Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 01-06-2008, 01:00
gamze gamze isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

vgm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Zaten saçma olan tartışmayı devam ettirmekten başka çare yok;
hadissiz islamiyet olmaz, yaptım oldu derseniz bu başka bir dindir.

Alışılmış kavramların dışına çıkmak;
Masa derken otomabili kastettiğinizi söylemek gibi bir şey, hadisleri savunmak zorunda kalmamak için neo-aklı evvel müslümanların, mal bulmuş mağribi gibi atladıkları savunma mekanizmasıdır, hadisleri red etmek.

Sonrasında da bir tane islamiyet vardır, diyeceklerdir. Uygulamaya bakılır, lafa bakılmaz Kuran'da böyle yazıyor, hadisler böyle diyorun aslında çok da önemi yoktur. Dünyada ki müslümanlar İslamiyet'i nasıl yaşıyor ilgilenilmesi gereken budur.

Yaşanan İslamiyet Kuran'la örtüşüyor/örtüşmüyor meselesi müslümanların sorunudur. Rüşvetin, ahlaksızlığın, sahtekarlığın az olduğu; kadın hakları, çocuk hakları, insan haklarının ve özgürlüklerin çok olduğu bir tane İslam ülkesi sayamazsınız. Öyle ise İslamiyet'te budur.

Bu kadar geri bi anlayis olamaz,sizin evinizde temizlik ilaçlari dolu(siz temizlik yapmiyorsunuz ilaçlardanda faydalanmiyorsunuz) ve eviniz pislik içinde olsa,suçu o temizlik maddelerinemi bulacaksiniz kullanmadiginiz halde..

Neyini tartışacaksınız Kuran böyle demişmiş, hadisler şöyle demişmiş çooook öenmli sanki.

İyiliği güzelliği varsa uygulamada gösterin, hayal pilavı tarifi vermeyin.

Selamlar.
neye inanip neye inanmayacagimi senden ögrenecek degilim,hadislere inansaydim savunurdum kimsedende çekinmem...hadis diye biseyin islam dininin kaynagi olamayacagini ben biliyorum,senin saldirdiginda zaten islam degil hadislerden ögrendigin saçma inanislar...kur'ani biliyorda konusuyor olsan neyse bi yere kadar kaale alacam bende seni...gerçekten arapçayi ve kur'ani (bütününü)bilipte inkar eden varsa onunla konusayim ben...

((Yaşanan İslamiyet Kuran'la örtüşüyor/örtüşmüyor meselesi müslümanların sorunudur. Rüşvetin, ahlaksızlığın, sahtekarlığın az olduğu; kadın hakları, çocuk hakları, insan haklarının ve özgürlüklerin çok olduğu bir tane İslam ülkesi sayamazsınız. Öyle ise İslamiyet'te budur))).demissinizz

Bu kadar geri bi anlayis olamaz,sizin evinizde temizlik ilaçlari dolu(siz temizlik yapmiyorsunuz ilaçlardanda faydalanmiyorsunuz) ve eviniz pislik içinde olsa,suçu o temizlik maddelerinemi bulacaksiniz kullanmadiginiz halde..

Konu gamze tarafından (01-06-2008 Saat 01:03 ) değiştirilmiştir.
Alt 01-06-2008, 01:01
Aydınus
Üye Değil

gamze´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kur'anda direk kadin yasini arayin demedim,zaten yazmaz,ama o üstün bir ahlak üzeredir sizin akliniz aliyormu 60 yasinda 9 yasindaki kizla evlenmis olsun,hepsi ona iftiradir,kur'andan kaynaginiz varsa deliliniz o zaman konusun.hadis kaynagini neden kabul etmeliyimki ,benim dinim Kur'an dini uydurma hadis dini degil...oynak mantik da degil benimki dikkatini çekerim benim tek kitabim var o da Allahin gönderdigi Muhammedin de içine kendi kafasindan ekleme veya çikarma yapmadigi Kur'an..Muhammed sizin attiginiz iftiralardan çok uzaktir...siz saniyorsunuzki hadisleri o yazdirdi,ama öyle degil..

Madem öyle ; peki Ayşe'nin yaşı kaçtır size göre ?

Lütfen bana Kuran'dan bularak yazınız .

Diğer eşlerinin doğum tarihlerini de lütfen kıvırmadan sadece Kuran'dan bularak bizlere bildiriniz .

Onu bunu bırakalım da ; bana en azından şunları , yani aşağıya yazacaklarımı Kuran'dan bularak anlatabilir misiniz ?

1- Namaz nasıl kılınır ? Ama tüm detaylarıyla ...

( Lütfen Kuran'dan alıntı yaparak açıklayınız . )

2- Orucu bozan şeyler ... Tüm detaylarıyla ...

( Lütfen Kuran'dan alıntılayarak ... )

3- Abdest nasıl alınır ve abdesti bozan şeyler ... Tüm detaylarıyla ...

( Lütfen Kuran'dan .. )

4- Hac'da neler yapılacağı ... Tüm detaylarıyla ...

( Lütfen Kuran'dan ... )

Daha çok şey sıralayabilirim de , şimdilik bu kadar yeterlidir sanırım .

Buyrunuz , cevabınızı bekliyoruz .
Alt 01-06-2008, 01:06
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

"gerçekten arapçayi ve kur'ani (bütününü)bilipte inkar eden varsa onunla konusayim ben..." Gamze

İngilizce olmaz mı?

Müslüman olmak için arapça bilme şartı damı var.
Alt 01-06-2008, 01:06
Üye

rua´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
gamze...

önyargıyı parçalamak atomu parçalamaktan zordur ...demişş bii zatıı muhhteremm nee güzelldee demişşş ...
seninn aydınlanmana imkann yok ...
ne demek istedin bi açiklasan,nerden anladin önyargili oldugumu???
Alt 01-06-2008, 01:13
qw19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
qw19 qw19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Geri olan sizin dininiz kayıtlı, ispat lı. Araştırın bir sürü araştırma sonucu astım İslam ülkeleri rüşvette, yolsuzlukta birinci, insan hakları özgürlükler sıralamasında sonuncu.

Neyini savunuyorsun daha, Kuran'ı kullanarak yaşıyor İslamiyeti inananlar yaşadıklarını da hadislerle, Kuran'la destekliyorlar sen diyorsun ki Kuran muz gibidir ne niyete yersen ye, tamam doğrudur bende onu diyorum.

Selamlar.
Alt 01-06-2008, 01:18
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Kur'anda direk kadin yasini arayin demedim,zaten yazmaz,ama o üstün bir ahlak üzeredir sizin akliniz aliyormu 60 yasinda 9 yasindaki kizla evlenmis olsun,hepsi ona iftiradir,kur'andan kaynaginiz varsa deliliniz o zaman konusun.hadis kaynagini neden kabul etmeliyimki ,benim dinim Kur'an dini uydurma hadis dini degil...oynak mantik da degil benimki dikkatini çekerim benim tek kitabim var o da Allahin gönderdigi Muhammedin de içine kendi kafasindan ekleme veya çikarma yapmadigi Kur'an..Muhammed sizin attiginiz iftiralardan çok uzaktir...siz saniyorsunuzki hadisleri o yazdirdi,ama öyle degil..

sevgili gamze, biz islama yeni ve uyduruk kaynaklardüzenlemiyoruz. sünni islamın muteber saydığı kaynakları kullanıyoruz.
biz hadisler konusunda yeterli (hatta müslümanların çoğundan) bilgimiz vardır.
biz kimseye iftira atmıyoruz.
senin bakış açınla bakarsak iftira atanlar müslümanlar.
bizim nasıl bir iftira attığımızı söylemezsen müfteri sen olacaksın.

eğer kılıyorsan bize namazı nasıl ve hangi kitaba göre kıldığını açıklarmısın.
kurana göremi ,sünnete göremi kılıyorsun?
eğer kurana göre kılıyorsan rükünlerini kurana göre açıklarmısın.

sevgili gamze eğer senin zannettiğin gibi kuran kaynak olarak yetseydi
ne bu hadisler nede bu mezhebler ortaya çıkardı.
çünkü muhammedin ölümünden sonra ortaya çıkan ( yaklaşık 200 yıl)
hadisler islamdaki bir boşluğu doldurdu.
ve sünni islamın en büyüklerinden sayılan ebu hanife bile bu nakillerle (hadis)
sorunları çözmeye çalıştı.
eğer hadisleri sünni islamdan çıkarmak istiyorsanız ya müctehid olmalısınız yada kendinize yeni bir müctehid bulmak zorundasınız.

not: kütübi sitte'yi diğer mezhebler (sünni olmayan) kaynak olarak kabul etmez.
bu mezheblerinde hadis kitapları vardır. yazarları ve ravileri başkadır

sorun cahil olman değil , kendini alim sanman
Alt 01-06-2008, 01:19
rua rua isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

din önyargıdır...
küçükken beyinlere işlenen ..ve öylee birr işlenirrki..öylee birr mühürlü kilitlee kilitlenir ki..beyinn ..beynınn nefess almasınaa bilee iziinn vermezz..
psikolojik buhranlar başlar...
nefes almak bilee günahhmı acaba diyee kilitlii beyinnlerr korkuylaa titrerrr...

buu önyarrgıyı kırabillmesii için bireyin çok güçlü birr beynınınn olmasıı gerekırr..
buda mucizee gibii bişeydir...
Alt 01-06-2008, 01:21
Üye

Aydınus´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Madem öyle ; peki Ayşe'nin yaşı kaçtır size göre ?
ben aysenin yasini bilmiyorum,ama sizin muhammedin ayse 9 yasindayken kendisi de 50 küsür yasindayken onunla evlenmis olabilecegine dair deliliniz nedir???
Lütfen bana Kuran'dan bularak yazınız .
dedigim gibi kur'anda yazmaz dedim ben size,tersini siz ispatlayin önce ben sordum...
Diğer eşlerinin doğum tarihlerini de lütfen kıvırmadan sadece Kuran'dan bularak bizlere bildiriniz .

benim anlatmak istedigimi çarpitmaya çalisiyorsunuz,eslerinin dogum tarihleri yazar demedim,ama 60 yasindaki bi adamin 9 yasindaki kizla evlenebilmesinin mantigini siz bana ispatlayacaksiniz kur'andan ..
Onu bunu bırakalım da ; bana en azından şunları , yani aşağıya yazacaklarımı Kuran'dan bularak anlatabilir misiniz ?

1- Namaz nasıl kılınır ? Ama tüm detaylarıyla ...

( Lütfen Kuran'dan alıntı yaparak açıklayınız . )
namaz bugünkü senin bildigin sey degildir kur'anda geçen ,2 milyon insan yanlis yapiyorsa uydurulmus seyleri yasiyorsa bunlar yapiyor ama kur'anda yok o zaman kitaplari eksiktir diyemezsiniz,onlarin yasadiginin kur'anla alakasi yok,namaz diye dilimize geçen seyin asli duadir,onunda nasil yapilacagini bana sormayacaksin umarim..
2- Orucu bozan şeyler ... Tüm detaylarıyla ...

( Lütfen Kuran'dan alıntılayarak ... )

3- Abdest nasıl alınır ve abdesti bozan şeyler ... Tüm detaylarıyla ...

( Lütfen Kuran'dan .. )
MAİDE 6 - Ey iman edenler! Namaz kılmaya kalktığınız zaman, yüzlerinizi ve dirseklere kadar ellerinizi yıkayın. Başlarınızı meshedin, iki topuğa kadar da ayaklarınızı yıkayın. Eğer cünüp iseniz temizlenin. Hasta iseniz, yahut yolculukta iseniz, yahut biriniz abdest bozmaktan gelmişse yahut kadınlara dokunmuşsanız, su da bulamamışsanız, temiz bir toprağa teyemmüm edin. Bunun için de yüzlerinizi ve ellerinizi o toprakla meshedin. Allah size bir güçlük çıkarmak istemiyor, fakat sizi temizlemek ve şükredesiniz diye de üzerinizdeki nimetini tamamlamak istiyor.
abdestin nasil alindigi açik ve net burda abdest bozma diye bisey yok gördügün gibi..
4- Hac'da neler yapılacağı ... Tüm detaylarıyla ...

( Lütfen Kuran'dan ... )
hac konusunu daha ögrenemedim,
Daha çok şey sıralayabilirim de , şimdilik bu kadar yeterlidir sanırım .

Buyrunuz , cevabınızı bekliyoruz .
bildigim bir kaç konuda açiklama yapmaya çalistim,yapamamissamda bu benim eksikligimdir,bilgimin eksikligi ...ben 27 yasindayim ve 1 yil bile olmadi kur'an ögrenmeye baslayali ,simdiye kadar bildigim herseyin (sizinde akliniza benimde aklima yatmayan )kur'anla ilgisi olmadigini ögrendim,ve kur'an ögrenmeye basladim...saygilar sunarim.
Alt 01-06-2008, 01:26
rua rua isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

fazlasıyla sıradan bir beyin yapısı..
üzülüyoorr innsann yaa..
bu tutsakk olmalara
Alt 01-06-2008, 01:28
Üye

vgm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Geri olan sizin dininiz kayıtlı, ispat lı. Araştırın bir sürü araştırma sonucu astım İslam ülkeleri rüşvette, yolsuzlukta birinci, insan hakları özgürlükler sıralamasında sonuncu.

Neyini savunuyorsun daha, Kuran'ı kullanarak yaşıyor İslamiyeti inananlar yaşadıklarını da hadislerle, Kuran'la destekliyorlar sen diyorsun ki Kuran muz gibidir ne niyete yersen ye, tamam doğrudur bende onu diyorum.

Selamlar.
öyle adi islam ülkesi geçenleri örnek vermekle olmuyor iste,bana kur'andan ayet getireceksin rüsvet almanin neresi iyi...neresi dogru???kur'andan haberi bile olmayan serefsizlerin yaptiklarinin suçunu kur'ana yükleyemezsin...

Önerilen Siteler