Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-02-2009, 22:27
Onursal Bedirhan
Üye Değil

Standart Teist olmak isterseniz, hangi dine inanırsınız?

Eğer birgün, bir dine inanmak isterseniz hangi dine inanırsınız?

3-5 aydır onlarca dini araştırdım, itiraf etmeliyimki en adaletsiz, en bencil din islamiyet miş, en narsist liderde muhammed miş. Belkide ondan daha narsist dini liderler vardır ama pek dillerini bilmediğimiz için esas kaynaklarına ulaşıp ayrıntılı inceleme fırsatı bulamıyoruz.

Esas olarak hiçbir din bana mantıklı gelmedi, belkide önyargılı olarak araştırdığımdandır.

Hatta muhammed ile isa arasında fikir sunmam gerekirse, isa'nın muhammed'e defalarca fark atacağını söyleyebilirm. Zira isa'nın sadist tavırlar sergilediğini sezemedim.

Tereddüt yaşadığım tek din reenkarnasyon oldu. Çünkü bazı psikiyatristler hipnoz ettikleri insanların defalarca dünyaya gidip geldiklerini savunur.

Sizin fikirlerinizide alayım
Alt 22-02-2009, 23:22
aydoe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aydoe aydoe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Herhalde bizim TOR'cu olduğumuzu bilmiyorsun

http://www.turan-dursun.com/forumlar...ead.php?t=5802

http://www.turan-dursun.com/forumlar...ead.php?t=5801

Dine inanmamız mümkün değil ,reenkarnasyona da inanmam.

''asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur''
Alt 22-02-2009, 23:43
Onursal Bedirhan
Üye Değil

Ya olurda hani şeytan dürterse hangi din size daha mantıklı geliyor. Bu arada reenkarnasyon için bir kaç psikiyatra mail attım gerçekten varmı böyle bişi diye bakalım ne cavap verecekler.
Alt 22-02-2009, 23:56
KızıL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
KızıL KızıL isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ben yıllar önce doğal müslümanlığımdan vazgeçip hristiyanlığı araştırmıştım çevremde yaşayan müslümanların kuran ın ve muhammedin bir çok şeyi bana islamiyetin ne derece yanlış olduğunu sezdirmişti sonra isayla muhammedi karşılaştırırken bir anda sempati doğdu ozamanlar sanıyorum ki inanmaya gereksinimim varmış bir kaç ay kadar araştırıp vaftiz olmuştum bir kaç yıl böyle yaşadıktan sonra hepsinin gerçek yüzünü öğrendim. Aaraştırmalarıma okumalarıma hiç ara vermedim dua ederken dawinide okudum insan olduğum için öğrenmeliydim ve öğrendiklerim bana tanrısız korkusuz güzel bi yaşam sundu... şimdi ise şeytan dürtse len dese gel sana cehennemin anahtarını verem istediğini yak dese hadii len derim

ÖRGÜTLENİN!!!
Alt 23-02-2009, 00:08
Güçistenci Güçistenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

teistik satanizm gibi geliyor. Bir tanrısı var. Belki bir kaç tanesi var. Uzayın bir yerindeki enerji... Sana öteki dünya vaad etmiyor. Sadece bu dünyayı yaşıyorsun. Koşullar uyuşursa yeniden yaşıyorsun. Arada bir insanlar onun enerjisini kullanarak insanlara zarar veriyorlar. Medyumluk güçleri olanlar onunla bağlantıya geçiyorlar. Yaptığınız her enerjik iş, ona götürülüyor ve o enerjisini yükseltiyor. vs. vs. vs. Hoş ama boşşşş.... Tabi diğer inançları da incelemek gerek...
Alt 23-02-2009, 01:11
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

ben eğer bir dinseçmek zorunda kalsaydım ya budist olurdum veya aleviliğe intisab ederdim.

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 23-02-2009, 02:16
sinner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sinner sinner isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

sinner - MSN üzeri Mesaj gönder

Onursal Bedirhan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
3-5 aydır onlarca dini araştırdım, itiraf etmeliyimki en adaletsiz, en bencil din islamiyet miş, en narsist liderde muhammed miş. Belkide ondan daha narsist dini liderler vardır ama pek dillerini bilmediğimiz için esas kaynaklarına ulaşıp ayrıntılı inceleme fırsatı bulamıyoruz.
Muhammed'in mayaladığı bir din ile yoğrulan inanırların da pekala aynı hastalığa müptela olduğunu görmemek mümkün değil...
Alt 23-02-2009, 07:01
paslıçivi paslıçivi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

İnançta (bireysel ya da organize) mantık olmaz..

Mantık evrensel bir kavramdır, sana göre bana göre dersen o mantık olmaz.. senin kişisel rüyan olur..

Dünyadaki gelmiş geçmiş ve bugün varolan inançların mensuplarının hepsine kendi inançları mantıklıymış gibi gelir.. Zaten öyle olmasa inanmazlar..

İneği kutsal sayan bir adama göre diğer tüm inançlar mantıksızdır..

bir budiste bir müslümana bir yahudiye bir ateiste göre durum farklı değildir..

maymunu ya da fareyi kutsal saymayı mantıksız bulan bir adam gider bu evreni yaratan bir tanrının insana kitap yazdırdığına, o adamın ayı ikiye böldüğüne, ölüleri dirilttiğine, koca denizi asasıyla ikiye böldüğüne, bakire bir kadından cinsel ilişki olmadan çocuk olduğuna vs.. gibi bir çok mantıklı! şeye inanır..

Bu dünyada bir insanın;

bir şeye inanıp inanmayacağına

inanıyorsa;

neye inanıp inanmayacağına

ve hangi yoğunlukta ve fraksiyonda inanacağına

kişini özgür iradesi yön vermez...

siz aşık olmak istiyorsunuz diye aşık olamazsınız.. aşk sizin başınıza gelen bir şeydir..

ben bu kadına aşık olmak istiyorum diyorsanız zaten aşık olmuşsunuzdur da farkında değilsinizdir..

ben bu dine inanmak istiyorum diyemezsiniz, diyorsanız inanmaya başlamışsınız demektir zaten..

Ya da inanıyor-muş, seviyor-muş gibi yapıp yalancı benin kölesi olmaya devam edersiniz..

Uzun lafın kısası.. bu konularda siz sadece bir piyonsunuzdur.. varoluş size istediğini giydirir.. siz de herşey benim özgür irademin kontrolü altında zannedip yaşamınıza farkındasızlıkla devam edersiniz..

farkındalıkta inanç kavramı yoktur.. inançüstü çok farklı bir bilinç düzeyidir.. Bilincin tamamen açık olduğu tam bir uyanıklık durumudur.. şüphe kavramı yoktur.. Mutlak mutluluk, coşku, cesaret, algı, sezgi gibi kavramları yaşarsınız..

Alt 10-04-2009, 11:52
hamiahausa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hamiahausa hamiahausa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Yaratıcıya inanmamak

Yaratıcıya inanmamak bana uymaz demiştim.
Hala da öyle diyorum.
Lakin tanrı(yaratıcı/ilah/allah vs.. ne derseniz deyin benim için fark etmez,)adına oynanan,sahnelenen temsiller,soytarılıklar hiç bir zaman tasvip edebileceğim birşey değildir.

Bir kere tanrı çocuk değildir.
Yarattığı hiçbirşey,hiç bir yer onun oyun bahçesi değildir.
Ancak gördüğüm kadarı ile tüm ilahi kaynak olduğu iddia edilen yazıtlar,yazılar(yazılardan kasıt,koyunların üzerinde var olan arapça allah yazıları vs..ler dir),kitaplar vs..ler,sanki yaratıcının elinden çıkmış gibi aldatmaca ile doludur.
Bu tüm ilahi olduğu iddiasındaki kaynaklar için geçerlidir.

Benim inandığım tanrı,hatasızdır.
Hata ancak yaratılmışlara mahsustur.
Bahçesinde oynayan çocuk,öğrenmeye çalışan bilim insanları,tedavi etmeye çalışan doktor ve sair tüm yaratılmışlar hata yapabilir.
Lakin benim inandığım tanrı asla hata yapmaz.
İşte bu nedenle de tanrının var olduğuna ve tek olduğuna inanırım.
Bu nedenledir ki tüm ilahi kaynaklı olduğu iddiasındaki kitapların insan elinden çıkmış,tanrı rolü oynayan çocuklarca ya da birbirlerinden çalıntı eserler üretmeye çalışan köşe yazarlarının ortaya koymaya çalıştığı eserler gibi görürüm.
Sanki yazılı eserlerinde"BENİM TANRIM SENİN TANRINI DÖVER" iddiasındaymış gibi dil kullanmışlardır.
Ya da"YARATTIĞIM HİÇ BİR CANLI BENİ ANLAMSIN,ANLAMAKTA ZORLANSIN"iddiasındaymış gibi bir anlatıma gitmiştir.

Oysa ki yaratan tanrı böyle bir yola baş vurmaz.
Nettir,doğrudur,açıktır,az aklı dahi olanın inanabileceği kadat net ve kesindir.
Başka deyişle tanrı,insana akıl vererek en değerli hazineyi ona bahşetmiştir.
Lakin aklı olduğu halde,insanlar her ne hikmet ise tanrının ona verdiği akıl hazinesini,tıpkı banka kasasında nasıl kullanması gerktiğini bilmediği için maddi hazinesini saklayan,hovarda miras yediler gibi görürüm.
Neden bazı kaynaklarda tanrı sürekli erkek uçkuru için ayetler yollasın?
Neden bazı kaynaklarda sürekli Baba-Oğul ikilemesi yaparken,Ana-Kız ikilemesinden kaçınsın?
Tanrının işi gücü yoktur da uçkur hevesine mi takılmıştır.
Yoksa tanrı cinsiyeti vardır da onun için erkek cinsiyeti üzerinde bir egemenlik iddiasındamıdır?
Ya da tanrı kadın cinsine düşman mıdır?

Diyelim ki öyle.
Peki neden yarattığı canlılardan sadece insanın ve insanın da erkek cinsinin cinsiyeti ile iştigal etsin?

Bunlar sadece aklı olan,kendisine akıl verdiğine inanan,özetle gerçek yaratıcıya inananların çözümleyabileceği,yanıtlayabileceği,gerçekten inanç sahiplerinin,gerçekten tarafsız olup,salt yaratıcının tarfında olanların anlayabileceği ve yanıtlayabileceği sorulardır.

Bunun dışındakiler için bu sorular günahtır.
Bırakın sorulmasını,düşünülmesi dahi günahtır.Neden?

Çünki siz tanrıdan daha mı iyi bileceksiniz dir.

Hangi tanrıdan?
Tabii ki yaratılmış olan uçkur tanrısından.
Bakınız....
UÇKUR TANRILARI,KUR'AN DAKİ AYRAÇ ŞERİAT.Başlığında açıklamış idim.

Tüm insanlık gerçek yaratıcı oalan tanrının,verdiği en büyük hazinesini saklı kasalarından çıkartıp kullanmadıkça insanlığa kurtuluş yoktur.
O hazine AKILdır.

Ve o hazine sorgular,inanmadan evvel sorgular.
Sorgulamak için ise onun bunun söylediklerini değil,aldığı nefesi,içtiği suyu düşünmesi dahi yetecektir.
Bir başını kaldırıp etrafına bakacak olursa zaten tanrının varlığını anlamak ya da isbat etmek için safsatalara gerek olmadığını bilecektir.
Yeter ki kafasını kumdan çıkartmayı,hazinesini de kasalardan çıkartıp kullanmayı öğrensin.
Dilerim ki bu gerçekleşir.
Saygı ile...28 Temmuz 2008
Ahmet Dursun

http://ahmetdursun374.blogcu.com/
Bilginin arşivlendiği adres.
Alt 10-04-2009, 11:57
hamiahausa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hamiahausa hamiahausa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Zeki insanlar daha az mı inanıyor?

Zeki insanlar daha az mı inanıyor?
İnançlar insan yaşamında olmaz ise olmazlardanmıdır?
Bu soruya benim yanıtım evet olmaktadır.
Ancak ne şeklilde inançlar omalı gibi bir soru olursa buna kesin bir yanıt bulmak zordur.
Adı üzerinde İNANÇ.
Öyle inanıyorsanız öyledir.Aksi halde değildir.
Lakin sizinde bahsettiğiniz gibi birilerini zorla,hile ile vs.. yöntemlerle kendi inançlarınız yönünde salt baskı yolu ile ikna edecekseniz bu yanlıştır.
İşte bu nedenle de ikna ancak ve ancak aklın kabulü ile oluyorsa doğrudur.
Gerisi hurafeler ve detaylarla doldurmadan öteye gitmeyecektir.

İşte meselenin kopma noktası da buradadır.
Benim gibi düşünmüyorsan dinsizsin.Ki dinsizlik büyük bir suç,günah vs..gibi kavramlarla dolduruluyorsa da korku mekanizması çalışmış olur.
İşte orada nasıl bir tanrı isterseniz öyle bir tanrıyı dayatma imkanınız da mevcuttur.
Çünkü,bir kere korku devreye girmiştir.Artık korkuyu yenmek tıpkı yanlışı düzeltmek kadar zor olacaktır.

Bakınız bir yazı paylaşmak istiyorum.

Zeki insanlar daha az inanıyor
Yapılan son araştırmalar zeka ve dini inançlar arasında ilginç bir bağlantı kurdu. Araştırmacılara göre zeka oranı daha yüksek olan insanlar daha az inanıyor

Ulster Üniversitesi'nde emekli psikoloji profesörü olan Richard Lynn entellektüel kesimdeki pek çok insanın kendilerini, sıradan insanlara göre daha inançsız olarak tanımladıklarına dikkat çekti.

Richard Lynn, yüzyılı aşkın süredir dinde görülen çöküşün zeka seviyesi yüksek insanlarla doğrudan ilişkilendirildiğine dikkat çekiyor.

İnanç ve zeka arasında doğrudan bir ilişki olduğunu söyleyerek tartışmanın fitilini ateşleyen Lynn, üniversitelerdeki akademik çevrelerin toplumdaki diğer her kesime göre tanrıya daha az inandıklarını söylüyor.

Araştırmada İngiltere'nin entellektüel seviyesi yüksek araştırma topluluklarından "Royal Society" içindeki anket sonucu ele alınmış. Ankete Royal Society içindeki insanların sadece yüzde 3.3'lük bir kısmı Tanrı'ya inanırken İngiltere genelinde yapılan ankette toplumun %65.8'lik kesimi kendisini inançlı olarak tanımlıyor.

90'larda yapılan başka bir anket ise, Amerikan Bilim Topluluğu'ndaki üyelerin sadece % 7'lik bir kısmının tanrıya inandığını gösteriyor.

Ayrıca Lynn, ilkokul çağındaki çocukların çoğunun tanrıya inandığını, ama ergenlik dönemi sonrasında yani zeka seviyeleri yükseldiğinde, tanrının varlığından kuşkuya düştüklerini belirtiyor.

Profesör, "Times Higher Education" dergisine verdiği bir röportajda şunları söylüyor: "Neden akademisyenler toplumdaki genel nüfusa göre daha az inanıyorlar? Bunun cevabının çok açık bir şekilde zekanın göstergesi olduğuna inanıyorum. Akademisyenler toplumdaki diğer sıradan insanlara göre daha yüksek bir IQ ya sahip. Several Gallup'ın anketleri de gösteriyor ki zeka seviyesi yüksek insanlar daha az inanma eğilimindeler."

Lynn, 20. Yüzyılda gelişmiş 137 ülkede dini inancın gittikçe zayıfladığını çünkü insanların zeka seviyesinin yükseldiğini de sözlerine ekliyor.

Buna karşılık, Profesör Gordon Lynch Birkbeck Üniversitesi'nde Çağdaş Toplum ve Din Merkezi Müdürü, Lynn'nin tezinin ekonomik,tarihsel ve sosyal faktörleri dışladığını belirtiyor.

London Metropolitan Üniversitesi'nde görevli Dr. David Hardman'da, IQ ve dini inanç arasında direkt bir ilişki olduğunu söylemenin çok zor olduğunu belirtirken, zeka seviyesi yüksek insanların sorunlar karşısında daha akılcı davrandıklarını ve kurumlara karşı daha güçlü inanca sahip olduklarını da sözlerine ekliyor.
Kaynak:ulusalgundem.net
--------------------
İşte korku,baskı,yanlış bilgi gibi unsurlar devreye girmiş ise gelecekte insan,bilgi edinme sürecinde bazı itici (kendi aklına ters gelen ancak sorgulamaya kapatılan)noktalarına açıklayıcı olduğunu sandığı bazı bilgilerle birlikte başlarda isyan belirtileri kendisini gösterecektir.
İşte yukarıdaki yazıda dikkatten kaçan nokta da budur.

Bu nedenle söylediğiniz gibi başkalarının inançları ile dalga geçmekte,yok saymakta,zorlamak ta aynı sonucu verecektir.
Böylece dejenerasyon başlayacak ve yanlışlar ne yazık ki başka yanlışlarla düzeltilme yoluna gidilerek,büyük çelişkiler toplumlara yön verecektir.
İşte bana göre de dinlerin bozulmasının(gerçeklerinden sapılmasının)asıl nedenlerinden bazıları da bunlardır.

Sorgulamayan inanç akılcı değil,körü körüne inançtır.
Gerçek olan ise akıl süzgecinden geçmiş,sorulamış olan inanç şeklidir.

Allah insanı zorlamaz.tercihlerine bırakır.Şeytan ise zorlayıcı olandır.
Zorlama inançların tamamı bu nedenle şeytani inançlardır.
Aklın yolu birdir.
Saygı ile....
Ahmet Dursun

http://ahmetdursun374.blogcu.com/
Bilginin arşivlendiği adres.

Önerilen Siteler