Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-04-2009, 12:30
AYATA AYATA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Güzel bir değerlendirme.

Bankacılar paranın sahte olup olmadigini anlamak için, parayı ışığa dogru tutup içerisinde ATATÜRK filigranı var mı yok mu diye bakarlar. Siz de bir adamın ne mal oldugunu anlamak için, onu ışığa tutun; bakın bakalım içerisinde ATATÜRK var mı, yok mu! İçerisinde ATATÜRK olmayan adamlara iltifat etmeyiniz. Cumhuriyet'e sahip çıkınız .'

Ali Poyrazoglu
Alt 01-04-2009, 13:26
mhmd mhmd isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Hangi tiyatroda söylemiş?
Alt 01-04-2009, 13:33
Üyeliğini Sonlandırmış

burada bile sanatı ve sanatçıyı küçümsediğinin farkındasın değilmi
Alt 01-04-2009, 13:41
Kıdemli Üye

İfade fazla sanatsal kaçtığından, bilakis övdük.

Konu mhmd tarafından (01-04-2009 Saat 13:49 ) değiştirilmiştir.
Alt 01-04-2009, 14:53
unbe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
unbe unbe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

AYATA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bankacılar paranın sahte olup olmadigini anlamak için, parayı ışığa dogru tutup içerisinde ATATÜRK filigranı var mı yok mu diye bakarlar. Siz de bir adamın ne mal oldugunu anlamak için, onu ışığa tutun; bakın bakalım içerisinde ATATÜRK var mı, yok mu! İçerisinde ATATÜRK olmayan adamlara iltifat etmeyiniz. Cumhuriyet'e sahip çıkınız .'

Ali Poyrazoglu
keşke öyle bişi yapma olanağı olsa!!!!

"Varsan,çarp!!!"
Alt 01-04-2009, 16:14
Üyeliğini Sonlandırmış

sizin övmeniz ile dövmeniz arasında sadece bir harflik bir fark var...
Alt 01-04-2009, 16:44
Kıdemli Üye

Sn. AYATA,

Atatürk hakkındaki görüşlerimiz bellidir.
Bu topraklarda, bu ad ve inanç ile var olmamıza, en büyük nedenlerden biri olduğunu şahsen düşünürüz.
Hal böyle iken bile, başkaca insanların değerini (mal olarak ifade ettiği için şiddetle kınıyorum) Atatürk'ü sevmek olarak gören biri, ya düşüncesiz, ya art niyetli ya da romantiktir. Biz, Sn. Ali POYRAZOĞLU'nu romantik olarak kabul ettik.

Kemiyeti keyfiyetin önüne koyan düşüncelerle mücadelenin olduğu bu sitede verdiğiniz örnek değil, örneğin içindeki şahsiyet idi övgüye değer.
Geri kalanı için bir fazla harfimiz daima olacak...
Alt 01-04-2009, 19:15
dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
dilaver dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Siz de bir adamın ne mal oldugunu anlamak için, onu ışığa tutun; bakın bakalım içerisinde ATATÜRK var mı, yok mu! İçerisinde ATATÜRK olmayan adamlara iltifat etmeyiniz. Cumhuriyet'e sahip çıkınız .'

Bu tahlile göre ben de adamdan sayılmıyorum. Benim içimde de Atatürk yok, en azından sizlerde oldugu gibi yok. Benim için Atatürk sadece bir önderdir, ulu falan da degildir. Büyük kurtarıcı falan da degildir ama kurucu önderdir.

Hiç bir insan kurtarıcı olamaz, hiç bir insan ulu olamaz. Hiç bir insanın mezarı tapınma yeri haline dönüştürülemez. Devlet törenleri düzenlenemez. Bir önderin büyüklügü ise yasalarla tayin edilemez. Bırakın halkı kendi haline, su mecrasını bulur.

Tarihi yapan halklardır ve tarihin dinamigi sınıflar mücadelesidir, kişilerin eylemi degil. Kazım Karabekir ile Ali Fuat olmasaydı Atatürk de olmazdı.

saygılarımla

Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar
her mili bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var
Dostlar, ki bir kere bile selamlaşmadık
aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz...

Nazım Hikmet

www.dilaverkom.blogcu.com
Alt 02-04-2009, 08:12
Üyeliğini Sonlandırmış

sayın Dilaver Kurucu önderdir demeniz, ve saygı duymanız yeterli, kimse Atatürk'ü Tanrılaştırmıyor Elbette O da insandır bir takım zaafları ve zayıflıkları olan bir İnsan Belkide diğerlerinden farkı biraz daha fazla cesareti ve zekası olmasıdır...Mhmd içinde onu sevmesi ve sayması yeter diyorum onunda içinde biraz sevgi ve saygı varsa yeter Biz Atatürkçüler için bizim tek istediğimiz..Bu günümüzü bize sağlıyana en azından hak etmiş olduğu saygının (bakın sevginin demiyorum) gösterilmesidir...

Şunuda Asla kabul etmiyorum....demişsiniz ki; hiç kimse kurtarıcı olamaz, bu sözünüz çok yanlış....bir insanı bir batağın içinden çıkardıysanız onun kurtarıcısı olmuşsunuzdur, bu kadar basittir, Kurucu Önderimiz Mustafa Kemal bir ulusu bir batağın içinden çıkarmış çıkarmaya çalışmış ve bunu kısmende olsa becermiş bir önderdir....elbette herkes kurtarıcı olur önemli olan bunu yapıp böbürlenmek değilde bunu insani bir vazife olarak görmektir. Ben Bu Ülkede Ölünce Atatürk ten şefaat dileyecek bir Atatürk'çü tanımadım bu yüzden onun kutsallaştırılması konusundaki yazdıklarınıza sadece tebessüm ediyorum.
Alt 02-04-2009, 09:47
azınlık azınlık isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

AYATA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sBiz Atatürkçüler için bizim tek istediğimiz..Bu günümüzü bize sağlıyana en azından hak etmiş olduğu saygının (bakın sevginin demiyorum) gösterilmesidir...
Sayın ayata,

Ben sizden daha müşkülpesentim, Ata'ya ne saygı gerekir ne sevgi. Bence sevsin sevmesin, saysın saymasın insanların o zamanın şartları bağlamında gerçekleri olduğu gibi değerlendirmeleri yeter.

dilaver demiş ki:

Tarihi yapan halklardır ve tarihin dinamigi sınıflar mücadelesidir, kişilerin eylemi degil. Kazım Karabekir ile Ali Fuat olmasaydı Atatürk de olmazdı.
Doğrudur. Ama nadiren de olsa halkları biraraya getiren "kişiler" ortaya çıkarlar. Ve o "kişiler" öyle bir zamanda ortaya çıkarlar ki, çıkmamaları halinde yok olacak bir ulusu neredeyse küllerinden var ederler.

Atatürk bu nadir kişilerdendir. Anadolu halkı bir tarih yazabildiyse bu Atatürk sayesindedir. Karabekir ve Ali Fuat'ı sadece ve sadece Atatürk sayesinde tanıyabiliyoruz.

Demem o ki, yukarıdaki önermeye katılıyorum, ancak tarih boyunca istisnai durumların olduğu da bir gerçektir. Kurtuluş Savaşı ve cumhuriyet devrimleri bu istisnalardan ikisidir.

A.

The meek shall inherit nothing! - FZ

Önerilen Siteler