26-08-2008, 10:36
|
 |
Üye
|
|
|
|
Artık bende aranızdayım
Moderatör olduğum bir ateist forumda yönetimde yaşadığım problemler sonucu istifa ettim.Sonrasında bir kaç ateist siteye ziyarette bulundum en içerikli sitenin Turan Dursun'un sitesi olduğuna kanaat kıldım artık bende aranızdayım.
Moderatör olduğum forumda yaşadığım problemi söyleyeyim ki burdada aynı sorunla karşı karşıya kalmayayım. Ben Anarşist komünistim, ne Kemalistim nede Atatürk'çü, bu site tüm fikirlere açıksa burada yazar olmaya adayım, sonuna kadar emek veririm nihai amacımız insanlığı aydınlatmak. Fakat burada Atatürk'çü olmadığım için dışlanacaksam iletilerime kısıtlama gelecekse ( ki eski forumda bunlarla karşılaştım) en iyisi hiç başlamadan bitirmek.
Siyasi sohbetlerde Kemalizm eleştirisine açık ise bu site, ne mutlu fikirlerin özgürlüğüne, ne mutlu iletişim kurma yeteneğimize...
Sevgiler
|

26-08-2008, 10:55
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Hoşgeldin Master2
Saygı sevgi çerçevesinde hakaret ve küfür içermedikten sonra her türlü fikre açığız.
Anarşist komünist ne demek biraz açarsanız iyi olur.
Kemalizm'e herkes saldırıyor zaten nedense son dönem moda oldu,herhalde TC 'nin tasfiyesi operasyonunun bir parçası Atatürk'ün tasfiyesi.
saygılar
''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
|

26-08-2008, 11:16
|
 |
Üye
|
|
|
|
Öncelikle cevap yazdığın için teşekkürler "aydoe"
|
Saygı sevgi çerçevesinde hakaret ve küfür içermedikten sonra her türlü fikre açığız.
|
Elbetteki her fikir saygı çerçevesinde olacak, bizlere koyan şey cevap veremediklerinde eksik kaldıklarında, bizleri susturma çabaları , üzerlerimizde despotizm uygulamaya çalışıyorlar, bizde bunu kendimize yediremeyiz, ben eski forumuma onurumla gitmiştim, çıkarkende onurumla çıktım. Kimsenin baskısına, Teistler için Muhammed ne kadar değerli ise, Kemalist ateistler içinde Atatürk o denli dokunulmaz, eleştirilemez derecede kutsal kabul ediliyor. Bizler bunu tabucu-dogmacı olarak görüyoruz, elbetteki herkezin eleştirilecek yönleri vardır, politik olsun , ideolojik olsun. Birde Kemalistlerde şöyle bir özellik var;
-Atatürk'çü müsün?
-Hayır değilim
-O halde Atatürk düşmanısın.
|
Kemalizm'e herkes saldırıyor zaten nedense son dönem moda oldu,herhalde TC 'nin tasfiyesi operasyonunun bir parçası Atatürk'ün tasfiyesi.
|
Bu cümlede de sanki yukarda bahsettiğim zihniyetin tohumları var, Atatürk sevgisi bir nevi din gibi olmuş. Sorarsın;
-Müslüman mısın ?
-Hayır, hristiyanım
-O halde sen benim düşmanımsın çünkü ben Müslümanım.
Gibi trajikomik, ironik bir replik çıkıyor ortaya. O halde ne yapacağız fikirlerimizi çağdaş değerler seviyesinde, özgürce, saygı çerçevesinde belirteceğiz, inanın herkezin herkezden öğreneceği çok şey var, onun için dinlemeyi bilelim arkadaşlar.
Gelelim anarşist komünizme; bunu Merhaba başlığında konuşmak anlamsız olur, ilerki zamanlarda yeni başlıklarla tartışma ortamı yaratıp fikirlerimizi beyan ederiz, bu arada senin dediğin gibi kısaca açıklamak gerekirse;
http://tr.wikipedia.org/wiki/Anar%C5%9Fist_kom%C3%BCnizm
buradan bir takım bilgilere ulaşabilirsin, "aydoe"
Sevgiyle kalın...
|

26-08-2008, 12:43
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili Master2, hoşgeldin..
Sevgiler...
Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
|

26-08-2008, 12:49
|
 |
Üye
|
|
|
|
Teşekkürler Thunderpoint, burada çok güzel işler yapacağımıza benziyor, çabuk ısındım foruma.
Sevgiler
|

26-08-2008, 12:50
|
 |
Onur Üyesi
|
|
|
|
master2 hoş geldin,
Sitemizde komünist, sol komünist, sosyal-demokrat, sol-liberal, ulusalcı, milliyetçi görüşten pek çok insanla tanışacaksın. Kin ve şiddet propagandası yapmamak ve hakaret, bariz aşağılama ifadeleri içermemesi şartıyla ve ilgili konudaki forumda yazmak şartıyla her ideoloji serbesttir. Daha detaylı bilgi için üst menüde yer alan Tüzüğümüze göz gezdirmeni tavsiye ederim.
|

26-08-2008, 13:03
|
 |
Üye
|
|
|
|
Uyarı için teşekkürler "Cem"
İşte fikir zenginliği budur, her çeşit fikirin savunulması güzel birşey fakat ideolojiler yada doktrinler olgular üzerinden tartışılırsa daha verimli bir tartışma ortamı sağlanır. Yoksa körü körüne bağlanmışlık söz konusu olur, buda kişisel gelişimi izole eder.
sevgiler
|

26-08-2008, 13:42
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sayın Master2
Turan Dursun sitesi bireysel kaprislere ya da kişisel ideolojilere göre yönetilmez. Pek çok forumun eleştirdigi bir site tüzügümüz ve bu tüzügü uygulamakla yükümlü demokratik organlarımız vardır. Turan Dursun sitesi bir mücadele platformudur, forumlar ise bunun ana fakat sadece düşünsel kısmını teşkil eder.
Site tüzügüne uydugunuz sürece her türlü düşüncenizi belirtebilirsiniz. Ancak sitemizin ana misyonunun ve ana ilgi alanının da dinlerden özgürlük oldugunu da göz önüne almanızda fayda vardır. Üye olarak uymakla yükümlü oldugunuz esaslar ile üye olarak haklarınız da tüzügümüzde yazılıdır.
Aramıza hoş geldiniz, iyi katılımlar diliyorum.
saygılarımla
Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...
Nazım Hikmet
www.dilaverkom.blogcu.com
|

26-08-2008, 14:48
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Hosgeldin
Saygideger Master2;
Sitemize ve aramiza hosgeldin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
|

26-08-2008, 15:14
|
 |
Üye
|
|
|
|
dilaver,
|
Turan Dursun sitesi bireysel kaprislere ya da kişisel ideolojilere göre yönetilmez.
|
İşte bu çok iyi, zaten böyle olmalı bir fikir platformu aksi halde üyeleri tektipleştirme gibi bir misyon edinmiş olur yöneticiler. Eski Moderatör olduğum forumda "Atatürk eleştirilemez" diye madde vardı bende buna karşıydım işte, o zaman dini forumlarda "Muhammed eleştirilemez" maddesiyle özdeş bir içeriğe sahip oluyor, onları eleştirirken aslında kendileri de tabularına bağlanmış durumda, ben bunu kabullenmedim ve terk ettim.Buraya üye olduktan sonra "Tüzük" bölümüne baktım böyle bir yaptırımın olmadığını gördüm ve çok sevindim.
Size çalışmalarınızda başarılar diliyorum, bende yeni üye olarak foruma nitelikli katkılarda bulunmaya çalışıcam elimden geldiğince.
Sevgiler.
Anlatılan Senin Hikayendir. Karl Marx
|