04-08-2005, 15:29
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
İlk insan
Dün memurlar sitesinde verilmişti bu site sonra okumaya başladım.Dünden beride okuyorum.Her soruya karşıt fikre içimde kolaylıkla cevap bulabiliyorum.Hoş herkezin yolu kendine beni ilgilendirmez.Tek aklıma yatmayan konu şu:İlk insan yaratılırken neden 2 değilde ne bileyim 100 kişi yaratılmadı.Bildiğim kadarıyla akraba heleki kardeş ilişkisi dinimizce yasak birsürüde sakıncası var.Kafam karıştı anlayın birileri açıklar umarım. 8O
|

04-08-2005, 16:15
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
Düşünmek güzel şey .Bir yaratıcı olmadığını düşüneyim diyorum.Ozaman ilk yapacağım şey para kazanmak bunun içinde her yolu denerim.Niye mi nasılsa 1 defa geliyorum dünyaya başkalarından bana ne.Ama öyle diyemiyorum işte.Kalbim sızlar benim demekki bir et yığını değilim.Vücudumdan ayrı bir parça var.Bu parçanın yokolmasını sağlayacak birşey yokki.vücudumdan ayrılan bu şey nasılsa yaşayacak.Yaratıcının olmadığına inanıyorsunuz.Ya varsa.Aşık oldunuz diyelim ama kız pas vermiyor.Ama küçük bir umut varsa yinede peşinde koşarsınız değilmi.Sıra dine gelince neden kaçıyoruz.Koşun bakalım belkı biryerlerde yakalarsınız.Saçma da gelse bunlar benim düşüncelerim.Saygılarımla......
|

05-08-2005, 00:31
|
|
|
Zaten böyle bir yaratılış var ise, avustralya kıtasında, amerikada nasıl insanlar yerleşti acaba? Tevrata göre yaratılış kıtaların ayrılmasından çok daha sonra, günümüz oldukça yakın bir tarihte gerçekleşmiş olması lazım...
Ayıca sen de zaten yazında "küçük bir umut olsa" diyerek belirtmişsin, dinlerin doğru olması ile ilgili en ufak bir umut yok bana göre.
|

05-08-2005, 04:03
|
 |
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Neden insan yaratılırken 100 değilde 2 yaratılmış -> Bence Ortadoğu dinlerinin yeşerdiği toplumlardaki düşünce tarzından. Sümerlerde de insan Tanrılar tarafından yaratılmış. Onlar da düşünmemişler hiç niye 100 tane yaratılmamış diye. Benzer yaratılma öyküsü Güney Afrika yerlilerinde de var. Ama onlara göre ilk insan aynı zamanda Tanrı sayılıyor. Ve onlar da diğer şeyleri kim yaratmış peki diye düşünmemişler hiç. Bunda şaşılacak bişey yok. Ama bu düşüncenin ortaya çıkmasını sağlayan toplumsal koşulları araştırabilirsin.
Akraba evliliği kavramının ne kadar zaman önce ortaya çıktığını biliyor musun? Niye Lut kızlarıyla yatmış sence? Bu kavrayışın oluşması bugünkü dinlerin kökenini aldığı eski kültürlerden olduğuna göre o zamanlar yaşayan insanlar için garipsenecek bir durum yok. Bu dediğin bir çocuğun ilk olarak 500 yıl önce yaşanmış bir olayı duyduğunda 'peki niye telefon etmemiş' demesi gibi bişey. Yani daha evlilik kavramının olmadığı bir dönemde yaşayan insanlar için 2 kişiden gelmek garip bişey değildir. Bugünden bakıp, bugünün değerlerinden düşünürsen anlama şansın olmaz.
Bir yaratıcı olduğuna inanmasaydım para kazanmak için her yolu denerdim -> Bunu şöyle genelleştirelim istersen. İnsanlardaki Allah korkusu onların kötü şeyler yapmalarını engeller. Allah'tan korkmayan yada Allah'a inanmayan her kötü şeyi yapabilir. Bu anlayış tümüyle çarpıktır. İnsanlar onbinlerce yıl büyük emeklerle, büyük mücadelerle bugünkü değer sistemlerimizi yaratmıştır. Bu değerler toplumsal yaşam sürdürmenin ortaya çıkardığı, ve toplumların ayakta kalmasını sağlamak için gerekli şeylerdi. Bu değerlerin Tanrılara maledilmesi de yine insanların geliştirdiği bir başka değer sistemi oldu. Bu yolla toplumsal düzenlemelerin daha kolay yapılabilmiş olduğunu da bugünden bakınca görüyoruz. Ama artık çağdaş insanın böyle değerlere yaslanarak toplumları ayakta tutmak gibi bir düşüncesi yok. Hukuk diye birşey yokken dini inançlar vardı. Dini inançlar yetmedi ki hukuk gelişti, bilim gelişti, sosyal devlet sistemleri gelişti.
Eğer sen para kazanmak ya da başka kötü emellerle bişeyler yaparsan bugün toplumsal yaşamın kuralları, kanunlar, medya vs. seni yargılar. Ve bunlar artık insanlarda da içselleşmiştir. Sanıyormusun ki, birisi ateistse yada bir dine inanmıyorsa onun değer sistemi yoktur. Tersine.
Ayrıca dini inançların tam da para kazanmak gibi, ahlaksız işler peşinde koşmak gibi şeyler için çok güzel paravan olabildiğini görüyoruz. Bugün gazetelerde Mersin'deki olay basit, sıradan bir örnek. Binlercesini sayabilirim sana. İnsanların gözü bağlı birşeylerin peşinden koşmaları, onları aldatmak, kötülük yapmak için en kolay ortamdır.
Sonuç olarak diyeceğim: Bizleri ayakta tutan, değerlerimizi koruyup, geliştiren şey dinler değil, ürettiğimiz toplumsal değerlerdir. Koşacaksan bu değerlerin peşinden koş.
|

05-08-2005, 10:42
|
 |
Üye
|
|
|
|
sargon herşeye nokta koydu ama inançlılar şimdiye kadar boşa mı inandık deyip daha hala çırpınıp duruyor.şimdi kuran meallerini arapça tefsir hileleri ile uğraşıyorlar.3ay önce mesaj tv.'de evrimi kabul ettiklerini ama bu evrimin allahın kontrolünde olduğunu allah ilk insanların aklen gelişimini beklemiş ve o insanlar allahın istediği gelişimden sonra o topluluğa adem'i uyarılsınlar diye peygamber olarak göndermiş. yani şimdi durum sizin dediğiniz gibi değil adem ilk insan değil ilk peygamber ve bir topluluğa gönderilmiş bunları da mesaj tv'de söyleyen profesör doktor haydar baş .bu zat daha dün evrimi kabul etmeyenler şimdi evrimin kuranda zaten yazdığını ve bu kuran mucizesi olduğunu savunuyorlar halbu ki gene yanılıyorlar türlerin kökenini ilk darwin araştırmadı m.ö.400 yılında aristo türlerin kökeni hakkında araştırma yapmış ve türleri basitte olsa sınırlamış. bilim geliştikçe kuran daha neler yumurtlayacak onu merak ediyorum. kuran bilimdir diyorlar yıllarca şu basit soruyu soruyorum neden amca çocukları ile evliliğe evet dedi bu gün tıp alanında ki bilim adamlarının hepsine sorun amca çocukları ile evliliğe ne cevap verirler ben karşılaştığım tüm doktorlara sordum hepsi kesinlikle akraba evliliği yalnış bir şey
|

19-08-2010, 04:19
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Saygideger arkadaslar;
Bir insanoglu turunden bahsedebilmek icin, en az uc (erkek, disi, dogan) olmasi ve doganin da ureyebilmesi icin, cinsiyetine gore, ya doguran ile ya da dogurtan ile cinsel iliskiye gecmesi gerekir. Ustelik bu aciklama, cesitli cografyalardaki, deri rengi ve gorunus farkliligini da kapsamaz. Sadece bir cografi merkezli bir degerlendirmedir. Bu acidan da, ya bu cografi merkezden yayilim, ya da birden fazla cografi merkezde insanoglu turu varligindan, hem zaman hem de toplum olarak bahsetmek gerekir. Bu da zaten, otomatikman; etik yonlendirim ve yaptirim farkliligidir. Bu konuda evrensel onay, soz konusu degildir.
Bu da (ayni aile ici cinsel iliski), ahlaki ve etik yonlendirim yaptirimlari olarak nasil algilanir, o da farkli bir konudur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

19-08-2010, 04:35
|
 |
Üye
|
|
|
|
Evrim teorisine göre;
bir türün başka bir türe dönüşmesi sadece bir birey üzerinde olmuyor. Evrimleşmeye sebep olan şartlar, o türün o bölgede yaşayan tüm bireylerini etkiliyor ve toplu halde türleşme başlıyor.
İnsanın da evrimleşmesi böyle olmuştur. Bir bölgede (son bilgilere göre Güney Afrika Cumhuriyetinin biraz kuzeyindeki bir bölge) toplu halde homo-sapiens'in oluşumu gerçekleşmiştir. Tamamı zenci olan bu insan topluluğu çoğalmaya devam etmiş ve tüm dünyaya yayılmıştır (Bilindiği üzere maymunlarda göçebelik alışkanlığı yoktur). Dağıldıkları bölgelerdeki güneşlenme miktarına bağlı olarak deriye, saça, göze rengini veren pigmentler azalmaya başlamış ve değişik görünümlü insan toplulukları oluşmuştur. Bugün dünyanın herhangi bir yerinde yaşamakta olan bir insanın gen haritası çıkarılabiliyor ve atalarının nerelerde yaşamış olduğu belirlenebiliyor. Bu soyacağının en üstünde her zaman Afrika gözüküyor.
Toplu türleşmeye örnek olarak 70'li yıllarda bir deney yapılmıştır. Bir grup kertenkele doğal ortamlarından (kuzey amerika) alınıp farklı bir çevrede (orta avrupa) yaşamaya zorlanmışlardır ve 20 yıl sonra yeni nesil kertenkelelerin beslenme alışkanlıklarda ve dış görünüşlerinde değişiklikler olduğu gözlemlenmiştir.
saygılar...
|

19-08-2010, 05:51
|
 |
Üye
|
|
|
|
eğer insan iki kişiden türemişse, adem ve havva isimleriyle sembolize edilen karakterler beyaz insanlardır. bu insanlardan nasıl siyah insanlar meydana geldi? Bu genetik açıdan mümkün değildir. bunun tek yanıtı siyahların evrim geçirmesi olacaktır. bu da başta yaratıldığını sonradan evrimleştiğini söylemek anlamına gelir.
insanlar yani homo saphiens, dünyanın bir yerinde aynı süreçte ortaya çıkmışlardır. çin civarları, afrika dolayları, arap yarımadası gibi yerlerde aynı tarihlerde insanlar evrimleşip soylarını sürdürmüşler ve doğa şartlarına göre evrimleşmişlerdir.
|

24-08-2012, 07:57
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
guncelleme.
|