Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 16-10-2005, 04:09
Üye Değil

Standart Cinlerle evlenmek mümkün mü?

Cinlerle evlenmek mümkün mü?

Cinlerle evlenmek mümkün değildir fakat cinlerin insanlara musallat olması ve bir nevi tecavüz etmesi mümkündür. Cinlerin aynen insanlar gibi erkeklik ve dişiliklerinin bulunduğu ve kendi aralarında aile hayatlarının olduğu bilinen bir gerçektir.

Halüsinasyon şeklinde beyni hasta olan kişiye görünen cin, hastanın kendisiyle evli olduğu kanaatini verebilir. O hastaya açık saçık bir insan suretinde görünüp, onun şehvetini arttırabilir ve ona izdivaç hayali gösterebilir. Aynen rüyalarda olduğu gibi kişi cünûp olabilir, boşalabilir. Cin burada manyetik olarak o kişinin beynini uyarmakta, beynindeki şehvet merkezine akım göndermektedir. Beyni hasta kişi bu hayalî olayı, hakikî zanneder ve her tarafa "ben cinle evliyim" diye ilân yapar. Hayal ile hakikat birbirine karışmış olur.

İnsana musallat olup, böylesine görüntüler gösteren cin, kendi âlemindeki çocuklarını o insandan oldu diye telkin ederse, bu kişi de cinlerden çocukları olduğunu savunur. Halbuki maddî âlemde böyle bir şey yoktur, bu sadece bir görüntüden ibarettir. Cinle temas kurduğunu söyleyen kişi, bunun bir görüntü olduğunu idrak edemez. Normal insanların rüyada boşalmaları gibi, kişi burada inzal olur. Böyle bir olayı başkalarına söyledi mi, ya "deli, aklını oynatmış" diye psikiyatri kliniğine gönderilir ya da karşısında bu olayı gerçek zannedenler tarafından inanılır. Nitekim toplumda erkek olsun kadın olsun kendisinin bir cinle evli olduğunu iddia eden insanlar mevcuttur. Bunların durumu yukarıda anlatıldığı gibidir.

"Oralarda gözlerini yalnız eşlerine çevirmiş dilberler var ki, bunlardan önce onlara ne insan ne de cin dokunmuştur. "55/56

Ayetinde ise birinci ihtimale göre cinlerden de hurilerin olacağı ve bu hurilere daha önce başka bir cinin dokunmamış olacağı bildirilmekte.

İkinci ihtimale göre ise hurilerin insan ve cin tasallutuna (yukarıda anlatıldığı şekilde)uğramamış olduğu bildirilmiştir. (en doğrusunu Allah bilir)

Cem kardeş ben sana şizofrenik dinlerden bahsedince kızmıştın, bu ne allah aşkına ya) bu yazıyı www.islamicevap.com'dan aldım. Adamlar iyi yazmış değil mi? Korkuyorum harbiden.
Alt 16-10-2005, 04:42
Üye Değil

Orta çağ engizisyon mahkemelerinin bir şizofreni, içinde şeytan var diye odun ateşinde yakmalarının mantığı da bunların ki gibi işte. Neyseki onlar atlattılar o dönemi. Bizde ise hala tehlikeli adamlar var. smile95
Alt 16-10-2005, 17:15
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Ben bu www.islamicevap.com'u çok sevdim. Gerçi cinlerle ilgili konuda ne dediğinden bişey anladıysam araptan beter oluyum. Yani cinleri görmek bir halisünasyon/hastalık mıdır, değil midir? Yarı doktor havasıyla bilimsel edada yarı saçmalıklarla bezenmiş ne dediği belli olmayan bir yazı.

Ama 'cennete kadınlara huri verilecek mi' başlığı çok eğlenceli. Aktarıyorum:

Cennette kadınlara huri verilecek mi?

Kadının yapısı erkekle aynı olmadığı için kadınlara da erkek huriler verilmesi düşünülemez. Dinde böyle bir hüküm yoktur. Bir kadının aynı anda birden çok erkekle evli olması dünyada uygun bir durum olmadığı gibi cennet için de uygun değildir. Bu durum kadın ile erkeğin fıtratı ile ilgilidir. Kadınlara da birçok huri verilecek dense idi kadının fıtratına uygun bir ifade olmazdı. Birçok kadın ve kocası bunu anormal karşılardı. Bir adama senin karına 70 huri verilecek dense erkeğe verilmiş olan “namus” duygusu ile çelişen bir durum oluşurdu. Bu durum erkeğe son derece ağır gelirdi. Fakat erkeğe verilecek huriler kişinin karısına namus duygusu açısından değil sadece kıskançlık açısından bir derece zor gelebilir. Cennet ise kıskançlık duygusunun olmayacağı bir yer olduğundan bu sorun da orada kendiliğinden kalkacaktır. Kadının Cennette sevdiği kocasından alacağı zevk erkeğin yetmiş huriden alacağı zevk gibi olacaktır.

Hurilerden esas maksat zevk olduğuna göre herhangi bir şekil olmadan da ya da başka bir şekille Allah cennete giden kadınlara o zevki yaşatacaktır.

Zaten cennetten herkes kendi derecesine göre zevk alacaktır. Nasıl ki bir sofradaki bir yiyecekten insanlar açlık derecelerine göre zevk alıyorlarsa.. Yada bir sanat eserinden sanattan anlama oranında değişik derecelerde zevk alınıyorsa... Cennette de dereceler bu zevki belirleyecektir. Aynı ortamda olmasına karşın değişik zevkler alacaklar fakat herkes kendisinin aldığı zevkten daha büyük bir zevki tahayyül edemeyecek derecede tatmin olacaktır.

Bekar olarak ölmüş kadınlar cennette yine kendileri gibi bekar ölmüş erkeklerle evleneceklerdir. Cehennemlik erkeklerin cennete giden hanımlarını da cennetlik erkekler kendi hanımlarından başka olarak onları nikahlayacaklardır.

Kıskançlık ve diğer kötü duygular ise tamamen insanlardan alınacak, dünyadaki gibi sorunlar çıkmayacaktır. Cennetteki yaşamı düşünürken birebir dünya mantığıyla düşünmemek gerekir. Adı üstünde orası CENNET'tir.

Cennet'te kıskançlık duygusunun olmamasına karşın 'namus' duygusunun varlığını sürdürmesine dikkat. Hay siz beni güldürdünüz, Allah da sizi güldürsün
Alt 16-10-2005, 20:27
Üye Değil

sargon artık gerçekten islamicevap sitesi hayatımızın önemli bir eğlence unsuru haline geldi, iki satır okuyorum neşem yerine geliyor.
Türkiyede en büyük mizah ustası bunlar, Cem Yılmaz falan hikaye.
En son şuna güldüm
"Erkek kardeş 2 pay alır ve mirastan 1 pay alan kadınla evlenir yine 3 eder. Kadın da aynı şekilde mirastan 2 pay almış erkekle evleneceği için yine 3 pay eder. Adaletin bu tarzda olmasının hikmeti ise;.."

şimdi erkek kardeşin aldığı pay kendi ailesinden gelen pay, kadının aldığı pay ise kadının ailesinden gelen pay. Ama adamlar en basit konuda bile matematik hatası yapmış. Evlenen kadın ve erkek kardeş olmadığı sürece böyle bir ifade yanlış olur.
Alt 17-10-2005, 00:17
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Bu 2+1 mantığını burda başka bir forumda da tartışmıştık. Burda da bunu mantıklı bulan müslüman arkadaşlar var. (:Evlenen kişilerin zenginlik oranları farklı olduğu zaman mantık uçup gidiyor tabii. Mesela ben şimdi Sakıp Sabancı'nın kızıyla evlensem, 1/3 değil 1/3.000 de miras almış olsa benden yine de zengin olur. Benim reisliğim falan kalmaz evde.

Not: (: ve içine alınan kısım espridir. Birileri çıkıp bunları tartışmasın diye belirttim
Alt 17-10-2005, 00:25
Üye Değil

bunlar tartışır abi bunlara gülen ağlayan parantezler sökmez, bu arada bundan böyle sizin mizah anlayışınız nedir sorusuna cevabımız; şüphesiz ki islamicevap sitesidir olacaktır.
Adamlar aşmış abi. Şimdi ben bu mantıkla sana bakkal kelimesinin ve market kelimesinin kökenini anlatacam.
bakkal epey eski zamanlara dayanır, ilk açıldığı zaman o zamanların zenan diyarında halkın oldukça şaşırmasına neden olmuş, bakan kalıyomuş şaşkınlıktan o yüzden bak-kal demişler. Yine bir kimsenin rivayetine göre bakkala gelen malların dışardan geldiği(rivayetçi kimse söz:10/67) şaşkınlıklara sebep oluyor denir{anlatım bozukluğu olmazsa olmaz}
sonra epey yıllar geçmiş ve insanlar kendi kültürüne yabancılaşmış, bu sıralarda almanlar epey ilerlemiş(2. dünya savaşına tarihlenir) ve çeşitli yerlerle ticaret yapmaya başlamışlar. bakkalın çok daha büyüğünü açmışlar fakat almanların fiyatları bizim yerli paramızla alınacak düzeyde değilmiş o yüzden insanlar döviz(mark) biriktirmeye başlamış ve ancak öyle alışveriş yapabilmişler. o yüzden de buralara mark-et(mark et(biriktir) ki alışveriş edebilesin) denilmiş. çünkü temel olarak mark yoksa mal da yok denilirmiş. Bu da benim bilim adamlığın buyrun tartışın.
Alt 17-10-2005, 00:39
mokartes mokartes isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

SEVGİSİZ USRENİN BURAYA KENDİ ADINI VE ANNENİN ADINI DOĞRU ŞEKİLDE YAZ DA EVLENİLİRMİ EVLENİLMEZMİ SANA BİZZAT KENDİNDE BUNU ISPAT EDEYİM.AMMA SENİ ERKEK OLAN BİR CİN İLE EVLENDİREYİMKİ GÖR ELMİ YAMAN BEYMİ.VARMI YOKMU CİNLER Bİ GÖR UYGULAMALI OLARAK İRİ CİNSİMİ SEVERSİN ONUDA BELİRT Bİ ZAHMET...
Alt 17-10-2005, 01:12
Üye Değil

mokartes misin sokartes misin(bu laf meşhur birinin lafıydı ama..?)
biz cinlere ve perilere inanmıyoruz, bundan dolayı bu şekilde küfüre varan sözler söylemen doğru değil. Cinlerin varlığına delil teşkil edecek birşeyle gelirsen koy ortaya adam gibi tartışalım.
Alt 17-10-2005, 01:19
Üye

İŞTE SANA DELİL DİYORUM YAZ ANNENİN VE KENDİ ADINI SANA BİZZAT İSPAT EDECEĞİM KÜFRETMİYORUM SADECE ESPRİ YAPIYORUM. VARLIĞINA İNANMADIĞIN ŞEYLERDEN ÜRKÜYORMUSUN YOKSA.GEÇENLERDE HABERLERDE İZLEDİNMİ BİLMEM BİR KADINI EVİNE MUSALLAT OLMUŞLAR EŞYALARI DAĞITIYRLAR EVDE YANGIN ÇIKARTIYORLARMIŞ HATTA BİZZAT KAMERAMAN EVİ GÖRÜNTÜLERKEN ELBİSE DOLABI ALEV ALDI VE BUNU BÜTÜN TÜRKİYE İBRETLE İZLEDİ VER İSMİNİDE SENİDE MEŞHUR EDEYİM KAMERALARIN KARŞISINDA NİKAHINIZI BEN AKD EDERİM.
Alt 17-10-2005, 01:21
Üye

ÖYLE BAŞLIKLAR ATIPTA SALLAMAYI SANA GÖSTEREYİM ÖDLEK HERİF DOĞRU İSİMLERİ VERDE GÖR BAK NELER OLUYOR NELER NELER OLUYOR NELEEEEEERRRRRR.

Önerilen Siteler