bu cevabi bana bir karsilik olarak yaziyorsun, birtakim ironiler hicvler. Ama benim tepkim psikolojik bir savasin bir parcasi degil, gercek sahsi kanaatimdi.

Ikincisi Turkiye onu bunu siyasi olarak tanisa veya tanimasa kimin umrunda. Kibrisi Turkiye taniyor da ne oluyor? Turkiye adam yerine konmayan bir ulke, bu sebeple yok ona sayin dedi yok bunu tanidi kimsenin umrunda degil. Bos isler iste.
Alt 14-11-2007, 14:55
Kıdemli Üye

Yapmayın beyler, etmeyin ağalar...

Hayır hayır.
Bu konuyu özellikle biz açtık.
Nedeni de, uzaktan yakından bölge ile alakalı olmayışımız.
Bu yüzden, Sn. respendial bence özellikle siz konuya girmez iseniz sevinirim.
En azından bu şekilde girmezseniz daha yapıcı bir tartışmamız olabilir.

Sn. gercekisim,
İnsanlar hukuksal, olarak suçlarında sabitlik görüldüğü vakit suçlu kabul edilir. Suçlu olan bir kişiyi yasalar gereği, yargı organı yargılar ve cezalandırır. Böyle bir durum var mı ki;
" *pkklılara sayın demek te moda oldu galiba" yargınızı ileri sürmüşsünüz? Kaldı ki;
"MADDE 20. - (1) Ceza sorumluluğu şahsîdir. Kimse başkasının fiilinden dolayı sorumlu tutulamaz" der.

"bunca yıl ortaya çıkmamış diye bundan sonra da ortaya çıktığı halde askerlik yapmayacak mı sana göre?" Demişsiniz.
Yazımızda böyle bir savı savunmadığımızı ikinci okuyuşunuzda anlayacağınızı umuyorum.

İslamla alakalı durumunuz ile bu konu hakkında herhangi bir korelasyon göremedim.

Sayın, konusuna fazla takılmışsınız.
Biz; Yaratılanı yaratandan ötürü seven tarafındayız.
İdeolojinin; "Sevilecek... Sev, Dövülecek... Döv" sözü ile hareket edenlerden değiliz.

İlk mesajımdaki sorularımı tekrarlıyor, anlamlı katkılarınız için teşekkür ediyorum.

Alt 14-11-2007, 19:02
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

siyasetle uğraşacak toplumun önüne çıkacak insanların temiz olması gerekir Nurettin DTP için kötü bir seçim DTP intihar ediyor ve bunu bilinçli yapıyor bir sürüsü tutuklanacak ve parti kapatılacak çünkü onlar demokratik mücadele vermek istemiyorlar şiddetin esiri olmuşlar gerilimi artırmak ve kaybetmeye başladıkları tabanı kendilerine çekmek için yapıyorlar
leyla zana hanım ilk seçildiğinde kürtçe yemin etmeye kalktı gereksizdi tutklandı yıllarca hapis yattı onlar birleşmeyi bütünleşmeyi istemiyor önce özerk kürdistan sonrada güney kürdistanla birleşip büyük kürdistan onlar bu hayali gerçekleştirmek için çalışıyor Türkiye Cumhuriyeti onların düşmanı bağımsız kürt devleti kurmak istiyorlar TBMM çalışmak demokratik haklar kazanımlar doğu güneydoğu için yapılacak yatırımlar insani kazanımlar onların işine gelmiyor
Türkiye gelişse kalkınsa doğu imar edilse onlara demokratik haklar verilse kişi başı milli gelir 10000 dolar olsa nasıl kürt ayrımcılığını dayatacaklar
onların amacı kürt türk ayrımını keskinleştirerek AB ve ABD desteğinde büyük kürdistanı kurmak
onların hedefi var ne yazık ki bizim yok doğru teşhis ve tedavi yapılmadığından kangren olmuş
hala başımızdakiler ne yapmaları gerktiğini bilmiyor
Kuzey Irak ta kürdistanı 15 yıldır biz kurduruyoruz *yıllarca çevik kuvvetin süresini uzattık Abd pkk ya yardım etti kuzey ırakı güvenlik bölgesi yaptı kürdistanı kurdurdu ırak ın başına kurt talabaniyi getirdi barzani yi güney kürdistan devlet başkanı yaptı
bizlede kafa buluyor
biz kurbanlık koyun gibi sonu göre göre gitmekteyiz
Birlik beraberlik içinde topyekün bağımsızlık savaşı vermemiz gerekir ne ABD ne AB Bağımsız Türkiye mücadelesidir ne yazık önderlik yok birlik yok
bu ümmetçiler le bu iş olmaz ırak ta parçalanır Türkiye de
Alt 14-11-2007, 19:25
Üye Değil

Ne demek tartismaya girmezseniz? Soruya sizin istediginiz gibi mi cevap vermek zorundayiz, yoksa istedigimiz gibi mi. Sonra benim elestirdigim konulari sende elestirmissin, yapici olacakmisim. Al yap devret sat o zaman. *Sorularinin cevabi, gercekisim'in tepkisi ve Turkiye'nin aklinca yillardir gerceklestirdigi ucuz soguk savas ve medya-halk stratejilerinin sonuclaridir.
Alt 14-11-2007, 21:37
kuvvaci kuvvaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dostlar!
Benimde aklım almıyor. Birdenbire bazı şeyler servise kondu.. DTP nin şahin kanadının ön plana çıkması...Nurettin Demirtaşın askerliği, Fatma kurtulanın dağdaki fotoğrafları... bilmiyorlarmıydı yoksa * ben en ufak bi memuriyete girerken yedi cettimi araştıran Devlet bu arkadaşlar milletvekili yada parti başkanı olurken hiçmi araştırmıyor? Birileri yıllardır oynadığı oyunu devam ettiriyor ama benim aklım almadı gitti...

Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine
Alt 14-11-2007, 22:24
Kıdemli Üye

Vergi kaçağı;
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=186080

Asker kaçağı;
http://www.savaskarsitlari.org/arsiv...sivAnaID=37965

Yapılaşma kaçağı;
http://www.turkpoint.com/konut/kac_yap_norm_yap_old.asp

Elektrik kaçağı;
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=107441

Su kaçağı;
http://haber.lpghaber.com/Turkiye-20...beri-1996.html

Devlet yönetiminde çeşitli politik şekiller vardır.
Liberal Demokratik (ABD, Batı ülkeleri politik sistemleri)
Egalitarian Otoriter (Sovyetler Birliği, Çin, Vietnam politik sistemleri)
Geleneksel İnegalitarian (Suudi Arabistan, Kuvait politik sistemleri)
Populist (Afrika, Güney Amerika ülkeleri politik sistemleri)
Otoriter İnegalitaryan (Pakistan, Peru) sistemler olarak kategorize edilmektedir.
Egalitaryan: Eşitlikçi
Kaynak, Sağlık Politikası, Prf. Dr. A. KISA, A. Y. Üniversitesi,

Ülkemiz bu skalada Otoriter İnegalitaryan sistem ile Populist sistem arasında bir yerlerdedir.
Bunun anlamı, devlet erkinin kontrol mekanizması, yönetilenler üzerinde en etkin şekliyle kurulduğudur.
Kuruluşundan günümüze kadar geçirdiği askeri vesayetler ve devletçi politilar da bunun göstergesidir.
Tüm bunları toparladığımızda devletin, vatandaşının bilgilerine sahip olamaması ya da diğer bir deyiş ile vatandaşın edimlerinin devlet tarafından bilinememesi oldukça zordur.
Bu sonuçla ve yukarıdaki istatistikleri toparlar isek.
Devlet, bilerek vatandaşını kaçağa mı yöneltiyor? Sorusu gelir aklımıza.
Niçin?
Çünkü kaçağı olan siner. Kaçağı olanın sesi çıkmaz.
Siz hırsızsanız karakoldaki falakaya ses çıkaramazsınız.
Olan hakkınızı dahi savunamazsınız.

Bu yüzdendir ki; hakim güç tüm bu kaçaklara göz yumar.
Yumar ki; günün birinde, bir yerlerde vatandaşını saf dışı bırakmak için elinde doneler olsun.
Olsun ki; 12 yıl hapis köşelerindeki tüberküloz hastalığını dahi bahane edemesin!!!
Diye düşünüyorum.

Önerilen Siteler