Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 03-09-2008, 19:57
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart 88 yaşındayız....

Hepimiz 88 yaşındayız.
Türkiye Komünist Partisi 10 Eylül'de 88. yaşını yapacağı etkinliklerle kutluyor.
  • İstanbul: Bostancı Gösteri Merkezi-Bostancı Saat 19.30
  • Ankara: TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası-Teoman Öztürk Salonu-Kızılay Saat 18.30
  • İzmir: Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi Varyant/Konak-Saat: 19.30

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 04-09-2008, 01:09
imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
imhotep imhotep isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hayırlı olsun.

Saygılar
Alt 05-09-2008, 22:33
aden aden isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Aday Üye

Kızılordu, 10 Eylül 1920 de kurulan TKP ile bir tarihsil bağıınızın olduğunu sanmıyorum..Siz ne zaman kuruldunuz??? Sorumu yalnış anlamayın bugün yaptıklarınız açısından bir konu tartışması yapmıyorum...Ama tarihsel süreci icerisinde TKP ile de bir bağınızın olmadığını ya biliyorsunuz ya da bilmeniz gerekir. Bir isim benzerliği olması gerekiyor. 88 yaşında olmadıgınızı böylesi bir tarihsil süreç içerisinden gelmediğinizi, Sosyalist iktidar partisi nin devamı olarak bu ismi kulandıgınızı size yalnızca bir TKP ve TBKP üyesi olarak hatırlatmak istedim... Bır ısme sahip çıkmanın yalnış ve kötü bir yanı yok tabiiki.. Ne varki içerisinde olmadıgınız, hıç bir yanı ile ne olumlu ne de olumsuz bir pratığinızin söz konusu olmadığı TKP nin geçmişıne sahip çıkıyor görünmeniz, yalnızca bir iyi niyet olabilir. Bugün bu partinin ne organik ne ıdelojık ne de tarihsel olarak TKP'si ile bir ilişkisi bulunmuyor. Şöyle deseydiniz, TKP si TBKP ne dönüşmüş H.Kutlu ve arkadaşları tarafından likide edilmiştir. Bu tarihe şimdi biz sahip çıkıyoruz. O zaman neye sahip çıktığınıza bakardık. Ne varki Sosyalist İktidar Partisinin kendi gelişimi böyle degıldır. Tamamen sektarızme ve dar yararcılıga dayanan bir pratik yaşanmıştır...

Saygılar ve Başarılar dilerim.

saygılar

Konu aden tarafından (05-09-2008 Saat 22:43 ) değiştirilmiştir.
Alt 06-09-2008, 11:05
Kıdemli Üye

öncelikle aden neyi ıspatlamaya çalıştığını anlamadım hem bana özel mesaj atıp hem bu yazıyı buraya asmanın gereği nedir??
suphileri ve mücadeleleri bizimle yaşıyor biz bu geleneği sahipleniyoruz ve ileriye taşıyoruz!!
isim tekelciliği gibi marjinal işlerle ve gereksiz zaman kayıplarıyla ugrasmıyoruz siz örgüt uzantıları üzerine çalışmalarınıza devam edin biz mücadelemizin 88. yaşını kutluyoruz ve suphileri anıyoruz.. bizim çok sayıda illegal TKP den gelen yoldaşımız var kendi siyasal açılımlarınızı lütfen kendinize saklayın sekterizme ve dar yararcılığa kayan heralde siz oldunuz birde isim tekeline bulaşan!
neyse herşey bir yana TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ BUGÜN MÜCADELE EDİYOR SAFLARI SIKLAŞTIRIYOR! cesareti olanlarıda alanlara çağırıyor....
isim tartışması v.s anlamsızlıklara girmeyeceğim..
saygılar...

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 06-09-2008, 11:14
Kıdemli Üye

Laiklik meselesinde 28 şubat döneminde şeriatçılarla beraber hareket etmeyen nadir gruplardan biriydi SİP. Bugün adını TKP olarak değiştiren SİP, AKP Şeriatçılığına karşı da laikliği savunan bir tavır almayı başardı. Ve yine bugün pek çok sol grubun desteklediği Ergenekon tertibini, Amerikan darbesi olarak tespit edebildi. Yani Marksist solcuların ısrarla sürdürdükleri postal fetişizmine kulak asmadı. Bu, TKP adına sevindirici bir olay.

Bazı Marksistlerin kalıpları kırdığını görmek sevindirici.

Daha nice yıllara.

Saygılar
Alt 06-09-2008, 13:02
serüvenci serüvenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

TKP'nin 88.yılını şimdiden kutlarım ve bir ekleme yapmak isterim. TKP denince mustafa suphi ile birlikte hatırlanması ve anılması gereken kişi 22,5 yılını hapislerde geçirmiş olan hikmet kıvılcımlıdır.

ayrıca imhotep arkadaşımızın belirttiği ergenekon meselesi hala aydınlanmamış bir durumda iken nasıl böyle bir kesinlikte konuşuyor anlamıyorum. ergenekon konusu farklı bir başlıkta incelendiğinden burada konuşmamanın gayet uygun olacağını düşünüyor.
ayrıca imhotep, farklı bir başlıkta marxistliğin tanımını yaparsa çok mutlu olacağım. marxist solcu ekine dayanarak: marxist deyip ayrıca ulusalcıyım, faşistim, sosyal demokratım veya etnik milliyetçiyim diyen kişilerin gerçekten marxist olup olmadığını çok merak ediyorum. bunu da marxizm konusunda açacağı başlıkta anlatırsa çok sevinirim.

saygılarımla.
Alt 06-09-2008, 13:32
Kıdemli Üye

Sevgili delx konumuz ergenekon değil zaten. TKP'nin konu ile olan alakası sadece. Dikkat edersen ergenekon hakkında irdelemeye girmemişim zaten. Buna da iznin olursa değinmek hakkımdır. Başlığımız TKP ile ilgilidir.

Marksizm konusu evet, incelenebilir. Konu hakkında biraz da olsa Kemalizm başlığında bir irdeleme yapmıştım. Konu hakkında faydalı olacağını düşünüyorum.

Şunu da belirteyim ben kişiler üzerinden değil ideolojiler üzerinden konuşuyorum. Birilerinin kendilerini hem marksist hem faşist tanımlaması beni o kadar da çok alakadar etmiyor açıkçası. Bu kendi iç çelişkisidir, zamanla çözecektir.

Saygılar
Alt 06-09-2008, 20:20
Kıdemli Üye

tkp yi diğer soldan ayıran en önemli unsur ilkeleridir sevgili yoldaşlar ilkelerimiz bizim sağlam durmamızı oportünizem bulaşmadan siyaset yapmamızı sağlar ustalardan öğrendiğimiz marsizm leninizmde gerici unsurların kanımızda olamıyacağının ıspatıdır!
bu ülkede aydınlanmacılığın en önemli taşıyız sistem korkmakta korkmaktaki konumuzun başlığında gördüğünüz YANKEE GO HOME afişlerimiz yasaklatıldı! ama durmak yok yola devam mücadele engel tanımaz....
marksist faşist de heralde bir faşist in ve marksist in yaşayacağı en büyük çelişki olsa gerek düşündüm ama aklıma bu olasılık gelmıor canlısı nasıl oluırdu acaba

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 20-02-2009, 18:24
Kıdemli Üye

TKP Marşları

İndirmek İçin Tıklayınız
Alt 20-02-2009, 18:30
evrensel-insan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evrensel-insan evrensel-insan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

evrensel-insan - MSN üzeri Mesaj gönder

Saygideger arkadaslar;

Bana 20-30 sene onceki gunleri hatirlattiniz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Evrensel-Insan - Yapılandırmacı Epistemoloji/Bilişsel Bilim/Qua Felsefesi/Serbest Düşünce/Devrimci Sorgulama/Zihinsel Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

Önerilen Siteler