Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Bilim > Biyoloji > Evrim

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 11-05-2008, 10:31
antiateistee antiateistee isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

aparain´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evrime hiç inanmıyoruz
Türkiye'nin evrim teorisine en az inanan ülke olduğu ortaya çıktı

16 Ağustos 2006 Çarşamba
Uluslararası bilim dergisi Science, geçen yıl 32 Avrupa ülkesi ile ABD'de yaptığı araştırmada, "İnsan, hayvanların daha erken zaman türlerinden gelişmiştir" tezine "doğru", "yanlış" ya da "emin değilim" yanıtlarından birinin verilmesini istedi. Türklerin yarıdan fazlası soruyu 'yanlış' diye yanıtladı.

NOT:Arkadaşlar, örnekleri çoğaltmak mümkün ama sanırım şimdilik bu kadar haber yeterli.Son haberde görüldüğü üzere, insanlarımızın çoğu evrimden bihaber ve evrim hakkında pek birşey bilmedikleri halde dini inançları gereği bu teoriyi kolayca dışlama yolunu seçiyorlar.Bize düşen, insanları incitmeden, evrim hakkındaki önyargılarını yok ederek, onlara bilimsel bir gerçeği olabildiğince anlaşılır ifadelerle izah etmektir.
kardeşim bizim halkımız evrimi bilse ne olur bilmese ne olur onlara evrimi anlatacağına git 1 ekmek al fskitrin ksrnını doyur materyalistler bilimi kirletmeyin lütfen doğmalarınıza insanları mahkum etmeyin
Alt 12-05-2008, 08:45
aparain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aparain aparain isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

saygıdeğer antiateistee;
amacım, salt evrimi savunmak falan değil.İnsanlara, bilimsel ilerlemenin boyutlarını anlatabilmektir.Önemli olan, o bahsettiğiniz fakir insanlarımızı, mutlak bir kadercilik anlayışından kurtarıp, onlara ekmeğin ancak ve ancak emekle, alınteriyle, bilimsel çalışma ve üretimle kazanılabileceğini öğretmektir.
Dogma iddianıza gelince, benim savunduğum herhangi bir dogma yoktur.Buyrun, hodri meydan...isterseniz önce dogmanın ne olduğuna bir bakın da insanları ondan sonra yargılayın.
dogma:
1 . Belli bir konuda ileri sürülen bir görüşün sorgulanamaz, tartışılamaz gerçek olarak kabul edilmesi.
2 . felsefe Doğruluğu sınanmadan benimsenen, bir öğretinin veya ideolojinin temeli yapılan sav, nas, inak:
"Dogmaların en geçerli olduğu alan din alanıdır, burada yalnızca inanılır."- M. C. Anday.
güncel Türkçe sözlük.

Hangisi dogmaymış?

sevgiyle kalın...

Tanrı, bilinmeyenlerin üstüne örtülmüş bir gölgeden ibarettir.
Alt 12-05-2008, 11:19
antiateistee antiateistee isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

insanlar zamanda yolculuk yapmayı düşünürken kadere neden laf atıyosun ki bizim bilemediğimiz anlayamadığımız şekilde Allah geleceği biliyor hatta ne yapacağını bile bu durumda kendisini de mi kadere mahkum olmuş oluyor yani islam özellikle ama özellikle gelişmeyi fende ilerlemeyi çalışmayı emrediyor hala bilim bilim bilim diyosunuz islam bilim melundur mu diyo ya neden kötü örnekleri genelleştiriyosunuz bütün müslümanlar mı kötü hiç müslüman bilim adamı yok mu tarihe damgasını vuran mimar sinanlar farabilervs. vs ateist miydi arkadaşlar ya yapmyaın lütfen objektif olamıyosunuz
Alt 12-05-2008, 13:46
aparain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
aparain aparain isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

sevgili antiateistee;

Benim yukarıdaki yazımdan islamın, bilimi kötülediği veya tüm müslümanların kötü insanlar olduğu anlamını da nerden çıkardın?Ben kesinlikle böyle bir genelleme yapmadım. Sadece sana dogmanın ne olduğunu ifade etmeye çalıştım.

Elbette müslüman bilim adamları da var tarihte.Bütün bilim adamları ateisttir gibi bir ifadem de yok benim.Müslüman bilim adamları hakkındaki bu linke bir göz at istersen.
http://www.turandursun.com/forumlar/...ghlight=farabi

Bu arada, Razi, Farabi, İbn-i Sina, İbn-i Rüşte gibi alimler mutezile ekolüne mensupturlar.
örneğin ibni sina hakkında Sargon'un bloğundan aldığım bir bilgiyi vereyim sana:

İbni Sina ahireti reddediyor. Çünkü İbn-i Sina'ya göre Allah ezelidir, dünya da onun düşünmesi ve bilmesi demektir. Bu durumda dünya da ezelidir. Yani kıyamet falan olmayacaktır. Ee, bu durumda kıyamet gününde dirilme diye birşey de olmayacaktır. Bakın, İslam'ın beş şartından birini reddediyor ama İslam alimi.

sevgiyle kal...

Tanrı, bilinmeyenlerin üstüne örtülmüş bir gölgeden ibarettir.
Alt 28-05-2008, 00:05
gozeneli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gozeneli gozeneli isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Evrimi yalnız insanlar maymundan olmuşla görmek yanlıştır gerçi Darwin bunuda söylemedi ama işine gelenler her zaman oldugu gibi gerçekleri çarptırıyorlar.
Darwin insanlar ve maymunlar aynı kökten gelmiştir dedi bunuda iş olsun diye degil bilimsel gerçekler bunu gösterdigi için.
Alt 28-05-2008, 07:06
Onur2 Onur2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

gozeneli´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evrimi yalnız insanlar maymundan olmuşla görmek yanlıştır gerçi Darwin bunuda söylemedi ama işine gelenler her zaman oldugu gibi gerçekleri çarptırıyorlar.
Darwin insanlar ve maymunlar aynı kökten gelmiştir dedi bunuda iş olsun diye degil bilimsel gerçekler bunu gösterdigi için.
Peki bir kaç soru da ben sorayım o zaman evrim teorisi palavradan bir şey değil. Öyleki;
1: İlk canlı ne idi? Bitki, İnsan,Hayvan hangisi? Eğer bitkiyse nasıl insan ve hayvan meydana geldi.Hayvansa hayvan nasıl bitkiye dönüştü hadi insana maymundan dönüştü diyelim.İnsansa ilk canlı nasıl hayvan ve bitki oldu.
35 metre ve 170 tonluk bir balinayla bir bit kadar bir bit arasındaki bağlam nedir??
2: İlk canlı cansız bir varlıktanmı meydana geldi o zaman şu ana kadar yani m.ö bilmem kaç yılından beri insanlar var o zmandan bu zaman neden başka cansız varlıklar canlanamadı?insanalr bunlara neden şahit olamadılar
3: 1400 sene önce yazılan bir kitap halen neden geçerliliğini koruyor gelişen bilimle iyice tastikleniyor?Sizler lafa geldimi universiteler bitirmiş master yapmış insanlarken millete okumayan cahil insan derken neden Kuran ı okuyup anlamak ne kadar gerçek ne kadar yalan olduğunu araştırmak gibi bir eylem içinde bulunmuyrosunuz. Boşa sallamak kolay tabi.Kuran ı okuyun içinde yaratılış hakkındaki bilgileri şuanki bilimle tasdik edeceksiniz. diyecem ama okumak size zor gelir...

Bir zahmet sorularıma mantıklı cevap verinki ben lise mezunuyum cahilim yani...
Alt 28-05-2008, 09:26
Üye

Cahillik ayıptır ama ögrenmeme istegi daha büyük ayıptır.Sayın Onur2 siz Kuranı okudunuz mu?
Soru soracagım ona göre!!!!!
Diger konulara gelince Charles Darwin,Richard Dawkins,Desmond Morris,PZ Myers,Ernst Mayr gibi daha bir çok degerli bilim adamlarının kitabını okuyun ve göreceksiniz gözünüz açılacak.

Burda bu konular böyle kısa kısa anlatılamaz en iyisi sizin bu bilim adamların kitaplarını okumanız.

Sonra tartışırız, oldumu yavrum.
Alt 28-05-2008, 09:44
Onur2 Onur2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Oldu yawrum hitaplarına dikkat et istersen terbiye sınırlarını aşacaksak ne ala ama ben burda efendi gibi bişeyler yazıyorum sen terbiyeni bozuyorsun ayıp oluyor sayın bilim adamı. Ben kuranı okudum sen okudundamı kuranı reddediyorsun. Kısa kısa da olsa anlatman gerekenleri anlat ben okurum bana link verme varsa ispatın burda yaz.Sordugum soruların yanıtı hakkında bilgin varsa yazarsın yoksa yawrumlu yuwrumlu ukalallık edeceksen msn vereyim ordan konusalım.Ben merak ettiklerimi sorudm ve yanıt istiyorum ukalalık değil.
Alt 28-05-2008, 09:48
frodo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
frodo frodo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

Sayın gözeneli ve onur, kişisel sataşmalardan uzak durmanızı rica etsem ?

İnsani olan her şey kabûlüm.
Alt 28-05-2008, 09:54
Üye

Yavrumu kötü anlamda kullanmadım 45 yaşındayım sende liseli oldugunu söylüyorsun.
Sayın Onur2 evet Kuranı okudum hem Almanca hem İngilizce hemde Türkçe.
Kadını hor gördügü için ve bir çok mantıksız şeyler oldugu için kuranı kabul etmiyorum.

Diger yanıtlara gelince sorularınızda ciddi oldugunuzu kabul etmiyorum.Sizin kafanızda yanıtlar var diger insanları dinlemek niyetinde degilsiniz.

Yavrum sözü gücünüze gittiyse özür dilerim .Yavrumun kötü söz oldugunu bilmiyordum

Önerilen Siteler

Etiket
darwin, evrim