29-05-2008, 22:56
|
|
Üye
|
|
|
|
Kurana göre dünya yuvarlak mıdır? Güneş nasıl batar?
Kuran'a göre dünya yuvarlak mıdır? Güneş nasıl batar?
Kuran'da yapılan bilimsel hatalardan birisi de, dünyanın yuvarlak olmadığının ima edilmesi ve güneşin balçık içinde batmasıdır. Kehf Suresi'nden ayetlere bakalım:
18/83. Sana Zulkarneyn'i sorarlar, "Onu size anlatacagim" de. 18/84. Dogrusu biz onu yeryuzune yerlestirmis ve her seyin yolunu ona ogretmistik. 18/85. O da bir yol tuttu. Kehf/18/86. Sonunda gunesin battigi yere ulasinca onu, kara balcikli bir suda batiyor gordu. Orada bir millete rastladi. "Zulkarneyn! Onlara azap da edebilirsin, iyi muamelede de bulunabilirsin" dedik. 18/87-8. "Haksizlik yapana azap edecegiz, sonra Rabbine dondurulur, onu gorulmemis bir azaba ugratir; ama inanip yararli is isleyene, mukafat olarak guzel seyler vardir, ona buyrugumuzdan kolay olani soyleriz" dedi. 18/89. Sonra yine bir yol tuttu. Kehf/18/90. Sonunda gunesin dogdugu yere ulasinca, gunesi, kendilerini elbise, bina gibi seylerle ortmedigimiz bir millet uzerine doguyor buldu.
Görülüyor ki, Kuran'a göre insan dünya üzerinde yürüyerek güneşin battığı yere ulaşabiliyor ve güneşin kara balçıklı bir suda battığını görüyor.. Bu ifadeden Muhammed'in dünyayı tepsi gibi düz sandığı anlaşılıyor. Dünyanın yuvarlak olduğunu bilseydi, kişinin dönüp dolaşıp yola çıktığı noktaya geleceğini söylerdi.. Ayrıca, gfüneşin batma yerinin de, günümüz astronomi bilgisine göre yanlış verildiği görülüyor.
|

30-05-2008, 04:09
|
|
Üye
|
|
|
|
 tamamen çarpıtma.. "Kara balcılı suda batıyor" dan suya batıp çıktığı anlamını çıkarmak kadar zor bir şey yok  ben bundan direk denzilerde batan güneşi hatırlarım. güneşin battığı yer batı, doğduğu yer doğu olarak anlatılmış. bunu görmemek zor iş. ki 18-90 da giyinmeyen , evleri olmayan insanlardan bahsediliyor. yani afrika, eski hindistan halkı da olabilir. yani doğu... sizin çıkardığınız anlamın bir dayanağı yok bu açıdan, öylece yazılmış gitmiş. dünyanın yuvarlaklığı ile ilgili, doğu-batı ile ilgili, dünyanın dönüşüyle ilgili birçok ayet var, bundan düzlük kavramını nasıl çıkardınız açıklarsanız sevinirim, çünkü açıklamamışsınız...
Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız
Bizim mezarımız ariflerin gönüllerindedir...
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Muhammed Celaleddin
Ama bizi yeni sulara götürecek akıntı durdu!
|

30-05-2008, 04:56
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|
tamamen çarpıtma.. "Kara balcılı suda batıyor" dan suya batıp çıktığı anlamını çıkarmak kadar zor bir şey yok ben bundan direk denzilerde batan güneşi hatırlarım. güneşin battığı yer batı, doğduğu yer doğu olarak anlatılmış. bunu görmemek zor iş. ki 18-90 da giyinmeyen , evleri olmayan insanlardan bahsediliyor. yani afrika, eski hindistan halkı da olabilir. yani doğu... sizin çıkardığınız anlamın bir dayanağı yok bu açıdan, öylece yazılmış gitmiş. dünyanın yuvarlaklığı ile ilgili, doğu-batı ile ilgili, dünyanın dönüşüyle ilgili birçok ayet var, bundan düzlük kavramını nasıl çıkardınız açıklarsanız sevinirim, çünkü açıklamamışsınız...
|
Kur'an'da dünyanın yuvarlak olduğunu belirten bir ayet yoktur.
Asıl çarpıtma bazı ayet ve sözcüklerden farklı manalar çıkartma çabasıdır.
Örneğin Naziat-30'u Yaşar Nuri'nin " Bundan sonra da yeri deve kuşu yumurtası gibi döşedi" şeklinde çarpıtmasıdır.
Yine örneğin, Neml-88'de "Dağları durur görürsün, halbuki bulutlar gibi hareket ederler" ayetinin anlamı çarpıtılarak dünyanın döndüğüne ispat olarak öne sürülür. Bazı mealciler, "yer" sözcüğünü "yerküre" şeklinde yazıp tahrifatçılıkta sınır tanımazlar.
Ama Kur'an okunduğunda ne anlaşılıyorsa o şekilde değerlendirildiği takdirde, hiç kimse hiçbir ayetden dünyanın yuvarlak olduğu sonucunu çıkarmaz.
Tersine altta yer, üstte gökkubbe anlamı çıkarır.
|

30-05-2008, 07:59
|
|
Üye
|
|
|
|
Gökleri ve yeri hak olarak yarattı. Geceyi gündüzün üstüne sarıp-örtüyor, gündüzü de gecenin üstüne sarıp örtüyor... (Zumer Suresi, 5)
Üstteki ayette “sarıp örtmek” olarak tercüme edilen Arapça kelime “tekvir” dir. Bu kelimenin Türkçe karşılığı, “yuvarlak bir şeyin üzerine bir cisim sarmak”tır. (Örneğin Arapça sözcüklerde “başa sarık sarma” gibi yuvarlak cisimleri içeren fiiller için bu kelime kullanılır).
peki üstteki atheist in iddialarına ne demeli?? bu akılcı değil de o iddialar mı akılcı pante??
yaşar nuri ye gelince, şimdi bir şey dicektim ama neyse  şahanın "107 gol yiyen takımın teknik direktörü" adlı videosunu önerebilirim  )
Konu su2prelude tarafından (30-05-2008 Saat 08:02 ) değiştirilmiştir.
|

30-05-2008, 08:32
|
|
|
[quote=atheist87;110782]
18/83. Sana Zulkarneyn'i sorarlar, "Onu size anlatacagim" de. 18/84. Dogrusu biz onu yeryuzune yerlestirmis ve her seyin yolunu ona ogretmistik. 18/85. O da bir yol tuttu. Kehf/18/86. Sonunda gunesin battigi yere ulasinca onu, kara balcikli bir suda batiyor gordu. Orada bir millete rastladi. "Zulkarneyn! Onlara azap da edebilirsin, iyi muamelede de bulunabilirsin" dedik. 18/87-8. "Haksizlik yapana azap edecegiz, sonra Rabbine dondurulur, onu gorulmemis bir azaba ugratir; ama inanip yararli is isleyene, mukafat olarak guzel seyler vardir, ona buyrugumuzdan kolay olani soyleriz" dedi. 18/89. Sonra yine bir yol tuttu. Kehf/18/90. Sonunda gunesin dogdugu yere ulasinca, gunesi, kendilerini elbise, bina gibi seylerle ortmedigimiz bir millet uzerine doguyor buldu.
quote]
Arkadaşlar ; lütfen bırakalım Kur'an'a göre ( daha doğrusu Muhammmet'e göre ... ) dünya düz mü , yuvarlak mı tartışmasını da şu ayete bir bakalım :
Ayete geçmeden bir hatırlatmada bulunmak istiyorum :
Dinciler , ne zamanki bir buluş olsa işlerine öylesi geldiği için Kur'an ayetlerinin orasını burasını çekiştirip sündürerek , hatta ve hatta insan aklıyla resmen dalga geçercesine 'aha gördünüz mü ; bilimin henüz yeni bulduğunu Kuran 1400 yıl öncesinden haber veriyor'' demiyorlar mı ?
Ama işlerine gelmeyip eh biraz da köşeye sıkıştırılınca da ''Kardeşim , Kuran bilim kitabı değildir'' deyip çıkmıyorlar mı ?
Sineğin bir kanadında zehir , diğer kanadında da panzehir varmış ...
Meni , insanın göğüs ve beli arasından bir yerden atılırmış ...
Yahu , insanoğlu tüm bilimsel ilerlemesini ve buluşlarını Kur'an sayesinde mi elde etti ?
Bu Kuran 1400 yıldır ortada .
Peki ; var mıdır dünya çapında müslüman bir bilim adamı ?
Yok , şu ayette dünya düzmüş de , bu ayette yuvarlakmış da , tam bir ''benim oğlum bina okur , döner döner yine okur'' olayı ...
Ne anlatılmaya çalışılıyor bu ayette , ona bakmak lazım herşeyden önce .
Tek anlatılmaya çalışılan şu :
Muhammet , kendisine inanmayanları ikna edebilmek için oradan buradan duyduğu kıssaları anlatıyor ve bununla kendisine inanmayanları ikna etmeye çalışıyor , tabii bol bol da sırtını Allah'a yaslayıp insanları kendisine inanması için korkutmaya çalışıyor , hepsi bu .
- Bir Zulkarneyn varmış da , demiş ki Allah , söyle onlara , bana inandılar ne ala , ama var yaa bana bir inanmazlarsa var ya , gösteririm ben onlara ...
Yani 'kızım sana söylüyorum , gelinim sen anla'' ayetleri ...
Kİ KOCA KURAN'IN NEREDEYSE ÜÇTE BİRİ BÖYLE AYETLERLE DOLU .
Yüzyılllardır sözde din alimleri uğraşıp duruyor :
- Efendim , bu ayetler gizli ayetlermiş de , burada dünyanın yuvarlaklığına işaret ediyormuş da , bakın efendim Kuran ta çağlar gerisinden dünyanın yuvarlaklığını işaret ediyormuş da ....
Adama ''Hacı hacı ; bu kitabı 1400 yıldır en çok okuyan sendin , bu zamana kadar aklın neredeydi ? '' diye sormazlar mı ?
Muhammet'in şehveti sözkonusu olunca tonlarca açık seçik ayetler gönderen Allah , sıra dünyanın şeklini anlatmaya gelince , gizli anlatımlar gereği duyuyor ...
Çelişki üstüne çelişki ...
Konu Aydınus tarafından (30-05-2008 Saat 08:35 ) değiştirilmiştir.
|

30-05-2008, 09:05
|
 |
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Kuran'ın tek gizli mesajı var oda anlayana........
|

30-05-2008, 09:45
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
sevgili su, inancınızdan dolayı sürekli zeytin yağı gibi üstte durmak zorunda kalıyorsunuz.
bu çırpınış sizleri, kuran argümanlarının yeterli olmadığından dolayı, gülünç savunmalara zorluyor.
bir yerde ak dediğinize başka bir yerde kara demek zorunda kalıyorsunuz.
elimizde kendini ''apaçık'' olarak tanımlayan bir kuran varken ,niye tevil yoluna gidiyorsunuz
1400 yıllık mızrak, bugünkü çuvallara yırtmadan girmiyor. işte esas mesele bu.
ne üzücüdürki , inançlı olduğum dönemlerde '' dinsizlere'' karşı kuranı savunmakta hep zorlanırdım. ''ama ama'' diye başlayan ünlemlerle savunmaya çalışırdım. ama '' akıl '' karşısında çarşaflardım. mahallede dayak yemiş bir çocuk gibi gönlümü kandırmak için hemen okuldaki (imam hatip lisesi) öğretmenlerime koşar onlardan medet umardım.
kurandaki dünya modeli ''batlamyus evren modelidir'' bu yüzden o zamanın bilgilerine
göre güneşin bir yerlere batıp sonra yeniden doğması ''mantıklıdır''
aztekler güneşin doğmaya devam etmesi için insan sunarlardı. ve zigguratlarda uzman!
rahipler eisr edilen kurbanlık insanların ölmeden kalplarini çıkraırlardı.
ve bu sayedede (onlara göre) güneş doğmaya devam ederdi.
buna benzer eski çağlardan kalma bir sürü güneş kültleri vardır ve bu güneş kültleri
hemen hemen her toplumda vardır.
aynı kült araplarda da vardır. lat uzza menat güneşin kızlarıdır.
konumuz dışında ama bir şey daha söyleyeyim.
''euğuzubillahi mineşşeytanirrecim'' deki şeytandan sığınma sizin cahiliye dediğiniz araplarda vardı.
o zamanki araplarda da cin ve şeytan inacı vardı. ve bir yerden bir yere giden arap gideceği yerin sınırında şöyle dua ederlerdi ''ey medinenin cinleri size sığınıyorum''
burdaki sığınma ''bana zarar vermeyin '' ricasıydı!
muhammed bu yalvarmayı veya sığınmayı ''yukarıya'' havale etmiştir.
yani işlem aynı kalmış sadece adres! değişmiştir
sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
|

30-05-2008, 13:06
|
|
Üye
|
|
|
|
ozgur_beyin´isimli üyeden Alıntı
sevgili su, inancınızdan dolayı sürekli zeytin yağı gibi üstte durmak zorunda kalıyorsunuz.
bu çırpınış sizleri, kuran argümanlarının yeterli olmadığından dolayı, gülünç savunmalara zorluyor.
bir yerde ak dediğinize başka bir yerde kara demek zorunda kalıyorsunuz.
elimizde kendini ''apaçık'' olarak tanımlayan bir kuran varken ,niye tevil yoluna gidiyorsunuz
1400 yıllık mızrak, bugünkü çuvallara yırtmadan girmiyor. işte esas mesele bu.
ne üzücüdürki , inançlı olduğum dönemlerde '' dinsizlere'' karşı kuranı savunmakta hep zorlanırdım. ''ama ama'' diye başlayan ünlemlerle savunmaya çalışırdım. ama '' akıl '' karşısında çarşaflardım. mahallede dayak yemiş bir çocuk gibi gönlümü kandırmak için hemen okuldaki (imam hatip lisesi) öğretmenlerime koşar onlardan medet umardım.
kurandaki dünya modeli ''batlamyus evren modelidir'' bu yüzden o zamanın bilgilerine
göre güneşin bir yerlere batıp sonra yeniden doğması ''mantıklıdır''
aztekler güneşin doğmaya devam etmesi için insan sunarlardı. ve zigguratlarda uzman!
rahipler eisr edilen kurbanlık insanların ölmeden kalplarini çıkraırlardı.
ve bu sayedede (onlara göre) güneş doğmaya devam ederdi.
buna benzer eski çağlardan kalma bir sürü güneş kültleri vardır ve bu güneş kültleri
hemen hemen her toplumda vardır.
aynı kült araplarda da vardır. lat uzza menat güneşin kızlarıdır.
konumuz dışında ama bir şey daha söyleyeyim.
''euğuzubillahi mineşşeytanirrecim'' deki şeytandan sığınma sizin cahiliye dediğiniz araplarda vardı.
o zamanki araplarda da cin ve şeytan inacı vardı. ve bir yerden bir yere giden arap gideceği yerin sınırında şöyle dua ederlerdi ''ey medinenin cinleri size sığınıyorum''
burdaki sığınma ''bana zarar vermeyin '' ricasıydı!
muhammed bu yalvarmayı veya sığınmayı ''yukarıya'' havale etmiştir.
yani işlem aynı kalmış sadece adres! değişmiştir
|
sen kendinle beni karıştırma emi.. bu birincisi ikincisi zeytin yağı gibi üstte altta bu beni hiç mi hiç tınlamaz. üçüncüsü benim ama ama üzerine ünlemlerim yoktur, ama nın sonuna ünlem benim dilbilgimde konulamaz!! gülünç savunmalar deyince yukarıdaki iddianın gülünçlüğünü tartışmamanızşaşırtıyor beni. hadi tek doğru sizsiniz... sona doğru, yok bir yerden bir yere giden arap yok şu yok bu, siz Kur'an ın bugüne doğru gelip gelmediğini, hadisleri tartışırken Kur'andan önceki araplar şunu yapıyordu bunu yapıyordu deyip inanmanız neyi ispatlıyor?? şaşkınlığı mı?? inanmak bu kadar kolay yani... gerisi ot..
Konu su2prelude tarafından (30-05-2008 Saat 13:14 ) değiştirilmiştir.
|

30-05-2008, 13:09
|
|
Üye
|
|
|
|
bu arada konuyu çarpıtıp kişiselliğe dökmeden tartışırsanız yöneticiler de sevinecektir bende. sonra suçlu biz oluyoruz da o bakımdan...
|

30-05-2008, 14:53
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
hani vardırya bi şaşırma efekti; ey allahım sen ne büyüksün bunun sebebi bilimden o kadar uzak olmadırki hiç varmıdır bu cümleyi kuran bilim adamı.. ama ben projeksiyon aleti görünce şaşkın şakın bakarak bu cümleyi kuram bir imam tanımaktayım 
tevekeli kuran ın bilim i böle bişey olmalı gerisi sanırım lafı güzaf....
ÖRGÜTLENİN!!!
|