Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > İbrahimi Dinler > İslam

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 13-01-2012, 20:46
istatistik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
istatistik istatistik isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart Ölen Gayri Müslimlerin İslam'a Göre Durumu

İslam dinine göre gayri müslimlerin durumu konusunda tam bir netlik yoktur. Bazı ayetlerde kendilerinin dost edinilmemesi salık verilirken bazı ayetlerde ise hıristiyan ve museviler arasıda kıyaslamaya gidilmekte. Kimi ayetlerde ise hak dini olduklarından söz edilmekte.

"
eysa" isimli üyemiz ise bu konuya daha farklı bir açıdan yaklaşmış ve ölen gayri müslim çocukların durumuna yönelik bir araştırma yapmış. Bu noktada sözü kendisine bırakıyorum:

ölen gayri müslim çocukların islama göre durumlarıyla ilgili internette bir araştırma yaptım. islam alimlerinin kimisi cennete gider demiş kimisi cennetteki müslümanların hizmetçisi olurlar demiş kimisi annesi ve babası cehenneme giderse çocuklarıda cehenneme gider demiş,kimisi hiçbir yere gitmezler yok olurlar demiş. Yani hadisleri temel alan çok farklı görüşler var. ölen masum çocukların hiçbir suçu olmadığı halde cehenneme gitmeleri yada cennetteki müslümanların hizmetçisi olmaları beni çok rahatsız ediyor. bir çocuğun hizmetçi olarak kullanılması bile bana yanlış geliyor.

Forumda yeni üye olduğum için islam forumu bölümüne başlık açıp bu konuyu soramıyorum. Siz konuyla ilgili başlık açarsanız memnun olurum

Arkadaşımızın ricası üzerine bu başlığı açmış bulunuyorum. Konu benim de ilgimi çekti. Bu konuda herhangi bir incelemem olmadığı için herhangi bir yorumda bulunamıyorum. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarımızın bizlerle paylaşması iyi olur görüşündeyim.

Dinler çoğunluğun korkusu ve azınlığın kurnazlığı üzerine kuruludur. (Stendhal)

SERBEST KALEM

Önerilen Siteler