islami forumlara giriş koşulları
aspendos adlı arkadaşın bir konuyu tartışması sırasında şikayet ettiği turandursun.com da karşı görüşlere fazla yer verilmediğini ve bu görüşleri yazan kişilerin siteden uzaklaştırdığı yalanına cevap olarak şunları yazmak istiyorum..
öncelikle herhangi bir islami forumun giriş koşullarından dikkatimi çeken 2 maddesini yazıyorum
İslamiForum kendine özgü kuralları olan, sınırsız özgürlük vaat etmeyen, akla her gelenin söylenmesinin ve isteyenin dilediği gibi davranmasının söz konusu olmadığı bir ortamdır. Üyeler buraya kendi özgür iradeleriyle geldiklerine göre site kurallarına uymak durumdadırlar. O yüzden bu çerçeve dahilinde hareket etmeyi kabul eden üyelerimize saygılarımızı, sevgilerimizi sunuyoruz. Aksini düşünenlere de elimizden yolunuz açık olsun demekten başka bir şey gelmemektedir
İslami Forumda , kur'an-ı kerimin "Allah'ın ipine sımsıkı sarılın, parçalanıp ayrılmayın (3/103) " emrine ve "mü'minler ancak kardeştir (49/10) " ilkesine hassasiyetle bağlılık gözetilmekte olup, bu nass-ı kur'ana açıkça muhalefet anlamına gelen hizipçilik yasaklanmıştır.
işte burda çok iyi görüyoruz müslümanların hoşgörülüğünü...hiçbir şekilde karşıt görüşlere dayanamıyorlar ve bu görüşleri tartışmak bile istemiyorlar...hiçbir şekilde tartışmadan sadece allaha inanalım diyorlar...eee bu insanlardan düşünüp muhammedin yalanlarını ortaya çıkarmayı nasıl beklersiniz..
ancak turandursun.com ve diğer özgürcü forumlarda birçok müslüman vardır ve bunlar istedikleri şeyleri acıkca söyleyebilmektedir... bakınız aspendosa....
gene gördük müslümanların anlayısını, hoşgörüşünü....
düşünsenize bir cemaatta ben ateistim dediğinizi..o güzelim hoşgörülü müslümanlar nasıl tepki verecekler!!!düşünemiyorum bile..ama bir ateist grubunun içinde çok rahatlıkla müslüman oldugunuzu söyleyip onlarla gayet seviyeli bir şekilde tartışabilirsiniz....
sonuc olarak şu forum kuralları bile iki grub arasındaki farkı çok güzel bir şekilde özetleyebiliyor...
|