vgm´isimli üyeden Alıntı
Zaten saçma olan tartışmayı devam ettirmekten başka çare yok;
hadissiz islamiyet olmaz, yaptım oldu derseniz bu başka bir dindir.
Alışılmış kavramların dışına çıkmak;
Masa derken otomabili kastettiğinizi söylemek gibi bir şey, hadisleri savunmak zorunda kalmamak için neo-aklı evvel müslümanların, mal bulmuş mağribi gibi atladıkları savunma mekanizmasıdır, hadisleri red etmek.
Sonrasında da bir tane islamiyet vardır, diyeceklerdir. Uygulamaya bakılır, lafa bakılmaz Kuran'da böyle yazıyor, hadisler böyle diyorun aslında çok da önemi yoktur. Dünyada ki müslümanlar İslamiyet'i nasıl yaşıyor ilgilenilmesi gereken budur.
Yaşanan İslamiyet Kuran'la örtüşüyor/örtüşmüyor meselesi müslümanların sorunudur. Rüşvetin, ahlaksızlığın, sahtekarlığın az olduğu; kadın hakları, çocuk hakları, insan haklarının ve özgürlüklerin çok olduğu bir tane İslam ülkesi sayamazsınız. Öyle ise İslamiyet'te budur.
Bu kadar geri bi anlayis olamaz,sizin evinizde temizlik ilaçlari dolu(siz temizlik yapmiyorsunuz ilaçlardanda faydalanmiyorsunuz) ve eviniz pislik içinde olsa,suçu o temizlik maddelerinemi bulacaksiniz kullanmadiginiz halde..
Neyini tartışacaksınız Kuran böyle demişmiş, hadisler şöyle demişmiş çooook öenmli sanki.
İyiliği güzelliği varsa uygulamada gösterin, hayal pilavı tarifi vermeyin.
Selamlar.
|
neye inanip neye inanmayacagimi senden ögrenecek degilim,hadislere inansaydim savunurdum kimsedende çekinmem...hadis diye biseyin islam dininin kaynagi olamayacagini ben biliyorum,senin saldirdiginda zaten islam degil hadislerden ögrendigin saçma inanislar...kur'ani biliyorda konusuyor olsan neyse bi yere kadar kaale alacam bende seni...gerçekten arapçayi ve kur'ani (bütününü)bilipte inkar eden varsa onunla konusayim ben...
((Yaşanan İslamiyet Kuran'la örtüşüyor/örtüşmüyor meselesi müslümanların sorunudur. Rüşvetin, ahlaksızlığın, sahtekarlığın az olduğu; kadın hakları, çocuk hakları, insan haklarının ve özgürlüklerin çok olduğu bir tane İslam ülkesi sayamazsınız. Öyle ise İslamiyet'te budur))).demissinizz
Bu kadar geri bi anlayis olamaz,sizin evinizde temizlik ilaçlari dolu(siz temizlik yapmiyorsunuz ilaçlardanda faydalanmiyorsunuz) ve eviniz pislik içinde olsa,suçu o temizlik maddelerinemi bulacaksiniz kullanmadiginiz halde..