Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 27-03-2008, 22:15
Lestat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lestat Lestat isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Standart Re: Atatürk Ateist miydi?

fikir ve görülerini tabii anlıycaz anlıyoruzda zaten..ama din gibi bireysel hassas bir konu bnce tartılmamalı diyorum bn..atatürkün değineceiğimz daha bir çok yönü varken...
Alt 27-03-2008, 22:36
gozeneli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gozeneli gozeneli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Dini tartışmayacaksanız bu forumda ne işiniz var?

Yoksa ben mi yanlış yerdeyim?
Alt 27-03-2008, 23:04
Üye Değil

1.heralde anlamayan bir sensin bi senden ses cıktı . bence sen türkceyi tam ögrennmemissin de kelimelerin anlamını bilmiyorsun *git ögren öle gel .
2.sana bir örnek : arabayla gidiyon ve biri gidecegin yerden sana dogru geliyor ve sana sunları söylüyor , dikka et *o tarafta cevirme var veya dikkat et orda su kurallara dikkat ediyorlar *onları ayarla da sonra git dese sen durur düsünür *ve sonra sallamaz tekrar gitmeye devam edersin sonra bir kisi daha cıkar aynısını der gene *gidersin *sonra bir kisi daha cıkar gene aynısını der sonra durur düsünürsün belkide dönersin *... Ama *baki hayatını etkileyecek ve 1 deil 10 deil 100 deil *124 bin peygamberin ve 124 milyon uyarıcı seni uyardıgı halde *ve bunları hepsi cok zeki,akıllı kisiler olmasına ragmen gene sen 5-10 saatini oraya harcıyamıyosan *senin kafanda akıl var diyenlere gülerim ben
3. bizim nur sohpetlerinde *akli deiller ve örnekler gösteriliyor.. hem aldıgın bilgiye göre *Allaha ona göre yaklasırsın Elhamdüllillah aldıgım bilgide baya kuvvetli oldugu icin biraz cabuk bulmak dogal *hem bu tek bana özel deil Aklini dogru düzgün kullananan her insan yapabilir bunu

atatürk hakkında benim düsüncem
1.sarık islamın şeairi ( yani simgesi ) ve peygamber efendimiz sarıgı takdıgında *ebu cehlde buna karsılık ve alnı yere degmesin diye sapkayı cıkardı(alın secdeye gitmeden namaz kılınmaz) ve bu sapkayı giyenin *eski alimlere göre sakayla bile giyen kafir olur diyorlar.Atatürk bunu hem kendi giymis hem millete giydirmis giymeyenlerin kellesini ucurmus,sarıgı kaldırmıs.
2.medreseler kapatılmıs ,dini bilgilerin okulda verilecegi söylenmis ama 1 saat lik din bilgisiyle ne kazanılır ve mektepplerde kız eerkek bir arada oldugu icin *namahrem *fln kalmıyor .
3.islam yılı yani hicri *takvim *kafirlerin yılıyla deistiriliyor yani miladi takvimle
4.kadınlar acılıyor .
5.cok önemli olan alfabe deistiriliyor dolayısıyla ne kuran nede eski alimlerimizin kitaplarını okumak cok zorlasıyor.
6. ismet inönü zamanında da ezan türkcelestiriliyor
7. namazıda tanrı uludur diye baslamıs ve esenlik üzerinize olsun denenek bitirlimis ve namazı dolmabahce de kılınmıs
8. namaz kılındıgı bile görülmemis fakat dua ederken görülmüs ama *dua etmesinin amacıda insanları kandırmak olabilir yani; bu millet bin senedir hep Allah'ın kanunlarıyla yasaddı ve hep halifesine seriatına , dinine cok baglıydı ki (buakdar basarılı *olmamızın1.sebebide budur ) *böyle bir millete lider olmak icinde onlardan görünüp *iktidara gecmek icin yapmıs olabilir.
9.sarıgı cıkarmayıp *sapkayı giymedikleri ici 100binlerce alim katledilmistir.
10. büyük annelerimizden duyduklarımıza göre de *kuranlar toplattırılıp yaktırılıyormus ve kuran ögrenmek icin kuranı sşyah posete gecirip öle ögrenmek icin yerlere gidip ögrenmeye calısırlarmıs. büyük annelerimizden duyduklarımıza göre...
Alt 27-03-2008, 23:29
thunderpoint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
thunderpoint thunderpoint isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Sevgili arda, hoşgeldin...

Anlıyorum ki hem çok gençsin hem de duygusal... Bu yüzden sana bir siyasi rakip muamelesi yapmayacağım.

Bu sebeple öncelikle şu linkteki 'söyleşi'yi okumanı tavsiye ediyorum...

http://www.turandursun.com/modules.p...howpage&pid=85

Düşünebildiklerinin hepsini düşünülebileceklerin tamamı zannetme!
Alt 27-03-2008, 23:31
metalheart
Üye Değil

sen nur sohbetlerine geri dönsene
tam yıkayamamışlar senin beynini...

100 binlerce alim katledilmişmiş...
124 milyon uyarıcı varmış..

bilgi kirliliği yaratma...
Alt 27-03-2008, 23:39
Üye

Arda41 benimle ilgili yaptıgınız yorumların sizin gibi birinden gelmesi beni gerçekten sevindirdi.

Yalnız duyduklarınıza degil gördüklerinize inanın ama sizin gibiler görmediklerine dedikodulara inanır bunada cahillik denir.

Aramızdaki en büyük fark ben hala ögreniyorum siz ise 1400 yıl önceki yerdesiniz.

İyi günler.
Alt 28-03-2008, 02:12
Üye Değil

hosbulduk
ben yaklasık 1 seneden beri nur talebeleri evlerine gidiyorum ve onlarla bir kac sehire kalmayada gittik. baya baya tanıdım onları. *suana kadar ne kızlara bakmamı enggellediler nede bana böle bir sey sordular. ve namaz kılmayı zorlama söz konusu olamaz. *sunuda belirteyim ki ben feytullah cı deil onun cemaatindende deilim. Suana kadar feytullah gülen kelmesini evde 3 ten fazla duymamısımdır belkide. Feytullah hoca *Bediüzzamanın yazdıgı risale-i nuru kendi anladılarını cıkarmıs ve kendisi özellestirmistirki biz bunu deil *Said Nursinin orjinal yazdıklarını okuyoruz.bu arada her kandil topluca hatim indiririz.. söyleşide Feytullah güleni ve cemaatini anlatiyor biz o cemaatten deiliz ama amacımızı aynı bilirdim ama onlar daha farklı yollara sapmıslar gibi gözüküyor söyleside zaten gecenlerdede bizim eve gelen bir cocugu kendi yanlarına cekmisler ve bidaha oraya gitmememsi icin tenbihlemisler heralde cocuk FEM dershanesine gittikten sonra eve hic ugramadı.Söylesi dogru olabilir ama tam olarak inanmam söz konusu olamaz , malum bi ateistin sitesindeyim.. * Feytullah gülen cemaatinin kcaelide 200 e yakın evi var bizim ise 8 tanecik *ama insallah cogalıcak *

metalci *onlar deil kafamı yıkamayı beni büyük bir uykudan uyandırdılar .
sapka takmayanların asıldıgını bilmiyormusun sen ya.. biraz arastır istersen..
124 milyon kadar evliya geldi dünyaya

gozeneli
herseyi göremezsin mesela seni annen hangi erkekten dogurdugunu biliyormusun gördünmü , görmedin ama hisler ve Allah akıl vermis bunları sorgulayarak bulursun ve ben ne dedikoduya inanıcam ben duydugum seyi akıllan sorguluyorum da inanıyorum ama sizin akıllarınız körelmis heraldede bunları beceremiyorsunuz

ben 1400 yıl öncesini düsünüyorum mantıklı buluyorum ve kkabul ediyorum bazı gercekler vardır ki bunları kabul etmek gerekir.hem Allah'ı da tanımaya yeni yeni basladım yani halandaha ögreniyorum..

iyi günler
Alt 28-03-2008, 04:48
meaculpa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
meaculpa meaculpa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

arda41;

Bediüzzaaman *aynı zamanda da ulema ve evliyalardan hatta sahabelerden bile yüksek mertebede.Yani Kuranın yorumlama yetkisine sahip ve cok güzel bir sekilde ve akli bir sekilde bunu yorumlamıs.

Arkadaşım, ögrenmek öncelikle bitirilecek son bulrurulacak bir eylem değildir. Senin herseyden evvel bu sözü içselleştirip kendin gibi düşünmeyenler adına da tahammül oluşturup aynı zaman da da acaba birşeyler ögerenebilirmiyim hedefine kilitlenmen gerekir. Bu anlamda yolunu, dogmalarından arındırıp sağlıklı verilerle aramızda var olmanı temenni ederim.

Alıntıladıgım cümlelerinde ve genel hatlarıyla yazında bedizuzzamandan bahsetmişsin. Bende o ortamlardan geldim diyebilirim. Yani bahsettigin zatıda onu tabu haline getirip dokunulmaz ilan eden zümreyide cok iyi biliyorum. Aynı zamanda fikirlerini desketleyenlerin dini nasıl da kurumsallastırıp cıkar ilişkilerine alet ettiklerine de o bahsettigin evlerde kala kala çok kez şahit oldum. Onların dayattıkları ve kurallar haline dönüştürdükleri eylem ve düşünceleriyle ne yazıkki çok çatıştım. Türbanlı olmadıgım için sürekli etrafımda beni hidayete erdirmeye calısan usluplarla ( sanki turban demek iman demek dayatması) yıllarca ugrastım. Yıllarca ugrasmak zorunda kaldım çünkü senin gibi bende bilgiye açtım. Dayatılan geleneksel islamın dışında bir islamın olması gerektigine ınandırdım kendimi ve soluguda o zümrenin arasnda aldım ki zor olmadı . Zaten cok hevesliler herkese ulaşabilmek adına. Sabahları zorla sabah namazına uyandırılır, dinledigimiz hard rock muziklerle bile potansıyel imansız ilan edilirdik. İsyan etmeye meylin var senin , allaha da isyan edersen dinden cıkarsın gibi korkutucu analizlerle, kişiliğimizi sacmasapan insanların deforme etmesine izin verdik Televizyon gözlerimizin nurunu alır diye yanından kapalı iken bile gecmeye korkardık ki korkutulduk. Evet korkutulup yölnedirildik işte acı tarafı bu isin aslının. Oruc tutmayanlar , iftar saatine kadar ac bırakılırdı. Giyim kuşamımız da sürekli tenkit altındaydı ki en egreti de hep ben olurdum. Giyindigim blue jean leri üzerimden cıkartabilmek için defalarca kez rehberlik odası adı altında( ki hipnoz odası dıyorum ben yada hipnotik trans seansları) konuşmalara taraf oldum yada dinlenmenden fetvalara muhattap kılındım. Bunca carpıklk arasında da dini sohbetlerin ne kadar amacından sapmış olduguna kanaat getirdim. Hergün belirli ölçülerde risaleler okunur malumun, tesbihatlar yapılır ve sonrasında selamlarla , dualarla , namazlarla iç rahatlık saglanmaya calısılır. Bu sohbetlerde dinin siyasete ne güzel alet edildigini görebildim. Her risaleden sonra amaclar cıkarır kendi içimize dönük fakat dışardan da destek toplamak hareketlerini elzem ilan ederdik. Neyemi yarardı bu destekler?
Hemen söyleyeyim, ordaki mevcut ablalarımıza koca bulmaya, ordaki mevcut arkadaslarımıza iş bulmaya, orda kalan ögrencilere maddi kaynaklar saglamaya, özellikle halkın destegiyle edinilen yardım ve bagıslarla daha cok ev acıp daha cok insanı bu zümreye gebe bırakmaya. İşte işin özü buydu, din bir ticaret ve nemalanma kapısı olarak ortaydı. Allah rızası isminden onların sayesınde nefret edebildim. Ki bahsettigim olusum sadece benim menbaa oldugum yer için gecerli degildi. Başka bir ile gitsek yine aynı şeyler söz konusuydu. Neyse daha fazla bu olay adına konusmanın faydası yok cunku benim aydınlanma arayışımın soluklandıgı yer orası degildi ve bir şekilde ilişiğimi kesebildim ki buda zordur hatırlatmak isterim. Çünkü kolay kolay bırakmazlar. Binbir kılıfla bir bakarsınız ki yine karsınızdadırlar. Hemde allah adına konusmak yüzsüzlüğünü göstererek.

Bunları size anlatmamın nedeni , bahsettigniz zümreyi cok iyi tandıgımı anlatmak adınadır.

Ve dönelim asıl konuya. Yukarıdaki alıntınızda bediuzzamanın evliyalardan , sahabelerden daha üstün mertebede oldugu yalanını size yine o içinde bulundugunuz siyasi oluşum söyler. Dikkat ederseniz siyasi oluşum dedim çunkü bunların dinle tek alakaları sözde kalır. Takiyyedir yanı yaptıkları ki menfi çıkarlarını idame ettirip yaşatmak adına. Size üstadlarının herseyde üstün oldugunu söylemleri nasılda sarhoşlastırır sizi yada bir dönem bizi. Ki işte size trans hali.

Gelelim devamındaki ifadenize; kuranı yorumlama yetkisine sahip olmak Ne demektir efendim bu ifadeniz? *Kuran sizin anlayışınızda her yaratılana gönderilen kainatın yansıdıgı ve binbir alemin kapısını acan anahtar kitap degilmidir? Evet öyle dersiniz. Madem böyle ise, o zaman neden o yaratıcı sizin kuranı anlayamayacagınız şekilde yazmştır. Ya da neden bazı kullarına bu kitabı yorumlayabilme hakkı tanımış bazılarına tanimamıştır? Veya anlamayanlar için neden bir ruhban sınıfı tayin etmiştir? Dinde ruhbanlık oysa reddedilir. Tanrı ile sizin aranıza hiç kimse giremez. O zaman sözlerini size bildirmek için başkalarına neden gereksnim duysun kadir-i *mutlak?

Bu sorular üzerinde düşümenizi temenni ediyorum. Yanıt cok basit aslında ve umarım korkularınızdan sıyrılıp gereken cesareti göstererek içinde bulundugunuz trans halini bertaraf edebilirsiniz.
Alt 28-03-2008, 14:53
Üye

Arda 41 korkma ben piç degilim babamın babam oldugunu kan tahlilleri ile biliyorum sonra sanki ikiz gibiyiz bütün bunlar gözle görülüyor elle elleniyor kanıtlar.

1400 yıl öncesini çok uygun buluyorsan kafirlerin icatı uçagı,arabayı,telefonu ve bu bilgisayarı kullanmam lazım degil mi?
Alt 28-03-2008, 19:53
zapata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
zapata zapata isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Sayın arda41

"zapata
ya sadece sunu diyorum incil cevirildigi kesin bir sekilde belli edilmis yani *kendi ülkelerindeki adamlar bile incilin 50bin hatasını bulmus * bende size 1 tane hatasını bulun diyorum, hadi cürütün becerebiliyorsanız
bu söylenen seyleri ben hic duymadım eminimki böle seyler sizleri daha da iyi kandırmak icin söylnen iftiralar " demişsiniz.

* Bu söylediğinizden aslında pek birşey anlayamadım ama anladığımı sandığım kadarı ile söyleyeyim. Yalnız önce şunu tekrar belirteyim.
http://www.turandursun.com/modules.p...howpage&pid=13
Bu yazıları üşenmeden tekrar okuyun sonrada hayır böyle değildir diyebiliyorsanız başlayalım tartışmaya. İşte TD açık açık kaynak vererek kuranın aslında hiçde anlatıldığı gibi değişmemiş olmadığını tamamen müslümanlarcada kabul edilen *kaynaklardan vermektedir. Siz ise kuranın değişmezliğini ancak kuranın kendisini kaynak alarak ispatlayabilirsiniz. Bu konuda başka bir kaynak verebilirmisiniz. Bir kere şunu belleyiniz. Bir şeyin aslı ortada yokken ondan sonrakiler değişmemiştir demek ne kadar bilimsel olabilir. Kuranın aslı ortada yokki sonradan yazılanların değişmiş yada değişmemiş olduğu bilinebilsin. Bu bilimsellikle çelişir. Ama yok bu beni aşar ben kafamdaki dogmalar ile tartışmaya devam edeceğim *derseniz bu olmaz. Biz ateistler bunları zaten yıllarca tartışarak bugüne geldik. Sizin bulunduğunuz konumu aşalı çok oldu. Gençlik yıllarımda TD dan bunları okuduğum zaman hissettiğim şoku bir anlayabilseniz. Sizin TD yada diğer aydınların kitaplarını yada yazılarını okuyup araştırdığınıza inanmıyorum. En azından iman gözlüğü takmadan okuyabilirseniz *belki o zaman neden ateist olduğumuzu anlayabilirsiniz.

*Ayrıca köleliği cariyeliği meşru sayan, dilediğini doğru yola koyup dilediğini doğru yoldan ayırdığını söyleyip doğruyoldan ayrılanı cehenneme gönderen, inananlarına cennette küçük *kızlar vaadeden, suçlu suçsuz ayırmadan birileri günah işledi diye çoluk çocuk demeyip *toplumları tümüyle yokeden, dilediğine rızkı verip dilediğine vermeyip keyfince insanları sefalet içinde acı çektiren, öldürün, yokedin, kesin deyip sonrada şefkatli acıyan merhametli olduğunu iddia eden bir tanrı fikri özür dilerim ama neresinden bakarsanız bakın akıldışılıktır.

Saygılar ve sevgilerimle...

.....Bütün insanlığa savaşsız, sömürüsüz, özgür ve mutlu bir dünya dileğiyle.....

Önerilen Siteler